2024 March 28 - پنج شنبه 09 فروردين 1403
خلفای دوازدهگانه پیامبر (صلی الله علیه و آله) به تعداد نقبای بنی اسرائیل!
کد مطلب: ١٥١٤٢ تاریخ انتشار: ٠٧ تير ١٤٠١ - ١٨:٢١ تعداد بازدید: 1901
حبل المتین » عمومی
خلفای دوازدهگانه پیامبر (صلی الله علیه و آله) به تعداد نقبای بنی اسرائیل!

حبل المتین 1401/03/15

 
 
بسم الله الرحمن الرحیم

15/03/1401

موضوع: خلفای دوازدهگانه پیامبر (صلی الله علیه و آله) به تعداد نقبای بنی اسرائیل!

برنامه حبل المتین

فهرست مطالب این برنامه:

گوشه ای از ویژگی های حکومت جهانی حضرت ولی عصر (سلام الله علیه)

کمر همت را محکم بسته ایم، برای رسوایی معاندین مکتب تشیع

خلاصه ای از مباحث گذشته پیرامون امامت الهی ائمه اطهار (علیهم السلام)

خلفای دوازدهگانه پیامبر (صلی الله علیه و آله) به تعداد نقبای بنی اسرائیل!

اگر مرد هستید و فرزند پدرتان هستید، برای مناظره بیایید!!!

طبق این روایت، شما غلط می‌کنید می گویید حضرت مهدی ما را فرستاده؟!

تماس‌های بینندگان برنامه

مجری:

اعوذ بالله من الشیطان الرجیم بسم الله الرحمن الرحیم الحمدلله رب العالمین و صلی الله علی محمد و آله الطاهرین

عرض سلام و ادب و احترام دارم خدمت همه شما بینندگان عزیز و ارجمند «شبکه جهانی حضرت ولی عصر». الحمدلله این توفیق نصیب ما شد بازهم در یک شنبه شبی دیگر به محضر همه شما گرامیان برنامه «حبل المتین» را تقدیم کنیم.

الحمدلله در دهه مبارک کرامت هم هستیم و این را به فال نیک می‌گیریم. ان شاءالله که این جلسه هم بتوانیم نهایت بهره و استفاده را از محضر مبارک حضرت استاد آیت الله حسینی قزوینی ببریم.

مثل همیشه ابتدا سلام و عرض ادبی به محضر ایشان داشته باشیم و از ایشان بخواهیم تا این مجلس و محفل خودمان را به همراه دل‌های خودمان زهرایی کنند. ان شاءالله از نور حضرت زهرای مرضیه دل‌های ما منور شود و این زنگارها هرچه سریع‌تر از دل‌ها آکنده شود. حضرت استاد سلام عرض می‌کنم، در خدمتتان هستیم؛

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

السلام علیک یا بقیة الله فی أرضه السلام علیک یا میثاق الله الذی أخذه و وکده السلام علیک یا وعد الله الذی ضمنه السلام علیک یا صاحب المرئی و المسمع فما کان لنا شیء الا و انتم له السبب و الیه السبیل

سلام علیکم و رحمة الله و برکاته؛ خدمت همه بینندگان عزیز و گرامی خالصانه‌ترین سلامم را تقدیم می‌کنم و موفقیت روزافزون برای همه گرامیان از خداوند منّان خواهانم.

ما طبق برنامه همیشگی ابتدای امر یادی از حضرت صدیقه طاهره (سلام الله علیها) می‌کنیم، سپس به حول قوه الهی اصل بحث را ادامه می‌دهیم.

با گریه عقده از دل من وا نمی‌شود

زخم جگر به اشک مداوا نمی‌شود

تا دست من ورم نکند از غلاف تیغ

بند ستم ز دست علی وا نمی‌شود

بر روی قبر من بنویسید دوستان

سیلی زدن مودت زهرا نمی‌شود

در باب خانه‌ام بنویسید رهبری

مثل امام فاطمه تنها نمی‌شود

شرمنده‌ام ز شوهر مظلوم خود علی

دست شکسته حامی مولا نمی‌شود

ز طفل من که یار علی گشت پشت در

شش ماهه‌ای فدایی بابا نمی‌شود

من پشت در ز پای فتادم یکی نگفت

زهرا چرا ز روی زمین پا نمی‌شود

سقط جنین و سیلی و ضرب غلاف تیغ

این احترام أم أبیها نمی‌شود

و سیعلم الذین ظلموا أی منقلب ینقلبون

مجری:

أحسنتم، طیب الله أنفاسکم. خیلی ممنون و متشکرم. در این لحظه همانطور که بینندگان عزیز هم همراه ما بودند و با روال برنامه آشنا هستند بعد از اینکه ذکر توسل را انجام می‌دهیم و دل‌هایمان راهی ساحت مقدس حضرت زهرای مرضیه (سلام الله علیها) می‌شود یادی از منتقم خون آن بزرگوار حضرت ولی عصر (ارواحنا فداه) می‌کنیم.

ان شاءالله که اشتیاقمان بیشتر شود و بتوانیم با معرفت بیشتر و بهتری امام زمان خود را بشناسیم. حضرت استاد از محضرتان استفاده می‌کنیم، بفرمایید:

گوشه ای از ویژگی های حکومت جهانی حضرت ولی عصر (سلام الله علیه)

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

در رابطه با حکومت جهانی و فراگیر حضرت ولی عصر (ارواحنا فداه) روایات زیاد است. یکی از چیزهایی که امروزه مورد غفلت قرار گرفته و خیلی روی آن کار نمی‌شود ظهور حضرت بقیة الله الأعظم است.

باید روی این قضیه مفصل کار شود، طوری که مردم شیفته و عاشق آمدن حضرت ولی عصر باشند. اگر حتی برای دین و آخرت مردم هم نباشد، به منظور رفاه فراگیر جهانی هم که شده باید مردم برای آمدن حضرت مهدی (ارواحنا فداه) لحظه شماری کنند.

در روایتی آمده است که امام باقر (علیه السلام) ذیل آیه چهل و یکم از سوره مبارکه حج که می‌فرماید:

(إِنْ مَکنَّاهُمْ فِی الْأَرْضِ أَقامُوا الصَّلاةَ وَ آتَوُا الزَّکاةَ وَ أَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهَوْا عَنِ الْمُنْکرِ وَ لِلَّهِ عاقِبَةُ الْأُمُور)

هر گاه در زمین به آنها قدرت بخشیدیم نماز را بر پا می‌دارند و زکات را ادا می‌کنند و امر به معروف و نهی از منکر می‌نمایند و پایان همه کارها از آن خدا است.

سوره حج (22): آیه 41

می‌فرماید:

«الْآیةَ قَالَ هَذِهِ لِآلِ مُحَمَّدٍ الْمَهْدِی وَ أَصْحَابِه یمَلِّکهُمُ اللَّهُ مَشَارِقَ الْأَرْضِ وَ مَغَارِبَهَا»

حضرت مهدی و اصحاب او از کسانی است که خداوند عالم شرق و غرب عالم را تحت سلطنت حضرت درمی آورد.

نقطه‌ای از کره زمین باقی نمی‌ماند که خارج از حکومت حضرت مهدی باشد.

«وَ یظْهِرُ الدِّینَ وَ یمِیتُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ بِهِ وَ بِأَصْحَابِهِ الْبِدَعَ وَ الْبَاطِلَ»

خداوند عالم دین اسلام را ظاهر و جهانی می‌کند و توسط حضرت مهدی و اصحابش بدعت‌های باطل را برای همیشه محو و نابود می‌کند.

«کمَا أَمَاتَ السَّفَهَةُ الْحَقَّ حَتَّی لَا یرَی أَثَرٌ مِنَ الظُّلْمِ»

همانطور که حق سفاهت را از بین می‌برد، به طوری که در سراسر کره زمین اثری از ظلم و ستم و تجاوز به حقوق دیگران به چشم نمی‌خورد.

«وَ یأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ ینْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکرِ وَ لِلَّهِ عاقِبَةُ الْأُمُور»

بحار الأنوار، نویسنده: مجلسی، محمد باقر بن محمد تقی، محقق / مصحح: جمعی از محققان، ج 24، ص 165، ح 9

امروز در هر کجای عالم، انگشت بگذارید، آثاری از ظلم و ستم را مشاهده می‌کنید. ابرقدرت‌هایی همانند آمریکای جهانخوار و اسرائیل غاصب و سعودی آل یهود و امثال آنها در ظلم و ستم روی شیطان را سفید کرده‌اند.

در کشورهای آفریقایی، دولت فرانسه ظلم و جنایت را به حد اعلی رسانده است. امروز در متمدن‌ترین کشور دنیا که مدعی است ما مهد آزادی هستیم هر روز می‌بینیم که در اخبار توسط افراد آنچنانی اطفال کوچک به رگبار بسته می‌شوند.

کودکی که به مدرسه می‌رود، امید ندارد که آیا غروب به خانه برمی گردد یا جنازه‌اش را به مادر و پدرش تحویل می‌دهند. آنوقت این آقایان می‌خواهند در دنیا عدالت پیاده کنند و به دنبال این هستند تا با تروریسم مقابله کنند. تروریست خودتان هستید!

