2024 April 28 - يکشنبه 09 ارديبهشت 1403
عربستان سعودي؛ ولخرج ترين بازيگر انتخابات عراق
کد مطلب: ٣٤٩٦ تاریخ انتشار: ١٨ اسفند ١٣٨٨ تعداد بازدید: 1862
اخبار » عمومي
عربستان سعودي؛ ولخرج ترين بازيگر انتخابات عراق

از زمان سقوط صدام حسين و بخصوص پس از آنكه مشخص شد آمريكا در مقابل خواست اكثريت شيعه عراقي به شكل حداقل ظاهري تسليم شده و از زماني كه شيعيان موفق شدند قدرت را به دست بگيرند، نقش تخريبي عربستاني ها شدت گرفت تا به هر شكل ممكن بر روند دمكراسي درعراق كه نتيجه آن قدرت گرفتن شيعيان در اين كشور است تاثيرگذاري كند.
خبرگزاري مهر: عربستان يكي از طرفهايي است كه بعد از روي كار آمدن دولت شيعي در عراق از هيچ اقدامي براي اختلال در روند سياسي اين كشور دريغ نكرده است.

با ديداري كه اخيرا اياد علاوي با پادشاه عربستان و رئيس سازمان اطلاعات اين كشور انجام داد، فعاليت هاي پشت پرده رياض براي تاثير گذاري بر روند انتخابات عراق جنبه علني ورسمي بيشتري به خود گرفت.

در اينكه رهبر يك حزب سياسي عراقي كه خود را اپوزيسيون دولت حاكم معرفي مي كند با سياستمداران كشورهاي همسايه ديدار كند مسئله اي قابل درك است اما ديدار علني وي با رئيس سازمان اطلاعات آن كشور آن هم كشوري كه سازمانش متهم به صدور تروريسم به كشورش مي باشد مسئله اي بسيار قابل تامل محسوب مي شود.

از زمان سقوط صدام حسين و بخصوص پس از آنكه مشخص شد آمريكا در مقابل خواست اكثريت شيعه عراقي به شكل حداقل ظاهري تسليم شده و از زماني كه شيعيان موفق شدند قدرت را به دست بگيرند، نقش تخريبي عربستاني ها شدت گرفت تا به هر شكل ممكن بر روند دمكراسي درعراق كه نتيجه آن قدرت گرفتن شيعيان در اين كشور است تاثيرگذاري كند.

به گفته يكي از تحليلگران عراقي براي عربستاني ها تفاوت نمي كند كه اين امر چگونه تحقق يابد، آنها حاضرند اين هزينه ها را بپردازند حال اين پول به گروه هاي تروريستي وانتحاري برسد يا جيب برخي از سياستمداران عراقي را پر كند تفاوتي ندارد، تنها هدف كه همانا جلوگيري از قدرت گرفتن هرچه بيشتر شيعيان است بايد درعراق تحقق يابد.

براي كشوري كه تاكنون حاضر به افتتاح سفارتخانه واقعي براي عراق در رياض نيست و تاكنون اجازه سفر نوري مالكي نخست وزير منتخب عراق را تنها به دليل شيعه بودن به عربستان نمي دهد، اعلام حمايت اين دولت اسلامي از جرياني كه داعيه جدايي دين از سياست دارد چگونه مي تواند تفسير شود.

به هر شكل حضور علاوي وچند شخصيت مخالف دولت مالكي در عربستان نشان داد كه اين كشور تمامي توان مالي وسياسي خود را در انتخابات عراق به حمايت از ائتلاف العراقيه اختصاص داده است، مسئله اي كه به وضوح از تيزرهاي تبليغاتي رسانه هاي مختلف عربستاني از جمله العربيه كاملا هويداست، شبكه اي كه گفته مي شود مديريت كلان آنرا سازمان اطلاعات وامنيت عربستان عهده دار است.

به اعتقاد برخي از صاحبنظران عربستان به تصور آنكه ساختار حزبي عراق به جناح بندي هاي حاكم بر لبنان شبيه است تلاش كرد تا با حمايت از يك شيعه لائيك عملا اوضاع وقطب بندي ها حاكم برعراق را برهم بزند، دولتمردان رياض حتي پاي از اين هم فراتر نهاده وبه مسعود بارزاني پيشنهاد كردند در مقابل دريافت مقادير هنگفتي پول به عنوان كمك به منطقه كردستان عراق با مخالفان مالكي ائتلاف كرده يا به تعبيري رو در روي شيعيان درعراق قرار گيرد.

اين اخبار به خودي خود پرسش هاي را نزد بسياري از صاحبنظران به وجودمي آورد كه برهم خوردن معادلات قدرت در عراق چه نفعي براي عربستان خواهد داشت؟

آيا استقرار سياسي در كشوري همواره بحران زده با منافع عربستان منافات دارد ؟

آيا رياض به دنبال برهم زدن روند دمكراسي شدن عراق از طريق اهرم هاي تروريستي اش مي باشد؟

و دست آخر اينكه به طور خلاصه ابعاد دخالت عربستان در انتخابات عراق تا چه ميزان است؟

امروز كمتر تحليلگر واقعا بي طرفي را در عراق مي توان يافت كه از اقدامات وطرح هاي منفي وحتي تخريبي عربستان عليه كشورش شكوه وشكايت نداشته باشد. به اعتقاد اين كارشناسان اصلي ترين ومهمترين دليل اين مقابله نگراني خانواده حاكم عربستان از كپي برداري شدن از ساختار عراق در كشورشان وشورش اكثريت خاموش عليه اقليت حاكم گردد.

البته اين نگراني تنها مختص حاكمان رياض نيست بلكه تقريبا تمامي كشورهاي عربي هم با خانواده آل سعود در اين دغدغه شريك مي باشند.

خانواده حاكم بر عربستان بيش از آنكه نگران اهل تسنن در عراق باشند نگران قدرت گرفتن اكثريت ها در يك كشور عربي مي باشند، مسئله اي كه ممكن است باعث درخواست ها ومطالبات مشابهي توسط جوامع ديگر كشورهاي عربي از جمله عربستان هم شود.

از اينرو و براي جلوگيري از چنين اقدامي بار ديگر عربستاني ها آسان ترين راه را براي تحقق هدف خود انتخاب كرده و راهبرد مناسب در اين مبارزه را در تزريق پول به هم پيمانانشان درعراق ديدند.

بر اساس اطلاعات موثق كه در رسانه هاي مختلف منتشر شده عربستاني ها به تنهايي 20 ميليارد دلار را براي محور ضد شيعي به تعبير خودشان ضد ايراني اختصاص دادند تا در كنار بسيج تمامي رسانه هاي در اختيار به عاملي براي تحقق اين هدف تبديل شوند.

به گفته يكي از كارشناسان متخصص در امور عراق اكنون بوي پول هاي عربستان را مي توان در هر حادثه امنيتي وسياسي منفي در عراق استشمام كرد، از كشتار مردم وكوچه و بازار گرفته تا انشقاق هاي به وجود آمده در احزاب مختلف نه تنها شيعي بلكه سني وكرد همگي رد پاي عربستان را مي توان به شكلي در آن ملاحظه كرد.

امروز عربستاني كه با وجود خريد هر راي در لبنان به قيمت 5 هزار دلار موفق نشدند آنگونه كه مي خواهند قدرت را در اختيار سعد حريري قرار دهند، با همين حربه وبا كيف پولشان اين بار به عراق آمده اند تا بار ديگر شيعياني را سركوب كنند كه در زمان صدام حسين توسط اين رژيم وبا كمك آنها سركوب گرديده بودند.


Share
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب
پربحث ترین ها
پربازدیدترین ها