2024 April 26 - جمعه 07 ارديبهشت 1403
اهانت شبکه وهابی به مشاهد مقدسه قم و مشهد
کد مطلب: ١١٣٠٤ تاریخ انتشار: ١٥ مرداد ١٣٩٦ - ٠٩:٠٦ تعداد بازدید: 2349
اخبار » عمومي
اهانت شبکه وهابی به مشاهد مقدسه قم و مشهد

وهابیت با عقاید خطرناک و تکفیری خود به جان مسلمانان افتاده و در شقوق مسلمانان اختلاف ایجاد می‌کند و با عنوانی چون شرک و بت پرست خون مسلمانان را حلال می‌کند.

به گزارش «شيعه نيوز»، وهابیت با عقاید خطرناک و تکفیری خود به جان مسلمانان افتاده و در شقوق مسلمانان اختلاف ایجاد می‌کند و با عنوانی چون شرک و بت پرست خون مسلمانان را حلال می‌کند. در واقع همین عقاید است که موجب پیدایش گروههایی مثل القاعده و داعش شده است.

مجری شبکه وهابی می‌گوید: نماد شرک امروز در قم، مشهد و کربلا هویداست نه در کاخ سفید.

این مجری وهابی ادامه می‌دهد: نماد شرک امروز در قم، مشهد و کربلا و در کسانی که آن ها را حرم درست کرده اند به مراتب بیشتر است تا غرب و اروپا.

وی به همین بسنده نمی‌کند و شعار مرگ شیعیان سر می‌دهد و می گوید: باید گفت مرگ بر بت پرستان قم، مرگ بر بت‌های قم، مرگ بر بت‌های مشهد و کربلا و کسانی که به عنوان بت این‌ها را درست کرده‌اند و این می‌تواند شعار باشد.

این سخنان در حالیست که زیارت قبور انبیاء و اولیاء به‌ویژه قبور رسول‌خدا(ص) و اهل‌بیت ایشان علیهم السلام از دستورهاى اکید شرعى است که مسلمانان از صدر اسلام، همواره به آن پایبند بودند.

روایات بسیاری نیز در منابع اهل سنت و شیعه وجود دارد که بر جواز و بلکه فضیلت آن دلالت دارد. اما وهابیت به پیروى از «ابن‌تیمیه» براى عادى جلوه‌دادن مقامات انبیاء و اولیاء و کاستن از مقام آنان، زیارت قبور، حتى قبور پیامبران و اولیاء را شرک و حرام مى‌داند.

حقیقت این است که تا قرن هشتم هجرى، شکى در جواز زیارت قبور در بین تمام فرق اسلامی وجود نداشت و اندیشمندانى از اهل سنت، کتاب‌هاى متعددى در این‌باره نوشتند؛ ازجمله، «عبدالرحمن‌بن مکى شارعى» (م۶١۵ ه. ق) کتاب «مرشد الزوار الى قبور الابرار المسمى بالدر المنظم فى زیارة الجبل المقطم» و «ابن‌عساکر دمشقى» (۵٢٧ -۶٠٠ ه. ق) دو کتاب «فضل زیارة الخلیل (ع) و موضع قبره و قبور أبنائه الکرام» و «إتحاف الزائر و أطراف المقیم للسائر فى زیارة النبى صلى الله علیه و سلم» . در قرن هشتم هجرى پیشوای فکری وهابیت «ابن‌تیمیه حرانى حنبلى» بر خلاف دیدگاه سلف خویش، زیارت و حتی بار سفر بستن براى زیارت قبر نبى گرامى اسلام را جایز ندانست.

تاکنون اندیشمندان اسلامى بسیاری با این اندیشه انحرافى از عصر ابن‌تیمیه تاکنون به مبارزه پرداختند و ده‌ها کتاب در رد وى نوشتند؛ کتاب‌هایى مانند:

١. شفاء السقام فى زیارة خیر الأنام، على‌بن عبدالکافى سُبکى شافعى (۶٨٣-٧۵۶ ه. ق) .
٢. العمل المقبول فى زیارة الرسول، ابن‌زملکانى (۶۶٧-٧٢٧ ه. ق)
٣. المقالة المرضیة فى الرد على من ینکر الزیارة المحمدیة، محمدبن عیسى الاخنائى (م٧٣١ه. ق) .
۴. التحفة المختارة فى الردّ على منکر الزیارة، عمربن على الفاکهانى (۶۵٣-٧٣١) .
۵. الرسالة المحمدیة فى الرد على من ینکر الزیارة المحمدیة، محمدبن محمد سعدى مالکى (٨٣۶-٩٠٠ه. ق) .
۶. حسن التوسل فى آداب زیارة أفضل الرسل، عبدالقادربن احمد فاکهى (٩٢٠ -٩٨٢ه. ق) .
٧. شفاء الصدور فى زیارة المشاهد والقبور، مرعى‌بن یوسف الکرمى (م١٠٣٣ه. ق) .
٨. الدرة الثمینة فیما لزائر النبى صلى الله علیه وسلم إلى المدینة المنورة، احمدبن محمد دجانى قشاشى (م١٠٧١ ه. ق) .
٩. الجوهر المنظم فى زیارة القبر الشریف النبوى المکرم، ابن‌حجر هیتمى.
١٠. خیر الامور فى زیارة القبور، مصطفى‌بن مصطفى صاریان حنبلى رومى (م١٣٠٠ ه. ق) .
١١. کنز المطالب فى فضل البیت الحرام وفى الحجر والشاذروان وما فى زیارة القبر الشریف من المآرب، حسن العدوى (١٢٢١-١٣٠٣ ه. ق) .
١٢. شفاء الفؤاد بزیارة خیر العباد، محمدبن علوى مالکى. (معاصر)


Share
1 | علی | Iran - Gorgan | ١٢:٥٨ - ١٥ مرداد ١٣٩٦ |
باسلام ودرودخدمت شما.چراپیامبربرای پدرومادرش وفرزنش ابراهیم وپدربزرگش وعمویش وهمسرش وشهداگنبدوبارگاه وضریح طلایی نساخت؟چراحضرت علی ودیگرخلفابرای پیامبرنساختن ؟ممنونم اگرجواب بدید.

پاسخ:
با سلام
دوست گرامی
براي اثبات جواز و عدم جواز يك عمل تنها راه سيره معصوم(ع) نيست بلكه براي اثبات جواز و عدم جواز يك شيئ علاوه بر سيره معصومين، از قرآن و سنت و عقل نيز می توان استفاده كرد مخصوصا اینکه ساخت بنا بر قبول دلیل قرآنی دارد که به اعتقاد ما براي جواز ساختن بارگاه بر قبور ادله قرآني و روايي فراواني وجود دارد از جمله خداوند متعال در سوره کهف در این باره چنین تصریح می فرماید:
... إِذْ یَتَنَازَعُونَ بَیْنَهُمْ أَمْرَهُمْ فَقَالُوا ابْنُوا عَلَیْهِم بُنْیَانًا رَّبُّهُمْ أَعْلَمُ بِهِمْ قَالَ الَّذِینَ غَلَبُوا عَلَى أَمْرِهِمْ لَنَتَّخِذَنَّ عَلَیْهِم مَّسْجِدًا
سوره کهف آیه 21
قرآن كريم جريان چگونگي ساختن بناء و مسجد بر قبور اصحاب كهف را ذكر كرده است كه اين دلالت بر اين دارد كه در قرآن به مسئله بناء سازي و مسجد سازي بر قبور اشاره شده است و آن را مورد تاييد قرار داده است. با این وجود دلیل دیگری نیز نداشته باشیم همین کفایت می کنید
ثانیا: پيامبر (ص) هم با گفتار و هم با رفتار خود، ساخت بناء بر قبور را تشريع كرده است. از زمان پيامبر صلى الله عليه و آله تا كنون سيره بر اين جارى شده است كه قبور اوليا و صالحان را با علامتى مشخص مى‏ ساختند و آنها را به نحوى تعمير مى‏ كردند منتهى در هر زمانى مطابق با وضع اقتصادى و قدرت مالى آن زمان به اين كار اقدام مى‏شد.اكنون نمونه‏ هايى از احاديث و تواريخ را در اين باره نقل مي كنيم :
انس بن مالك مي گويد:
«ان رسول اللَّه صلى الله عليه و آله اعلم قبر عثمان بن مظعون بصخرة» «پيامبر خدا صلى الله عليه و آله قبر عثمان بن مظعون را با صخره‏اى علامت‏گذارى كرد»
القزويني، ابوعبدالله محمد بن يزيد (متوفاى275هـ)، سنن ابن ماجه، تحقيق محمد فؤاد عبد الباقي، ناشر: دار الفكر - بيروت.: ج 1، ص 498.
همچنانکه خود حضرت در خصوص تعمیر قبور ائمه علیهم السلام فرموده است:
لَكِنَّ حُثَالَةً مِنَ النَّاسِ يُعَيِّرُونَ زُوَّارَ قُبُورِكُمْ بِزِيَارَتِكُمْ كَمَا تُعَيَّرُ الزَّانِيَةُ بِزِنَاهَا أُولَئِكَ شِرَارُ أُمَّتِي لا نَالَتْهُمْ شَفَاعَتِي وَ لا يَرِدُونَ حَوْضِي.
تهذيب الأحكام، ج 6، ص 22 ح 50...
صاحب جواهر نیز می نویسد: إن هذا من خصائص الأئمة وأولادهم ( ع ) لئلا تندرس قبورهم ، فيحرم الناس من فضل زيارتهم.
جواهر الكلام، ج 4، ص 336...
نكته ديگري كه قابل اهميت است اينكه زماني كه رسول خدا صلى الله عليه و آله از دنيا رفتند جنازه او را در حجره دفن كردند و آن حجره داراى ديوار و سقف بود و اگر دفن حضرت در آن مكان غير مشروع بود چرا ايشان قبل از اينكه از دنيا برود به صحابه اعلام نكرد كه من را در جايي كه بالايش بنايي است دفن نكنيد آيا عدم وصيت پيامبر (ص) به دفن در جاي سقف دارد دليل بر اين نيست كه ساخت بناء بر قبور جايز است و هيچ مانعي ندارد؟ آيا پيامبر (ص) نمي دانست كه بعدها بخاطر كثرت جمعيت قبر او در مسجد واقع مي‌شود؟
در ضمن يكي از كساني كه ساخت بناء بر قبور را بطور عملي انجام داد، حضرت فاطمه عليها السلام بودند كه قبر حمزه را تعمير و اصلاح مي‌كردند تا از بين نرود .
در كتاب تاريخ مدينه در اين باره چنين نقل شده است:
عن أبي جعفر أن فاطمة بنت رسول الله كانت تزور قبر حمزة رضي الله عنه ترمه وتصلحه وقد تعلمته بحجر .ابي جعفر مي‌گويد : حضرت زهراء عليه السلام قبر حمزه را زيارت مى‏كرد و آن را تعمير و ترميم و اصلاح مى‏نمود و با سنگ علامت‏گذارى كرده بود».
نميري البصري، ابوزيد عمر بن شبة (متوفاى262هـ)، تاريخ المدينة المنورة، تحقيق علي محمد دندل وياسين سعد الدين بيان، ناشر: دار الكتب العلمية - بيروت - 1417هـ-1996م. ج 1 ص 86
همچنین در جريان فتح بيت المقدس توسط عمر امده است وقتي عمر به آنجا رفت در آن مدتي كه در آنجا بودند به قصد زيارت قبر خليل (ع) نرفتند هرچند بر قبر او بنايي بود ولي در آن مسدود بود .
نكته ای كه مي شود از اين جريان برداشت كرد اين است كه اگر واقعا ساخت بناء بر قبور كار حرامي در اسلام است چرا عمر دستور تخريب آن را صادر نكرد آيا عدم واكنش عمر درباره ساختمان روي قبر ابراهيم (ع) دليل بر اين نيست كه ساخت بناء كار حرامي نبوده است پس امثال ابن تیمیه که این شبهه را می کنند باید از کار عمر پاسخ بدهند!
موفق باشید
گروه پاسخ به شبهات
   
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب
پربحث ترین ها
پربازدیدترین ها