2024 March 29 - جمعه 10 فروردين 1403
تواتر و اعتبار مسئله حضرت مهدی ارواحنا فداه در اهل سنت
کد مطلب: ١٥١٠٤ تاریخ انتشار: ٢٣ اسفند ١٤٠٠ - ١٧:٣٣ تعداد بازدید: 3363
خارج فقه الحکومه » فقه
تواتر و اعتبار مسئله حضرت مهدی ارواحنا فداه در اهل سنت

جلسه هفتاد و یکم 23 12 1400

 بسم الله الرحمن الرحیم

(جلسه هفتاد و یکم 23 12 1400)

موضوع:  تواتر و اعتبار مسئله حضرت مهدی ارواحنا فداه در اهل سنت

اللهم صل علی محمدٍ وآل محمد وعجل فرجهم اعوذ بالله من الشیطان الرجیم بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین و هو خیر ناصر و معین الحمدلله والصلاة علی رسول الله وعلی آله آل الله لاسیما علی مولانا بقیة الله واللعن الدائم علی اعدائهم اعداء الله إلی یوم لقاء الله، الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذی هَدانا لِهذا وَ ما کُنَّا لِنَهْتَدِیَ لَوْ لا أَنْ هَدانَا اللَّه‏، وَ أُفَوِّضُ أَمْری إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصیرٌ بِالْعِباد حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَکیل‏ نِعْمَ الْمَوْلى‏ وَ نِعْمَ النَّصیر

میلاد حضرت علی اکبر (سلام الله علیه) را به همه عزیزان تبریک عرض می کنیم و شهادت چهل و یک نفر از عزیزان شیعه ی عربستان به دست دژخیمان حکومت سفاک سعودی را به پیشگاه آقا حضرت ولی عصر (ارواحنا  فداه) و به همه علاقمندان به اهل بیت عصمت و طهارت تسلیت عرض می کنیم.

آقا زاده امام حسین (سلام الله علیه) حضرت علی اکبر در سال 33 هجری از حضرت لیلا (سلام الله علیها) که در میان همسران زن خیلی با حیا و با عفتی بوده است به دنیا آمد. حضرت لیلا تقریبا در میان همسران امام حسین ویژگی های خاصی داشت حضرت علی اکبر ظاهرا با سَکینه و یا سُکینه باهم فرزند حضرت لیلا (سلام الله علیها) هستند. حضرت ام لیلا یا لیلا هم در کربلا حضور نداشت.

 آن چه که از مصادر به دست می آید از نظر ادب نسبت به ساحت مقدس پدر بزرگوارشان ویژگی های خاصی نسبت به دیگر برادرانشان داشتند. و شبیه ترین انسان ها به رسول گرامی بودند.

نقل است که صحابه وقتی دل شان برای رسول گرامی تنگ می شد به در خانه امام حسین می آمدند در می زدند تا حضرت علی اکبر (سلام الله علیه) بیاید او را ببینند و دیدن او یاد آور آقا رسول اکرم (صلی الله علیه واله وسلم) بوده است.

در ادب و متانت حضرت علی اکبر همین بس که نقل می کنند وقتی در مسیر مکه به کربلا امام حسین روی محمل و مرکبی که سوار بود یک لحظه خوابش برد بلند شد و کلمه استرجاع به زبان آورد.

(إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیهِ رَاجِعُونَ)

ما از آن خدائیم؛ و به سوی او بازمی‌گردیم!

سوره بقره (2): آیه 156

حضرت علی اکبر عرض کرد پدر جان:

«مِمَّ حَمِدْتَ اللَّهَ وَ اسْتَرْجَعْتَ؟»

چرا استرجاع گفتی؟

فَقَالَ: یَا بُنَیَّ إِنِّی خَفَقْتُ خَفْقَةً فَعَنَّ لِی فَارِسٌ عَلَى فَرَسٍ وَ هُوَ یَقُولُ: الْقَوْمُ یَسِیرُونَ وَ الْمَنَایَا تَصِیرُ إِلَیْهِمْ»

قریب به این مضمون حضرت فرمودند من خواب بودم دیدم منادی صدا می زند این قافله می رود مرگ هم به استقبال این قافله می آید.

حضرت علی اکبر عرض کرد:

«‏أَ لَسْنَا عَلَى الْحَقِّ؟»

آیا ما به حق نیستیم؟

 «قَالَ بَلَى»

حضرت فرمود بله پسرم ما بر حقیم

«إِذاً لَا نُبَالِی أَنْ نَمُوتَ مُحِقِّینَ»

وقتی ما به حق هستیم چه باکی از مرگ داریم.

 «فَقَالَ لَهُ الْحُسَیْنُ (علیه السلام) جَزَاکَ اللَّهُ مِنْ وَلَدٍ خَیْرَ مَا جَزَى وَلَداً عَنْ وَالِدِهِ.»

