2024 May 3 - جمعه 14 ارديبهشت 1403
سریال الحقیقة، محتوای "المراجعات" به صورت بافت دراماتیک منتشر شد
کد مطلب: ٧٣٢٣ تاریخ انتشار: ٢٢ ارديبهشت ١٣٩٤ - ١٠:١٥ تعداد بازدید: 1211
اخبار » عمومي
سریال الحقیقة، محتوای "المراجعات" به صورت بافت دراماتیک منتشر شد

«جعفر تارین» تهیه کننده سریال نمایشی الحقیقة، از پیچیدگی های این تولید رادیویی سخن گفت.

به گزارش خبرگزاری اهل بیت(ع) ـ همزمان با اعیاد مبارک ماه رجب از دو محصول جدید دیجیتال مجمع جهانی اهل بیت(ع) به دست «حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی» رونمایی شد.

این محصولات شامل سریال داستانی الحقیقة (بر مبنای کتاب المراجعات) به شکل فایل صوتی و همچنین نرم افزار موسوعه پیشوایان هدایت (زندگینامه چهارده معصوم) برای سیستم عامل اندروید است.

«جعفر تارین» تهیه کننده سریال نمایشی الحقیقة، این کار هنری را معرفی کرد و در ابتدا با اشاره به "کتاب المراجعات" اظهار داشت: این کتاب یکی از کتاب های مرجع برای علما، فضلا و محققین علوم اعتقادات است. کتاب المراجعات در واقع روایت یک مناظره علمی است بین «علامه سید عبدالحسین شرف الدین» و «شیخ سلیم البشری» شیخ الازهر.

وی که با خبرنگاران گفتگو می کرد تصریح نمود: علامه شرف الدین 75 سال پیش در سفری که به مصر داشت با شیخ الازهر به صورت حضوری مناظره می کند. پس از بازگشت علامه به لبنان هم این مناظره در بابا ولایت امیرالمؤمنین(ع) به صورت مکاتبه ای ادامه پیدا می کند. علامه شرف الدین در پایان این مناظره، متن صحبت های دو طرف را به صورت کتابی تالیف می کند که اکنون با نام المراجعات در دسترس همگان قرار گرفته است.

تارین المراجعات را کتابی در جهت اعلام حقانیت اهل بیت(ع) دانست و افزود: در این کتاب حقانیت ولایت امیرالمومنین(ع) و اهل بیت(ع) از کتب علمای اهل سنت اثبات می شود و حتی شیخ سلیم البشری پس از شنیدن این اثبات ها متمایل به مذهب تشیع می شود.

تهیه کننده سریال نمایشی الحقیقة با اشاره به این نمایش رادیویی گفت: مجمع جهانی اهل بیت(ع) و بویژه «آقای اختری» دبیرکل این مجمع به دلیل اهمیت کتاب المراجعات سفارش کردند که این کتاب به یک کار نمایش رادیویی تبدیل شود. در بررسی چاپ های متعدد کتاب المراجعات متوجه شدیم که یکی از چاپ های کامل این کتاب، کار خود مجمع جهانی اهل بیت(ع) است.

این برنامه ساز تلویزیونی تصریح کرد: پس از بررسی دقیق کتاب المراجعات و در نظرگرفتن ملاحظات نمایشی به این نتیجه رسیدیم که اگر نمایش رادیویی را بر طبق شیوه کتاب که مناظره دو نفر است، تولید کنیم، کاری خسته کننده خواهد بود، لذا محتوای کتاب را به صورت یک بافت دراماتیکی در قالب یک سناریوی نمایش نامه درآوردیم.

تارین شخصیت های ابتدایی نمایش رادیویی را سه شخص دانست و افزود: این سه شخصیت نمایشی، علامه شرف الدین، شیخ سلیم و یک راوی بود و ما در حدود سی قسمت را براساس این طرح تولید و ضبط کردیم، اما پس از دقت در کار متوجه شدیم که طرحی اینچنینی مورد توجه مخاطب قرار نخواهد گرفت، لذا کار را دوباره از نو شروع کردیم، اما این بار هجده شخصیت را در نمایش رادیویی ایجاد کردیم.

وی تصریح کرد: در طرح نهایی، هجده شخصیت نمایش را از دانشجویان دانشگاهی در بغداد انتخاب کردیم که برخی از آنها از شیعیان و برخی دیگر از اهل سنت بودند و توسط استادی مناظره ای بین اینها صورت می گیرد که این مناظره و چالش بین دانشجویان در واقع بر مبنای کل محتوای کتاب المراجعات است.

تهیه کننده سریال نمایشی الحقیقه ادامه داد: با بررسی بازتاب هایی که این نمایش رادیویی داشته است، متوجه شدیم که اثرگذاری این اثر بسیار خوب بوده است و چنین نمایشی که صدای شخصیت هایش هم جوان است، می تواند در میان قشر جوان تاثیر بگذارد. چنین اثری سبب ساز تشویق جوانان به شروع تحقیق و انتخاب راه درست و هدایت خواهد شد.

تارین تعداد قسمت های این نمایش رادیویی را 60 قسمت دانست و افزود: هر کدام از قسمت های نمایش بین 15 تا 18 دقیقه است و خوشحالیم که این کار رادیویی، به دست «آیت الله جوادی آملی» رونمایی شد.

وی با اشاره به توزیع نمایش رادیویی الحقیقة هم خاطرنشان کرد: این کار در غرفه های مجمع جهانی اهل بیت(ع) در بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در حال عرضه است؛ اما در توزیع سی دی های این سریال به دنبال درآمد نیستیم. این کار در واقع هدیه ای برای همگان خواهد بود.

تهیه کننده سریال نمایشی الحقیقة تصریح کرد: قرار است که این کار علاوه بر لوح فشرده که مخصوص رایانه ها و پخشهای mp3 است، به صورت نرم افزار اندروید هم در بیاید و از طریق موبایل و فلش مموری نیز در اختیار همگان قرار بگیرد.



Share
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب
پربحث ترین ها
پربازدیدترین ها