2024 October 8 - سه شنبه 17 مهر 1403
امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) الگوی مدیریت فقر زدایی در جامعه اسلامی
کد مطلب: ١٤٩١٧ تاریخ انتشار: ٢١ بهمن ١٤٠٠ - ١٨:٢٣ تعداد بازدید: 2419
حبل المتین » شبکه جهانی حضرت ولی عصر عج
امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) الگوی مدیریت فقر زدایی در جامعه اسلامی

برنامه حبل المتین 21 بهمن 1400

بسم الله الرحمن الرحیم

21/11/1400

موضوع: امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) الگوی مدیریت فقر زدایی در جامعه اسلامی

برنامه حبل المتین

فهرست مطالب این برنامه:

گفتگوی زیبای پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) با خداوند متعال در شب معراج!

جایگاه سازمانی و تشکیلاتی مدیریت فقر زدایی در قرآن کریم

حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه)، الگوی نمونه جهانی در فقرزدایی!

امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) الگوی مدیریت فقر زدایی در جامعه اسلامی

ایران، پایگاه اصلی امام زمان (سلام الله علیه) در تأسیس حکومت عدل جهانی

تماس‌های بینندگان برنامه

چرا ولایت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) در قرآن کریم نیامده است!؟

آیا شیعیان به خاطر توسل به اهلبیت (علیهم السلام)، مشرک هستند!؟

اگر شما فرزند پدرتان هستید برای مناظره اقدام کنید!

مجری:

اعوذ بالله من الشیطان الرجیم بسم الله الرحمن الرحیم الحمدلله رب العالمین و صلی الله علی محمد و آله الطاهرین

عرض سلام و ادب و احترام دارم خدمت همه شما بینندگان عزیز و ارجمند «شبکه جهانی حضرت ولی عصر».

همچنین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی را خدمت همه شما تبریک عرض می‌کنم. ان شاءالله که همواره بتوانیم در این مسیر قرار بگیریم و همه ساله بر همه شما مبارک و میمون باشد.

لازم می دانم که پیشاپیش ولادت حضرت جوادالائمه (علیه السلام) و حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) را خدمت شما تبریک عرض کنم. ان شاءالله که مشمول شفاعت این بزرگواران قرار بگیریم.

همانطور که ممکن است بسیاری از شما مطلع باشید، امشب هم مهمان داریم. ان شاءالله از محضرشان کمال بهره و استفاده را خواهیم برد.

به روال شب‌های جمعه به محضر همه شما گرامیان برنامه «حبل المتین» را تقدیم می‌کنیم. برنامه‌ای که این افتخار را داریم در محضر حضرت استاد آیت الله حسینی قزوینی باشیم. ان شاءالله بتوانیم نهایت بهره و استفاده را از محضرشان ببریم.

در ابتدا سلام و عرض ادبی به محضرشان داشته باشیم و مثل همیشه بخواهیم استفاده کنیم از حسن مطلع‌های فاطمی زیبایشان. ان شاءالله دل‌های خودمان را با ذکر و نام حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) زنگار زدایی کنیم. حضرت استاد سلام عرض می‌کنم و تبریک می گویم، در خدمت شما هستیم؛

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

السلام علیک یا بقیة الله فی أرضه السلام علیک یا میثاق الله الذی أخذه و وکده السلام علیک یا صاحب المرئی و المسمع فما کان لنا شیء الا و انتم له السبب و الیه السبیل

سلام علیکم و رحمة الله و برکاته؛ خدمت همه بینندگان عزیز و گرامی که در هرکجای این گیتی پهناور بیننده این برنامه هستند یا تکرار برنامه را می‌بینند، خالصانه‌ترین سلامم را تقدیم می‌کنم.

ایام ولادت باسعادت و سراسر نور حضرت جوادالائمه (علیه السلام) و حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) را تبریک عرض می‌کنم.

همچنین فرارسیدن سالگرد چهل و سومین سال تأسیس جمهوری اسلامی ایران با محوریت فرهنگ اهلبیت را هم به همه عزیزان و گرامیان تبریک عرض می‌کنم.

گفتگوی زیبای پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) با خداوند متعال در شب معراج!

ما مثل روال همیشگی برنامه را با یادی از حضرت صدیقه طاهره (سلام الله علیها) آغاز می‌کنیم. «مرحوم ابن قولویه» متوفای 368 هجری روایتی را در کتاب «کامل الزیارات» که از نظر سند تمام روایات و روات آن ثقه هستند نقل کرده است.

ایشان در صفحه 332 حدیث 840 از قول امام صادق (علیه السلام) نقل می‌کند که وقتی رسول اکرم به معراج رفت، در آنجا مطالب زیادی بین خداوند عالم و نبی گرامی اسلام رد و بدل شد.

«لَمَّا أُسْرِی بِالنَّبِی ص إِلَی السَّمَاءِ قِیلَ لَهُ إِنَّ اللَّهَ تَبَارَک وَ تَعَالَی یخْتَبِرُک فِی ثَلَاثٍ لِینْظُرَ کیفَ صَبْرُک»

شبی که پیامبر را به آسمان بردند، به حضرت گفته شد: خداوند تبارک و تعالی تو را در سه چیز می‌آزماید تا شکیبایی‌ات را ببیند.

«قَالَ أُسَلِّمُ لِأَمْرِک یا رَبِّ وَ لَا قُوَّةَ لِی عَلَی الصَّبْرِ إِلَّا بِک فَمَا هُنَّ»

پیغمبر اکرم فرمود: خدایا من در برابر امرت تسلیم هستم و جز به نیروی تو مرا صبری نیست. آن‌ها چیستند؟!

«قِیلَ لَهُ أَوَّلُهُنَّ الْجُوعُ وَ الْأَثَرَةُ عَلَی نَفْسِک وَ عَلَی أَهْلِک لِأَهْلِ الْحَاجَة»

به رسول خدا وحی شد: نخستین آنها گرسنگی و مقدم داشتن نیازمندان بر خود و خانواده‌ات است.

مراد از این فراز دوری از ثروت اندوزی و الگو شدن برای فقرا و مستمندان است، نه اینکه تو بهترین زندگی را داشته باشی به طوری که وقتی فقرا و مستمندان تو را دیدند حسرت بخورند. زندگی تو باید طوری باشد که وقتی فقرا تو را ببینند، بگویند که رسول اکرم هم از نوع و جنس ماست!

«قَالَ قَبِلْتُ یا رَبِّ وَ رَضِیتُ وَ سَلَّمْتُ وَ مِنْک التَّوْفِیقُ وَ الصَّبْرُ»

پیغمبر فرمود: ای خدای من! پذیرفتم و راضی و تسلیم شدم و توفیق و صبر از آن توست.

«وَ أَمَّا الثَّانِیةُ فَالتَّکذِیبُ وَ الْخَوْفُ الشَّدِیدُ وَ بَذْلُک مُهْجَتَک فِی مُحَارَبَةِ أَهْلِ الْکفْرِ بِمَالِک وَ نَفْسِک وَ الصَّبْرُ عَلَی مَا یصِیبُک مِنْهُمْ مِنَ الْأَذَی وَ مِنْ أَهْلِ النِّفَاقِ وَ الْأَلَمِ فِی الْحَرْبِ وَ الْجِرَاحِ»

دومین چیز که باید بر آن صبر کنی تکذیب شدن و هراس شدید و جانبازی‌ات در جنگ با مال و جان در برابر کافران است و نیز صبر بر آزاری است که از کافران و منافقان به تو می‌رسد و نیز درد و زخم جنگ.

«قَالَ قَبِلْتُ یا رَبِّ وَ رَضِیتُ وَ سَلَّمْتُ وَ مِنْک التَّوْفِیقُ وَ الصَّبْر»

پیغمبر فرمود: ای خدای من! پذیرفتم و راضی و تسلیم شدم و توفیق و صبر از توست.

«وَ أَمَّا الثَّالِثَةُ فَمَا یلْقَی أَهْلُ بَیتِک مِنْ بَعْدِک مِنَ الْقَتْلِ أَمَّا أَخُوک عَلِی فَیلْقَی مِنْ أُمَّتِک الشَّتْمَ وَ التَّعْنِیفَ وَ التَّوْبِیخَ وَ الْحِرْمَانَ وَ الْجَحْدَ [وَ الْجُهْدَ] وَ الظُّلْمَ وَ آخِرُ ذَلِک الْقَتْلُ»

سومین چیز صبر بر کشتارهایی است که خاندانت پس از تو با آن روبرو می‌شوند. برادرت علی از امتت دشنام و زورگویی و سرزنش و ناکامی و انکار و ستم می‌بیند و در پایان هم کشته می‌شود.

«فَقَالَ یا رَبِّ قَبِلْتُ وَ رَضِیتُ وَ مِنْک التَّوْفِیقُ وَ الصَّبْرُ»

پیغمبر فرمود: ای خدای من! پذیرفتم و خوشنود شدم و توفیق و صبر از توست.

«وَ أَمَّا ابْنَتُک فَتُظْلَمُ وَ تُحْرَمُ وَ یؤْخَذُ حقّ‌ها غَصْباً الَّذِی تَجْعَلُهُ لَهَا»

و اما نسبت به دخترت ظلم می‌کنند و او را از حق مسلمش محروم می‌کنند و حق مسلم او را به غصب می‌گیرند، حقی که تو به او عطا می‌کنی.

«وَ تُضْرَبُ وَ هِی حَامِلٌ»

دخترت را مورد ضرب و شتم قرار می‌دهند در حالی که باردار است.

به رسول گرامی اسلام خبر داده شد که دخترت را کتک می‌زنند، سینه‌اش را مجروح می‌کنند، پهلویش را می‌شکنند، بازویش را متورم می‌کنند و فرزندش را به شهادت می‌رسانند.

«وَ یدْخَلُ عَلَیهَا وَ عَلَی حَرِیمِهَا وَ مَنْزِلِهَا بِغَیرِ إِذْنٍ ثُمَّ یمَسُّهَا هَوَانٌ وَ ذُلٌّ ثُمَّ لَا تَجِدُ مَانِعاً»

و بر او و حریم و خانه‌اش بدون اجازه درمی آیند و سستی و تحقیر و خواری به او می‌رسد و مدافعی نمی‌یابد.

«وَ تَطْرَحُ مَا فِی بَطْنِهَا مِنَ الضَّرْبِ وَ تَمُوتُ مِنْ ذَلِک الضَّرْبِ»

و بر اثر کتک خوردن جنینش سقط می‌شود و از همان زدن نیز از دنیا می‌رود.

«قُلْتُ إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیهِ رَاجِعُونَ- قَبِلْتُ یا رَبِّ وَ سَلَّمْتُ وَ مِنْک التَّوْفِیقُ وَ الصَّبْرُ [لِلصَّبْرِ]»

رسول گرامی اسلام فرمود: ما از خدا هستیم و به سوی او باز می‌گردیم. ای خدای من پذیرفتم و تسلیم شدم و توفیق و صبر از توست.

کامل الزیارات، نویسنده: ابن قولویه، جعفر بن محمد، محقق / مصحح: امینی، عبد الحسین، ص 332، ح 11

ألا لعنة الله علی القوم الظالمین و سیعلم الذین ظلموا أی منقلب ینقلبون

مجری:

أحسنتم، بسیار استفاده کردیم و از محضرتان بهره مند شدیم. خیلی لطف فرمودید و مثل همیشه دل‌هایمان زهرایی شد. ان شاءالله که این حال و حالات را همواره برای خودمان در نظر بگیریم تا همواره نام و یاد حضرت فاطمه زهرا یاریگر ما باشد.

همانطور که ابتدای برنامه خدمتتان عرض کردم الحمدلله این توفیق را داریم که مهمان ارجمندی داریم. ان شاءالله در این جلسه هم بتوانیم نهایت استفاده را از محضرشان ببریم.

همانطور که در جلسات پیش هم در محضرشان بودیم، در محضر جناب آقای «دکتر مسعودیان» از فعالان عرصه مددکاری و فقرزدایی هستیم. الحمدلله در جلسات پیش با صحبت‌هایشان اثبات گر مطالب و علمیتی بودند که شما بینندگان عزیز منتظر آن بودید.

در ابتدا محضرتان سلام عرض می‌کنم و خیر مقدم می گویم. همچنین این فرخنده ایام را به محضر شما تبریک عرض می‌کنم.

جایگاه سازمانی و تشکیلاتی مدیریت فقر زدایی در قرآن کریم

دکتر مسعودیان:

(بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ وَ الْفَجْرِ وَ لَیالٍ عَشْرٍ وَ الشَّفْعِ وَ الْوَتْرِ)

بنام خداوند بخشنده مهربان. به سپیده دم سوگند و به شبهای دهگانه و به زوج و فرد.

سوره فجر (89) آیات 1 – 3

بند هم عرض سلام و ادب و احترام دارم محضر حضرتعالی و حضرت آیت الله قزوینی و همچنین همه بینندگان عزیز که در هر نقطه‌ای از عالم هستند. دهه مبارکه فجر و موالید فرخنده و خجسته رجب المرجب را تبریک عرض می‌کنم.

همانطور که جلسه قبل نکاتی را خدمت همه بینندگان عزیز مطرح کردم و در ارتباط با پیوند زکات و ولایت، آیات و نکاتی را تقدیم کردم، در این جلسه بحث جایگاه سازمانی و تشکیلاتی مدیریت زکات و مدیریت فقرزدایی را در قرآن کریم خدمتتان عرض کنم.

قرآن کریم با مسئله فقرزدایی هیچگاه شعاری برخورد نکرده است، بلکه هم راهبرد ارائه کرده و هم برای این مسئله تشکیلات و سازمانی را مشخص کرده است.

در این زمینه آیات متعددی هست که اگر بخواهم آنها را خدمتتان تقدیم کنم، مجموعه آیات را در این قالبی که در اینجا نمایش داده می‌شود خدمت شما عرض خواهم کرد.

قرآن کریم مدیریت فقرزدایی را در بالاترین سطح جامعه و حکومت اسلامی قرار داده است و آیات متعدد نظیر:

(خُذْ مِنْ أَمْوالِهِمْ صَدَقَةً تُطَهِّرُهُمْ وَ تُزَکیهِمْ بِها وَ صَلِّ عَلَیهِم)

از اموال آنها صدقه‌ای (زکات) بگیر تا به وسیله آن آنها را پاک سازی و پرورش دهی.

سوره توبه (9): آیه 103

خطاب به نبی گرامی اسلام هست که مدیریت فقرزدایی و مدیریت جمع آوری و اخذ کمک‌ها و صدقات و زکوات را به نبی گرامی اسلام داده است. بعد از آن هم ملاحظه می‌کنید که آیات متعددی در این زمینه آمده است. به عنوان مثال قرآن کریم می‌فرماید:

(وَ اعْلَمُوا أَنَّما غَنِمْتُمْ مِنْ شَی‌ءٍ فَأَنَّ لِلَّهِ خُمُسَهُ وَ لِلرَّسُولِ وَ لِذِی الْقُرْبی وَ الْیتامی وَ الْمَساکینِ وَ ابْنِ السَّبِیل)

و بدانید هر گونه غنیمتی به شما رسد خمس آن برای خدا و برای پیامبر و برای ذی القربی و یتیمان و مسکینان و واماندگان در راه است.

سوره انفال (8): آیه 41

که در واقع مجموعه اینها نشان می‌دهد که این مدیریت در حکومت اسلامی و در جامعه اسلامی همچنان سلسله وار ادامه پیدا خواهد کرد.

درواقع برای آن تشکیلاتی را تحت عنوان «عاملین علیها» قرار داده است که بتواند این مدیریت با یک بازوان قوی اجرایی وارد عرصه فقرزدایی باشد.

در واقع این تشکیلات باید بتواند یک پیوند و پلی بین امامت و امت جامعه ایجاد کند و بتواند جامعه را به عنوان یک جامعه الگو و جامعه تمدنی و جامعه توحیدی تبدیل کند.

اولین نکته‌ای که در اینجا مطرح است، این است که مدیریت زکات یک مدیریت متمرکز است. هم مدیریت منابع در اختیار شخص نبی گرامی اسلام هست و هم مدیریت مصارف آن. به عنوان مثال قرآن کریم می‌فرماید:

(إِنَّمَا الصَّدَقاتُ لِلْفُقَراءِ وَ الْمَساکینِ وَ الْعامِلِینَ عَلَیها)

زکات مخصوص فقراء و مساکین و کارکنانی است که برای (جمع‌آوری) آن کار می‌کنند.

سوره توبه (9): آیه 60

و آن شخص نبی گرامی اسلام و شخص ولی و امامت هست که تشخیص می‌دهد این مبالغ با این آیات و شاخصه‌ها و قوانینی که قرآن کریم وضع کرده است چگونه باید در بین جامعه و فقرا و آحاد نیازمندان بازتوزیع شود که بتواند خروجی فقرزدایی باشد.

بهرحال این‌ها موضوعات بسیار مفصلی است که بنده احساس می‌کنم باید از این مسائل قدری عبور کنیم.

بنده احساس می‌کردم چندین جلسه را بتوانم روی این موضوعات صحبت کنم که قرآن کریم از داخل آن، مدل فقرزدایی را یک مدل کاملاً متمرکز طراحی می‌کند.

مدلی است که در واقع قرآن کریم از حکومت شریف نبوی ریل گذاری می‌کند و همچنان در طول تاریخ مستمر هست تا حکومت جهانی مهدوی و این از امتیازات قرآن هست.

زمانی که مجموعه این آیات را کنار همدیگر قرار می‌دهیم، مباحث دقیقی دارد که بنده در محضر حضرت آیت الله قزوینی تلمذ می‌کنم تا به لحاظ مسائل سندی، مباحث تفسیری یا اختلاف تفاسیری که در بین آحاد تشیع و مفسرین مهم اهل سنت وجود دارد، بفرمایند.

این مباحث، فرصت زیادی را می‌طلبد که اگر اجازه بدهید بنده آنها را به وقت موسع دیگری موکول کنم و ادامه این بحث را با توجه به اینکه در آستانه ولادت حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) هم هستیم به سمت آیاتی که در شأن حضرت علی هست می‌آورم.

مجری:

فرمایشات حضرتعالی هم بسیار عالی می‌شود. اتفاقاً پیرو صحبت‌های حضرتعالی نسبت به اینکه وقتی ما این ارتباط بین امامت و امت می‌بینیم قرار است این بازو و این پل ارتباطی، همین مسئله فقرزدایی باشد.

متناسب و در خور با بینندگان شبکه بخواهیم عرض کنیم یک سری افراد مثل برخی از اهل سنت که ممکن است اینطور ولایت را قبول نداشته باشند، دچار مشکل می‌شوند.

حال چه بهتر که بخواهیم به اصل این مطلب هم بپردازیم و جزئی‌تر ببینیم ولایتی که در وجود نازنین حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) متجلی شده است، چطور توانسته این پل ارتباطی را ایجاد کند؟! لطف بفرمایید نسبت به این مطلب توضیح دهید.

دکتر مسعودیان:

مدل قرآن کریم این است مادامی که در جامعه فقر وجود دارد، فقرزدایی باید باشد و برای فقرزدایی ما مدیر می‌خواهیم.

این مدیر در طول تاریخ همینطور که من عرض کردم و الآن هم شما ملاحظه خواهید کرد، باید قرآن کریم بیانگر مدیری باشد که مدیریتش مستمر در طول تاریخ باشد و این فقط با ایده و اعتقاد اهل تشیع کاملاً منطبق است. آیات متعددی از جمله:

(فَأَنَّ لِلَّهِ خُمُسَهُ وَ لِلرَّسُولِ وَ لِذِی الْقُرْبی وَ الْیتامی وَ الْمَساکینِ وَ ابْنِ السَّبِیل)

یا:

(قُلِ الْأَنْفالُ لِلَّهِ وَ الرَّسُول)

بگو: انفال مخصوص خدا و پیامبر است.

سوره انفال (8): آیه 1

یا آیات دیگری که مربوط به فیء هست نشان می‌دهد که قرآن کریم برای استمرار این مدیریت کاملاً مدل خودش را ارائه کرده است و ما می‌بینیم این تا حکومت جهانی مهدوی استمرار دارد.

حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه)، الگوی نمونه جهانی در فقرزدایی!

عرضم این بود که حضرت علی (علیه السلام) این شخصیت محبوب قرآنی در صحنه‌ها و لحظه‌های حساس تاریخ اسلام از بعثت تا هجرت و از هجرت تا آخرین لحظات واپسین عمر شریف پیغمبر اکرم حضور داشتند، به گونه ای که قرآن کریم در جای جای مختلف آیات به آن بزرگوار اشاره می‌کند و ذکری از حضور این حضرت بیان می‌فرماید.

آنچه که من می‌خواهم به آن اشاره کنم، این است که اکثر آیات قرآن، امیرالمؤمنین را به دو صفت بارز می‌شناساند؛ مجاهدها و رشادت‌های مؤمنانه و مددکاری‌ها و ایثارگری‌های عاشقانه. آیه شریفه:

(إِنَّما وَلِیکمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذِینَ آمَنُوا الَّذِینَ یقِیمُونَ الصَّلاةَ وَ یؤْتُونَ الزَّکاةَ وَ هُمْ راکعُون)

سرپرست و رهبر شما تنها خدا است، و پیامبر او، و آنها که ایمان آورده‌اند و نماز را بر پا می‌دارند و در حال رکوع زکات می‌پردازند.

سوره مائده (5): آیه 55

درواقع نشان می‌دهد که مددکاری حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) در اوج هنرمندی خودش هست.

با آشنایی امیرالمؤمنین به فن و فنون مددکاری و اصول مددکاری هست که می‌بینیم در بهترین لحظات و در حال نماز و رکوع در یک فضای کاملاً مصفا و نهایت خلوص و اخلاص امدادگری خود را انجام می‌دهد.

این نوع امدادگری هست که ستایش آیات الهی و کروبیان را در شأن امیرالمؤمنین اینگونه نازل می‌کند و مدال ابدی را برای خودشان کسب می‌کند. آیات متعددی گویای این مهم است. آیه شریفه:

(إِنَّما وَلِیکمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذِینَ آمَنُوا الَّذِینَ یقِیمُونَ الصَّلاةَ وَ یؤْتُونَ الزَّکاةَ وَ هُمْ راکعُون)

و:

(إِنَّما نُطْعِمُکمْ لِوَجْهِ اللَّهِ)

(و می‌گویند:) ما شما را برای خدا اطعام می‌کنیم.

سوره إنسان (76): آیه 9

و:

(وَ یؤْثِرُونَ عَلی أَنْفُسِهِمْ وَ لَوْ کانَ بِهِمْ خَصاصَة)

و آنها را بر خود مقدم می‌دارند هر چند شدیداً فقیر باشند.

سوره حشر (59): آیه 9

و همینطور در تمام آیاتی که حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) به صفت مددکاری و ایثارگری شناخته می‌شوند.

حضرت آیت الله! عرض من در اینجا این است که اگر قرآن کریم این همه از این ویژگی‌های خاص امیرالمؤمنین نام می‌برد به این دلیل است که می‌خواهد الگویابی و سرمشق گرایی را برای جامعه مسلمین ایجاد کند.

در امر مددکاری و در امر فقرزدایی الی الأبد امیرالمؤمنین این یگانه شخصیت مددکاری و پدر مددکاری در قرآن کریم باید الگوی عملی فقرزدایی در جهان اسلام باشد.

این آیات با اتقان زیادی مطرح شده است. ان شاءالله گمان می‌کنم حضرت آیت الله به این مباحث هم اشاره بفرمایند که به لحاظ سندی مفسرین بزرگ اهل سنت پای این ادعا را تأیید و امضاء کردند.

بنده در حضور آیت الله قزوینی ابا می‌کنم که بخواهم وارد این بحث‌های تخصصی شوم. قطعاً این آیات درواقع هم مددکار بودن امیرالمؤمنین و هم الگو و سرمشق بودن آن بزرگوار را نشان می‌دهند.

همنطور که حضرت آیت الله اشاره فرمودند که زندگی نبی گرامی اسلام و حضرت فاطمه زهرا هم الگوی عملی بوده است و هم الگوی رفتاری و کلامی بوده است.

بنده می‌خواهم این مطلب را در اینجا عرض کنم که با توجه به آیات متعددی که در قرآن کریم وجود دارد مددکاری امیرالمؤمنین را بنده در مجموعه‌ای از مقالات تحت عنوان "نظام مددکاری علوی" مطرح کردم.

بنده می‌خواهم در اینجا اعلام کنم و این تحدی را انجام بدهم که در غرب و شرق و در بین اندیشمندان غربی و شرقی از ابتدا تا الآن اگر کسی را می‌شناسند که در باب مددکاری با این ظرافت و دقت و عمق مباحث متعدد را مطرح کرده باشد بگویند.

این باب مفصلی است که ان شاءالله بنده روی این مسائل نکاتی را خدمتتان عرض می‌کنم. همینطور که اشاره فرمودند شخصیت و وجود حضرت در باب ساده زیستی، هم زیستی و اقدامات مددکاری، الگو و اسوه هست.

حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) مجموعه‌ای از خدمات فقرزدایی، مددکاری، رفاهی، اجتماعی را به دست مبارک خودشان انجام دادند و یک به یک موقوفات حضرت مؤید این هست که یک الگوی عملی است.

کلام حضرت در جاهای مختلف به ویژه «نهج البلاغه» کلام بسیار مفصل و جامعی است که بنده بسیاری از موضوعات آن را با دانشمندان بزرگ مقایسه کرده‌ام.

به عنوان مثال در بحث "فقر فرهنگی و فرهنگ فقر" که یک مبحث جدیدی در باب مددکاری است، دانشمندان غربی مثل «اسکارلوئیس» به عنوان طراح این موضوع یاد شده است.

بنده در باب "فقر فرهنگی و فرهنگ فقر" جملات متعددی را از امیرالمؤمنین خدمتتان ارائه خواهم کرد. نوع نگاه حضرت، نوع تعریف حضرت و معیار تشخیص فقر فرهنگی و فقر مادی در ابعاد مختلف به عمق کلام امیرالمؤمنین کاملاً پی خواهید برد.

ما لازم می دانیم در روز ولادت باسعادت حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) عزیزانی که در امر خیر و خیرات عمل می‌کنند به مددکاری علوی برگردند.

همینطور که قرآن کریم ذکر مددکاری‌های متعدد را از ایشان نام برده است و هم اینکه سرمشق ما را شخص امیرالمؤمنین قرار داده است.

بازهم بنده عرض می‌کنم هرکسی که تصور می‌کند الگوی مددکاری غیر از امیرالمؤمنین کسی دیگر هست، یک آیه از قرآن کریم در باب مددکاری او بیاورد. آیات متعدد گواه این است که الگوی ما در فقرزدایی حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) است.

مجری:

احسنتم، بسیار خوب. خیلی زیبا و خیلی عالی فرمودید. بسیار استفاده کردیم. چقدر غافل شدیم از این جنبه‌ای که بسیار هم جنبه ممتازی است.

ما می‌بینیم در اشعار بسیار بوده است، اما متأسفانه غفلت می‌شود از این ویژگی مولا حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه).

«شهریار» در شعر معروفی که دارد بعد از اینکه مبحث خداشناسی امیرالمؤمنین را بیان می‌کند، اولین ویژگی که می‌آورد همین است:

برو ای گدای مسکین در خانه علی زن

که نگین پادشاهی دهد از کرم گدا را

بسیار زیبا بیان کردید، هم متناسب با ایام بود و هم متناسب با اصل موضوع برنامه. بسیار از محضرتان تشکر می‌کنیم.

دکتر مسعودیان:

امیرالمؤمنین به خانه ایتام می‌رفتند و نیاز نبود آنها در خانه حضرت را بزنند. امیرالمؤمنین در خانه آنها را می‌زد.

چه شب‌ها که نان دادم به سائل‌ها و بشنیدم

که می‌گفتند: یا رب! از علی برگیر داد ما

مجری:

احسنتم، بسیار خوب. الحمدلله بسیار زیبا فرمودید و بسیار استفاده کردیم. حضرت استاد اگر نکته‌ای هست استفاده می‌کنیم.

امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) الگوی مدیریت فقر زدایی در جامعه اسلامی

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

اعوذ بالله من الشیطان الرجیم بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین و هو خیر ناصر و معین الحمدلله و الصلاة علی رسول الله و علی آله آل الله لاسیما علی مولانا بقیة الله و اللعن الدائم علی اعدائهم اعداء الله إلی یوم لقاء الله أفوض أمری إلی الله إن الله بصیر بالعباد حسبنا الله و نعم الوکیل نعم المولی و نعم النصیر یا أبا صالح المهدی ادرکنی

ما از «دکتر مسعودیان» تشکر می‌کنیم. الحق و الانصاف بحثشان بسیار بحث شیرین و زیبایی بود که در رابطه با آیه شریفه 55 سوره مبارکه مائده بود که ایشان به آن اشاره داشتند.

این آیه در حقیقت یک نمونه‌ای از ایثار و توجه به مستمند توسط حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) در حال نماز است.

به تعبیر آقایان عرفا در حقیقت امیرالمؤمنین توجه به وحدت در عین کثرت دارند. حضرت هم با خداوند سخن می گویند و هم انگشتر به سائل می‌دهند.

نه سخن گفتنش او را از فقیر غافل می‌کند و نه انگشتر به سائل دادن، او را از خدا غافل می‌کند! این نمونه‌ای از معرفت والای حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) است.

بزرگان اهل سنت نظیر «طبری» متوفای 310 هجری در کتاب «تفسیر» خود جلد 6 صفحه 390 می‌نویسد: این آیه در حق امیرالمؤمنین نازل شد زمانی که حضرت در حال رکوع انگشتر خود را به سائل داد.

«ابن ابی حاتم» متوفای 327 هجری و معاصر «طبری» در کتاب «تفسیر» خود جلد چهارم صفحه 1162 به صراحت می‌نویسد که این آیه در حق علی بن أبی طالب نازل شده است.

جالب اینجاست که آقای «آلوسی» در کتاب «روح المعانی» در دو جا این مطلب را ذکر کرده است. ایشان در جلد 6 صفحه 167 می‌نویسد:

«وغلب الأخباریین علی أنها نزلت فی علی کرم الله تعالی»

روح المعانی فی تفسیر القرآن العظیم والسبع المثانی، اسم المؤلف: العلامة أبی الفضل شهاب الدین السید محمود الألوسی البغدادی، دار النشر: دار إحیاء التراث العربی – بیروت، ج 6، ص 167، باب المائدة: (55) إنما ولیکم الله... ..

ایشان بعد از نوزده صفحه می‌نویسد:

«والآیة عند معظم المحدثین نزلت فی علی کرم الله تعالی وجهه»

این آیه نزد معظم محدثین در رابطه با علی بن ابیطالب آمده است.

روح المعانی فی تفسیر القرآن العظیم والسبع المثانی، اسم المؤلف: العلامة أبی الفضل شهاب الدین السید محمود الألوسی البغدادی، دار النشر: دار إحیاء التراث العربی – بیروت، ج 6، ص 186، باب المائدة: (66) ولو أنهم أقاموا... ..

«عضدالدین أیجی» یکی از قهرمانان علم کلام اهل سنت در کتاب «مواقف» صفحه 601 می‌نویسد:

«وأجمع أئمة التفسیر أن المراد علی»

امامان تفسیر اتفاق نظر دارند که مراد از این آیه، علی بن أبی طالب است.

کتاب المواقف، اسم المؤلف: عضد الدین عبد الرحمن بن أحمد الإیجی، دار النشر: دار الجیل - لبنان - بیروت - 1417 هـ - 1997 م، الطبعة: الأولی، تحقیق: عبد الرحمن عمیرة، ج 3، ص 601، باب المقصد الرابع

همانطور که ایشان هم اشاره داشتند ما جز علی بن أبی طالب در تاریخ حتی در میان انبیاء غیر از نبی گرامی اسلام کسی را این چنین سراغ نداریم. امیرالمؤمنین هرچه دارد از نبی گرامی اسلام دارد.

یکی از بزرگان می‌گوید که من بسیار به علی بن أبی طالب «یا أفضل الناس بعد رسول الله» می‌گفتم. در عالم رؤیا دیدم که حضرت به من فرمودند: من از این جمله بسیار خوشم می‌آید و لذت می‌برم! امیرالمؤمنین می‌فرماید:

«أَنَا عَبْدٌ مِنْ عَبِیدِ مُحَمَّدٍ ص»

من بنده‌ای از بندگان حضرت محمد هستم.

الکافی، نویسنده: کلینی، محمد بن یعقوب، محقق / مصحح: غفاری علی اکبر و آخوندی، محمد، ج 1، ص 90، ح 5

ما از حضرت آدم تا حضرت عیسی (علی نبینا و آله و علیه السلام) کسی را غیر از امیرالمؤمنین سراغ نداریم که این چنین الگوی فقرزدایی برای دیگر مسلمانان باشند.

نمونه بارز این قضیه در نامه‌ای است که حضرت به «عثمان بن حنیف» والی خود در بصره می‌نویسد. در کتاب «نهج البلاغه» این نامه آمده است.

بنده به یاد دارم اوایل طلبگی سال‌های 1349 برنامه داشتیم که هر هفته یک خطبه را با دوستان هم مباحثه، حفظ می‌کردیم. این یکی از خطبه‌هایی بود که ما همان زمان حفظ کردیم.

وقتی به امیرالمؤمنین خبر می‌رسد که نماینده او در یک جمع اغنیاء حضور پیدا کرده است، حضرت نامه‌ای تند خطاب به او می‌نویسند و می‌فرمایند:

«یا ابْنَ حُنَیفٍ فَقَدْ بَلَغَنِی أَنَّ رَجُلًا مِنْ فِتْیةِ أَهْلِ الْبَصْرَةِ دَعَاک إِلَی مَأْدُبَةٍ فَأَسْرَعْتَ إِلَیهَا تُسْتَطَابُ لَک الْأَلْوَانُ وَ تُنْقَلُ إِلَیک الْجِفَان»

ای پسر حنیف! به من خبر رسیده که مردی از جوانان اهل بصره تو را به مهمانی خوانده و تو هم به آن مهمانی شتافته‌ای، با غذاهای رنگارنگ و ظرف‌هایی پر از طعام که به سویت آورده می‌شده پذیراییت کرده‌اند.

«وَ مَا ظَنَنْتُ أَنَّک تُجِیبُ إِلَی طَعَامِ قَوْمٍ عَائِلُهُمْ مَجْفُوٌّ وَ غَنِیهُمْ مَدْعُوٌّ»

و گمان نداشتم تو به مهمانی گروهی بروی که درویش و نیازمندشان را برانند و توانگرشان را بخوانند.

حضرت به صراحت فرمودند که تو نماینده من هستی. چطور به خود اجازه دادی در کنار سفره‌ای قرار بگیری که یک فقیر در کنار آن سفره نیست. مردانگی و شهامت و الگو به این می گویند! حضرت به صراحت می‌فرمایند:

«أَلَا وَ إِنَّ لِکلِّ مَأْمُومٍ إِمَاماً یقْتَدِی بِهِ وَ یسْتَضِی‌ءُ بِنُورِ عِلْمِهِ»

آگاه باش هر پیروی کننده را پیشوایی است که از او پیروی کرده بنور دانش او روشنی می‌جوید.

«أَلَا وَ إِنَّ إِمَامَکمْ قَدِ اکتَفَی مِنْ دُنْیاهُ بِطِمْرَیهِ وَ مِنْ طُعْمِهِ بِقُرْصَیه»

بدان که پیشوای شما از دنیای خود بدو کهنه جامه و از خوراکش بدو قرص نان اکتفاء کرده است.

«أَلَا وَ إِنَّکمْ لَا تَقْدِرُونَ عَلَی ذَلِک وَ لَکنْ أَعِینُونِی بِوَرَعٍ وَ اجْتِهَادٍ وَ عِفَّةٍ وَ سَدَاد»

و شما بر چنین رفتاری توانا نیستید، ولی مرا به پرهیزکاری و کوشش و پاکدامنی و درستکاری یاری کنید.

حضرت در نهایت جمله‌ای می‌فرمایند که بسیار عجیب است. امیرالمؤمنین می‌فرمایند:

«أَ أَقْنَعُ مِنْ نَفْسِی بِأَنْ یقَالَ هَذَا أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ وَ لَا أُشَارِکهُمْ فِی مَکارِهِ الدَّهْرِ أَوْ أَکونَ أُسْوَةً لَهُمْ فِی جُشُوبَة»

آیا قناعت کنم که به من بگویند امیرالمؤمنین در حالی که به سختی‌های روزگار با آنان همدرد نبوده یا در تلخکامی جلو ایشان نباشم؟!

«أَوْ أَکونَ کمَا قَالَ الْقَائِلُ»

یا چنان باشم که گوینده‌ای گفته است:

«وَ حَسْبُک [عَاراً] دَاءً أَنْ تَبِیتَ بِبِطْنَةٍ»

این درد برای تو بس است که شب با شکم پر بخوابی.

«وَ حَوْلَک أَکبَادٌ تَحِنُّ إِلَی الْقِد»

و در گردت جگرها باشد که قدح پوستی را آرزو کنند.

این بالاترین مرض و شدیدترین بیماری برای یک مسئول این است که با شکم سیر بخوابد، اما در کنار او افرادی باشند که از شدت گرسنگی خواب به چشمشان نرود. امیرالمؤمنین چنین است!

این نه به این جهت است که حضرت امکانات زندگی مرفه را ندارند، زیرا که در فراز بعد می‌فرمایند:

«وَ لَوْ شِئْتُ لَاهْتَدَیتُ الطَّرِیقَ إِلَی مُصَفَّی هَذَا الْعَسَلِ وَ لُبَابِ هَذَا الْقَمْحِ وَ نَسَائِجِ هَذَا الْقَزِّ»

و اگر بخواهم راه می‌برم به صافی و پاکیزگی این عسل و مغز این نان گندم و بافته‌های این جامه ابریشم.

«وَ لَکنْ هَیهَاتَ أَنْ یغْلِبَنِی هَوَای وَ یقُودَنِی جَشَعِی إِلَی تَخَیرِ الْأَطْعِمَةِ وَ لَعَلَّ بِالْحِجَازِ أَوْ الْیمَامَةِ مَنْ لَا طَمَعَ لَهُ فِی الْقُرْصِ»

ولی چه دور است که هوا و خواهش بر من فیروزی یابد، و بسیاری حرص مرا به برگزیدن طعام‌ها وا دارد و حال آنکه شاید به حجاز یا یمامه کسی باشد که طمع و آز در قرص نان نداشته باشد.

نهج البلاغة، نویسنده: شریف الرضی، محمد بن حسین، محقق / مصحح: صالح، صبحی، ص 416، خ 45

حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) چنین است! اگر رهبری همانند آن بزرگوار سراغ دارید به ما خبر بدهید. ما حاضریم بیاییم و از او تبعیت کنیم.

اگر رهبری همانند امیرالمؤمنین نیست، چرا بیراهه می‌روید؟! اگر رهبری همانند امیرالمؤمنین نیست، چرا راه آن بزرگوار را پیگیری نمی‌کنید؟!

ما از آقایان مسئولین کسانی که توانایی مالی دارند تقاضا می‌کنیم در این ایام رجب و میلاد نور و نورانیت قدری با توجه به وضع معیشت و مشکلات و گرفتاری‌های مردم به فکر مردم باشند.

چندی قبل شخصی پیامکی برای بنده فرستاده بود که وقتی خواندم ستون بدنم لرزید. ایشان نوشته بود که همسرم که کارگری می‌کرد دیسک کمر دار و چهار فرزند دارم. قسم به امام زمان و حضرت فاطمه زهرا حتی توان تهیه نان خالی برای فرزندانم را ندارم.

ما از اینطور افراد به قدری در جامعه داریم که واقعاً انسان خجالت می‌کشد و نمی‌داند چکار کند. این‌ها یک مورد و دو مورد نیست.

به تعبیر مقام معظم رهبری در طول این چند سال اخیر آقایان افکارشان را به سمت غرب برده‌اند. آن‌ها به دنبال کدخدا بودند، اما در نهایت کدخدا هم لجن مالشان کرد و رسوا شدند!

بنده قصد ندارم زیاد در کارهای سیاسی ورود پیدا کنم، اما در طول هشت سال گذشته به اندازه هشتاد سال عقب رفتیم و ضرر کردیم. تمام این عقب افتادن‌ها به خاطر این بود که رهنمودهای مقام معظم رهبری عملی نشد.

بزرگ این افراد می‌گوید: وقتی خدمت آقا می‌روید هرچه آقا می‌گوید چشم بگویید، اما کار خودتان را انجام بدهید!!

امیدواریم ان شاءالله خداوند عالم به این سید اولاد پیغمبر توفیق بدهد تا بتواند گذشته را جبران کند و این مشکلات معیشتی مردم را به نوعی حل کند.

البته اگر صدای ما به گوش ایشان می‌رسد، از ایشان می‌خواهیم توسلشان را به مادرشان حضرت فاطمه زهرا بیشتر کند و از حضرت ولی عصر که کل امور دست آن نازنین وجود است و روح عالم هستی اوست مدد بخواهند.

هرآنچه به ما می‌رسد و نمی‌رسد از کانال وجود مقدس حضرت بقیة الله الأعظم (ارواحنا فداه) می‌گذرد.

ما به ایشان توصیه می‌کنیم توسلشان را به حضرت ولی عصر بیشتر کنند، شاید خداوند عالم دست غیبی را بفرستد تا مردم از این فلاکت و بدبختی و بیچارگی نجات پیدا کنند.

امیدواریم ان شاءالله خداوند عالم به مردم ما صبر عنایت کرده و به حول قوه الهی بر این صبر و تلاش و مقاومتی که دارند بیفزاید. ما از جناب آقای دکتر تشکر می‌کنیم به جهت بحث‌های زیبا و خوبشان.

مجری:

سلامت باشید، بسیار ممنون و متشکرم. خیلی لطف فرمودید. آقای دکتر مسعودیان اگر صحبت پایانی هست بفرمایید تا از محضرتان استفاده کنیم.

دکتر مسعودیان:

مطالب بسیار زیبا و عمیق و جذاب و تکان دهنده را حضرت آیت الله از زبان حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) مطرح کردند.

نیاز جامعه جهانی ما امروزه الگو قرار دادن کلام امیرالمؤمنین و روش و سیره آن بزرگوار است. همین جمله‌ای که ایشان فرمودند:

«أَ أَقْنَعُ مِنْ نَفْسِی بِأَنْ یقَالَ هَذَا أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ»

اگر هر حاکم حکومت و هر رئیس حکومتی در هر نقطه‌ای از عالم تنها به همین نکته توجه کند، مشکلات حل خواهد شد.

واقعاً نکات بسیار ارزنده‌ای بود که حضرت آیت الله فرمودند و بنده بازهم در این روز عرض می‌کنم حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) پدر مددکاری قرآن هستند.

زمانی که بنده تمام این آیات مربوطه را در کنار هم قرار دادم، حدود سیزده ویژگی در نوع مددکاری امیرالمؤمنین هست که مددکاری آن بزرگوار را واقعاً از یک سطح بسیار ممتاز و عمیقی بیان می‌کند. ان شاءالله اگر در آینده فرصتی باشد آنها را بیان خواهم کرد.

خیلی ممنون و متشکرم از همه بینندگان عزیز و همچنین از حضرت آیت الله عذرخواهی می‌کنم که جسارت می‌کنم و اینطور تلمذ می‌کنم و واقعاً استفاده می‌کنیم از بیانات بسیار ارزنده و ارزشمندی که حضرت آیت الله بیان می‌فرمایند.

والسلام علیکم و رحمة الله

مجری:

سلامت باشید، خیلی ممنون و متشکریم.

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

ما هم تشکر می‌کنیم.

مجری:

خیلی لطف کردید. ان شاءالله در جلسات آینده هم بتوانیم بیشتر از محضرتان استفاده کنیم. بازهم تشکر می‌کنیم از اینکه دعوت ما را استجابت کردید و ان شاءالله همانطور که عرض کردم در آینده هم بتوانیم بیشتر از محضرتان استفاده کنیم.

عزیزان بیننده یک فاصله‌ای بگیریم، ان شاءالله برمی گردیم و ادامه «حبل المتین» را همراه شما خواهیم بود.

یا علی مدد

عرض سلام مجدد خدمت همه شما بینندگان عزیز و ارجمند «شبکه جهانی حضرت ولی عصر». الحمدلله تا این لحظه از برنامه پیش رفتیم و توانستیم از محضر مهمان ارجمند برنامه استفاده کنیم و همچنین از محضر حضرت استاد آیت الله حسینی قزوینی.

حال به سراغ مقصد و مقصود اصلی بحث خودمان در برنامه «حبل المتین» برویم. قبل از اینکه بحث را آغاز کنیم و سؤالات را بپرسیم، یادآوری کنم شماره‌هایی که زیرنویس شده در اختیارتان هست. ان شاءالله تماس بگیرید و سؤالات خود را مطرح کنید.

اگر دغدغه خاصی دارید یا اگر مطلبی هست که لازم می دانید تا از همین شبکه مطرح شود و می‌خواهید پاسخ آن را بگیرید، ما در خدمت شما هستیم و تماس بگیرید.

عزیزان اتاق فرمان پاسخگوی شما خواهند بود و در فرصت مقتضی با شما تماس خواهند گرفت و ان شاءالله صدای شما را وصل خواهند کرد و سؤال خود را خواهید پرسید.

حضرت استاد اگر صلاح می دانید به جهت اینکه در شب بیست و دوم بهمن هم هستیم، مقدمه‌ای بفرمایید تا بعد از آن، ان شاءالله وارد بحثمان شویم.

ایران، پایگاه اصلی امام زمان (سلام الله علیه) در تأسیس حکومت عدل جهانی

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

ما خدا را شاکریم که ما را در عصری قرار داد که بعد از حکومت علوی و حسنی برای اولین بار به دست توانای معمار انقلاب، رهبر عظیم الشأن، فرزند علی و فرزند حضرت فاطمه زهرا حکومتی تأسیس شد با محوریت فرهنگ اهلبیت عصمت و طهارت.

نکته اولی که در اینجا لازم هست عرض کنم، این است که وهابیت هشتصد سال بود از زمان «ابن تیمیه» تبلیغ می‌کردند که مذهب شیعه، مذهب برگرفته از یهود است و آئین یهود را احیا می‌کند.

«ابن تیمیه حرانی» این ناصبی خبیث در کتاب «منهاج السنة» جلد اول از صفحه 21 تا صفحه 28 بیست و چند مورد وجه شبه بین یهود و شیعیان بیان کرده است.

تعدادی از مردم چه در آمریکا و چه در اروپا و دیگر بلاد فریب فریبکاری‌های وهابیت را خورده بودند و تصور می‌کردند که مذهب شیعه یک مذهب ضد دین و ضد شریعت و ضد قرآن و همگام با یهود است.

الحمدلله وقتی فرهنگ جمهوری اسلامی که برگرفته از فرهنگ اهلبیت است و قانون اساسی و مجلس و انتخاباتش به گوش جهانیان رسید، تمام بافته‌های هشتصد ساله این یادگاران بنی امیه رشته شد.

اگر دوستان برنامه‌ای داشتند ولو به اندازه سی ثانیه می‌توانستند پخش کنند تا ما هم همگام با مردم «الله اکبر» بگوییم، بسیار خوب بود. اگر دوستان می‌توانند این کار را انجام دهند تا ما هم با صدای تکبیر انس بگیریم.

مجری:

همینطور که طنین «الله اکبر» توسط حق جویان و حق گویان جهانی در ساعت 9 شب بیست و دوم بهمن ماه سر می‌دهند، صدای آن از اطراف و اکناف می‌آید و به گوش ما می‌رسد.

الآن رأس ساعت 9 هست و همه با هم در مدت مختصری فریاد تکبیر و «الله اکبر» سر بدهیم.

اگر عزیزان اتاق فرمان فریاد «الله اکبر» آماده هست لطف کنند و پخش کنند تا در این فاصله شما بینندگان عزیز را هم با خود شبکه همراه کنیم و طنین «الله اکبر» را بشنویم.

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

از اتاق فرمان تشکر می‌کنیم، جزاکم الله خیرا. اولین فایده‌ای که نظام جمهوری اسلامی ایران نسبت به مذهب شیعه داشت، این بود که ثابت کرد نه تنها برگرفته از آئین یهود نیست بلکه مبارزه با یهود و صهیونیسم در سرلوحه برنامه جمهوری اسلامی ایران شد.

بیست و دوم بهمن جمهوری اسلامی پیروز شد و بیست و سوم یا بیست و چهارم بهمن سفیر فلسطین اشغالی و فلسطینیان در تهران به جای صهیونیسم در سفارت صهیونیسم نماینده رسمی فلسطین در تهران شروع به کار کرد.

از آن روز با ننگ بر کشورهای عربی که امروزه با ارتباط ننگین با رژیم صهیونیستی می‌خواهند از گزند ایران در امان بمانند، الحمدلله در این چهل و سه سال تنها کشوری که با تمام توان از برادران فلسطینی دفاع کرد نظام جمهوری اسلامی ایران است.

مظلومان فلسطینی بیش از هفتاد سال است آواره هستند. این بالاترین افتخاری بود و خط بطلان بر آموزه‌های نادرست و ناجوانمردانه و افترائات وهابیت در طول این هشتصد سال بوده است.

نکته دیگر این است که در طول این مدت جمهوری اسلامی ایران با فرازها و نشیب‌های زیادی مواجه بود.

مگر در حکومت پنج ساله امیرالمؤمنین گذاشتند حضرت حکومت کند؟! فتنه‌هایی که درست کردند نظیر فتنه جمل، فتنه صفین، فتنه نهروان و ده‌ها فتنه دیگر مانع از حکومت حضرت شد.

همچنین در زمان امامت امام حسن مجتبی فتنه‌های زیادی درست کردند. جامعه آن روز توان و تحمل عدالت امیرالمؤمنین را نداشت.

بعد از جمهوری اسلامی ایران منافع غرب، منافع آمریکا و منافع اروپا همگی به خطر افتاد به همین خاطر با تمام توان تلاش کردند با جنگ تحمیلی هشت ساله و با هزاران لطایف الحیل جمهوری اسلامی را نابود کنند.

ما دیدیم در طول این چهل و اندی سال صدام شعار می‌داد: "من خوزستان را می‌گیرم و به عراق ملحق می‌کنم"، اما عاقبت به دام مجازات آویخته شد.

«رجوی» (علیه ما علیه) می‌گفت: "من تهران را فتح می‌کنم" اما عاقبت به درک واصل شد. منافقین از کمپ‌های خودشان فرار کردند و در اروپا پناهنده شدند و بی آبرو هستند.

از طرف دیگر داعش شعار می‌داد: "ما مشهد را خواهیم گرفت" اما الحمدلله به برکت مدافعین حرم داعش تارومار شد و برای همیشه ننگ شکست بر پیشانی آنها و پیشانی مدافعین آنها نشست.

«محمد بن سلمان» شعار می‌داد: "ما جنگ را به داخل ایران خواهیم کشید" اما الآن هفت سال است که در باتلاق جنگ یمن فرورفته و امروزه به غلط کردن افتاده است.

«روح الله زم» می‌گفت: "ما صدا و سیما را می‌گیریم" اما عاقبت به دار مجازات آویخته شد.

«جان بولتون» مشاور امنیت سابق آمریکا می‌گفت: "ما کریسمس را در تهران جشن می‌گیریم" اما عاقبت برکنار و مفتضح شد.

«ترامپ» علیه ایران عربده می‌کشید و می‌گفت چنین و چنان می‌کنم، اما الحمدلله رزمندگان غیور این آب و خاک، با نابود کردن پهباد فوق پیشرفته آمریکا، پوزه «ترامپ» را به خاک مالیدند و او هیچ غلطی هم نتوانست کند.

او با شهادت ناجوانمردانه «سپهبد سلیمانی» خواست از گسترش مقاومت جلوگیری کند، اما الحمدلله با شهادت «شهید سلیمانی» روح تازه و خون تازه‌ای در رگ‌های مقاومت ایجاد شد و توانایی مقاومت دو چندان شد.

موشک باران پایگاه عین الأسد آمریکا در عراق اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم بود که یک پایگاه نظامی آمریکا با خاک یکسان شد و هیچ غلطی هم نتوانست کند. عاقبت «ترامپ» هم مفتضحانه کنار رفت و متأسفانه آمریکا را به جنگ داخلی مبتلا کرد.

(یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ ینْصُرْکمْ وَ یثَبِّتْ أَقْدامَکم)

ای کسانی که ایمان آورده‌اید! اگر خدا را یاری کنید شما را یاری می‌کند و گامهایتان را استوار می‌دارد.

سوره محمد (47): آیه 7

امیدواریم و بر این امید خود یقین داریم و قاطعانه عرض می‌کنم که به حول قوه الهی و با عنایت حضرت ولی عصر این جمهوری اسلامی خواهد ماند تا روزی که ایران به عنوان بزرگ پایگاه حضرت ولی عصر برای صدور فرهنگ شیعه و اسلام به جهان استفاده کند.

بنده همین امروز روایات متعددی در کتب شیعه و سنی دیدم که ظهور حضرت ولی عصر از مکه خواهد شد، اما پایگاه اصلی حضرت ولی عصر ایران خواهد بود. ما این را به حول قوه الهی قاطعانه عرض می‌کنیم.

ما به هیچ وجه نمی‌توانیم بگوییم چه زمانی ظهور حضرت مهدی (ارواحنا فداه) اتفاق می افتد.

«کذَبَ الْوَقَّاتُون»

کافی، نویسنده: کلینی، محمد بن یعقوب، محقق / مصحح: غفاری علی اکبر و آخوندی، محمد، ج 1، ص 368، ح 2

ما کاری نداریم که بعضی افراد از نظام جمهوری اسلامی خوششان می‌آید یا خوششان نمی‌آید.

بنده به یقین عرض می‌کنم که ان شاءالله با همه فراز و نشیب‌ها و علی رغم مشکلاتی که این وطن فروشان داخلی و خائنین خارجی علیه نظام جمهوری اسلامی فراهم می‌کنند و یقیناً هیچ غلطی نمی‌توانند کنند؛ این نظام خواهد ماند تا آن لحظه که ان شاءالله خداوند اجازه ظهور به حضرت ولی عصر (ارواحنا فداه) بدهد و ایران را به عنوان پایگاه اصلی خودشان در تأسیس حکومت عدل جهانی و صدور فرهنگ تشیع به تمام جهانیان استفاده کند.

ما به امید آن روز هستیم و بر آن یقین داریم و شبهه‌ای هم نداریم. اگر دوستان باور ندارند، ان شاءالله اگر روزی خداوند توفیق بدهد همین جا به مردم خواهیم گفت که امروز بشارتی که در گذشته به مردم داده بودیم رسیده است.

(إِنَّهُمْ یرَوْنَهُ بَعِیداً وَ نَراهُ قَرِیبا)

زیرا آنها آن روز را دور می‌بینند و ما آن را نزدیک می‌بینیم!

سوره معارج (70): آیات 6 و 7

و:

(أَ لَیسَ الصُّبْحُ بِقَرِیب)

آیا صبح نزدیک نیست؟!

سوره هود (11): آیه 81

امیدواریم ان شاءالله آن روز برسد و بتوانیم هرکدام به نوبه خودمان در ظهور حضرت ولی عصر و حضور در دولت حضرت ولی عصر و حکومت حضرت ولی عصر و شهروندان حضرت ولی عصر (ارواحنا فداه) ایفای وظیفه کنیم.

مجری:

ان شاءالله. هم از نظر محتوا و هم از نظر بیان بسیار شیرین فرمودید. «اللهم عجل لولیک الفرج».

شنیدن این صحبت‌ها هم شیرینی خاص خود را دارد، چه رسد به اینکه ان شاءالله هرچه سریع‌تر چشمانمان به جمال نورانی مولا و صاحبمان حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) روشن بشود و ببینیم که پرچم این انقلاب به پرچمدار اصلی خود خواهد رسید.

ان شاءالله که بتوانیم آن روز را با چشم خودمان ببینیم و در رکاب آن حضرت بجنگیم و همواره همراه و یار حضرت بقیة الله الأعظم (ارواحنا لتراب مقدمه الفداء) باشیم. حضرت استاد بسیار از محضرتان استفاده کردیم.

یک فاصله کوتاهی بگیریم تا تماس‌های تلفنی وصل شود و بتوانیم پشت سر هم تماس‌ها را وصل کنیم. یک فاصله کوتاهی می‌گیریم، برمی گردیم با تماس‌های شما برنامه را ادامه خواهیم داد.

یا علی مدد

عرض سلام مجدد خدمت همه شما بینندگان عزیز و ارجمند «شبکه جهانی حضرت ولی عصر».

تماس‌های بینندگان برنامه:

بدون مقدمه به سراغ تماس‌ها برویم. آقا محمد حسین از تهران پشت خط هستند. آقا محمد حسین در خدمت شما هستم، بفرمایید:

بیننده (آقا محمد حسین از تهران – شیعه):

سلام، خوب هستید؟

مجری:

سلام علیکم و رحمة الله، سلامت باشید.

بیننده:

اول می‌خواستم تشکر کنم از شبکه عالی‌تان و حضرت آیت الله قزوینی که شبانه روز تلاش می‌کنند.

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

متشکرم.

مجری:

آقا محمد حسین شما چند سال دارید؟

بیننده:

من پانزده سال دارم.

مجری:

خیلی هم عالی، ان شاءالله که از حالا مشغول پیدا کردن حق و حقیقت شدید. ان شاءالله که بیش از این هم پبیشرفت کنید و در این زمینه‌ها باشید. آقا محمد حسین در خدمت شما هستیم، بفرماییید.

بیننده:

دیشب یا پریشب که «استاد ابوالقاسمی» به «شبکه کلمه» زنگ زده بودند، آقای «عقیل هاشمی» به «استاد ابوالقاسمی» گفتند که چرا ولایت امیرالمؤمنین در قرآن کریم نیامده است. این سؤال اول من بود.

سؤال دوم من این بود که چرا با وجود اینکه مردم بیعت امیرالمؤمنین را قبول کرده بودند، ولایت حضرت را رد کردند؟! مگر با حضرت بیعت نکرده بودند؟!

مجری:

آقا محمد حسین عزیز بسیار خوب. ممنون و متشکرم از اینکه با شبکه خودتان تماس گرفتید. ان شاءالله حضرت استاد پاسخگوی شما خواهند بود. تشکر می‌کنم، خدانگهدارتان

آقای عبداللهی از تایباد پشت خط هستند. آقای عبداللهی در خدمت شما هستیم، بفرمایید:

بیننده (آقای عبداللهی از تایباد – اهل سنت):

سلام علیکم، حاج آقا خسته نباشید.

مجری:

سلام علیکم و رحمة الله.

بیننده:

سلام عرض می‌کنم خدمت آقای قزوینی.

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

سلام علیکم و رحمة الله.

بیننده:

زنده باشید. آقای قزوینی ما یک سؤال داشتیم. در درجه اول مسلمانان باید ذات اقدس الهی را پرستش کنند. ما حقیقتاً شیعیانی می‌بینیم که خدا را در درجه دوم قرار دادند و اهلبیت را می‌پرستند.

مجری:

مثلاً چکار می‌کنند؟! شبهه، شبهه علمی است و هیچ جای تعارفی نیست. مثلاً چکار می‌کنند؟!

بیننده:

یعنی به جای آنکه اذکار خدا را بگویند و خدا را پرستش کنند، در مورد اهلبیت بسیار افراطی هستند. اهلبیت که جای خود را دارند، اما این از نظر حاج آقا شرک محسوب نمی‌شود؟!

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

چشم، خدمتتان توضیح می‌دهم.

بیننده:

ممنونم.

مجری:

آقای عبداللهی عزیز این سؤال را از تایباد مطرح کردند و ان شاءالله حضرت استاد هم پاسخگوی سؤالشان خواهند بود.

ما فرصت زیادی نداریم. آقا محمد حسین دو سؤال پرسیدند و این عزیزمان هم یک سؤال پرسیدند. ما به این سؤالات پاسخ بدهیم و اگر فرصت شد در خدمت دیگر عزیزان خواهیم بود.

چرا ولایت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) در قرآن کریم نیامده است!؟

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

در رابطه با سؤال آقا محمد حسین عزیز باید بگوییم:

(وَ نَزَّلْنا عَلَیک الْکتابَ تِبْیاناً لِکلِّ شَی‌ء)

و ما این کتاب (آسمانی) را بر تو نازل کردیم که بیانگر همه چیز است.

سوره نحل (16): آیه 89

اما قرآن منهای سنت قرآن نیست. قرآن (تِبْیاناً لِکلِّ شَی‌ء) هست، اما با آیه 44 از سوره نحل که می‌فرماید:

(وَ أَنْزَلْنا إِلَیک الذِّکرَ لِتُبَینَ لِلنَّاسِ ما نُزِّلَ إِلَیهِم)

و ما این ذکر (قرآن) را بر تو نازل کردیم تا آنچه به سوی مردم نازل شده است برای آنها تبیین کنی.

سوره نحل (16): آیه 44

خداوند متعال نمی‌فرماید که آنچه برای تو نازل کردیم برای مردم قرائت کن. خداوند متعال در آیه هفتم از سوره مبارکه حشر می‌فرماید:

(وَ ما آتاکمُ الرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَ ما نَهاکمْ عَنْهُ فَانْتَهُوا)

آنچه را رسول خدا برای شما آورده بگیرید و اجرا کنید، و آنچه را از آن نهی کرده خودداری نمائید.

سوره حشر (59): آیه 7

بنابراین امر و نهی پیغمبر اکرم و دستورات رسول گرامی اسلام هم در ردیف قرآن کریم است.

«من ثقات الشامیین کان جبریل ینزل علی النبی بالسنة کما ینزل علیه بالقرآن»

از ثقات شامیین این است که جبرئیل سنت را برای پیغمبر اکرم نازل می‌کرد، همانطور که قرآن را نازل می‌کرد.

فتح الباری شرح صحیح البخاری، اسم المؤلف: أحمد بن علی بن حجر أبو الفضل العسقلانی الشافعی، دار النشر: دار المعرفة - بیروت، تحقیق: محب الدین الخطیب، ج 13، ص 291، باب قوله باب ما کان النبی یسأل مما لم ینزل علیه الوحی

اگر بنابراین باشد همین آقای «عقیل هاشمی» به ما بگوید که در کجای قرآن کریم آمده است که شما نماز صبح بخوانید به طوری که دو رکعت باشد و رکوع و سجده داشته باشد؟! ما از نماز واجب‌تر و روشن‌تر چیزی نداریم!

قرآن کریم در رابطه با گاو و الاغ و خوک صحبت کرده است، اما چرا در رابطه با نماز صبح یک آیه نداریم که مشخصات نماز صبح را به ما روشن کند؟! چرا ما یک آیه نداریم که نماز ظهر را به ما روشن کند؟! چرا یک آیه نداریم که نماز عصر را برای ما روشن کند؟!

«أَوَّلُ مَا یحَاسَبُ بِهِ الْعَبْدُ الصَّلَاةُ فَإِنْ قُبِلَتْ قُبِلَ مَا سِوَاهَا»

بحار الأنوار، نویسنده: مجلسی، محمد باقر بن محمد تقی، محقق / مصحح: جمعی از محققان، ج 7، ص 267، ح 33

قرآن تبیین است، اما با تفسیر رسول گرامی اسلام. همانطور که ما هزاران بار گفتیم، اما به گوش این افراد نمی‌رود. در آیه 40 از سوره مبارکه توبه اسم ابوبکر نیست، اما به کمک ده‌ها روایت می گویند که مراد از:

(إِذْ هُما فِی الْغار)

در آن هنگام که آن دو در غار بودند.

سوره توبه (9): آیه 40

ابوبکر است. همچنین در آیه 10 از سوره مبارکه نور اسم عایشه نیست، اما می گویند که در حق عایشه نازل شده است به خاطر اینکه روایت داریم. اگر چنین است آیه 67 از سوره مبارکه مائده در حق امیرالمؤمنین نازل شده است.

«کنا نقرأ علی عهد رسول الله (صلی الله علیه و سلم) یاأیها الرسول بلغ ماأنزل الیک من ربک إن علیا ولی المؤمنین وإن لم تفعل فما بلغت رسالته»

ما همگی در زمان پیغمبر اکرم این آیه را چنین می‌خواندیم: ای پیغمبر! به مردم بگو که علی ولی امر مؤمنین است و اگر ولایت علی معرفی نشود رسالت تو ناتمام است.

روح المعانی فی تفسیر القرآن العظیم والسبع المثانی، اسم المؤلف: العلامة أبی الفضل شهاب الدین السید محمود الألوسی البغدادی، دار النشر: دار إحیاء التراث العربی – بیروت، ج 6، ص 193، باب المائدة: (67) یا أیها الرسول... ..

همچنین «سیوطی» در کتاب «الدر المنثور» می‌نویسد:

«وأخرج ابن مردویه عن ابن مسعود قال: کنا نقرأ علی عهد رسول الله (یا أیها الرسول بلغ ما أنزل إلیک من ربک) ان علیا مولی المؤمنین (وإن لم تفعل فما بلغت رسالته والله یعصمک من الناس)»

ابن مردویه به نقل از ابن مسعود می‌گوید ما همگی در زمان پیغمبر اکرم این آیه را چنین می‌خواندیم: ای پیغمبر! به مردم بگو که علی ولی امر مؤمنین است و اگر ولایت علی معرفی نشود رسالت تو ناتمام است.

الدر المنثور، اسم المؤلف: عبد الرحمن بن الکمال جلال الدین السیوطی، دار النشر: دار الفکر - بیروت – 1993، ج 3، ص 117، باب المائدة: (67) یا أیها الرسول... ..

آیه 55 از سوره مبارکه مائده هم گویای این مطلب است. آقای «سیوطی» در کتاب «الدر المنثور» جلد 6 صفحه 390 می‌گوید که این آیه در حق علی بن أبی طالب نازل شده است.

«ابن ابی حاتم» در کتاب «تفسیر» خود جلد 4 صفحه 1162 می‌گوید که این آیه در حق علی بن أبی طالب نازل شده است. «آلوسی» در کتاب «روح المعانی» جلد 6 صفحه 167 می‌نویسد:

«وغلب الأخباریین علی أنها نزلت فی علی کرم الله تعالی»

روح المعانی فی تفسیر القرآن العظیم والسبع المثانی، اسم المؤلف: العلامة أبی الفضل شهاب الدین السید محمود الألوسی البغدادی، دار النشر: دار إحیاء التراث العربی – بیروت، ج 6، ص 167، باب المائدة: (55) إنما ولیکم الله... ..

ایشان بعد از نوزده صفحه می‌نویسد:

«والآیة عند معظم المحدثین نزلت فی علی کرم الله تعالی وجهه»

این آیه نزد معظم محدثین در رابطه با علی بن ابیطالب آمده است.

روح المعانی فی تفسیر القرآن العظیم والسبع المثانی، اسم المؤلف: العلامة أبی الفضل شهاب الدین السید محمود الألوسی البغدادی، دار النشر: دار إحیاء التراث العربی – بیروت، ج 6، ص 186، باب المائدة: (66) ولو أنهم أقاموا... ..

همچنین آقای «خطیب بغدادی» در کتاب «تاریخ بغداد» جلد هشتم صفحه 284 می‌نویسد که آیه شریفه:

(الْیوْمَ أَکمَلْتُ لَکمْ دِینَکمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیکمْ نِعْمَتِی وَ رَضِیتُ لَکمُ الْإِسْلامَ دِینا)

امروز دین شما را کامل کردم و نعمت خود را بر شما تکمیل نمودم و اسلام را به عنوان آئین (جاودان) شما پذیرفتم.

سوره مائده (5): آیه 3

در حق علی بن أبی طالب نازل شده است. این مطالب کاملاً واضح و روشن است. آقای «شوکانی» که یکی از علمای وهابی است و کتاب‌هایش توسط عربستان سعودی به چاپ می‌رسد، در کتاب «فتح القدیر» جلد اول صفحه 61 می‌نویسد آیه شریفه:

(یا أَیهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ ما أُنْزِلَ إِلَیک مِنْ رَبِّک وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَهُ وَ اللَّهُ یعْصِمُک مِنَ النَّاس)

در حق علی بن أبی طالب نازل شده است. اگر قرار است که ما آیات را با روایات معنا کنیم، سیصد آیه در حق ولایت و فضیلت امیرالمؤمنین نازل شده است. همچنین اگر قرار است که ما تنها از قرآن کریم استفاده کنیم و بگوییم:

«حَسْبُنَا کتَابُ اللَّهِ»

الجامع الصحیح المختصر، اسم المؤلف: محمد بن إسماعیل أبو عبدالله البخاری الجعفی، دار النشر: دار ابن کثیر, الیمامة - بیروت - 1407 - 1987، الطبعة: الثالثة، تحقیق: د. مصطفی دیب البغا، ج 5، ص 2146، ح 5345

شما حق ندارید نماز بخوانید. حتی اگر بخواهید دو رکعت نماز صبح بخوانید باطل است، زیرا خداوند متعال در قرآن کریم دستور نداده است که شما صبح بلند شوید و نماز بخوانید. همچنین کیفیت نماز خواندن هم در قرآن کریم بیان نشده است.

همچنین وقتی ظهر می‌خواهید نماز بخوانید حق نماز خواندن ندارید، زیرا در هیچ جای قرآن کریم نیامده است که اول ظهر چهار رکعت نماز ظهر و چهار رکعت نماز عصر بخوانید. همچنین در جایی نیامده است که سه رکعت نماز مغرب بخوانید.

اگر قرار است «حَسْبُنَا کتَابُ اللَّهِ» باشد، باید نماز را کنار بگذارید. روزه و حج و طواف هم به همین شکل!

جز تعداد اندکی از احکام نظیر ارث و جهاد که به تبیین در قرآن کریم بیان شده است، مابقی همگی با سنت است.

حال در جواب اینکه چرا مردم بیعت شکنی کردند، به جهت این بود که در زمان عثمان و خلفای قبل، مردم در رفاه و آسایش بودند و ثروت‌های کلان جمع کرده بودند و به دنبال این بودند.

«طلحه» به دنبال حکومت مصر بود و «زبیر» به دنبال حکومت بصره بود، اما امیرالمؤمنین فرمودند: اگر در کسی شایستگی حکومت نبینم به او پست و مقام نمی‌دهم.

بنابراین زمانی که دیدند امیرالمؤمنین آنها را به حساب نمی‌آورد و مسندی که آرزو دارند به آن‌ها نمی‌دهد، به مکه رفتند و از آنجا به بصره رفتند و آن فتنه را درست کردند.

عده‌ای هم بودند که تاب و توان عدالت امیرالمؤمنین را نداشتند. معاویه هم که پیراهن عثمان را بهانه قرار داد و یک جنگ هجده ماهه بر امیرالمؤمنین تحمیل کرد. به تعبیر «یعقوبی» صد و ده هزار کشته بر جای گذاشت.

عاقبت زمانی که به خلافت رسید کاری با قاتلین عثمان نداشت و به قول «ابن تیمیه» صلاح ندید که قاتلین عثمان را به مجازات برساند.