الإرشاد فی معرفة حجج الله على العباد؛ نویسنده مفید محمد بن محمد (وفات: 413)، محقق/ مصحح: مؤسسة آل البیت علیهم السلام‏، ناشر : دار المفید للطباعة والنشر والتوزیع - بیروت – لبنان، ج2، ص82

لذا در کربلا هم مشهود است که امام حسین یک علاقه خاص و ویژه ای به علی اکبر داشت وقتی به میدان رفت حضرت:

«نَظَرَ إِلَیْهِ نَظَرَ آیِس‏»

با حسرت نگاه کرد، به عمر سعد رو کرد و فرمود:

«قَطَعَ اللَّهُ رَحِمَکَ کَمَا قَطَعْتَ رَحِمِی‏»

نام کتاب: اللهوف على قتلى الطفوف / ترجمه فهرى‏؛ نویسنده: ابن طاووس، على بن موسى- فهرى زنجانى، احمد (تاریخ وفات مؤلف: 664 ق‏)، محقق / مصحح: ندارد، ناشر: جهان‏، تهران: 1348 ش، ص113

شهادت حضرت علی اکبر در میان شهدا خیلی برای سید الشهداء (سلام الله علیه) سنگین بود. عزیزان مستحضر هستند در زیارت عاشورا از این هفتاد دو تن حتی از آقا قمر بنی هاشم نام برده نشده ولی:

«السَّلَامُ عَلَى الْحُسَیْنِ وَ عَلَى عَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَ عَلَى أَصْحَابِ الْحُسَیْنِ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیْهِمْ أَجْمَعِین‏»

کامل الزیارات؛ نویسنده: ابن قولویه، جعفر بن محمد، ناشر: دار المرتضویة، محقق/ مصحح: امینی، عبدالحسین، ص332، الباب الثامن و المائة نوادر الزیارات‏، ص178

در مورد «وَ عَلَى عَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ» همه اتفاق نظر دارند که مراد حضرت علی اکبر (سلام الله علیه) است چون زیارت مال شهدای کربلا است، قطعا امام سجاد نیست. لذا این نشانگر یک جایگاه ویژه برای حضرت علی اکبر (سلام الله علیه) است.

پرسش:

سوال پرسیدند اشعار شاه نعمت الله ولی چه است؟

پاسخ:

کسانی که در عرفان کار کردند می دانند که عرفا هم مطالب خوب و هم مطالب غیر خوب دارند. لذا شاه نعمت الله ولی با توجه به بعضی از ریاضت هایی که کشیده بود، بعضی از مسائل برایش روشن شده بود یک چشم برزخیه برایش باز شده بود.

ایشان مطالبی از آینده بیان کرده است که درواقع اگر این اشعار مال ایشان باشد نشانگر مقام بالای ایشان از نظر کمالات انسانی است.

آغاز بحث...

نظر ما این بود که این دو سه روزه بحث را تمام کنیم ولی من به ذهنم آمد که در آستانه ولادت حضرت ولی عصر (ارواحنا فداه) قرار داریم و در فضای مجازی هم وهابی ها دارند بیداد می کنند؛ چون قضیه ی حضرت ولی عصر خار چشم وهابیت است.

همین امروز صبح دوستان یک سری کلیپ های که مربوط به حضرت ولی عصر است در فضای مجازی مطرح است برایم فرستادند، من واقعا همان اول صبح خیلی ناراحت شدم.

متأسفانه می بینیم رسانه های ما فعلا خواب هستند با این که بارها مقام معظم رهبری بحث جهاد تبیین را مطرح می کنند و بحث بصیرت را مطرح می کنند ولی متأسفانه می بینیم که در این زمینه رسانه های ما مخصوصا رسانه ملی خیلی خوب کار نمی کند.

من کلیپ ها را باز کنم اگر عزیزان ببینند بد نیست. مثلا کلیپ شماره 543 احمد الکاتب، احمد الکاتب اصالتا اهل لار است همشهری اقای موسوی لاری است. ایشان در مدرسه حجتیه درس خواند و بعد در لندن رفت یک کتاب مفصلی در رابطه با رد حضرت ولی عصر و رد بر ولایت فقیه در هشتصد صفحه نوشت.

 انگلیس این کتاب را چاپ نکرد چون با توجه به قضیه آیات شیطانی و آن مسائلی که پیش آمد ممانعت کرد. ایشان کتابش را در عربستان سعودی برد و در آن جا چاپ کرد.

در این جا یک سری حرف های نامربوط ولاطائلاتی آن هم از زبان شیعه زده است. البته جواب های زیادی به ایشان داده شده است دیگر جدیدترین صحبتی که ایشان داشته عزیزان دارند می بینند آمده در شبکه کلمه مصاحبه کرده است.

البته وقتی دوستان ما اعلان مناظره کردند فرار کرد، حاضر نشد و حرف های او را هم یکی از دوستان ما در شبکه حضرت ولی عصر نقد کرد و جواب قاطع و محکم داد.

ایشان می گوید من وقتی در ایران بودم در مسئله ولایت فقیه شک کردم، فهمیدم پیشینه اش دویست سال است و توسط نراقی ادعا شده است.

می گوید به مسئله ولادت امام زمان رسیدم و در مطالعات خود به این مسئله رسیدم که علمای شیعه دلیل قطعی بر ولادت امام زمان ندارند و می گویند دلیل همان دلیل عقلی است.

امام یازدهم باید فرزندی می داشت، بعد سراغ امامت رفتم فهمیدم خود ائمه می گویند امامت با شورا است نه نصب الهی! و بعد شروع کردم با علما بحث کردن و کتاب نوشتن، فهمیدم مراجع شیعه مثل سید محمد شیرازی نه این که در مسائل مهدویت و امامت کار کرده باشند حتی یک کتاب هم در این زمینه نخوانده اند.

این حرف های بی اساسی است که ایشان دارد مطرح می کند. بحث مدرک ولایت فقیه ربطی به نراقی ندارد، ان شاء الله ما در همین بحث فقه الحکومه که داریم به آن خواهیم رسید، روایات متعددی در این موضوع است مثل:

 «مَنْ کَانَ مِنْکُمْ مِمَّنْ قَدْ رَوَى حَدِیثَنَا وَ نَظَرَ فِی حَلَالِنَا وَ حَرَامِنَا وَ عَرَفَ أَحْکَامَنَا فَلْیَرْضَوْا بِهِ حَکَماً فَإِنِّی قَدْ جَعَلْتُهُ عَلَیْکُمْ حَاکِما»

الکافی (ط - الإسلامیة)؛ نویسنده: کلینى، محمد بن یعقوب بن اسحاق، محقق/ مصحح: غفارى على اکبر و آخوندى، محمد، ناشر: دار الکتب الاسلامیة، ج1، ص67، بَابُ اخْتِلَافِ الْحَدِیث‏، ح10

«مَنْ کَان‏ مِنَ الْفُقَهَاءِ صَائِناً لِنَفْسِهِ حَافِظاً لِدِینِهِ، مُخَالِفاً لِهَوَاهُ، مُطِیعاً لِأَمْرِ مَوْلَاهُ فَلِلْعَوَامِّ أَنْ یُقَلِّدُوه‏»

تفصیل وسائل الشیعة إلى تحصیل مسائل الشریعة؛ شیخ حر عاملى، محمد بن حسن، ناشر: مؤسسة آل البیت علیهم السلام،  محقق/ مصحح: مؤسسة آل البیت علیهم السلام، ج27، ص131

یا آیه شریفه:

(فَاسْأَلُوا أَهْلَ الذِّکْرِ إِنْ کُنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ)

اگر نمی‌دانید، از آگاهان بپرسید (تا تعجب نکنید از اینکه پیامبر اسلام از میان همین مردان برانگیخته شده است)!

سوره نحل (16): آیه43

اصلا ربطی به قضیه نراقی یا دویست سال قبل ندارد.

در رابطه با ولادت حضرت مهدی (ارواحنا فداه) ما روایات متعدد داریم. ما فقط سیصد تا روایت از رسول اکرم و از حضرت امیر، امام سجاد، امام باقر و امام صادق جمع کردیم که نام ائمه (علیهم السلام) را آورده اند.

این مطلب در کتاب های شیعه و سنی آمده و نام حضرت مهدی (ارواحنا لتراب مقدمه الفداء) به عنوان خاتم اوصیا مطرح شده است. یعنی اگر بنا باشد یک تواتر واقعی باشد حدیث مهدویت و ولادت حضرت مهدی از قضیه غدیر خیلی قوی تر و محکم تر است.

متأسفانه ما یک مقدار کم کار کردیم، به قول پدر همان کسی که در اهواز روی رژه سپاه آمد مردم را به رگبار بست پدرش را دوستان دیدند که در مصاحبه اش گفت پسر من اهل مسجد، حسینیه و عزاداری و هیئت بود ولی علمای شیعه خوب نمی آیند مذهب شیعه را معرفی کنند.

 پسر من رفت با سلفی ها گشت و آخرش هم به داعش پیوست، گفت من از مردم ایران شرمنده هستم به خاطر جنایاتی که پسرم مرتکب شده است.

ما یک مقداری در فضای مجازی مخصوصا در سایت ها در خود شبکه ها کم کار می کنیم، این ها یک نعمتی برای ما است، ما باید از این فرصت ها استفاده کنیم.

شما می دانید که الان سه – چهار تا شبکه وهابی هر روز چند تا برنامه زنده دارند بعد تلفن وصل می کنند و هرکس زنگ بزند و مطالبش را مطرح می کند ولو ما 30 ثانیه هم حرف مان را بزنیم به اندازه 30 ثانیه تکلیف مان را انجام دادیم و این شبهات را پاسخ دادیم.

یا در قسمت های آخر، البته کلیپ شماره بندی شده است مثلا هاشمی می گوید ما حضرت عیسی را قبول داریم چون در قرآن آمده؛ اما از مهدی در قرآن و روایات هیچ خبری نیست و نماز خواندن عیسی پشت سر مهدی دروغ است.

شما ملاحظه کنید در رابطه با قرآن یک مقاله جناب اقای دکتر رضایی اصفهانی دارد، ایشان آیاتی را در رابطه با حضرت مهدی (ارواحنا فداه) بررسی می کند.

مقاله ایشان در سایت اهل بیت تحت عنوان گونه شناسی مهدویت موجود است، ایشان آیات مهدویت را بررسی کرده است. من از دوستان تقاضا دارم این مقاله را حتما دانلود کنند و در کامپیوترشان داشته باشند. خیلی مقاله خوبی است.

خود اهل سنت آیات متعددی را در رابطه با حضرت مهدی (ارواحنا فداه) آورده اند. شما ببینید سیوطی در کتاب درّ المنثور خودش در ذیل آیه شریفه:

(هُوَ الَّذِی أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَى وَدِینِ الْحَقِّ لِیظْهِرَهُ عَلَى الدِّینِ کُلِّهِ)

او کسی است که رسولش را با هدایت و آیین حق فرستاد، تا آن را بر همه آیین‌ها غالب گرداند.

سوره توبه (9): آیه 33

می گوید این آیه در رابطه با حضرت مهدی (ارواحنا لتراب مقدمه الفداء) است. وقتی حضرت مهدی ظهور می کند و هیچ دینی غیر از دین اسلام نمی ماند.

فخرالدین رازی می گوید:

«ذلک عند خروج المهدی ، لا یبقى أحد إلا دخل فی الإسلام أو أدى الخراج»

التفسیر الکبیر أو مفاتیح الغیب؛ اسم المؤلف: فخر الدین محمد بن عمر التمیمی الرازی الشافعی الوفاة: 604، دار النشر: دار الکتب العلمیة - بیروت - 1421هـ - 2000م ، الطبعة : الأولى، ج16، ص33

قرطبی می گوید:

«ذاک عند خروج المهدی»

الجامع لأحکام القرآن؛ اسم المؤلف: أبو عبد الله محمد بن أحمد الأنصاری القرطبی الوفاة: 671، دار النشر: دار الشعب – القاهرة، ج8، ص121

ابن جوزی بزرگ نه سبط ابن جوزی می گوید:

«أنه عند خروج المهدی»

زاد المسیر فی علم التفسیر؛ اسم المؤلف: عبد الرحمن بن علی بن محمد الجوزی الوفاة: 597، دار النشر: المکتب الإسلامی - بیروت - 1404، الطبعة: الثالثة، ج3، ص428

ابو اسحاق ثعلبی در تفسیر ثعلبی می گوید:

«وذلک عند خروج المهدی»

الکشف والبیان (تفسیر الثعلبی )؛ اسم المؤلف:  أبو إسحاق أحمد بن محمد بن إبراهیم الثعلبی النیسابوری الوفاة: 427 هـ - 1035م، دار النشر: دار إحیاء التراث العربی - بیروت - لبنان - 1422هـ-2002م، الطبعة: الأولى، تحقیق: الإمام أبی محمد بن عاشور، مراجعة وتدقیق الأستاذ نظیر الساعدی، ج5، ص36

ابی حیان اندلسی در کتاب تفسیر بحر المحیط می گوید:

«ذلک عند خروج المهدی لا یبقى أحد إلا دخل فی الإسلام وأدّى الخراج»

تفسیر البحر المحیط؛ اسم المؤلف: محمد بن یوسف الشهیر بأبی حیان الأندلسی الوفاة: 745هـ، دار النشر: دار الکتب العلمیة - لبنان/ بیروت - 1422هـ -2001م، الطبعة: الأولى، تحقیق: الشیخ عادل أحمد عبد الموجود - الشیخ علی محمد معوض، شارک فی التحقیق 1) د.زکریا عبد المجید النوقی 2) د.أحمد النجولی الجمل، ج5، ص34

ابو حفص حنبلی در کتاب اللباب فی علوم الکتاب می گوید آیه در رابطه با حضرت مهدی (ارواحنا فداه) است.

«ذلک عند خروج المهدی , لا یبقى أحد إلاَّ دخل فی الإسلام , أو أدَّى الخراج»

اللباب فی علوم الکتاب؛ اسم المؤلف: أبو حفص عمر بن علی ابن عادل الدمشقی الحنبلی الوفاة: بعد 880 هـ، دار النشر: دار الکتب العلمیة  - بیروت / لبنان - 1419 هـ -1998م، الطبعة: الأولى، تحقیق: الشیخ عادل أحمد عبد الموجود والشیخ علی محمد معوض، ج10، ص77

قندوزی حنفی به همین شکل مطرح می کند.

آیه دیگر:

(وَقَاتِلُوهُمْ حَتَّى لَا تَکُونَ فِتْنَةٌ وَیکُونَ الدِّینُ لِلَّهِ)

و با آنها پیکار کنید! تا فتنه (و بت پرستی، و سلب آزادی از مردم،) باقی نماند؛ و دین، مخصوص خدا گردد.

سوره انفال (8): آیه 39

ثعلبی می گوید این در زمان ظهور مهدی (ارواحنا فداه) است. آلوسی می گوید:

«إذا ظهر المهدی فإنه لا یبقى على ظهر الأرض مشرک أصلا»

روح المعانی فی تفسیر القرآن العظیم والسبع المثانی؛ اسم المؤلف: العلامة أبی الفضل شهاب الدین السید محمود الألوسی البغدادی الوفاة: 1270هـ، دار النشر: دار إحیاء التراث العربی – بیروت، ج9، ص207

همچنین آیات متعدد دیگر که خود اهل سنت آورده اند.

(لَهُ فِی الدُّنْیا خِزْی)

برای آنان در دنیا رسوایی است.

سوره حج (22): آیه 9

در تفسیر طبری و دیگران الی ما شاء الله ما در آیات قرآن داریم بر این که این آیه مربوط به حضرت مهدی (ارواحنا لتراب مقدمه الفداء) است.

روایات مهدویت هم روایاتی نیست که ما بخواهیم به سادگی از کنارش رد بشویم مثلا (یکی از کارشناسان شبکه های وهابی به نام ) خدمتی در کلیپی می گوید کسی اعتقاد به مهدویت داشته باشد باطل است. و اهل سنت کسی را به نام مهدی قبول ندارند!

این دیوانه ای است که می آید همچنین حرفی را می زند، می گوید اهل سنت چیزی به عنوان مهدویت ندارد. شما ببینید در رابطه حضرت مهدی است

«تواترت على أن المهدی من عترة رسول الله صلى الله علیه وسلم»

الجامع لأحکام القرآن؛ اسم المؤلف: أبو عبد الله محمد بن أحمد الأنصاری القرطبی الوفاة: 671، دار النشر: دار الشعب – القاهرة، ج8، ص122

سفارینی دارد روایات حضرت مهدی:

«بلغت حتی التواتر المعنوی»

ابو الحسن عابری متوفای 363 است می گوید:

«تواترت الاخبار عن المصطفی فی المهدی»

ابن قیم جوزیه همین را دارد. شوکانی تواتر را مطرح می کند. کتانی تواتر را مطرح می کند. عظیم آبادی از علمای بزرگ اهل سنت در شرح سنن ابی داود تواتر را مطرح می کند. البانی می گوید:

«بل هو عندی متواتر»

سلسلة الأحادیث الصحیحة وشیء من فقهها وفوائدها؛ المؤلف: أبو عبد الرحمن محمد ناصر الدین، بن الحاج نوح بن نجاتی بن آدم، الأشقودری الألبانی (المتوفى: 1420هـ)، الناشر: مکتبة المعارف للنشر والتوزیع، الریاض، الطبعة: الأولى، (لمکتبة المعارف)، ج4، ص38

از این واضح تر دیگر کسی بیاید بگوید؟! ما نمی دانیم منکران حضرت مهدی چه دارند بگویند. ابن تیمیه خبیث می گوید:

«أن الأحادیث التی یحتج بها على خروج المهدی أحادیث صحیحة رواها أبو داود والترمذی وأحمد وغیرهم من حدیث ابن مسعود وغیره»

منهاج السنة النبویة؛ اسم المؤلف: أحمد بن عبد الحلیم بن تیمیة الحرانی أبو العباس الوفاة: 728، دار النشر: مؤسسة قرطبة - 1406، الطبعة: الأولى، تحقیق: د. محمد رشاد سالم، ج8، ص254

بن باز دارد:

«أمر المهدی معلوم، والأحادیث فیه مستفیضة، بل متواترة تدل علی أن هذا الشخص الموعود به أمره ثابت وخروجه حق»

رابطه عالم اسلامی که بزرگ ترین سازمان فرهنگی وهابیت عربستان سعودی است. شبیه سازمان تبلیغات ما ولی به توان 20 در امکانات و قدرت تبلیغ است. دارد "اعتقاد به ظهور حضرت مهدی بر هر مسلمان واجب است و جزء عقاید اهل سنت و جماعت است، جز آدم جاهل و بدعتگذار منکر این نمی تواند باشد"

شما ببینید با توجه به این قضایا، بن باز می گوید من دیدم تعداد زیادی 25 نفر از صحابه مسئله مهدویت را مطرح کرده اند.

بعد یک دیوانه بلند می شود می گوید اهل سنت چیزی به نام مهدی ندارند. ما این ها را چه کار کنیم؟ هر سال هم دارند تکرار می کنند ما باید هر سال تمام این پاسخ ها را تکرار کنیم.

زیرا چه بسا بعضی از افراد اولین بار است که از آن ها می شنوند، باید اولین بار هم از ما بشنوند. یا شنیده اند و فراموش کرده اند. این مطالب را می شنوند در ذهن شان سوال مطرح می شود ما باید مطرح کنیم تا سوال ذهنی آن را پاسخ داده باشیم.

من بارها عرض کردم که شاید نزدیک پنجاه تا موضوع است این ها را باید دوستان عزیز کار کنیم. از این فرصت طلایی که پیش می آید مخصوصا تعطیلات بیش از حدی که ما در حوزه ها داریم دیگر از فردا پس فردا تا بعد از ماه مبارک رمضان تعطیل می شود!

ماه رمضان هم که دارید می روید هر فرصتی پیدا می کنید این مسائل اساسی که است این چهل – پنجاه تا موضوع را در رابطه با بحث امامت، بحث عصمت، بحث مهدویت، بحث توسل این ها را تحقیق و بررسی کنید هرکدام از این ها در یک مقاله 10 پانزده صفحه آماده داشته باشید که اگر یک دفعه سوالی مطرح شد به راحتی بتوانید پاسخ بدهید. این ها به قول حاج آقای سبحانی در آستین ما باشد.

حتی بعضی از این ها می گویند:

«من انکر خروج المهدی فقد کفر»

یعنی تا این اندازه جلو رفتند. اسفراینی به همین شکل دارد:

«من کذب بالمهدی فقد کفر»

بن باز می گوید: بعضی ها مسیح دجال را قبول ندارند و مهدی و نزول عیسی را قبول ندارند. (بن باز) می گوید:

«مثل هذا الرجل یکون کافرا»

همچنین آدمی که نزول حضرت عیسی را قبول نداشته باشد کافر است.

این آقای وهابی - خدمتی-  می گوید ما اصلا قبول نداریم می گوید اهل سنت چیزی به نام مهدی ندارند. بفرما ایشان می گوید کسی که منکر مهدویت باشد کافر است. تا این اندازه این ها پیش رفتند ولی وهابی ها همواره این مسائل را مطرح می کنند.

 یا شما ببینید در کتاب فرائد السمطین جلد 2 صفحه 313 جوینی استاد ذهبی است از ایشان می گوید استاد اکمل و اوحد! از رسول اکرم مطرح می کند:

«إنّ اوصیائی بعدی اثنی عشر اولهم علی و آخرهم القائم المهدی»

باز ایشان در صفحه 132 می آید اسامی ائمه را یکی یکی مطرح می کند می گوید رسول اکرم وقتی معراج رفت در آن جا خطاب شد:

«إن وصیی وخلیفتی من بعدی علی بن أبی طالب وبعده سبطای الحسن والحسین تتلوه تسعة أئمة من صلب الحسین ثم قال صلی الله علیه وآله: فإذا مضی الحسین فابنه علی، فإذا مضی علی فابنه محمد، فإذا مضی محمد فابنه جعفر، فإذا مضی جعفر فابنه موسی، فإذا مضی موسی فابنه علی، فإذا مضی علی فابنه محمد، فإذا مضی محمد فابنه علی، فإذا مضی علی فابنه الحسن، فإذا مضی الحسن فابنه الحجة محمد المهدی فهذه اثنی عشر ائمه عدد نقباء بنی اسرائیل»

شما ببینید ذهبی در رابطه با جوینی در کتاب تذکرة الحفاظ جلد چهارم صفحه 1505 می گوید:

«وسمعت من الإمام المحدث الأوحد الأکمل فخر الإسلام صدر الدین إبراهیم بن محمد بن المؤید بن حمویه الخراسانی الجوینی»

تذکرة الحفاظ؛ اسم المؤلف: أبو عبد الله شمس الدین محمد الذهبی الوفاة: 748، دار النشر: دار الکتب العلمیة - بیروت، الطبعة: الأولى، ج 4، ص 1505

امام آورده، محدث اوحد و اکمل هم آورده و فخر الاسلام هم آورده است. شما ببینید یک همچنین آدمی می آید این مسئله را مطرح می کند.

باز در صفحه 319 ایشان همین مطلب را نقل می کند. خوارزمی در کتاب مقتل الحسین خودش بحث معراج رسول اکرم را مطرح می کند و ائمه را می آورد.

شما ملاحظه بفرمایید این کتابی که مشاهده می کنید مقتل الحسین است خطاب آمد:

«یا محمد أ تحب ان تراهم قلت نعم یا رب فقال لى التفت عن یمین العرش فالتفت فاذا انا بعلىّ و فاطمة و الحسن و الحسین و على بن الحسین و محمد بن على و جعفر بن محمد و موسى بن جعفر و على بن موسى و محمد بن على و على بن محمد و الحسن بن على و المهدى، المهدی کانه کوکب دری»

ببینید این مطالب در کتب این ها مطرح شده است و این ها چیزی نیست که ما بخواهیم از کنارش به سادگی رد بشویم، آن وقت بعضی این طور شبهاتی را مطرح می کنند که اگر کسی اعتقاد به مهدویت داشته باشد باطل است اهل سنت چیزی به نام مهدی قبول ندارد!

یک دیوانه وقتی می آید همچنین حرفی را آن هم به عنوان کارشناس یک شبکه می زند، بعضی از مغزهای خالی داخل کشورمان هم امکانات به آن ها می دهند و مطالب در اختیارشان قرار می دهند و تبلیغ شان می کنند و تشویق شان می کنند!

این ها وقتی می آیند یک همچنین مطالبی را مطرح می کنند ما هم وظیفه مان این است که از این قضایا داشته باشیم و مطرح کنیم.

مثلا انصاری (یکی دیگر از مجریان شبکه های وهابی) می گوید اعتقاد نداشتن به حضرت مهدی در نظر اهل سنت هیچ اشکالی در دین و عقیده من ایجاد نمی کند"

ما خواندیم که می گوید کسی منکر مهدویت باشد کافر است. بن باز می گوید کافر است، حالا دیگران در مقابل او که باشند‍!

عبدالقدوس دهقان می گوید بحث مهدویت در کتب اهل سنت قابل خدشه نیست این ها حرف هایشان هم یکی نیست. یکی این طوری می گوید و دیگری هم به آن شکل مطرح می کند.

لذا به نظرم می رسد که یک مقدار دوستان عزیز ما در رابطه با موضوع مهدویت خوب کار کنند و امروز اُس اساس ما است و شبانه روزمان باید با یاد آن نازنین وجود سپری بشود.

 همان تعبیری که از حضرت آیت الله بهجت رضوان الله تعالی علیه نقل می شود می گوید صبح بر می خیزید رو به قبله دست به سینه سلام بدهید بگویید آقا جان دست مان به دامنت ما را از لغزش ها حفظ کن، بنشینی بگو یا صاحب الزمان، بر می خیزی بگو یا صاحب الزمان، تکان می خوری بگو یا صاحب الزمان، شب موقع خوابیدن دست به سینه باز سلام به حضرت ولی عصر بده.

 می گوید اگر این کار را کردی دیگر گناهی از تو سر نمی زند، شیطان دیگر در وجود تو نمی تواند اثر بگذارد و وسوسه کند.

حالا ما بیاییم کلاهمان را قاضی قرار بدهیم در طول عمرمان حالا بعضی از آقایان 30 سال، 40 سال، 50 سال، 60 سال، 70 سال دارند ما چند روز در طول عمرمان این طوری بودیم؟

اصلا در این عمری که از خدای عالم گرفتیم حالا شما عزیزان را که نگاه می کنم به گمانم کمتر از 30 سال در میان شما نباشد، حداقل پانزده سال بالغ بودیم در این پانزده سالمان آیا یک روز بوده که بتوانیم بگوییم یک روز ما تمام لحظات مان را با حضرت ولی عصر (اروحنا فداه) گذراندیم.

یا باز آقای بهجت دارد شما وقتی یا صاحب الزمان می گویی قبل از این که گوشت صدای تو را بشنود، حضرت ولی عصر صدای شما را می شنود. ما یک مقداری معرفت شناسی مان ضعیف است. در معرفت شناسی باید خیلی کار کنیم.

البته فرمایش آیت الله العظمی بهجت است ولی نظر بزرگان دیگر مثل امام (رضوان الله تعالی علیه) خیلی فراتر از این ها است.

حضرت امام (رضوان الله تعالی علیه) در کتاب مصباح الهدایه دارد: "علم امام به عالم هستی از علم عالم هستی بر خودش قوی تر است." دیگر قوی ترین علم ها، علم حضوری است، علم خود انسان به خودش است آن وقت علم امام زمان (سلام الله علیه) به من از علم خود من بر خود من قوی تر است.

هر آن چه که در طول عمرم انجام دادم از گناه، عبادت و غیر آن همه مثل کف دست نزد حضرت ولی عصر است الان که دارم حرف می زنم چه وضعی دارم، از تمام آن چه که از ذهن من و قلب من می گذرد حضرت ولی عصر خبر دارد.

این که آینده من چه رقم می خورد از آن هم خبر دارد. قبر و قیامت من چگونه خواهد بود از آن هم خبر دارد. همان تعبیری که است شیخ صدوق هم می گوید:

«أَصَحُّ الزِّیَارَاتِ عِنْدِی مِنْ طَرِیقِ الرِّوَایَةِ وَ فِیهَا بَلَاغٌ وَ کِفَایَةٌ»

من لا یحضره الفقیه؛ نویسنده: ابن بابویه، محمد بن على، ناشر: دفتر انتشارات اسلامى وابسته به جامعه مدرسین حوزه علمیه قم مصحح: غفاری، علی اکبر، ج2، ص598

در آن جا هم دارد:

«إِرَادَةُ الرَّبِّ فِی مَقَادِیرِ أُمُورِهِ تَهْبِطُ إِلَیْکُمْ وَ تَصْدُرُ مِنْ بُیُوتِکُم‏»

ارادة الله بر قلب شما نازل می شود و از قلب شما صادر می شود

الکافی (ط - الإسلامیة)؛ نویسنده: کلینى، محمد بن یعقوب بن اسحاق، محقق/ مصحح: غفارى على اکبر و آخوندى، محمد، ناشر: دار الکتب الاسلامیة، ج4، ص577، بَابُ زِیَارَةِ قَبْرِ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ الْحُسَیْنِ بْنِ عَلِیٍّ (علیه السلام)، ح2

لذا ما یک مقدار معرفت شناسی مان را نسبت به حضرت ولی عصر بالا ببریم، نه تنها حرفی می زنیم قبل از این که به گوش مان برسد حضرت مهدی می شنود بلکه ما اگر اراده هم بخواهیم بکنیم حرف بزنیم این اراده ما تابع اراده ولی عصر است که با ارادة الله یکی است.

اراده او با اراده حق تفاوتی ندارد، و این ها اسماء اعظم الهی هستند. شما کتاب مصباح الهدایه حضرت امام (رضوان الله تعالی علیه) را ملاحظه کنید می گوید تمام کمالات ذات و صفات و اسماء الهی در وجود این ها تجلی کرده است. روایات هم الی ما شاء الله داریم.

«خَلَقَکُمُ اللَّهُ أَنْوَاراً فَجَعَلَکُمْ بِعَرْشِهِ مُحْدِقِین‏»

من لا یحضره الفقیه؛ نویسنده: ابن بابویه، محمد بن على، ناشر: دفتر انتشارات اسلامى وابسته به جامعه مدرسین حوزه علمیه قم مصحح: غفاری، علی اکبر، ج2، ص613

«بِکُمْ یُنَزِّلُ الْغَیْثَ وَ بِکُمْ یُمْسِکُ السَّماءَ أَنْ تَقَعَ عَلَى الْأَرْضِ‏ إِلَّا بِإِذْنِهِ وَ بِکُمْ یُنَفِّسُ الْهَمَّ وَ یَکْشِفُ الضُّر  بِکُمْ فَتَحَ اللَّهُ، وَ بِکُمْ یَخْتِمُ اللَّه‏»

المزار الکبیر (لابن المشهدی)؛ نویسنده: ابن مشهدى، محمد بن جعفر، ناشر: دفتر انتشارات اسلامى وابسته به جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، محقق/ مصحح: قیومى اصفهانى، ص532

«إِنَّ بَیْنِی وَ بَیْنَ اللَّهِ ذُنُوباً لَا یَأْتِی عَلَیْهَا إِلَّا رِضَاکُمْ فَبِحَقِّ مَنِ ائْتَمَنَکُمْ عَلَى سِرِّهِ»

محرم سر الهی هستند

 «وَ اسْتَرْعَاکُمْ أَمْرَ خَلْقِهِ»

امر خلقت و خلائق را به آن ها سپرده

 «وَ قَرَنَ طَاعَتَکُمْ بِطَاعَتِه‏‏»

عیون أخبار الرضا (علیه السلام)؛ نویسنده: ابن بابویه، محمد بن على، مصحح: لا جوردی، مهدی، ناشر: نشر جهان، ج2، ص277

لذا امیدوارم که خدای عالم به ما یک توفیقی بدهد که بتوانیم معرفت شناسی مان را نسبت به حضرت ولی عصر بیشتر کنیم و هم خودمان به یک بصیرت خوبی نسبت به حضرت ولی عصر برسیم و هم زن و بچه مان را اولا آگاه کنیم و افرادی که پای صحبت ما نشسته اند آن ها را از این قضیه آگاه کنیم.

ان شاء الله عزیزان ما موفق و مؤید باشند التماس دعا خدا حافظ همه عزیزان!

والسلام علیکم ورحمة الله و برکاته



Share
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب
پربحث ترین ها
پربازدیدترین ها