2024 April 20 - شنبه 01 ارديبهشت 1403
نظر مراجع تقليد درباره حضرت رقيه (س)
کد مطلب: ١٥٤٢ تاریخ انتشار: ٢٢ آذر ١٣٩١ تعداد بازدید: 6049
اخبار » عمومي
نظر مراجع تقليد درباره حضرت رقيه (س)

وجود حضرت رقيه سلام الله عليها از مسلّمات تاريخي است و اگر شبهه اي هم هست در اصل وجود ايشان نيست و بعضي از شبهات در نام مبارك او وجود دارد ...
به گزارش شيعه آنلاين، در پي انتشار اظهارات عجيب آيت الله شيخ «عزيزالله خوشوقت» از علماي تهران در مورد حضرت رقيه سلام الله عليها، بر آن شديم تا نظر تعدادي از مراجع تقليد در اين باره را بررسي و منتشر كنيم. شرح نظر مراجع عظام تقليد در اين باره به شرح ذيل است:

نظر حضرت آيت الله شيخ «حسين مظاهري»
همين جا كه به عنوان مرقد حضرت رقيه عليها السّلام مشهور است، مرقد اوست و تشكيك كردن يك ظلم است آن هم ظلم به بچه مظلوم امام حسين عليه السّلام و همين شهرت راجع به مرقد مطهر حضرت زينب سلام الله عليها نيز هست و تشكيك در آن ظلم به حضرت زينب سلام الله عليها است و ظلم به حضرت زينب گناهش خيلي بزرگ است و ما در اين گونه موارد نظير سيادت اشخاص و قبور بزرگان چيزي جز شهرت نداريم و اين شهرت در نظر همه فقها حجت بوده و هست.

نظر حضرت آيت الله سيد «صادق روحاني»
اولا راجع به حضرت رقيه سلام الله عليها اخيرا كتابي نوشته شده است و خيلي خوب اثبات نموده به اين كه حضرت رقيه 3 ساله در خرابه شام از دنيا رفته و قبرش هم در آنجاست و معجزات زيادي هم نقل شده است و ثانيا قاعده اي در فقه است بنام تسامح در ادله سنن، مقتضي آن قاعده اين است كه آنچه راجع به اين دختر 3 ساله گفته اند شما هم نقل كنيد و به زيارت او برويد همه اش بر طبق موازين شرع است، من خودم چند سال قبل براي معالجه به لندن رفتم در برگشت، لبنان از هواپيما پياده شدم و چند روز در آنجا ماندم كه بروم سوريه براي زيارت آن خانم و الان هم از آن عمل خرسندم.

نظر حضرت آيت الله سيد «محمدعلي علوي گرگاني»
وجود حضرت رقيه سلام الله عليها از مسلّمات تاريخي است و اگر شبهه اي هم هست در اصل وجود ايشان نيست و بعضي از شبهات در نام مبارك او وجود دارد ولي اين مسئله كه دختري از امام حسين عليه السلام در شام مدفون است، هيچ گونه شك و شبهه اي در آن وجود ندارد و توصيه ما به كساني كه اين شبهات را نسبت به معتقدات ديني مردم وارد مي كنند آن است كه بدانند هيچ گونه نفعي نخواهند برد و فقط آخرت خود را خراب كرده اند و خود را مورد غضب امام حسين عليه السلام قرار داده اند و لذا خوب است كه با اين گونه مسائل خود را درگير ننمايند.

نظر حضرت آيت الله سيد «صادق شيرازي»
حضرت رقيه عليها السلام دختر آقا امام حسين عليه السلام بوده واقعاً و كتاب هاي متعددي مانند "ينابيع المودة" در صفحه ي 346 و "احقاق الحق" جلد 11 صفحه 633 بودن حضرت رقيه فرزند امام حسين عليه السلام را در كربلا نقل كرده اند و قصه آن علاوه بر سندهاي تاريخي و كتب مقاتل، سند واقعي و خارجي نيز در دمشق شام دارد، آن بارگاه با عظمت در پايتخت سابق امويان مانند آفتاب فروزان مي درخشد، در حالي كه قبر معاويه زباله داني بيش نيست و از قبر يزيد هم اثري نيست و طبق نقل كتاب "الذريعة" جلد 22 صفحه 390 حدود 100 سال از اين واقعه نگذشته كه دختر كليددار حرم حضرت رقيه عليها السلام حضرت را در خواب مي بيند و او را از آمدن آب نزد قبر خود مطلع مي سازد، خواب سه شب پشت سرهم تكرار مي شود، كليددار ـ با خبر دادن به دولت وقت و ضمن تشريفات رسمي ـ كارگر مي آورد و قبر را خراب مي كنند، و وقتي به قبر مي رسند آثار آب پديدار مي شود آنگاه مي بيند اين دختر سه ساله تر و تازه گويي خوابيده است، كليددار كه سيد هم بوده جسد مبارك حضرت رقيه را بر روي دست مي گيرد تا سه شبانه روز، و فقط براي كارهاي ضروري و نماز او را به ديگري مي سپارد، تا قبر آماده مي شود، و حضرت را به جاي خود بر مي گرداند، و معجزات بسيار ديگر كه در تاريخ به ثبت رسيده است.

نظر حضرت آيت الله شيخ «خليل مبشّر كاشاني»
قال الله تبارك و تعالي: «يريدون ليطفئوا نورالله بافواههم و الله متم نوره و لو كره الكافرون» .. هيچ گونه شك و شبهه اي درباره وجود مقدس حضرت رقيه بنت الحسين عليهما السلام وجود ندارد و شواهد تاريخي نشان مي دهد كه آن مظلومه بر اثر تحمل رنج ها و مصائبي كه در مسير شام و آن چه در خرابه شام اتفاق افتاد، در صغر سن از دنيا رفته و در دمشق مدفون شد، تنها مطلب مورد بحث اين است كه نام مبارك او رقيه بوده يا زينب يا اسم ديگري داشته، سپس به اسم رقيه مشهور شده؟ و اما اشتهار اسم او به نام رقيه به اين جهت است كه در مدفن اين وجود مقدس و نوراني، در دمشق، نام رقيه بنت اميرالمومنين عليهما السلام نوشته شده كه بديهي است انتساب به "جد اعلي"، متداول و معمول بوده است پس تشكيك در اصل وجود مقدس آن حضرت جرم و ظلم به آن مظلومه و پدر بزرگوارش، بلكه ظلم به اهل بيت عليهم السلام است و شبهه پراكنان بدانند كه نور خدا هرگز خاموش نخواهد شد، بلكه پيوسته بر تزايد و تجليات بيشتر است.

نظر حضرت آيت الله شيخ «ميرزا جواد تبريزي»
مزار كنوني حضرت رقيه بنت الحسين عليهماالسلام در شام، از اول مشهور بوده، گويا حضرت امام حسين عليه السلام نشاني را از خود در شام به يادگاري سپرده است، تا فردا كساني پيدا نشوند كه به انكار اسارت خاندان طهارت عليهم السلام و حوادث آن بپردازند، اين دختر خردسال گواه بزرگي است بر اينكه در ضمن اسيران حتي دختران خردسال نيز بوده اند، ما ملتزم به اين هستيم كه بر دفن حضرت رقيه عليهاالسلام در اين مكان شهرت قائم است، حضرت عليهاالسلام در اين مكان جان سپرده و دفن شده است. ما به زيارتش شتافتيم، و بايد احترام او را پاس داشت.

دفن اين طفل خردسال (حضرت رقيه عليهاالسلام) در شام گواه بزرگ و نشان قوي از اسارت خاندان طهارت، و ستم روا داشته بر ايشان دارد، آن ستمي كه تمام پيامبران از آدم تا خاتم بر آن گريستند، تا آنجا كه خدا عزاي امام حسين عليه السلام را بر آدم خواند، از اين رو احترام اين مكان لازم است، به سخنان فاسد گوش فرا ندهيد، و به سخنان باطلي كه مي گويند: رقيه عليهاالسلام طفلي خردسال بيش نبود، گوش فرا ندهيد، مگر علي اصغر عليه السلام كودك خردسال نيست كه در روز قيامت شاهدي خواهد بود، و موجب آمرزش گنهكاران شيعه خواهد شد ان شاء الله تعالي.

بنابراين بر همه واجب است احترام اين مكان (محل دفن حضرت رقيه عليهاالسلام) را داشته باشند، و به سخنان فاسد و بيهوده اي كه از گمراهي شياطين است، گوش فرا ندهند و اعتنايي نكنند. ما با زيارت دختر امام حسين عليه السلام (رقيه عليها السلام) به خداوند متعال تقرب مي جوييم، آن دختري كه خود مظلوم بود، و خاندان وي همه مظلوم بودند.

پاسخ حضرت آيت الله شيخ «ناصر مكارم شيرازي»

بسمه تعالي -
شكي نيست كه دختر كوچكي از امام حسين (ع) در شام از دنيا رفت و در آنجا دفن شد و حرم فعلي منسوب به همان دختر است، اما اين كه نام آن دختر رقيه بوده يا نام ديگري داشته در بين دانشمندان اسلامي اختلاف نظر وجود دارد هر چند معروف اين است كه نامش رقيه است.
هميشه موفق باشيد.


پاسخ حضرت آيت الله شيخ «حسين نوري همداني»


بسمه تعالي
در كتاب هايي چون كامل بهائي و نفس المهموم و كتاب هاي معتبر ديگر دختر خردسالي كه برخي نام او را رقيه ناميده اند و در شام به شهادت مي رسد، براي امام حسين (ع) ذكر كرده اند و اگر كسي براي آن حضرت نذر كند، بايد آن را ادا نمايد و
مضجع موجود در
دمشق متعلق به آن حضرت است.

تاريخ نيز مي گويد: حضرت سيد الشهدا (ع) دختري به نام رقيه داشتند كه در سن سه سالگي در خرابه شام به شهادت رسيد(منتخب التواريخ ص299) مادر حضرت رقيه مطابق اكثر نقل ها «ام اسحاق» نام دارد كه فضايل و مناقب بسياري را براي آن بانو بر مي شمارند. (ترجمه ارشاد ج2 ص197)

حضرت رقيه در ماه شعبان چشم به جهان گشود، سن مبارك آن حضرت هنگام شهادت سه سال بود. عبدالوهاب بن احمد شامفي مصري مشهور به شعراني (م 973 ق) در كتاب المنن باب دهم نقل مي كند، نزديك مسجد جامع دمشق بقعه و مرقدي وجود دارد كه به مرقد حضرت رقيه (س)، دختر امام حسين (ع) معروف است و بر روي سنگي واقع در درگاه آن مرقد نوشته شده است «اين خانه، مكاني است كه به ورود آل پيامبر (ص) و دختر امام حسين (ع) حضرت رقيه شرافت يافته است.

مورخ خبير عمادالدين حسن بن علي بن محمد طبري، هم عصر خواجه نصيرالدين طوسي در كتاب كامل بهايي مي نويسد دخترك سه چهار ساله اي كه خاندان امام حسين (ع) در خرابه شام شب هنگام، خواب پدر را ديد و بهانه پدر نمود به يزيد گفت: سر پدر را برايش ببرند، سر مقدس را آورده و در كنار دختر قرار دادند، آن دختر از غم پدر فريادي برآورد و جان داد.

نام حضرت رقيه علاوه بر كتب مشهوري چون لهوف و... در قصيده سوزناك سيف بن عميره، صحابي بزرگ امام صادق (ع) آمده و علماي بزرگي همچون شيخ طوسي، نجاشي، علامه حلي و... به آن تصريح كرد ه اند از (ستاره درخشان شام)


Share
1 | فريد | Iran - Tehran | ١١:٥٧ - ٢٤ آذر ١٣٩١ |
باسلام بنده خودم دركنار حرم حضرت رقيه بودم و ارامش فراواني ديده ام.
2 | كمال زيدابادي | | ٢٣:٠١ - ٢٧ آذر ١٣٩١ |
الهي قربونش برم دختري دارم الحمدلله به همين نام مطمينم همين مکان متعلق به بي بي 3ساله هستش کرامت ديدم
3 | 02 | | ١٤:٠٤ - ٢٨ آذر ١٣٩١ |
الهم الرزقنا زيارته و شفاعه
4 | امان الله فتحي | Iran - Tehran | ٢٢:٢٤ - ٢٨ آذر ١٣٩١ |
در دوسفر وبراي چند بار توفيق زيارت اي دردانه سيدالشهدا را داشته ام وقتي انسان چشمش به قبر کو چوليش ميافتد يکپارچه اتش ميگيرد وميسوزد خدواند زيارت قبر اين مظلومه را نصيبتان کند
5 | علي فلاحتي | | ٠٥:١٣ - ٢٩ آذر ١٣٩١ |
رقيه جان!
به شوق وصل تو جان بايد از بدن به در آيد...
6 | عبدا... | Iran - Tehran | ٢١:٢٦ - ٠١ دي ١٣٩١ |
دو سال در خدمت اين خانم کريمه بودم سالها فرزند نداشتم که با توسل به ايشان خدا عنايت کرد
7 | حسين (صفري) لندن | | ٢٠:٣١ - ٠٥ دي ١٣٩١ |
خداوند لعنت كند آن كسانيكه را كه منكر ميشوند كه حضرت روقيه عليه سلام در شام دفن نيست. اين ها دشمنان اهلبيت (ع) هستند .
8 | عبد الله | | ١٨:٥٦ - ٢٧ فروردين ١٣٩٣ |
باسلام
نميگم انا کلب الرقيه سلام الله
دليلش اينيست ک اين الفاظ در شان نيست
بلکه ميگم سگشونم نيستم چون سگ باوفاست سنگش بزنن ميره برميگرده ولي من ....
وحيدم من اگر در جرم وتقصير سگي بودم شدم در کوي اوي پير ....
برآن خواني ک يک عالم نشسته سگي هم در کنارش پا شکسته...
اين شعر سروده من نيست....
درسته جناب وحيد خراساني مرجع و از بزرگان مکتب اهل البيت ع....حفظه الله وامثاله بحفظه الحصين
ما ها که کلامون پس معرکه است ..
   
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب
پربحث ترین ها
پربازدیدترین ها