نسخه موبایل
www.valiasr-aj .com
سياست جمعيتي شاه بيت مبارزاتي امام كاظم (ع) با بني عباس بود
کد مطلب: 739 تاریخ انتشار: 05 خرداد 1393 تعداد بازدید: 1131
اخبار » عمومي
سياست جمعيتي شاه بيت مبارزاتي امام كاظم (ع) با بني عباس بود

يكي از تهديدات دوره بني عباس به ويژه دوران خلافت هارون الرشيد شيعه كشي به ويژه كشتن سادات و افراد منتسب به اهل بيت (ع) بود اما راهبرد امام كاظم (ع) نقشه آنها را خنثي كرد.
به مناسبت فرا رسيدن سالروز شهادت امام كاظم (ع) با حجت الاسلام حبيب عباسي، كارشناس ارشد مذاهب اسلامي و مدير گروه پاسخ به شبهات موسسه تحقيقاتي وليعصر (عج) پيرامون يكي از شيوه هاي مبارزاتي امام كاظم (ع) يعني ازدياد نسل گفتگويي انجام داه ايم، كه مي خوانيد:
امام كاظم (ع) در ميان ساير معصومين (ع) فرزندان بيشتري دارند و ظاهرا اين موضوع به نوعي شيوه مبارزه آن حضرت (ع) با حاكمان وقت بوده است، در خصوص فلسفه و چرايي اين تعدد مواليد توضيح دهيد.
ببينيد هميشه اين طور بود كه در برخوردهايي مهاجمان به اسلام و به ويژه شيعه، ائمه معصومين (ع) راهبردهايي اتخاذ مي كردند كه براي مقابله با اين تهديدها و چالش هاي پيش رو كارساز باشد.
براي مثال در دوره بني اميه ده ها سال سب و لعن اميرالمومنين علي (ع) به دستور معاويه روي منابر صورت مي گرفت و دشمني با آن حضرت (ع) را رواج مي دادند حتي كار به جايي رسيد مانند فرعون كه دستور كشتن پسرها را صادر كرده بود، معاويه هم دستور به كشتن كودكاني داد كه هم نام علي (ع) بودند كه اين مطلب در كتاب سير اعلام النبلاء جلد پنجم صفحه 102 بدان اشاره شده تا جايي كه ذكر مي كند شخصي به نام رباح نام فرزندش علي بود اما از ترس حكومت نام فرزندش را تغيير داد.
اما ما در همين دوره مي بينيم امام حسين (ع) نام همه فرزندان پسر خود را علي مي گذارند؛ علي اكبر و علي اصغر و علي اوسط (امام سجاد عليه السلام) لذا اين يك نوع راهبرد در مقابل بني اميه بود كه مشاهده مي كنيم در هر دوره اي ائمه (ع) اقداماتي شبيه اين موضوع را در امور مختلف براي فرهنگ سازي و تهديدات دشمن به كار مي بستند.
يكي از تهديدات در دوره بني العباس كه هارون الرشيد معاصر با امام كاظم (ع) بود، و اين مساله رواج بسيار يافته بود، شيعه كشي به ويژه كشتن سادات و افرادي كه منتسب به اهل بيت (ع) بوده كه غالب آنها، اهل علم و فضل و كمال بودند. اما امام كاظم (ع) براي اينكه خللي در مسير دين به وجود نيايد، فرزندان زيادي داشتند كه اين فرزندان چراغ هدايت بشر در دوران حيات خود و پس از آن بوده و هستند.
امكان تطبيق اين اقدام امام (ع) با شرايط امروز كه شيعه كشي در جهان روند فزاينده اي دارد، چطور مي تواند صورت گيرد؟
فرزندآوري امام كاظم (ع) پيام مهمي داشت و آن اينكه پيروان اهل بيت(ع) با اين اقدام مانع از تحديد شيعيان شوند؛ امروز هم مي بينيم در شرايط فعلي در بعضي مناطق و كشورها همين شيوه اتخاذ مي شود؛ مثلا در فلسطين يكي از اقدامات فلسطيني ها براي جلوگيري از انقراض نسل و يهوديزه شدن كامل كشور خود، اقدام به داشتن فرزندان متعدد مي كنند تا اين فرزندان جايگزين كساني شوند كه در برخورد با اسراييلي ها كشته مي شوند. الان اين مساله مي تواند يكي از راهبردها در كشورهاي مختلف براي شيعيان به منظور مقابله با تحديد جمعيتي كه از جانب وهابيت در حال وقوع است، باشد؛ انفجارها، انتحارها و عملياتي كه در كشورهاي مختلف مانند عراق، سوريه و بحرين اتفاق مي افتد، اقدامي براي اين مساله باشد چرا كه در امور مختلف هموراه جمعيت فعال، اثرگذار و تعيين كننده است.
در كشور ما چطور؟ با توجه به اينكه امروز خانواده ها به تك فرزندي روآورده اند، چگونه مي توان از اين اقدام موسي بن جعفر (ع) بهره جست؟
ما در گذشته اولا مساله دفاع مقدس را داشتيم و آنجا ملاحظه شد تعداد زيادي از جوان هاي ما در جنگ شهيد (بيش از سيصد هزار تن) يا جانباز شدند؛ اما در عين حال كه ايران به دنبال جنگ نيست اما بايد براي دفاع از مرزها به ويژه به تهديدهايي كه در سال هاي گذشته اتفاق افتاده و روز افزون است، مستعد باشيم. نكته ديگر، يكي از زمينه هاي تاثير گذاري فرهنگي به عنوان شيعه و محب اهل بيت (ع)چه در داخل كشور و چه در جهان، جميعيت اثر گذار است. مساله جمعيتي مهم است. اگر قرار است ما در دنيا به عنوان يك مذهب پويا حرفي براي گفتن داشته باشيم بايد جوان هاي نسل مومن و متعهد و فعالي را در عرصه هاي مختلف تربيت كرده باشيم همان طور كه در مساله هسته اي افراد اثر گذار داشتيم و به شهادت رسيدند. لذا مساله جمعيت هم در اقتصاد وهم در فرهنگ ايران كه قرار است الگو در خاورميانه باشد و الگوي ناب شيعي به دنيا ارائه دهد، تاثير گذار خواهد بود ضمن اينكه تمركز جمعيت در مناطق يا شرايط خاص استراتژيك مانند حاشيه خليج فارس يا مناطق مرزي، براي بالا رفتن امنيت مرزهاي خاكي و آبي و اعتلاي كشور موثر است.
منبع: شبستان


Share
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :