2024 March 28 - پنج شنبه 09 فروردين 1403
پاسخ به شبهات آقاي قرضاوي، مهدويت در اهل سنت
کد مطلب: ٥٥٨٥ تاریخ انتشار: ٢٤ بهمن ١٣٨٧ تعداد بازدید: 5634
سخنراني ها » پاسخگویی به شبهات
پاسخ به شبهات آقاي قرضاوي، مهدويت در اهل سنت

شبهه عدم اعتبار احادیث مهدویت
پاسخ به شبهات 87/11/24

بسم الله الرحمن الرحيم

تاریخ : 24 / 11 / 87

استاد حسيني قزويني

بحث ما در جلسات گذشته، پيرامون شبهه اي بود كه در مسئله مهدويت داشتند. ايشان 3 شبهه را مطرح كرد:

شبهه اول:

قضية المهدي كلها لا أصل لها في القرآن و لم يتحدث عنها بالعبارة و لا بالإشارة.

قضيه مهدويت، در قرآن، نه به صراحت و نه به اشاره، نيامده است.

كه اين را پاسخ داديم. رواياتي كه در تفاسير شيعه و سني آمده بود مبني بر نزول بعضي از آيات در رابطه با مهدويت را خوانديم. مانند آيه 33 سوره توبه:

هُوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَي وَ دِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَي الدِّينِ كُلِّهِ وَ لَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ

آقاي قرطبي و فخر رازي و ديگران تصريح داشتند كه اين آيه درباره حضرت ولي عصر (ارواحنا لتراب مقدمه الفداء) است.

تفسير القرطبي، ج8، ص121 - تفسير الرازي، ج16، ص40 - تفسير البحر المحيط لأبي حيان الأندلسي، ج5، ص34 - زاد المسير لابن الجوزي، ج3، ص290 - تفسير الثعلبي، ج5، ص36

همچنين سوره بقره، آيه114:

لَهُمْ فِي الدُّنْيَا خِزْيٌ وَ لَهُمْ فِي الْآَخِرَةِ عَذَابٌ عَظِيمٌ.

جامع البيان لإبن جرير الطبري، ج1، ص699 - تفسير ابن أبي حاتم، ج1، ص211

و آيات ديگري را در اين زمينه از تفاسير و كتب روائي اهل سنت مطرح كرديم.

شبهه دوم:

در صحيح بخاري و صحيح مسلم، در رابطه با مهدويت، روايتي نيامده است. اگر مهدويت صحيح بود، بايد در صحيح بخاري و صحيح مسلم مي آمد.

چندين جواب هم به اين شبهه داديم:

1- خيلي از روايات صحيح بخاري و صحيح مسلم، در طول تاريخ حذف شده است.

2- مباحث و معارف اسلامي، منحصر به صحيح بخاري و صحيح مسلم نيست.

3- يك مسئله فقهي را نمي توانيد فقط با تكيه بر صحيح بخاري و صحيح مسلم استنباط كنيد و ناگزير هستيد كه از ديگر سنن و مسانيد خودتان استفاده كنيد.

4- چه كسي گفته است كه در صحيح مسلم و صحيح بخاري نيامده است؟ ما روايات متعددي از صحيح بخاري و صحيح مسلم ذكر كرديم كه مسئلهء مهدويت در صحيح بخاري و صحيح مسلم آمده است. مانند روايت ابوهريره كه پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم) فرمود:

كيف أنتم إذا نزل إبن مريم فيكم و إمامكم منكم؟

چه خواهيد كرد وقتي كه عيسي بن مريم از آسمان نازل شود و نماز جماعت بخواند و امام جماعتش از شما باشد؟

صحيح بخاري، ج4، ص143 - صحيح مسلم، ج1، ص94

تمام شارحين صحيح بخاري و صحيح مسلم گفته اند كه مراد از:

إمامكم منكم.

حضرت مهدي (عليه السلام) است.

فيض الباري في شرح صحيح البخاري، ج4، ص44 - فتح الباري في شرح صحيح البخاري، ج6، ص358 - عمدة القاري، ج16، ص40 - شرح صحيح مسلم للنووي، ج18، ص58

اما شبهه سوم:

إن البحث في الأحاديث المروية في هذا الشأن في ضوء موازين الجرح و التعديل و التوثيق و التضعيف يبيّن لنا أن هذه الأحاديث كلها لا تبلغ درجة الصحة التي ... .

وقتي روايات مربوط به مهدويت را بررسي مي كنيم، مجموع اين روايات، در حدي نيست كه صحت اين روايات را اثبات كند.

يعني احاديث مربوط به مهدويت، شرائط صحت و اعتبار را ندارد.