آیا شیعیان به خاطر توسل به اهلبیت (علیهم السلام)، مشرک هستند!؟

آقای عبداللهی بزرگوار که از تایباد تماس گرفتید اینکه شیعه اهلبیت را پرستش می‌کند به چه معناست؟! آیا این حرف به این معناست که اهلبیت را عبادت می‌کند؟!

آیا شیعه می‌گوید: «علیٌ اکبر» یا «الحمد لعلی رب العالمین»؟! آیا اینکه شیعه از علی حاجت می‌خواهد و «یا علی مدد» می‌گوید، خدای ناکرده علی را در برابر خدا مستقل می‌داند؟!

آیا این حرف بدان معناست که خدا یک دکان دارد و علی هم دکان دیگری دارد و شیعه به علی بن أبی طالب می‌گوید که از دکان خود حاجت ما را برآورده کن؟!

شیعه معتقد است که علی بن أبی طالب هرچه دارد از خدا دارد و می‌گوید: یا علی! از قدرتی که خداوند عالم به تو داده و عنایتی که خدای عالم به تو کرده است مشکلات مرا هم حل کن.

اگر چنین باشد اولین بت پرست کسانی هستند که معتقد به نبوت حضرت مسیح هستند. اولین بت پرست حضرت مسیح است، زیرا می‌فرماید:

(أُبْرِئُ الْأَکمَهَ وَ الْأَبْرَصَ)

و به اذن خدا، کور مادرزاد و مبتلایان به برص [پیسی] را بهبودی می‌بخشم.

(وَ أُحْی الْمَوْتی بِإِذْنِ اللَّه)

و مردگان را به اذن خدا زنده می‌کنم.

بنابراین ادعای خدایی می‌کند.

(وَ أُنَبِّئُکمْ بِما تَأْکلُونَ وَ ما تَدَّخِرُونَ فِی بُیوتِکم)

و از آنچه می‌خورید، و در خانه‌های خود ذخیره می‌کنید، به شما خبر می‌دهم.

سوره آل عمران (3): آیه 49

برادر بزرگوارم! قدری از تبلیغات وهابیت بیرون بیایید. آیه قرآن است که فرزندان حضرت یعقوب می گویند:

(یا أَبانَا اسْتَغْفِرْ لَنا ذُنُوبَنا إِنَّا کنَّا خاطِئِین)

پدر! از خدا آمرزش گناهان ما را بخواه که ما خطاکار بودیم.

سوره یوسف (12): آیه 97

چرا فرزندان حضرت یعقوب نگفتند: «یا الله فاغفر لنا»؟! چرا نگفتند: «استغفر الله و أتوب الیه»؟! فرزندان حضرت یعقوب گفتند:

(یا أَبانَا اسْتَغْفِرْ لَنا ذُنُوبَنا إِنَّا کنَّا خاطِئِین)

اگر چنین باشد اولین بت پرست فرزندان حضرت یعقوب می‌شود. حضرت یعقوب هم نفرمودند:

(وَ نَحْنُ أَقْرَبُ إِلَیهِ مِنْ حَبْلِ الْوَرِید)

و ما به او از رگ قلبش نزدیکتریم!

سوره ق (50): آیه 16

و:

(ادْعُونِی أَسْتَجِبْ لَکم)

مرا بخوانید تا (دعای) شما را اجابت کنم.

سوره غافر (40): آیه 60

بلکه حضرت یعقوب فرمودند:

(سَوْفَ أَسْتَغْفِرُ لَکمْ رَبِّی إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِیم)

به زودی برای شما از پروردگارم آمرزش می‌طلبم که او غفور و رحیم است.

سوره یوسف (12): آیه 98

خداوند عالم در آیه 64 از سوره مبارکه نساء می‌فرماید:

(وَ لَوْ أَنَّهُمْ إِذْ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ جاؤُک فَاسْتَغْفَرُوا اللَّهَ وَ اسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسُولُ لَوَجَدُوا اللَّهَ تَوَّاباً رَحِیماً)

و اگر این مخالفان هنگامی که به خود ستم می‌کردند (و فرمانهای خدا را زیر پا می‌گذاردند) به نزد تو می‌آمدند و از خدا طلب آمرزش می‌کردند و پیامبر هم برای آنها استغفار می‌کرد خدا را توبه‌پذیر و مهربان می‌یافتند.

سوره نساء (4): آیه 64

آیا این بدان معناست که این افراد پیغمبر پرستی می‌کنند؟! برادر بزرگوارم! شما به کتاب‌های اهل سنت مراجعه کنید. «ابن قدامه مقدسی»، «سرخسی»، «نووی» و علمای مالکی و حنفی و حنبلی ذیل آیه شریفه:

(وَ لَوْ أَنَّهُمْ إِذْ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ جاؤُک فَاسْتَغْفَرُوا اللَّهَ وَ اسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسُولُ لَوَجَدُوا اللَّهَ تَوَّاباً رَحِیماً)

می‌نویسند: کسی که به حج می‌رود وظیفه دارد به مدینه کنار قبر پیغمبر اکرم برود و بگوید: یا رسول الله! خداوند به ما فرموده نزد شما بیاییم تا شما برای ما استغفار کنید. ما از راه دور آمده‌ایم و متوسل به شما شده‌ایم. از خدا بخواه از سر تقصیرات ما بگذرد.

تمام فقهای اهل سنت جز وهابیت، فتوا به این داده‌اند. آیا اینها همگی مشرک هستند؟! آیا صحابه جلیل القدر پیغمبر اکرم مشرک هستند؟! در روایت آمده است که در زمان خلیفه دوم قحطی می‌آید. «بلال بن حارث» کنار قبر رسول الله می‌آید و عرضه می‌دارد:

«یا رسول الله استسق لأمتک فإنهم قد هلکوا»

ای رسول خدا! از خدا برای امت باران بخواه، زیرا نزدیک است هلاک شوند.

«بلال بن حارث» نمی‌گوید: «یا الله»، بلکه می‌گوید: «یا رسول الله»!

«فأتی الرجل فی المنام فقیل له إئت عمر فأقرئه السلام وأخبره أنکم مسقیون وقل له علیک الکیس علیک الکیس»

شخصی را در خواب می‌بیند که به او می‌گوید به عمر بن خطاب سلام برسان و بگو: «علیک الکیس» تا خدا عنایت کند.

«فأتی عمر فأخبره فبکی عمر ثم قال یا رب لا آلو إلا ما عجزت عنه»

الکتاب المصنف فی الأحادیث والآثار، اسم المؤلف: أبو بکر عبد الله بن محمد بن أبی شیبة الکوفی، دار النشر: مکتبة الرشد - الریاض - 1409، الطبعة: الأولی، تحقیق: کمال یوسف الحوت، ج 6، ص 356، ح 32002

وقتی «بلال بن حارث» نزد عمر بن خطاب آمد، او نگفت که تو مشرک و کافر شده‌ای و باید گردنت زده شود. چرا رفتی و به قبر پیغمبر اکرم متوسل شدی؟!

کتاب‌های خودتان هم مملو از این مطالب است. «ابن کثیر دمشقی» در کتاب «البدایة و النهایة» جلد پنجم صفحه 107 می‌گوید: روایت صحیح است. «ابن حجر عسقلانی» در کتاب «فتح الباری» جلد هفتم صفحه 105 می‌گوید: روایت صحیح است.

شما می‌خواهید چکار کنید؟! زمانی که با مفتی اعظم عربستان سعودی بحث می‌کردم و این دو روایت را آوردم مات و مبهوت مانده بود که توسل «بلال بن حارث» چیست که بزرگان ما این روایت را تصحیح کرده‌اند، اما ما تا به حال نشنیده بودیم.

«ابن حجر عسقلانی» در کتاب «فتح الباری» می‌گوید: روایت توسل «بلال بن حارث» به قبر پیغمبر اکرم صحیح است.

بنابراین «بلال بن حارث» بت پرست بوده است. اگر صحابه پیغمبر اکرم بت پرست هستند، ما هم می گوییم بت پرست هستیم!!

اگر شما فرزند پدرتان هستید برای مناظره اقدام کنید!

برادر بزرگوارم افکار وهابیت را در پیش نگیرید. دو سه شب قبل «عقیل بی عقل» می‌گفت: اگر آقای «ابوالقاسمی» فرزند پدرش هست زنگ بزند!!

«استاد ابوالقاسمی» که ثابت کرد فرزند پدرش هست. چرا «عقیل هاشمی» نتوانست ثابت کند فرزند پدرش هست و فرار کرد؟! «عقیل هاشمی» به آقای «خدمتی» حواله داد و او هم فرار کرد.

مشخص است که این افراد حرفی برای گفتن ندارند. وقتی آنها میدان را خالی می‌بینند و یک جوان ناآگاه به آنجا می‌رود می گویند که او حجت الاسلام و آیت الله العظمی هست. آن‌ها این شخص را سؤال پیچ می‌کنند و شعار می‌دهند.

اگر مرد هستید و واقعاً راست می گویید و فرزند پدرتان هستید، بیایید روی هر موضوعی که می گویید شبکه به شبکه مناظره شود. ما اختیار را به شما می‌دهیم. بیایید مناظره شود تا مردم بفهمند که شما هشتصد سال است به مردم دروغ گفتید.

شما به خداوند بهتان زدید، به پیغمبر اکرم افترا زدید، اسلام را نابود کردید و مسلمانان را با حرف‌های سخیف و زشت ناصبی پست و رذل «ابن تیمیه» نابود می‌کنید. بس کنید، خجالت بکشید و حیا کنید!!

امیدواریم ان شاءالله خداوند عنایتی کند و این افراد سر عقل بیایند و ثابت کنند فرزند پدرشان هستند و برای مناظره بیایند. ما برای مناظره لحظه شماری می‌کنیم.

اگر این افراد حاضر به مناظره باشند، ما تمام هفته برنامه‌هایمان را کنسل می‌کنیم و به مناظره با این افراد می‌پردازیم.

مجری:

احسنتم، بسیار خوب. خیلی عالی و دقیق و کاملاً متناسب با همان مطالبی که سابقاً مطرح شده بود و شما بینندگان هم در جریان آن قرار گرفته بودید.

حضرت استاد بسیار از محضرتان تشکر می‌کنم، استفاده کردیم. همچنین تشکر می‌کنم از همه شما بینندگان عزیز و ارجمند، ان شاءالله موفق و مؤید و منصور باشید. تا دیدار آینده خدانگهدار



Share
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب