نسخه موبایل
www.valiasr-aj .com
قطر سياست هاي خود را از عربستان و وهابيت جدا مي كند
کد مطلب: 3517 تاریخ انتشار: 08 اسفند 1388 تعداد بازدید: 1954
اخبار » عمومي
قطر سياست هاي خود را از عربستان و وهابيت جدا مي كند

قطري ها در چهارچوب مسائل ديني و اجتماعي خود، زير بار مذهب خودساخته وهابيت نمي روند و با دعوت از علماي الازهر مصر، به خوبي و آشكارا نشان مي دهند كه مذهب خودساخته وهابيت در اين كشور جايگاهي ندارد...در اين باره بايد افزود كه حضور وزير دفاع ايران بر روي ناوهاي قطري و ميزباني از وي در جمع فرماندهان نيروي زميني و هوايي قطر، نشان داد كه ايران، نقش ويژه اي در سياست خارجي دولت قطر دارد.

قطر در 72 ساعت گذشته، كانون گفتگو درباره موضوعات مهمي چون حل مشكلات دارفور سودان و همچنين گفتگوي مقامات عالي رتبه برخي كشورهاي منطقه درباره همكاري في مابين اين شيخ نشين حاشيه خليج فارس با آن كشورها بود.

به گزارش تابناك، قطر كه با سياست هاي شيخ حمد، امير و شيخ جاسم، نخست وزير و وزير خود به لطف اداره درست سياسي و اقتصادي اين كشور كوچك و مهم خليج فارس با همراهي ثروت نفتي و گازي در سال هاي اخير نشان داده است كه اميرنشين قطر به رغم وسعت و جمعيت بسيار كم، سياست هاي خود را از پدر معنوي كشورهاي حوزه عربي خليج فارس، يعني عربستان جدا كرده است و با خط مشي مستقل، سعي در تعاملات مثبت منطقه اي و بين المللي دارد.

پس از ساماندهي مسائل سودان كه با حضور «عمرالبشير»، رئيس جمهور سودان و طرف هاي درگير در دارفور انجام گرفت، قطر بدون توجه به سياست هاي ضد سوداني كه از سوي غربي ها به ويژه آمريكا و اروپا درباره دارفور اعمال شد، نه تنها معاهده صلح را نهايي كرد، بلكه قطر متعهد شد، با حضور اقتصادي خود در بازسازي اين منطقه مهم در آفريقا ـ كه غربي ها در تلاش براي جدايي آن از سودان بودند ـ معضلات را حل و فصل كند.

از سوي ديگر، قطر كه از سال ها پيش با عربستان سعودي درباره مسائل مرزي ، مشكل داشته و گاه به درگيري هاي نظامي محدود نيز مي كشيد و در برابر اين كشور به دليل مذهب وارداتي و خودساخته وهابيت مقاومت مي كرد، ميزبان مرد قدرتمند عربستان سعودي، يعني نفر سوم سعودي ها، شاهزاده «نايف بن عبدالعزيز»، وزير كشور بود.

در اين سفر كه سعودالفيصل، وزير امور خارجه سعودي ها نيز امير نايف را همراهي مي كرد، يك روحاني بلند پايه وهابي نيز حضور داشت.

بنا بر اين گزارش، البته شيخ حمد كه گفت وگو با اين هيأت عالي رتبه عربستان را براي حل و فصل مشكلات نامرئي دو كشور عربستان و قطر به وليعهد جوان خود با كارگرداني شيخ جاسم، نخست وزير اين كشور سپرده بود، از دور بر روند مذاكرات نظارت مي كرد.

اين گزارش مي افزايد، 48 ساعت گفت وگوهاي فشرده، باعث شد كه يك پيمان نامه مهم بين عربستان و قطر امضا شود؛ التبه سواي تعارفات ديپلماتيك هر موافقتنامه، موارد مهم اين قرارداد دوجانبه افشا نشده است.

در اين باره بايد گفت، سعودي ها كه در كنار خود، ثروتمندترين كشور منطقه اي عرب را تحمل مي كنند، از سياست هاي منطقه اي و بين المللي شيخ حمد به شدت يكه خورده اند.

برخي از كارشناسان سعودي بر اين باورند كه قطر، جاي عربستان را در كانون گفت وگوهاي منطقه اي و بين المللي و به ويژه در درون خانواده هاي كشورهاي عربي، گرفته است. اين سياست ها كه قطر را به همه قدرت هاي بزرگ جهان و ديگر كشورها از جمله كشورهاي در حال گسترش و رقيب قدرت هاي بزرگ نزديك كرده، جايگاه قطر را در نظام بين المللي افزابيش داده است.

در اين گزارش همچنين آمده است، درست هنگامي كه سوريه در انزواي جهان عرب به رهبري مصر و عربستان بود، قطر نقش مهمي در بازسازي شكاف هاي جبهه مقابله به خود گرفته و با بازسازي فوري آنها، سوريه را در كنار ديگر رقباي برتر جهان عرب قرار داد.

از سوي ديگر، سعودي ها به شدت از نقش قطر در حمايت از سياست هاي صلح جويانه انرژي هسته اي ايران خشمگين هستند؛ ناگفته نماند كه پاسخ صريح نخست وزير قطر به وزير خارجه آمريكا در ديدار اخيرش از دوحه كه برابر سياست هاي آمريكا بود، اين نگراني ها را دوچندان كرده است.

در اين زمينه، شيخ جاسم، آشكارا به هيلاري كلينتون و حاكمان دمكرات كاخ سفيد گفت: ما بر خلاف شما بر اين باور هستيم كه كشور برادر و دوست، ايران در پي سلاح اتمي نيست. اين نگراني هاي سعودي ها كه كاملا مطابق با نگراني هاي واشينگتن است، نشان مي دهد كه قطر در سياست هاي خارجي خود كه هم اكنون از منطقه اي به بين المللي كشيده شده، روندي مستقل را براي خود در نظر گرفته است.

به علاوه قطري ها در چهارچوب مسائل ديني و اجتماعي خود، زير بار مذهب خودساخته وهابيت نمي روند و با دعوت از علماي الازهر مصر، به خوبي و آشكارا نشان مي دهند كه مذهب خودساخته وهابيت در اين كشور جايگاهي ندارد.

اين گزارش اضافه مي كند، سفر وزير دفاع جمهوري اسلامي ايران به قطر و بستن پيمان هاي دفاعي بين دوحه و تهران به صورت مشخص، نشان مي دهد كه قطر راه خود را از آمريكا و آل سعود در منطقه جدا كرده و با استقلال سياسي و اقتصادي و همچنين نظامي به منطقه اي همراه با صلح در سايه همكاري با كشورهاي منطقه، به ويژه جمهوري اسلامي ايران مي انديشد.

در اين باره بايد افزود كه حضور وزير دفاع ايران بر روي ناوهاي قطري و ميزباني از وي در جمع فرماندهان نيروي زميني و هوايي قطر، نشان داد كه ايران، نقش ويژه اي در سياست خارجي دولت قطر دارد.

حال در اين جمع بندي، بايد نگرشي تازه به روند تحولات اجتماعي، فرهنگي و ديني در قطر نيز افكنده شود. اين كشور، تلاش مي كند در ميدان هاي بين المللي نيز چهره يك كشور دمكراتيك مسلمان را از خود نشان دهد، به گونه اي كه امير قطر و دولتمردان اين كشور، با حضور در جمع مردم و به دور از تعارف ها و سنت هاي خشك قبيله اي، بسيار راحت با مردم خود در تماس بوده و آرام آرام آنان را در قدرت سياسي و اجتماعي اين كشور سهيم مي كند.



Share
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :