نسخه موبایل
www.valiasr-aj .com
فهرست نظرات

از تاريخ: تا تاریخ: عبارت موردنظر: محل جستجو:

« شماره صفحه از 2820  »
61
کد مطلب: 5070 - عنوان: آيا حقيقت دارد كه عمر بن خطاب، دختران خود را در جاهليت زنده به گور كرده است؟
نام و نام خانوادگی: حمید رضا - تاریخ انتشار: ١٣:٠٦ - ٠٥ مرداد ١٣٩٧
پاسخ به نظر شماره 27539
شماره10
تو یک متوهم متعصب بی سواد هستی که تعصب در تو متقدم بر تعقل هست. تو از جهل و تعصب به جای تعقل استفاده میکنی و حرف های تو ما رو بیشتر به تشیع وابسته میکنه. تو ادعا میکنی 95%اولا سند داری برای این خزعبلاتت؟؟ ثانیا اگر قرار بر اقلیت و اکثریت باشه پس الان تو ایران سنی ها اقلیت هستند پس خر هستن؟؟؟؟یا در کل جهان مسلمانان 24%درصد هستن خر هستن؟؟؟ تو خری که نمیفهمی و خودتو زدی به خریت و مثل یک حیوان صم بکم عمی، بدون مدرک و بی ادبانه حرف میزنی. این برخورد من هم مقابله به مثل بود وگرنه عادت به توهین ندارم.
62
کد مطلب: 12086 - عنوان: عمل جراحی "شیخ عیسی قاسم" با موفقیت انجام شد
نام و نام خانوادگی: علی - تاریخ انتشار: ١٣:٤٣ - ٠٤ مرداد ١٣٩٧
خیلی جالبه،عیسی قاسم وسیستانی و....مریض میشن به قبله حاجات سیده ملکه الیزابت وبیمارستان های مجهزلندن پناه میبرن نه پنجره فولادامام رضاوکربلا وامامزادگان.نفاق ودورویی وریاجزوذات بزرگان شیعه شده وواقعاروی معاویه راسفیدکردند.مردم بدبخت به قبرهاپول بریزندودخیل ببندندواین جماعت چون می دانندآنچه گفتنددروغه میرن حضرت ملکه الیزابت شفابده.یاامام زمان خیلی وقته ازظهورت گذشته.
63
کد مطلب: 4995 - عنوان: چه كار كنيم تا امام زمان ( عج ) از ما راضي باشد ؟
نام و نام خانوادگی: شیوا - تاریخ انتشار: ١١:٤٩ - ٠٣ مرداد ١٣٩٧
پاسخ به نظر شماره 22040
این چه نام نام خانوادگی برای خودت نوشتی؟؟؟؟در شان این متن وموضوع نیست با یاد امام زمان همچین اسمی انتخاب کردید!!!!!
64
کد مطلب: 5070 - عنوان: آيا حقيقت دارد كه عمر بن خطاب، دختران خود را در جاهليت زنده به گور كرده است؟
نام و نام خانوادگی: مهدی - تاریخ انتشار: ٢٢:٠٣ - ٠٢ مرداد ١٣٩٧
آغا یکی تو این زد و خورد سنی و شیعه به من بگه اسلام کجای کاره؟
اصلا چیزی به نام اسلام هم هست یا الفااااتحه؟

65
کد مطلب: 6215 - عنوان: زنان مي توانند چند همسر داشته باشند!
نام و نام خانوادگی: زهره چمنی - تاریخ انتشار: ١١:١٧ - ٠٢ مرداد ١٣٩٧
پاسخ به نظر شماره 53915
اسلام دینی است برای اصلاح زندگی جوامع،
احکام اسلام، بستهبه شرایط قابل تغییر است.
چین الان دچار مشکل تعادل جنسیتی شده، تعداد مردان سی میلیون از زنان بیشتراست، با همین استدلالی که شما کردید، چندشوهری برای اون ها لازمه!!!
https://bazdeh.org/پیشنهاد-جنجالی-ازدواج-چندشوهری-در-چین/

66
کد مطلب: 7645 - عنوان: آيا روايات معتبر درباره امامت امام صادق (عليه السلام) در منابع شيعه وجود دارد؟
نام و نام خانوادگی: علی مقدم - تاریخ انتشار: ١٣:٣٩ - ٠١ مرداد ١٣٩٧
سلام علیکم
خیلی ممنون از پاسخدهی تان
اگر امکان دارد چند روایت صحیح السند که ایراد گرفتن به آن سخت باشد ذکر کنید در مورد اینکه ابوبکر اولین مسلمان نیست .
خداوند جزای خیر عطایتان کند
البته یک سوال دیگر دارم که ثبت نام آموزش پودمانی از چه موقعی شروع میشود و آیا من که طلبه نیستم و از مردم عادی هستم میتوانم ثبت نام کنم ؟
بارک الله فیکم ، خیلی ممنون
پاسخ:
سلام علیکم
سیوطی از ذهبی در «تلخیص المستدرک» نقل کرده که خدیجه و ابوبکر و بلال و زید اولین کسانی بودند که بعد از بعثت پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) به او ایمان آورده و با او خدا را عبادت کردند.[1] خود ذهبی در آخر کلامش آورده است: «گویا گوش در اینجا خطا کرده است؛ زیرا علی فرمود: من با رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) عبادت خداوند می‌کردیم در حالی که من هفت سال داشتم.»[2]
در حدیثی از پیامبر وارد شده که فرمود: «أول من آمن ...» یعنی نخستین کسی که به پیامبر اسلام ایمان آورد و دست بیعت در دست او گذاشت حضرت علی (علیه‌السلام) است و تمام امت اسلامی اتفاق‌نظر دارند که از میان زنان، خدیجه کبری و از میان مردان علی بن ابیطالب بود، و همچنین برخی از صحابه با طرق مختلف این حدیث را از پیامبر اکرم نقل کرده‌اند که علی نخستین مردی بود که اسلام را قبول نمود و با پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) نماز خواند. لذا با نگاهی مختصر در کتب اهل‌سنت به این حقیقت خواهیم رسید:
1. از ابو سعید خدری وارد شده است که پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: «یا علی لک سبع خصال لا یحاجّک فیهنّ احدٌ یوم القیامة أنت أول المؤمنین إیماناً بالله...[3] یعنی ای علی تو هفت ویژگی داری که هیچ کس نمی‌تواند در مورد آنها در روز قیامت با تو گفتگو کند: نخست اینکه تو اولین کسی هستی که ایمان به خدا آوردی و...»
2. از عایشه روایت شده که می‌گوید: «زوّجتک اعلم المؤمنین علماً و اقدمهم سلماً و ...[4] فاطمه دختر پیامبر این حدیث را برای من (عایشه) نقل کرد که پیامبر به او فرمود: تو را به همسری مردی درآوردم که علمش از همه‌ی مؤمنان بیشتر و در پذیرش اسلام از همه‌ی آنها مقدم‌تر و حلمش از همه فزون‌تر است.»
3. از ابن عباس روایت شده که می‌گوید: از عمر بن خطاب شنیدم که می‌گفت: نام علی را به بدی نبرید، من از رسول خدا درباره او اموری شنیدم که اگر یکی از آنها در ـ آل خطاب ـ می‌بود برای من محبوب‌تر از آنچه آفتاب بر آن طلوع می‌کند، من و ابوبکر و ابوعبیده با جمعی از اصحاب پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) بودیم که بر درب خانه‌ی ام سلمه رسیدیم و علی(علیه السلام) بر درب خانه ایستاده بود، گفتیم پیامبر را می‌خواهیم، او گفت: الآن بیرون می‌آید، پیامبر بیرون آمد، به سوی او رفتیم، تکیه بر علی بن ابیطالب کرد و با دست بر شانه‌ی او زد و فرمود: «با تو به مخاصمه برمی‌خیزند، تو نخستین کسی هستی که ایمان آوردی و از همه به ایام الله داناتری، و نسبت به عهد الهی باوفاتری، بهتر از همه تقسیم عادلانه می‌کنی و نسبت به رعیت از همه مهربان‌تری و مصیبت تو از همه بزرگ‌تر است.»[5]
4. در کتاب نسائی از زید بن ارقم نقل شده که می‌گوید: «اول من اسلم مع رسول الله علی بن ابی‌طالب[6] نخستین کسی که به پیامبر ایمان آورد علی بن ابیطالب بود.»
5. حاکم نیشابوری هم می‌گوید: «لا أعلم خلافاً بین أصحاب التواریخ أنّ علی بن أبی‏طالب(علیه السلام) أوّلهم اًّسلاماً و اًّنّما اختلفوا فی بلوغه[7]، هیچ مخالفتی در میان تاریخ نویسان در این مسأله وجود ندارد كه علی بن ابی‏طالب نخستین كسی است كه اسلام آورده، تنها در بلوغ او به هنگام پذیرش اسلام اختلاف دارند.

پی‌نوشت:
[1]. عبد الرحمن السیوطی، جلال الدین، اللآلی المصنوعة، ج 1، ص 322.
[2]. همان.
[3]. حلیة الأولیاء، ابو نعیم اصفهانی، بیروت: دارالفکر، ج1، ص6.
[4]. تاریخ دمشق، ابن عساکر، دار احیاء التراث العربی، بیروت: ج1، ص 244، تحقیق علی عاشور الجنوبی.
[5]. کنز العمال، متقی هندی، بیروت، مؤسسه الرسالة، ج13، ص187.
[6]. سنن نسائی، تحقیق صدقی جمیل العطار، (م ۱۰۳۸) دارالفکر، بیروت، طبع (۱۴۲۱ هـ ۲۰۰۱ م)
[7]. الحاکم النیشابوری، ابی عبدالله، المستدرک علی الصحیحین، دارالمعرفة، بیروت، باب المعرفة، ص22.
در مورد سؤال دوم باید بگویم به احتمال زیاد این دوره به صورت غیر حضوری خواهد بود که شما هم میتوانید طبق شرایط ثبت نام کنید.
با تشکر


67
کد مطلب: 7645 - عنوان: آيا روايات معتبر درباره امامت امام صادق (عليه السلام) در منابع شيعه وجود دارد؟
نام و نام خانوادگی: علی مقدم - تاریخ انتشار: ٠٢:٣٦ - ٠١ مرداد ١٣٩٧
یسمه تعالی
سلام علیکم
آیا روایتی برای اثبات حقانیت شیعه و ائمه معصومین علیهم السلام وجود دارد که تمامی راویان آن از روات بخاری و مسلم باشند تا نشود به روایت ایراد گرفت ؟ اگر امکان دارد چند روایت ذکر فرمایید
خیلی ممنون ، موفق باشید
پاسخ:
سلام علیکم
شیعه قادر به اثبات حقانیت خود از کتب اهل سنت را دارد لکن شما موضوع رو مشخص کنید در اون مورد روایاتش رو خدمت شما ارسال کنیم.در هر مورد کتاب الغدیر روایات فراوانی ذکر کرده است.

68
کد مطلب: 6312 - عنوان: دانلود مجموعه پاورپوينتهاي گروه پاسخ به شبهات با موضوع غدير وفضائل اميرمؤمنان عليه السلام
نام و نام خانوادگی: فاطمه - تاریخ انتشار: ١٦:١٧ - ٢٩ تير ١٣٩٧
سلام عبارت من کنت مولاه فعلی مولاه آیا غیر از حادثه غدیر در جایی دیگری هم آمده؟ چه جاهایی؟ من اون موارد غیر رو میخواستم با سند
پاسخ:
سلام عليكم
از باب مثال این موارد ذکر میشود:
(8466) أخبرنا محمد بن المثنى قال حدثنا أبو أحمد قال حدثنا عبد الملك بن أبي غنية عن الحكم عن سعيد بن جبير عن بن عباس قال حدثني بريدة قال بعثني النبي صلى الله عليه وسلم مع علي إلى اليمن فرأيت منه جفوة فلما رجعت شكوته إلى رسول الله صلى الله عليه وسلم فرفع رأسه إلي وقال يا بريدة من كنت مولاه
فعلي مولاه
السنن الکبری للنسائی ج5 ص 130
1515
- وَحَدَّثَنَا أَبُو بَكْرِ بْنُ أَبِي دَاوُدَ قَالَ: حَدَّثَنَا الْمُسَيَّبُ بْنُ وَاضِحٍ [ص:2045] قَالَ: حَدَّثَنَا مَرْوَانُ بْنُ مُعَاوِيَةَ الْفَزَارِيُّ , عَنْ مَرْزُوقٍ , عَنْ أَبِي بِسْطَامٍ مَوْلَى أُسَامَةَ قَالَ: كَانَ بَيْنَ أُسَامَةَ وَبَيْنَ عَلِيٍّ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ مُنَازَعَةٌ , فَقَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: «يَا عَلِيٌّ , وَاللَّهِ إِنِّي لَأُحِبُّهُ» يَعْنِي أُسَامَةَ فَكَأَنَّ عَلِيًّا رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ وَجَدَ فِي نَفْسِهِ , فَقَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: «يَا أُسَامَةُ , مَنْ كُنْتُ مَوْلَاهُ فَعَلَيُّ مَوْلَاهُ
الشریعة للآجری ج4 ص 2045

69
کد مطلب: 7645 - عنوان: آيا روايات معتبر درباره امامت امام صادق (عليه السلام) در منابع شيعه وجود دارد؟
نام و نام خانوادگی: علی - تاریخ انتشار: ١١:٤١ - ٢٨ تير ١٣٩٧
سلام. درباره مفهوم عصمت سوال داشتم.
بر فرض قبول عصمت، دو گزینه بیشتر وجود ندارد. عصمت یا خدادادیست یا اکتسابی.
اگر عصمت خدادادیست، پس معصومین نه تنها شان و جاگاه والایی ندارند بلکه حتی جایگاهشان از انسان های عادی نیز پایین تر است، چون "نمیتوانند" گناه کنند.
اگر عصمت اکتسابی است پس مختص پیامبران و 14 معصوم نیست و هر کسی میتواند به این مقام برسد.
این ایرادات چه پاسخی دارد؟
با تشکر
پاسخ:
سام علیکم
به این لینک مراجعه بفرمایید
http://www.valiasr-aj.com/persian/shownews.php?idnews=5262

70
کد مطلب: 5195 - عنوان: آن چه كه در كتاب در محضر لاهوتيان از شيخ جعفر مجتهدي نقل شده صحت دارد؟
نام و نام خانوادگی: امیرعلی - تاریخ انتشار: ١٥:٣٧ - ٢٢ تير ١٣٩٧
پاسخ به نظر شماره 73415
سلام،ان شاء الله به قال باقر و صادق علیهم السلام که گفتی عمل کنی،نمیخواد کار مضاعف انجام بدی،به قول رفیقم ان شاءالله نماز صبحامون قضا نشه. خخخ
71
کد مطلب: 5180 - عنوان: آيا در جنگ بني قريظه دستور به كشتن يهودي ها صادر شد؟
نام و نام خانوادگی: رازی - تاریخ انتشار: ١٥:٥٨ - ٢١ تير ١٣٩٧
موضوع برداری دیگه واقعا نوبر اسلام هستش.رسما به زن هاشون تجاوز کردن زسما داعش یعنی خوده خوده خوده داعش. ناموسا تو رو ناموست که این پیام رو میبینی و چاپ نمی کنی چه فرقی با کارهای داعش داره تو رو ناموست خودت فکر کن.
پاسخ:
1⃣اسلام نکاح زن اسیر شده از کفار را برای مسلمانان بعد از طاهر شدن رحمش‌ به گذشت مدت زمانی از شوهر اولش حلال نموده است؛

72
کد مطلب: 5148 - عنوان: اگر ابوبكر و عمر، غاصب خلافت بودند ، چرا امام علي (ع) با خلفا همكاري مي كرد؟
نام و نام خانوادگی: علی اخلاقی - تاریخ انتشار: ٠٩:٢٦ - ٢٠ تير ١٣٩٧
اصرار امام علی ع بر ماندن عمر در مرکز نه بخاطر دوستی و نه بخاطر پشتیبان بودن او برای اسلام بلکه بخاطر سوابق بسیار فرار عمر در جنگ ها بود که اگر به میدان می رفت و با نفوذ دشمن به خیمه اش فرار می کرد و باعث شکست مسلمانان در جنگ می شد
73
کد مطلب: 10791 - عنوان: چرا امیرالمومنین(علیه السلام) بعد از هجوم به خانه حضرت زهرا (سلام الله علیها) دست به شمشیر نبرد؟
نام و نام خانوادگی: مصطفی - تاریخ انتشار: ٠٨:٤٢ - ٢٠ تير ١٣٩٧
سلام خدمت دست اندر کاران شبکه جهانی ولایت.در مقالات که احادیث و آدرس را میگذارید زحمت بکشید عکس احادیث از کتب را نیز ضمیمه کنید ممنون میشوم
74
کد مطلب: 11261 - عنوان: حمله وحشیانه نیروهای پلیس هند به بیت امام جماعت شیعیان شهر مظفرپور + تصاویر
نام و نام خانوادگی: فریباخانم - تاریخ انتشار: ١٤:٠٨ - ١٦ تير ١٣٩٧
خدا لعنتشون کنه.اونجا همه چی می پرستن هیشکی کارشون نداره اما شیعیان همه جا مظلوم هستن.
اللهم عجل لولیک الفرج
75
کد مطلب: 5196 - عنوان: آيا بعضي از روايات مفاتيح ، مخالف قران نيست ؟
نام و نام خانوادگی: پویا - تاریخ انتشار: ١٨:٥٩ - ١٥ تير ١٣٩٧
پاسخ به نظر شماره 36356
آقایی که میگید علی‌ع تو دعا فرموده که گنه کارم و .... . امام علی ع نیازی به اینطور دعا کردن نداشتن چون هم معصوم بود و امیرالمومنی این دعارو برای آدم‌هایی مثل من و شما گفتن .
76
کد مطلب: 5180 - عنوان: آيا در جنگ بني قريظه دستور به كشتن يهودي ها صادر شد؟
نام و نام خانوادگی: بهنام - تاریخ انتشار: ١١:٤٥ - ١٤ تير ١٣٩٧
اینکه یکی رو بخاطر کاری که نکرده مجازات کنی هیچ منطقی توش نیست و بین قریظه بنظرم چاره ای نداشتند فکر کنید اسلام شکست میخورد دشمن بعدی قریش کی بود؟ مگه غیر اینه قریش بعد شکست مدینه به بنی قریظه حمله نمیکردند؟ شما بین دو گروه 10 نفره و 100 نفره اگر انتخاب کنید کدام رو انتخاب میکنید؟ تازه اگه ناموس و ابرو و جان و مالت در خطر باشه

بعد اینکه مردان قریظه رو کشتند چیکار به بچه و زنان داشتند اونا دیگه چه خطری داشتند نکنه میخواید بگید در اینده بچه هاشون بزرگ میشن علیه اسلام جنگ به راه میندازن.چطوری پیامبر اومده ریحانه رو به همسری یا کنیزی گرفته مگر زن عاقل میاد با کسی که شوهر و خانوادتو کشته ازدواج کنه؟
پاسخ:
سلام علیکم
دوست گرامی
هر چند اختلاف است که ریحانه همسر پیامبر صلی الله علیه و آله شد یا اینکه در ملک ایشان باقی ماند، .ولی در مغازی واقدی آمده است که او از حضرت خواست که همچنان کنیز پیامبر باقی بماند و گفت:«ای رسول خدا برای من و شما راحتتر است که در ملک شما باشم.»
ژل أم المنذر، فقال لها رسول الله: إن أحببت أعتقك وأتزوجك فعلت، وإن أحببت أن تكوني في ملكي أطؤك بالملك فعلت. فقالت: يا رسول الله، إنه أخف عليك وعلي أن أكون في ملكك. فكانت في ملك النبي صلى الله عليه وسلم يطؤها حتى ماتت عنده.
المغازي ص: 207
موفق باشید
گروه پاسخ به شبهات

77
کد مطلب: 5211 - عنوان: چرا شيعيان ، همانند اهل تسنن نمازهايشان را در پنج وقت نمي خوانند ؟
نام و نام خانوادگی: سنت - تاریخ انتشار: ٠٥:٤٨ - ١٢ تير ١٣٩٧
شناختن اوقات نماز مهمترین کار است برای نماز، چون با فرا رسیدن وقت نماز است که نماز واجب می‌گردد و با گذشتن وقت نماز است که نماز فوت می‌شود، و دلیل تعیین اوقات نمازهای پنجگانه قرآن کریم و سنت شریف نبوی و اجماع امت اسلامی است. خداوند می‌فرماید:

﴿إِنَّ ٱلصَّلَوٰهَ کَانَتۡ عَلَى ٱلۡمُؤۡمِنِینَ کِتَٰبٗا مَّوۡقُوتٗا ١٠٣﴾ [النساء: ۱۰۳].

«به حقیقت نماز بر مؤمنان در اوقات معین فرض شده است».

و پیامبر صلی الله علیه وسلم گفت: «أَمَّنِی جِبْرِیلُ عِنْدَ الْبَیْتِ مَرَّتَیْنِ، فَصَلَّى بِی الظُّهْرَ حِینَ زَالَتِ الشَّمْسُ، وَکَانَتْ بِقَدْرِ الشِّرَاکِ، وَصَلَّى بِی الْعَصْرَ حِینَ کَانَ کُلُّ شَیْءٍ مِثْلَ ظِلِّهِ، وَصَلَّى بِی الْمَغْرِبَ حِینَ أَفْطَرَ الصَّائِمُ، وَصَلَّى بِی الْعِشَاءَ حِینَ غَابَ الشَّفَقُ، وَصَلَّى بِی الْفَجْرَ حِینَ حَرُمَ الطَّعَامُ وَالشَّرَابُ فِی الصَّائِمِ، وَصَلَّى بِی الْغَدَ الظُّهْرَ حِینَ کَانَ کُلُّ شَیْءٍ مِثْلَ ظِلِّهِ، وَصَلَّى بِی الْعَصْرَ حِینَ کَانَ ظِلُّ کُلِّ شَیْءٍ مِثْلَیْهِ، وَصَلَّى بِی الْمَغْرِبَ حِینَ أَفْطَرَ الصِّائِمُ، وَصَلَّى بِی الْعِشَاءَ ثُلُثَ اللَّیْلِ الأَوَّلَ، وَصَلَّى بِی الْفَجْرَ فَأَسْفَرَ، ثُمَّ الْتَفَتَ إِلَیَّ، فَقَالَ: یَا مُحَمَّدُ، هَذَا الْوَقْتُ وَقْتُ النَّبِیِّینَ قَبْلَکَ، الْوَقْتُ مَا بَیْنَ هَذَیْنِ الْوَقْتَیْنِ». (رواه أبوداود والترمذی وحَسَّنه وصحَّحّه ابن خزیمه والحاکم).

«جبریل امین دوبار نزد خانه خدا (خانه کعبه) به امامت من ایستاد و (پشت سر او نماز را خواندم) نماز ظهر را وقتی برایم خواند که خورشید از خط استوا زوال کرده و سایه به اندازه بند کفش بود، و وقتی نماز عصر را برایم خواند که سایه هر چیزی به اندازه خودش بود، و نماز مغرب را وقتی برایم خواند که روزه دار افطار می‌کند و روزه‌اش را می‌گشاید، وقتی نماز عشاء را برایم خواند که شفق احمر و سرخی کنار آسمان ناپدید شده بود، و نماز بامداد و صبح را وقتی برایم خواند که خوردن و نوشیدن بر روزه دار حرام می‌شود، و چون فردا آمد نماز ظهر را وقتی برایم خواند که سایه هر چیزی به اندازه خودش بود، و نماز عصر را وقتی برایم خواند که سایه هر چیزی به اندازه دو برابر خودش بود، و نماز مغرب را وقتی برایم خواند که روزه دار افطار می‌کند، و نماز عشا را وقتی برایم خواند که یک سوم اول شب گذشته بود، و هنگامی نماز صبح را برایم خواند که هوا به خوبی روشن شده بود. سپس به من نگریست و گفت: ای محمد! این است وقت نیایش و نماز پیامبران پیش از تو، و اوقات نماز تو بین اوقات این دو روز قرار دارد که برایت نماز خواندم».
(و بخاری به روایت ترمذی گفت: این حدیث صحیح‌ترین حدیث است درباره اوقات نمازهای فرض پنجگانه).

کلمه «شراک» که در حدیث آمده است به معنی یکی از بندهای کفش و نعل است. فرق بین «ظِلّ» و «فییء» آن است که ظل سایه اول روز تا آخر روز است، و «فییء» اختصاص به سایه بعد از زوال دارد. پس یعنی اول وقت نماز ظهر وقتی است که سایه هر چیز به اندازه یکی از بندهای نعل و تسمه آن است، و سایه هنگام زوال خورشید در شهرها و مناطق مختلف فرق می‌کند. در جایی که شاخص به هنگام زوال سایه ندارد مانند مکه و صنعاء همان پدید آمدن سایه زوال محسوب می‌شود و افزونی سایه در جایی که شاخص سایه دارد زوال محسوب می‌شود که اول و وقت زوال در حالت استواء به اندازه خودش شد، (سایه وقت زوال سایه هر چیز به اندازه خودش) آخر وقت نماز ظهر است و اول وقت نماز عصر. لیکن باید اندکی سایه بیشتر باشد در آخر وقت نماز ظهر تا وقت عصر فرا رسد که با این مقدار زیادت سایه وقت عصر از وقت ظهر جدا می‌شود و شناخته می‌گردد، و هرگاه سایه هر چیز دو برابر آن شد وقت اختیار نماز عصر سپری میشود چون جبریل در نمازش برای پیامبر r بار دوم آن را اختیار کرد آن را وقت اختیاری نماز عصر می‌نامند[۱]، و بعد از آن وقت، وقت جواز نماز عصر شروع می‌شود و تا زمان غروب خورشید ادامه دارد چون پیامبر r گفت:

«وَقْتُ العَصْرِ ما لَم تَغْرُبِ الشَّمْسُ» (رواه مسلم).

«وقت نماز عصر تا زمانی است که خورشید غروب نکرده باشد».

[۱]– از وقتی که سایه هر چیزی بعد از سایه وقت زوال به اندازه خودش شد تا وقتی که سایه هر چیزی دو برابر خود به اضافه سایه وقت زوال می‌شود وقت اختیار عصر است.

78
کد مطلب: 7111 - عنوان: بدعت از دیدگاه فریقین:نظر فقهای اهل سنت در مورد تقسیم بندی «بدعت» (1)
نام و نام خانوادگی: خادم حسین - تاریخ انتشار: ١٣:٥٣ - ١١ تير ١٣٩٧
خیلی عالی بود
از شما تقاضا می شود که بدعت هایی که در اهل سنت و اهل تشیع وجود دارند چند تا از آنها نام ببرید

پاسخ:
با سلام
یکی از بدعت هایی که توسط خلفاء ایجاد شده است نماز تراویح است:

وَعَنْ بن شِهَابٍ عن عُرْوَةَ بن الزُّبَيْرِ عن عبد الرحمن بن عَبْدٍ القارىء أَنَّهُ قال خَرَجْتُ مع عُمَرَ بن الْخَطَّابِ رضي الله عنه لَيْلَةً في رَمَضَانَ إلى الْمَسْجِدِ فإذا الناس أَوْزَاعٌ مُتَفَرِّقُونَ يُصَلِّي الرَّجُلُ لِنَفْسِهِ وَيُصَلِّي الرَّجُلُ فَيُصَلِّي بِصَلَاتِهِ الرَّهْطُ فقال عُمَرُ إني أَرَى لو جَمَعْتُ هَؤُلَاءِ على قَارِئٍ وَاحِدٍ لَكَانَ أَمْثَلَ ثُمَّ عَزَمَ فَجَمَعَهُمْ على أُبَيِّ بن كَعْبٍ ثُمَّ خَرَجْتُ معه لَيْلَةً أُخْرَى وَالنَّاسُ يُصَلُّونَ بِصَلَاةِ قَارِئِهِمْ قال عُمَرُ نِعْمَ الْبِدْعَةُ هذه
صحيح البخاري ج 2 ص 707
از دیگر بدعت ها می توان به دست بسته نماز خواندن و تحریم متعه و حذف حی علی خیر العمل در اذان اشاره کرد.

79
کد مطلب: 5006 - عنوان: آيا در صحيح بخاري ، حديثي در بارهء حرمت آزار و اذيت فاطمهء زهرا س وجود دارد؟
نام و نام خانوادگی: سید - تاریخ انتشار: ١٣:٣٧ - ١١ تير ١٣٩٧
پاسخ به نظر شماره 23230
53.در جواب شما فقط همین کافیست: صمی بکم عمی فهم لا یعقلون
80
کد مطلب: 11999 - عنوان: بررسی نسب احمد بصری و پاسخ به سخنان آقای فتحیه
نام و نام خانوادگی: یا علی مدد - تاریخ انتشار: ١٣:١٦ - ١١ تير ١٣٩٧
پاسخ به نظر شماره 74684
دقیقه ی چهارم کلیپ رو مجددا نگاه کنید ، فتحیه میگه پدر پنجم و نسل پنجم