2024 May 20 - دوشنبه 31 ارديبهشت 1403
بي حجاب شدن زنان مقابل يكديگر نيز حرام است !
کد مطلب: ٢٩٥٩ تاریخ انتشار: ٠٤ آبان ١٣٨٩ تعداد بازدید: 2145
اخبار » عمومي
بي حجاب شدن زنان مقابل يكديگر نيز حرام است !

شيخ برّاك سابقا فتوايي مبني بر تكفير كساني داد كه اختلاطي كه به حرام كشيده نشود را حلال بدانند". همچنين وي در سال 2008 دو نويسنده سعودي «عبدالله بن بجاد العتيبي» و «يوسف ابالخيل» را كافر ناميده بود و درخواست محاكمه آنها را به اتهام ارتداد كرده بود.



به گزارش شيعه آنلاين، شيخ «عبدالرحمن البرّاك» استاد سابق عقيده اسلامي در دانشگاه "امام محمد بن سعود" در رياض به يك زن سؤال كننده خود نصيحت كرد كه صورت و گردن خود را در برابر زنان در اجتماعات عروسي و محافل زنانه و مدارس آشكار نكند.

وي به حرف و حديث هاي به وجود آمده عليه فتاوايش كه جنجال گسترده اي را در سطح رسانه اي به وجود آورده، اشاره كرد و روزنامه نگاران را سربازان شيطان خواند.

اين مفتي سرشناس سعودي پس از نصيحت به خانم سؤال كننده گفت: "سربازان شيطان" روزنامه نگاراني هستند كه به حكم پوشش راضي نيستند و مردم را بر ضد آن مي شورانند.

وي به سؤال كننده گفت: در محافل زنانه مانند عروسي ها و مدارس صورت و گردنت را نيز بپوشان، زيرا آشكار ساختن اين ها ورودي شيطان است و اگر نظام مدارس لباس پوشاننده را اجبار نكنند، هتك حرمت كرده اند.

قابل ذكر است كه «عبدالرحمن البرّاك» بازگذاشتن صورت و مو نزد نزديكان زن در مجالس كوچك را ممنوع ندانسته است.

اخيراً او در يكي از دروس ديني خود در رياض گفت: به خواهران صالحه نصيحت مي كنم در برابر اين عادت مقاومت كنند و به مخالفت با آن برخيزند و به پوشيدن روسري بر سرشان برگردند، حتي در مجالس عروسي و مدارس. اگر آنها اين كار را كردند، بي شك سربازان شيطان از روزنامه نگاران بر ضد اين رويكرد دست مي كشند چون از حكم پوشش رضايت ندارند.

در همين حال، شيخ «عيسي الغيث» قاضي دادگاه جزائي رياض از آنچه شيخ برّاك بر زبان آورده و روزنامه نگاران را سربازان شيطان خوانده، انتقاد كرد و به روزنامه الحياة گفت: جايز نيست كه ما بين خود تهمت رد و بدل كنيم و مردم را بر عليه يكديگر تحريك كنيم، بلكه بايد نسبت به ديگران حسن ظنّ داشته باشيم، هرچند كه با نظرات ما مخالف بودند.

وي بسياري از روزنامه نگاران را افردي دانست كه عمل شرعي بزرگي انجام مي دهند و بسياري از تلاش هاي آنها در واقع ارزيابي كارهاي ماست، ولي ارزيابي تنها منحصر به يك وجه نمي شود، در حالي كه ديگر عرصه ها فروگذاشته شود.

شيخ الغيث به برهه اخير اشاره كرد كه طي آن شاهديم برخي افراد به سهولت انواع تهمت ها را به ديگران بار مي كنند؛ تهمت هايي چون نفاق، بدعت، شهوت، ايجاد شبهه، فسق و به همين ترتيب كفر و زير سؤال بردن اين و آن و ديگر اصطلاحاتي كه خيلي جاها تكرار مي شود خصوصاً در اينترنت...

او بر ضرورت ارشاد اين قبيل افراد توسط طلاّب علوم ديني تأكيد كرد و گفت: به اين افراد بايد آگاهي داد كه اين روش، روشي خطرساز و حرام است، و جايز نيست كه چنين كلماتي را به ديگران اطلاق كرد زيرا پيامدهاي دنيايي و آخرتي دارد.

وي افزود: بر عكس، ما اكنون نياز داريم كساني كه به سهولت به ديگران تهمت مي زنند، مورد سؤال و بازخواست قرار دهيم. وي بر "جايز بودن نماياندن صورت و گردن زن در برابر زنان" تأكيد كرد، زيرا دليلي بر حرام بودن آن وجود ندارد و گفت: "كسي كه خلاف اين را بگويد بايد دليل بياورد".

گفتني است سخن او در محافل رسانه اي بازتاب هاي متفاوتي داشته است. نويسنده اي به نام «محمد عبداللطيف آل الشيخ» اطلاق "سربازان شيطان" به روزنامه نگاران را مصداق در دايره تنگ نظري و سختگيري بر مردم دانست، گويي اسلام و تساهل نقيض هم هستند.

وي خطاب به روزنامه الحياة گفت: شيخ برّاك شهرت و جايگاه قابل ذكري ندارد، جز اينكه افراطيون او را امام و پيشواي خود قرار داده اند و به همين خاطر او چيزهايي مي گويد كه پيشينيان هم نگفته اند. سخن او در رابطه با توصيف نويسندگان و روزنامه نگاراني كه با او اختلاف نظر دارند، كه آنها "سربازان شيطان" هستند، دلالات بر افق نگاه تنگ او و دوري اش از تساهل اسلامي دارد". آل الشيخ اين فتوا را اوج اغراق در افراطي گري و تندروي و تعصب ورزي دانست، چنان كه مثل چنين فتواهايي را قبلاً هم داده بود.

شايان ذكر است كه شيخ برّاك سابقا فتوايي مبني بر تكفير كساني داد كه اختلاطي كه به حرام كشيده نشود را حلال بدانند". همچنين وي در سال 2008 دو نويسنده سعودي «عبدالله بن بجاد العتيبي» و «يوسف ابالخيل» را كافر ناميده بود و درخواست محاكمه آنها را به اتهام ارتداد كرده بود.



Share
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب
پربحث ترین ها
پربازدیدترین ها