در اين زمينه، چند جواب داريم:

جواب اول:

احاديث، فقط منحصر به كتب شما نيست. اگر شيعه معتقد به مهدويت است، ضرورت ندارد براي شيعه كه براي اثبات عقيدهء خودش، فقط به كتاب هاي شما مراجعه كند. بلكه رواياتي كه در كتب شيعه آمده از نبي مكرم (صلي الله عليه و آله و سلم) و عترت پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم)، چندين برابر رواياتي است كه شما آورده ايد. آقاي ابن أثير، مجموع احاديث صحابه ستهء شما را - صحيح بخاري و صحيح مسلم و صحيح ترمذي و سنن نسائي و سنن أبي داود و موطأ مالك و سنن أبن ماجه -، در جامع الأصول جمع كرده است و كمتر از ده هزار حديث است. حال آنكه كتاب كافي - يكي از كتب اربعهء شيعه -، فقط 16199 روايت دارد. يعني يكي از كتب اربعهء ما، يك و نيم برابر تمام صحاح ستهء شما، روايت دارد. مرحوم شيخ حر عاملي آمده است و روايات كتب اربعه و كتاب هاي معتبر را جمع كرده و حدود 36 هزار روايت را در وسائل الشيعه جمع كرده است. ما براي عقيدهء خودمان، به كتاب هاي خودمان مراجعه مي كنيم. اگر هم در مباحث ولايت و غيره، سراغ كتاب هاي شما مي آييم، از باب:

وَ جَادِلْهُمْ بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ (سوره نحل/آيه125)

است و از باب احتجاج بر صحت عقيدهء خودمان، با روايات شما است.

آمار روايات شيعه در موضوع مهدويت

ما در كتاب هاي شيعه، آماري كه داريم و فقط درباره مهدويت، 3666 روايت، فقط در كتاب منتخب الأثر آقاي حضرت آيت الله العظمي صافي گلپايگاني آمده است، نه يكي و دو تا و نه صد تا و دويست تا. اگر ما در يك موضوعي، سه روايت يا بيشتر داشته باشيم، مي گوييم كه روايت، مستفيض است و احتياجي به سند ندارد. همچنين خود شما، دربارهء سه روايت، مي گوييد:

يقوي بعضها بعضا.

و مطلب را تمام مي كنيد.

جالب اين است كه از ميان اين روايات، 657 روايت نقل شده، مبني بر بشارت نبي مكرم (صلي الله عليه و آله و سلم) به آمدن حضرت مهدي (عليه السلام).

389 روايت آمده است مبني بر اينكه حضرت مهدي (عليه السلام) از اهل بيت (عليهم السلام) است.

در 48 روايت، اسم آقا حضرت ولي عصر (ارواحنا لتراب مقدمه فداء) و اسم پدر و مادر و كنيه و لقب ايشان آمده است.

در 123 روايت آمده است كه حضرت مهدي (عليه السلام):

يملأ الأرض عدلا و قسطا كما ملئت ظلما و جورا.

در 91 روايت آمده است كه ائمه (عليهم السلام)، 12 نفر هستند كه اولشان، حضرت علي (عليه السلام) و آخرشان، حضرت مهدي (عليه السلام) است.

بخشي از اين روايات، از مصادر اهل سنت نقل شده است.

در 94 روايت، آمده است كه خلفاء و ائمه بعد از من، 12 نفر هستند و آخرين آنها، به نام مهدي است.

در 107 روايت آمده است كه ائمه (عليهم السلام) 12 نفر هستند كه 9 نفر آنها از نسل امام حسين (عليه السلام) هستند.

در 50 روايت، اسامي تك تك ائمه (عليهم السلام) از امير المومنين (عليه السلام) تا آقا حضرت ولي عصر (ارواحنا لتراب مقدمه فداء) از منابع شيعه و سني آمده است.

در 148 روايت آمده است كه نهمين فرزند امام حسين (عليه السلام)، حضرت مهدي (عليه السلام) است.

در 99 روايت آمده است كه ششمين فرزند امام صادق (عليه السلام) است.

در 98 روايت آمده است كه از نسل امام كاظم (عليه السلام) است.

در 95 روايت آمده است كه از نسل امام رضا (عليه السلام) است.

در 90 روايت آمده است كه از نسل امام جواد (عليه السلام) است.

در 90 روايت آمده است كه از نسل امام هادي (عليه السلام) است.

در 146 روايت آمده است كه فرزند امام عسكري (عليه السلام) است.

اينها يكي دو تا و سه تا نيست كه بخواهيم شبهه كنيم كه اينها در حدي نيستند تا بتوانيم ثابت نكنيم يا روايات را به درجه اعتبار و صحت، نتوانيم برسانيم.

صدها و هزاران سايت اينترنتي داريم كه بحث مهدويت را مفصل مطرح كرده اند. همين امروز بعد از نماز صبح، سايت السادة المباركة جُند المرجعية الأوصياء (www.alsada.net) را ديدم و فقط در اين سايت، 5212 مقاله علمي، پيرامون مهدويت گذاشته شده است. نرم افزارهاي متعددي در رابطه با مهدويت آمده است و يكي از آنها را موسسهء خودمان افتخار آن را داشته است كه به نام شميم گل نرگس توليد كند و روي اينترنت هم قرار داده شده است و استفاده براي عموم در سراسر جهان آزاد است. در اين نرم افزار، 255 آيه در رابطه با حضرت مهدي (عليه السلام)، 22 هزار پرسش و پاسخ در رابطه با مهدويت، متن 400 جلد كتاب پيرامون مهدويت، 2500 مقاله علمي درباره مهدويت و 1100 حديث با ترجمه سليس و روان آمده است. در اين CD ، كليهء سايت ها و وبلاگ هايي كه تقريبا مورد تائيد ما بوده و در رابطه با مهدويت فعاليت مي كنند را معرفي كرده ايم. يعني وارد شدن به داخل اين CD، شما را با دنيايي از تحقيقات و پژوهش مهدويت آشنا مي كند.

پس پاسخ اول ما اين شد كه ما براي اثبات عقيدهء خودمان، نيازي به كتب شما نداريم. ما در كتاب هاي خودمان با سندهاي صحيح و معتبر و متواتر، رواياتي دربارهء عقائدمان داريم و بحث مهدويت هم يكي از آنهاست كه 3666 روايت در اين موضوع داريم. ما در هيچ موضوعي اين انبوه روايات را نداريم كه در باب مهدويت داريم.

جواب دوم:

صرف نظر از كتب اهل سنت، وهابيتي كه از روز اول، بناي تأسيسش، مخالفت و مبارزه با فرهنگ شيعه و قتل عام شيعيان بود، بحث مهدويت را مطرح كرده اند و همگي اعتراف و اذعان كرده اند كه بحث مهدويت مبتني بر روايات متواتر است و انكار مهدويت، جز جهل و عناد چيز ديگري ندارد. اينكه آقاي ابن حجر مكي، منكر مهدي را كافر مي داند، بحث ديگري است.

البرهان، في علامات صاحب الزمان للمتقي هندي، ج1، ص40

چون بحث مهدويت، از مباحث قطعي و از ضروريات عقائد مسلمانان است و جزء ما جاء به النبي است.

نظر بزرگان وهابيت در مورد مهدويت نوعي

از شخصيت هاي برجسته وهابي، چند نمونه را ذكر مي كنم تا براي آقاي قرضاوي و همفكرانش كه همينطوري، بي پايه و اساس و بدون حساب و كتاب حرف مي زنند، توجه داشته باشند كه اين حرف ها، گذشته از اينكه فرداي قيامت، حساب و كتابي دارد، بايد در همين دنيا هم عوارضش را پس بدهند و آن هم مفتضح شدن است.

1- ابن تيميه - تئورسين و بزرگ نظريه پرداز وهابيت و مؤسس فكري وهابيت كه خود وهابيت، سخنان او را نه تنها از سخنان صحابه، بلكه از سخنان نبي مكرم (صلي الله عليه و آله و سلم) هم معتبرتر مي دانند و چندي قبل در يكي از سايت هاي وهابيت اعلام كردند ما معتقديم: توسل، شرك است و اگر پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم) هم از قبر زنده شود و بگويد توسل، جايز است، ما باز مي گوييم كه توسل، شرك است، چون ابن تيميه گفته است كه توسل شرك است - در كتاب منهاج السنة، ج4، ص211 وقتي به بحث مهدويت مي رسد، صراحت دارد بر اينكه پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم) بحث مهدويت را مطرح كرده و مي گويد:

إن الأحاديث التي يحتج بها علي خروج المهدي، أحاديث صحيحة.

تمامي رواياتي كه احتجاج مي شود بر خروج مهدي، احاديث صحيحي است.

پس آقاي قرضاوي! ابن تيميه اي كه جناب عالي به او ارادت ويژه اي داري و مروّج افكار او هستي و صحبت هاي شما كه بر ضد شيعه است، نشأت گرفته از تفكر وهابيت است، بزرگ نظريه پرداز وهابيت مي گويد: احاديث مهدويت، احاديث صحيحي است.

2- ابن قيّم جوزيه - شاگرد ابن تيميه و ناشر افكار او - صراحت دارد كه روايات مربوط به مهدويت، روايات صحيحي است و غير قابل انكار.

3- آقاي بن باز - مفتي أعظم سابق عربستان سعودي كه بالاترين مقام علمي و سياسي وهابيت معاصر را داشت - وقتي به بحث مهدويت مي رسد، مي گويد:

أمر المهدي معلوم و الأحاديث فيه مستفيضة بل متواترة.

مجلهء اسلامي دانشگاه مدينهء منوره، شماره3، سال اول، 1388 هجري قمري

آقاي قرضاوي! شما راست مي فرماييد يا مفتي أعظم عربستان سعودي و امام بزرگ شما؟ آقايان اهل سنت هم معتقدند كه روايات متواتر، به منزلهء آيه قرآن است و انكار حديث متواتر، يعني انكار آيهء قرآن.

عجيب است كه وقتي بن باز از دنيا رفت، همين آقاي قرضاوي بيانيه اي را صادر كرد و گفت:

ودّعت الأمة الإسلامية اليوم علما من أعلامه الأفضال و نجما من نجومه الساطعة في سماء العلم، علامة الجزيرة، الشيخ عبد العزيز بن عبد الله الذي كان جبل من جبال العلم و بحر من بحور الفقه و اماما من ائمة الهدي، أركانا من ألسنة التوحيد و عمادا من أعمدة الدين و ركنا من أركان الأمة.

با از دنيا رفتن بن باز، امت اسلامي، در حقيقت يك پايه اي از پايه هاي محكمش را از دست داد و يكي از ستارگان درخشان را از دست داد. او، علامهء جزيرة العرب بود، كوهي از كوه هاي علم و دريايي از درياهاي فقه، امامي از ائمهء هدايت، زبانِ گوياي توحيد إلهي و پايه اي از پايه هاي دين و ... .

بن باز صراحت دارد كه روايات مهدويت، نه تنها مستفيض، بلكه متواتر است؛ ولي آقاي قرضاوي مي گويد روايات مهدويت، در حدّي نيست كه بگوييم صحيح است.

3- آقاي الباني - كه يكي از شخصيت هاي بي نظير وهابيت معاصر است و آقاي بن باز لقب امام الحديث را بر او گذاشته بود و از او به بخاري دوران تعبير مي كنند - جملهء زيبايي دارد و اگر فقط همين مطلب بود، در جواب آقاي قرضاوي كافي بود:

إن عقيدة خروج المهدي عقيدة ثابتة متواترة عنه (صلي الله عليه و آله و سلم) يجب الايمان بها، لأنها من أمور الغيب و الايمان بها من صفات المتقين، كما قال تعالي «آلم * ذلك الكتاب لا ريب فيه هدي للمتقين * الذين يؤمنون بالغيب» و أن إنكارها لا يصدر إلا عن جاهل أو مكابر.

عقيدهء آمدن مهدي، ثابت و متواتر از پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم) است. بحث مهدويت از امور غيبي است و ايمان به مهدويت، از صفات متقين است چنانچه خداوند فرموده است: «آلم * ذلك الكتاب لا ريب فيه هدي للمتقين * الذين يؤمنون بالغيب»، و انكار مهدويت، جز از آدم جاهل و نادان و معاند صادر نمي شود.

مجلة التمدن الإسلامي، السنة 22، ج27 و 28، ص646

4- آقاي محسن العباد - يكي از اساتيد توانمند دانشگاه بين المللي مدينهء منوره كه گفته مي شود يك ميليون و پانصد هزار دانشجو دارد و يكي از مكان هاي ديدني در مدينه، همين دانشگاه است - مقاله اي در مسئله مهدويت دارد و در آنجا مي گويد:

فإن الإعتقاد بظهور المهدي يعتبر واجبا علي كل مسلم و هو جزء من عقائد السنة و الجماعة و لا ينكر ذلك إلا كل جاهل أو مبتدع.

اعتقاد به مهدويت، از اموري است كه بر هر مسلماني واجب است و عقيده به مهدويت، جزء عقائد اهل سنت و جماعت است. مهدويت را انكار نمي كند، مگر كسي كه جاهل و نادان و بدعت گذار باشد.

مجلهء اسلامي دانشگاه مدينهء منوره، شماره3، سال اول، 1388 هجري قمري

پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم) هم فرمود:

كل بدعة ضلالة و كل ضلالة في النار.

سنن النسائي، ج3، ص189 - تفسير ابن كثير، ج1، ص570 - الدر المنثور للسيوطي، ج3، ص147

اين هم جواب ديگري از حضرات و شخصيت هاي برجسته وهابيون، خدمت آقاي قرضاوي.

همين مجله، نام 25 نفر از صحابه اي را كه احاديث مهدويت را نقل كرده اند، آورده است و 38 كتاب معتبر اهل سنت، بحث مهدويت را مطرح كرده اند و راهي براي انكار مهدويت نيست.

شايد سوالي به ذهن عزيزان بيايد كه اگر وهابيت هم اينچنين به مهدويت عقيده دارند، پس چه فرقي بين شيعه و وهابيت است؟

من در يكي از جلسات، اشاره كردم كه مهدويت، با دو نگاه، قابل بررسي است:

1. اصل مهدويت است كه به مهدويت نوعي تعبير مي شود و غير قابل انكار است. تمام بزرگان اهل سنت، غير از ابن خلدون و مانند او، جرأت نكردند در اين وادي، تعرضي داشته باشند.

2. مهدويت شخصي است. يعني آن مهدي اي كه پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم) بشارت او را داده و به قول آقاي بن باز و ديگران، از احاديث قطعي و متواتر است و انكارش مساوي با جهل است:

هل ولد المهدي أم سيولد؟

آيا آن مهدي به دنيا آمده است يا به دنيا خواهد آمد؟

در اينجا، آقايان اهل سنت و وهابيت، بر اين عقيده هستند كه آن مهدي، قطعا به دنيا نيامده است و روزي به دنيا خواهد آمد و جهان را پر از عدل و داد خواهد كرد و از شرائط قيام قيامت است و ايمان به او هم واجب است. يك عده، بر اين عقيده هستند. ولي عدهء انبوهي از اهل سنت، همان عقيدهء شيعه را دارند. يعني همان مهدي اي كه بشارت آن را نبي مكرم (صلي الله عليه و آله و سلم) داده است، فرزند امام عسكري (عليه السلام) است و امام عسكري (عليه السلام) هم فرزند امام هادي (عليه السلام) است و او هم از نسل حضرت علي (عليه السلام) و حضرت فاطمه زهراء (سلام الله عليها) است و ولادت او هم در سال 255 هجري قمري بوده است و 5 يا 6 ساله بود كه پدر خود را از دست داد.

ما تا اينجا، موافقين زيادي داريم.

در كتاب أصالة المهدوية في الإسلام براي آقاي فقيه ايماني در ص81، 112 نفر از علماي بزرگ اهل سنت را نام مي برد كه اينچنين عقيده اي دارند. آقاي سيد ثامر عميدي در كتاب دفاع عن الكافي، ج1، ص568، 128 نفر از بزرگان اهل سنت را نام مي برد كه معتقد هستند مهدي به دنيا آمده و سال ولادت او و وفات پدر او هم ثبت شده است. در اين قضيه، شيعه، تنها نيست. در كداميك از موضوعات است كه 128 نفر از علماي اهل سنت با شيعه، هم عقيده و هم رأي باشد؟ حتي بعضي از وهابي ها هستند كه اينچنين عقيده اي دارند.

آقاي خير الدين زركلي - كه از أعلام وهابيت است و كمتر كسي به اندازه او، به وهابيت كمك كرده است - صاحب كتاب الأعلام، وقتي به شرح حال حضرت مهدي (عليه السلام) مي رسد، اين تعبير را دارد:

محمد بن الحسن العسكري الخالص بن علي الهادي، أبو القاسم، آخر الأئمة الاثني عشر عند الإمامية و هو المعروف عندهم بالمهدي و صاحب الزمان و المنتظر و الحجة و صاحب السرداب. ولد في سامراء و مات أبوه و له من العمر نحو خمس سنين، ... ، و قيل في تاريخ مولده: ليلة نصف شعبان سنة 255 و في تاريخ غيبته: سنة 265.

آخرين امام از 12 امام شيعه است و در سامراء به دنيا آمده است و در حاليكه 5 ساله بود، پدرش را از دست داد، ... ، ولادت او در نيمه شعبان سال 255 هجري و تاريخ غيبت او در سال 265 است.

الأعلام لخير الدين الزركلي، ج6، ص80

البته غيبت حضرت مهدي (عليه السلام)، در سال 260 است و ايشان در اين مورد، اشتباه كرده است.

اين وهابيِ نيمه معتدل - كه تعصّب وهابيت او كمتر از بقيه است - وقتي به اينجا مي رسد، به اين صراحت بيان مي كند.

شاگرد:

او از زبان اماميه حرف مي زند و نظر خودش را نگفته است.

جواب استاد:

نه خير، نظر خودش را مي گويد. مي گويد آن شخصي كه از نظر اماميه، مهدي نام دارد و امام دوازدهم است، در سامراء به دنيا آمده است و نظر خودش را بيان مي كند.

ما مي خواهيم بگوييم كه 128 نفر از علماي اهل سنت، حتي وهابيت، با ما هم عقيده هستند كه حضرت مهدي (عليه السلام) در سال 255 هجري به دنيا آمده است. ما تا اين اندازه با يكديگر هم عقيده هستيم. بحث هاي ديگر را جدا مطرح مي كنيم و اينكه آيا امام دوازدهم در نزد شيعه، خليفهء دوازدهم پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم) هم هست يا خير؟ بحث ديگري است. سيوطي با آن همه دبدبه و كبكبه اش، وقتي بحث خلفائي اثنا عشر را مطرح مي كند كه پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم) فرمود:

خلفاء بعد از من، 12 نفر هستند.

- اين از احاديثي است كه براي اهل سنت، معزل و مانند استخوان در گلو شده است. اگر بگويند اين حديث درست است، عقيده شيعه ثابت مي شود. اگر بگويند درست نيست، انكار حدود 27 روايت در اين زمينه در صحيح بخاري و صحيح مسلم است. آمدند زيرآبي رفتند و گفتند: -

ما هر چه فكر كرديم، معناي اين روايت را نفهميديم. با هر كس هم بحث كرديم، هيچكس ندانست كه مراد پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم) چيست؟

آيا فرداي قيامت هم اين حضرات مي توانند جواب بدهند؟

در كتاب فتح الباري في شرح صحيح البخاري كه براي ابن حجر عسقلاني است، از ابن جوزي نقل مي كند:

من با هر كسي كه توانائي علمي داشت، مباحثه كردم و موضوع را مطرح كردم كه مراد از حديث پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم) چيست؟

4 نفر از خلفاء راشدين و امام حسن (عليه السلام) و معاويه را نام مي برند و در يزيد گير مي كنند كه قاتل امام حسين (عليه السلام) نمي تواند خليفه پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم) باشد. مقداري از بني أميه مي گيرند و مقداري هم از بني عباس قرض مي گيرند و كم و زياد مي كنند و مي بينند كه جور در نمي آيد و هر كاري مي كنند و به در و ديوار مي زنند تا اين 12 نفر را درست كنند، نمي توانند و هيچ راهي ندارند مگر اينكه بگويند اين 12 نفر، همان حقانيت مذهب شيعه است و در ميان مذاهب اسلامي - چه شيعه و چه سني، از اسماعيليه و زيديه و علوي و دروزي و شافعي و مالكي و حنفي و حنبلي -، هيچ مذهبي نمي تواند ادعا كند بر تطبيق مذهبش بر اين حديث، غير از شيعه 12 امامي.

بعد، آقاي ابن حجر مي گويد:

لم ألق أحدا يقطع في هذا الحديث.

هيچكس را نيافتم كه قاطعانه بگويد مراد پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم) چه بوده است؟

فتح الباري في شرح صحيح البخاري لإبن حجر، ج13، ص182

جالب اينكه همين آقاي سيوطي وقتي به اين حديث مي رسد، صراحت دارد بر اينكه:

فقد وجد من الاثني عشر الخلفاء الأربعة و الحسن و معاوية و ابن الزبير و عمر بن عبد العزيز و هؤلاء ثمانية و يحتمل أن يضم إليهم المهدي من العباسيين لأنه فيهم كعمر بن عبد العزيز في بني أمية و كذلك الظاهر لما أوتيه من العدل و بقي الاثنان المنتظران أحدهما: المهدي لأنه من أهل بيت محمد و لم يبين المنتظر الثاني.

از اين 12 خليفه پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم)، خلفاء اربعه و حسن و معاويه و ابن زبير و عمر بن عبد العزيز و - چون كسي ديگر از بني أميه لياقت ندارد كه جزء اين 12 نفر باشد - احتمال دارد كه مهدي عباسي به اينها ضميمه شود چون جايگاه او مانند جايگاه عمر بن عبد العزيز در بني أميه است و ظاهر عباسي و دو نفر باقي مي مانند كه يكي از آن دو، مهدي از اهل بيت محمد است.

تاريخ الخلفاء للسيوطي، ص10

پس ديگر ما مشكلي با اين حضرات نداريم، مشكل اصلي ما، امثال آقاي قرضاوي است كه اينچنين عقائد شيعه را مورد هجمه قرار مي دهد و اعلام مي كند كه بحث مهدويت، بحثي است كه با عقائد اسلامي، سازگاري ندارد.

اينكه دليل ما چيست كه حضرت مهدي (عليه السلام) خليفهء دوازدهم پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم) و امام دوازدهم شيعيان است، ادلهء زيادي داريم إلي ما شاء الله.

نكته بالاتر، اين است كه آقاي ذهبي - كه از استوانه هاي شاخص و علمي اهل سنت و اگر او را بردارند، چيزي براي اهل سنت نمي ماند و او عليه اهل بيت (عليهم السلام)، شمشير را از رو بسته است و در تمام كتاب هايش، تمام روايات مربوط به حقانيت امير المومنين (عليه السلام) را قيچي مي كند و اشكال سندي مي گيرد و اگر از نظر سندي نتوانست، اشكال دلالي مي گيرد و مي گويد:

و القلب يشهد أنه باطل .

قلب من شهادت مي دهد كه اين روايت باطل است.

- وقتي به امام حسن (عليه السلام) و امام حسين (عليه السلام) مي رسد، مي گويد:

لو الستخلفا لكانا اهلا لذلك.

اگر اين دو، خليفه بودند، بهترين كس براي خلافت بودند.

وقتي به امام سجاد (عليه السلام) مي رسد، مي گويد:

يصلح للإمامة.

صلاحيت رهبري و امامت جامعه را داشت.

وقتي به امام باقر (عليه السلام) مي رسد، مي گويد:

سيد إمام فقيه يصلح للخلافة.

شايستهء خليفه شدن بود.

وقتي به امام صادق (عليه السلام) مي رسد، مي گويد:

من أئمة العلم، كان أولي بالأمر من أبي جعفر المنصور.

شايسته تر از منصور دوانيقي براي امر خلافت بود.

وقتي به امام كاظم (عليه السلام) مي رسد، مي گويد:

أولي بالخلافة من هارون.

شايسته تر از هارون براي أمر خلافت بود.

و ساير ائمه (عليهم السلام) را با عبارات زيبا بيان مي كند.

سير اعلام النبلاء للذهبي، ج13، ص120

اينكه امثال آقاي قرضاوي مي گويد روايات بحث مهدويت، در حد اعتبار نيست، نه با موازين روايات اهل سنت مي سازد و نه با نظر علماي اهل سنت و نه با نظر علماي بزرگ وهابيت.

عقيده علماي اهل سنت در زنده بوده حضرت مهدي (عليه السلام)

باز هم بعضي از بزرگان اهل سنت با شيعه هم عقيده هستند در اينكه حضرت مهدي (عليه السلام) كه در سال 255 به دنيا آمده، اكنون هم به ارادهء خداوند، زنده و حيّ است و هيچ استبعادي در عمر طولاني نيست.

آقاي أبو عبد الله محمد بن يوسف بن محمد كنجي شافعي - از علماي بزرگ اهل سنت - مي گويد:

و هو حي موجود باق منذ غيبته إلي الآن و لا إمتناع في بقائه بدليل بقاء عيسي و الخضر و إلياس عليه السلام و بقاء الأعور الدجال و إبليس اللعين من اعداء الله تعالي و هؤلاء قد ثبت بقاؤهم بالكتاب و السنة.

آن مهدي اي كه در سال 255 به دنيا آمده است، زنده است و از دوران غيبتش تا الآن، باقي مانده است و هيچ دليلي بر امتناع زنده بودن طولاني ايشان نيست؛ زيرا حضرت عيسي و خضر و إلياس (عليهم السلام) هم زنده هستند و همچنين دجال و ابليس كه دشمنان خدا هستند هم زنده هستند و كتاب و سنت دلالت مي كند كه اينها زنده و باقي هستند.

ينابيع المودة لذوي القربي للقندوزي، ج3، ص347 - البيان في أخبار صاحب الزمان، ص521 - كفايه الطالب، ص529

اينها را به عنوان نمونه عرض كردم بر اينكه در قضيه مهدويت نوعي، همه مسلمانان و وهابيت، با شيعه، متّفق هستند و در قضيهء مهدويت شخصي، 128 نفر از بزرگان اهل سنت، اعتراف بر ولادت حضرت مهدي (عليه السلام) در سال 255 و شهادت پدر بزرگوارش در 5 سالگي آن حضرت دارند. در اينكه حضرت مهدي (عليه السلام) هم اكنون زنده و حي است و مي آيد و روزي زمين را پر از عدل و داد مي كند، تعدادي از بزرگان اهل سنت، مطالبي را در اين زمينه آورده اند.

أخيرا كتابي را يكي از دوستان به ما دادند مبني بر تشرف علماء اهل سنت به خدمت حضرت ولي عصر (ارواحنا لتراب مقدمه فداء) در زمان غيبت كبري. يعني، همانطوري كه عزيز حضرت فاطمه زهراء (سلام الله عليها)، بعضا چهره آشكار مي كند و توفيق پا بوسي براي مشتاقان شيعه مي دهد، در بعضي از موارد هم، پرده غيبتش را كنار مي زند و بعضي از بزرگان اهل سنت هم اين توفيق را پيدا مي كنند.

* * * * * * *

* * * * * * *

* * * * * * *

««« والسلام عليكم و رحمة الله و بركاته »»»






Share
1 | امير | United States - Lafayette | ١٢:٠٠ - ٠٢ اسفند ١٣٨٧ |
سلام عليكم پس از صلوات بر محمد و آل مطهرش بخصوص عصاره خلقت و تاج سر عالم هستي حضرت آقا اما مهدي(ع ج)! اميدوارم در همه شئونات زندگي موفق باشيد! من دو درخواست داشم 1-فقط براي اين قسمت نتوانستم از صوت آن استفاده كنم هر دو راه را تلاش كردم چه پخش و چه دان لود آن را! شايد احتياج باشد كه دو باره تبديل و ذخيره گردد! شايد! محبت نمائيد آنرا بر طرف نمائيد! سئوال هم داشتم و آن در مورد آقا اميرالمومنين حضرت علي(سلام الله عليه) مي باشد كه اگر امكان آن مي باشد تمامي احاديث از كتب اهل سننت با 5 يا 6 ما’خذ معتبر از براي انواع لغات كه ديگر راه فرار براي آنها نباشد از امثال ولي خليفه امام وصي و غيره! در هر صورت يكدنيا تشكر! التماس دعاي بسيار!

پاسخ:
با سلام
با تشکر از تذکر شما
مشکل در آدرس دهي فايل هاي صوتي بود ، که مرتفع شد
در مورد مطلب دوم نيز کدام موضوع از اميرالمؤمنين منظور شما مي باشد؟ ولي در حالت کلي در مورد اميرالمؤمنين الي ماشاءالله مطلب و روايت (با آدرس از منابع اهل سنت) در سايت وجود دارد که شما با استفاده از جستجو مي توانيد آنها را بيابيد
موفق و مؤيد باشيد
معاونت اطلاع رساني

2 | شيعه موحد | Iran - Tehran | ١٢:٠٠ - ٢١ فروردين ١٣٨٨ |
اقاي قزويني چرادروغ مي گويي چرا احاديثي كه مي اري را قيچي مي كني در قران هيچ اشاره به مهدي كه ژيامبر گفته خبري نيست شما يك اصل درست را گرفته ايد وهزار چيز به ان اضاف كرديددرمورد ايه سوره هود بقيه الله اين چه ربطي به امام زمان داردثانيا امامي كه بيايد دوسوم مسلمانان رابكشداين چه امامي است بيايد عايشه را از قبر زنده كند وحد زنا را اجرا كند ايا ژيامبر نمي توانست حد زنا را بر عايشه اجراكند

پاسخ:
با سلام
دوست گرامي
1- جناب دكتر قزويني رواياتي را از منابع اهل سنت آورده و آن را با آدرس مطرح كرده اند ؛ شما كه ادعا داريد روايات قيچي شده است ،‌ اقلا يك نمونه از آنها را براي ما مي گذاشتيد ، تا كسي خداي ناخواسته ، سخنان شما را از سر دروغ و نداشتن پاسخ نيانگارد ؛ البته ما هنوز منتظر ادله شما هستيم .ك
2- در مورد سوره هود و آيه بقية الله خير لكم ، اين مطلبي است كه در كتب اهل سنت نيز آمده و ما در سايت مقاله مفصلي در اين زمينه داريم‌:
http://www.valiasr-aj.com/fa/page.php?bank=question&id=1010
2- در مورد كشتن دو سوم مسلمانان ، بهتر بود مدركي ارائه مي كرديد (البته چون ما مي دانيم اهل سنت به چه روايتي استشهاد مي كنند ، پاسخ شما را اكنون مي دهيم ، در روايت آمده است كه مهدي وقتي ظهور مي كند كه دو سوم مردم به خاطر جنگ و يا مريضي از دنيا رفته اند !!! نه اينكه وقتي حضرت مي آيد دو سوم مردم را مي كشد !!!)
3- در مورد مطلب سومي هم كه ادعا كرده ايد ، بهتر بود سندي ارائه مي كرديد .
موفق باشيد
گروه پاسخ به شبهات
3 | عباس | | ١٧:٥٠ - ٢٦ شهریور ١٣٨٩ |
سلام با تشكر، خداوند اجرتان دهد. يا علي
4 | علي | | ٢٤:٤٥ - ١٦ بهمن ١٣٩١ |
با سلام من آدرس مربوط به مطلب ذيل رو نتوانستم پيدا کنم لطفا راهنمايي بفرماييد و لينک اينترنتي مجله را در صورت وجود براي من ارسال بفرماييد مجلۀ اسلامي دانشگاه مدينۀ منوره، شماره3، سال اول، 1388 هجري قمري آدرس سايتي که من تصور مي کنم مربوط به مجله باشد در ذيل آمده است http://docportal.iu.edu.sa/iumag/allissues.aspx در خلال سخنان جناب استاد قزويني سال مربوط به مجله فوق 1976 ميلادي ذکر شد که با تاريخ 1388 قمري همخواني ندارد.

پاسخ:
باسلام
دوست گرامي؛ سال 1389 صحيح است. در اين آدرس مي توانيد كل مطلب را بخوانيد:
موفق باشيد
گروه پاسخ به شبهات
(1)
   
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب
پربحث ترین ها
پربازدیدترین ها