همین امروز در فضای مجازی خواندم یکی از سناتورها می‌گفت: "ما چکار می‌کنیم؟! فرزندان ما امنیت ندارند!! پدر و مادری که کودک خود را به مدرسه می‌فرستد، امید ندارد که ظهر فرزندش سالم برمی گردد یا جنازه او را تحویل می‌دهند. ما چکار کردیم؟! ما کجای کار هستیم؟! چه کسی باعث این کار شده است؟! چرا فکری برای این نمی‌کنیم؟! هر روز بدتر از گذشته می‌شود؟!"

دوستان ما باید قدر نظام جمهوری اسلامی را بدانیم. بنده خود توفیق داشتم در غالب کشورها اعم از هندوستان و پاکستان و افغانستان و کشورهای عربی و آمریکا و کشورهای اروپایی حضور داشتم.

بینی و بین ربی کشوری که واقعاً امنیت داشته باشد ندیدم. هر پدر و مادری که بچه‌اش را به مدرسه می‌فرستد می‌داند که غروب سالم برمی گردد. وقتی همسر شخصی سرکار می‌رود می‌داند که غروب صحیح و سالم برمی گردد.

نعمت امنیت را در هیچ کجا نمی‌بینید. بعضی از افراد نمک خورده و نمکدان شکسته قدر امنیت را بدانند و اینقدر پرت و پلا نگویند، مردم را دلسرد نکنند، این همه نق نزنند و این همه در فضای مجازی با تبلیغات سوء مردم را دلسرد نکنند.

اگر واقعاً این امنیت که در سایه رهبر خردمند و جانبازی نیروهای نظامی و انتظامی ما ایجاد شده است نبود، معلوم نبود زن و فرزند آقایان خاکزاده ها و امثال آنها چکار می‌کردند و هر روز با چند داعشی جهاد نکاح می‌کردند!!

الحق و الانصاف صحبت‌های دیروز مقام معظم رهبری، سخنان زیبا و ارزنده و دلنشینی بود، اما باید عرض کنیم گوش شنوایی نیست.

امروزه دشمن در فضای مجازی و رسانه‌ها حداکثر سرمایه گذاری را می‌کند تا مردم را دلسرد کند، آشوب ایجاد کند و مردم را به اغتشاش دعوت کنند. شبکه‌های وهابی هم همین کار را می‌کنند.

بنده امروز غروب در جلسه‌ای که با دوستان داشتیم، گفتم: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری و به عنوان یک وظیفه وجدانی باید در فضای مجازی ورود پیدا کنیم.

من اصلاً کاری ندارم که مسلمان هستم یا نیستم، انقلابی هستم یا نیستم، شیعه هستم یا نیستم. اگر برای زن و بچه خودم ارزش قائل هستم باید در فضای مجازی فعالیت کنیم.

دوستان عزیز! الآن زمان سابق نیست که ما تنها به مسجد و منبر و سخنرانی برویم. به قول معروف این فعالیت‌ها از مُد رفته است. امروزه شما یک کانال یا گروه درست می‌کنید در حالی که از آن طرف دنیا حرف‌های شما را می‌بینند و مشاهده می‌کنند.

هرکسی به اندازه توان خودش باید در این عرصه فعالیت کند و ان شاءالله جهان را آماده کنیم برای ظهور حضرت ولی عصر (ارواحنا فداه) و حکومت جهانی حضرت ولی عصر که آثاری از ظلم و ستم در کره زمین به چشم نخورد.

مجری:

أحسنتم، طیب الله. بسیار زیبا فرمودید، خیلی استفاده کردیم. حضرت استاد اشاره کردند به این نکته مقام معظم رهبری که بنده با اجازه حضرتعالی از سایت ایشان این نکته را بخوانم.

ان شاءالله اهمیت این برنامه و امثال این برنامه و وظیفه خطیری که به گردن هرکسی که توانایی ایجاد چنین محفلی را دارد برای خودمان تذکری باشد و برای همه گوشزدی باشد.

در سایت «Khamenei.ir» اینطور ذکر شده است که دیروز مقام معظم رهبری (مدظله العالی) فرمودند:

"دروغ و فریب و جنگ روانی دشمن را افشا کنید. یک روزی بود زمان امام که نه اینترنت بود و نه ماهواره‌ها به این شکل بود. آنجا امام می‌گفت که دشمن با قلم با شما مبارزه می‌کند. امام متوجه بود. امروز بحث قلم نیست. امروز بحث فضای مجازی و ماهواره‌هاست."

ان شاءالله که بتوانیم در این عرصه خطیر موفق باشیم.

کمر همت را محکم بسته ایم، برای رسوایی معاندین مکتب تشیع

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

بنده همین امروز به دوستان دستور اکید دادم که شبکه‌های معاند را رصد کنند. ما شبکه‌های وهابی را که رصد می‌کنیم. عزیزم جناب آقای «دکتر یزدانی» هفته‌ای یک جلسه بحث‌هایی در رابطه با این کلیپ‌ها دارند.

ما با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری و اگر این هم نبود اصلاً کاملاً قضیه روشن است و مسئله عقلی است. ایشان مطلب فوق العاده ای نفرمودند، بلکه مسئله واقعی است که ما به آن توجه نداریم و به ما توجه دادند.

ما گفتیم شبکه‌های معاند و شبکه‌های وهابی هردو خوب رصد شود. ما در «شبکه جهانی حضرت ولی عصر» که ان شاءالله امیدواریم جزو زمینه سازان قیام حضرت مهدی باشد، با تمام توان به صورت پررنگ آنها را رسوا می‌کنیم و برای مردم معرفی شود.

بنده روزی در زمان «شبکه جهانی ولایت» همین جا بحث داشتم. آقایی از کردستان زنگ زد که کلیپ آن موجود است. او گفت: ما باید دست و پای شما را ببوسیم. بنده گفتم: این چه حرفی است که شما می‌زنید.

او گفت: اگر افشاگری شما در رابطه با داعش نبود، من و فرزندانم الآن در سوریه در کنار داعش می‌جنگیدیم.

افشاگری‌ها که مقام معظم رهبری به آن اشاره کردند خیلی مهم است. امروزه یک کودک خردسال گوشی دست گرفته و تمام این قضایا در جریان است.

امروزه ماهواره‌ها بُرد خودشان را از دست دادند و ما باید تمام تلاش خود را به کار ببریم تا افشاگری‌ها را به فضای مجازی بکشانیم.

دشمنان شبانه روز شبهه افکنی می‌کنند و مردم را دلسرد می‌کنند و تشویق به اغتشاش می‌کنند و از هر آب گِل آلودی سعی می‌کنند ماهی بگیرند. این قضایا باید برای مردم روشن شود و هرکسی در حد توان خود تلاش کند.

ما ان شاءالله به حول قوه الهی تصمیم جدی داریم که این قضایا را مطرح کنیم و در فضای مجازی منتشر کنیم. حداقل ما با حدود سیصد کانال و گروه در فضای مجازی مرتبط هستیم.

ما به حول قوه الهی و عنایت حضرت ولی عصر تصمیم جدی داریم که قدری این قضیه را جدی‌تر دنبال کنیم.

ما از دوستان بیننده هم تقاضا داریم که اگر پیشنهاد و مطالب و نکاتی در اختیار دارند، زحمت بکشند به شماره واتس آپ «شبکه جهانی حضرت ولی عصر» یا دیگر اپلیکیشن ها ارسال کنند.

دوستان محبت کنند اپلیکیشن ها را زیرنویس کنند تا اگر دوستان مطالبی به ذهنشان می‌رسد و کلیپ‌هایی از معاندین یا وهابی‌ها دارند در اختیار ما هم قرار بدهند.

ما هرچه بخواهیم احاطه آنچنانی نداریم. این افراد از یک فضای بسیار گسترده‌ای استفاده می‌کنند. ما در حد توان خودمان در این زمینه تلاش می‌کنیم. دوستان هم اگر کلیپی داشتند در اختیار ما بگذارند.

ما ان شاءالله به حول قوه الهی ملزم هستیم این افراد را رسوا کنیم و پاسخ‌های کوبنده به این افراد بدهیم و در فضای مجازی هم منتشر کنیم. ما در خدمت شما هستیم.

مجری:

سلامت باشید، خیلی ممنون و متشکرم. عزیزان بیننده همانطور که حضرت استاد فرمودند، شماره اپلیکیشن های ایتا، اسکایپ و واتس آپ هست.

اگر قصد دارید در همین جلسه تماس بگیرید، ان شاءالله در انتهای جلسه عزیزان اتاق فرمان با شما تماس خواهند گرفت. اگر نکته خاصی هست، دغدغه‌ای هست یا سؤال خاصی دارید ان شاءالله مطرح کنید و پاسخ آن را مستقیماً در همین جلسه بشنوید.

در برنامه «حبل المتین» هستیم و قصد داریم ادامه بدهیم سیر جلساتی که بحثمان راجع به درس‌ها و آموزه‌هایی از امامت و ولایت بود. حضرت استاد لطف فرمودند در باب حدیث «خلفائی اثناعشر» بحثی را آغاز فرمودند.

اگر امکان دارد بشنویم از حضرت استاد یک مختصری از آنچه در جلسات گذشته مطرح شده است. ان شاءالله سؤال جدید را هم از محضر حضرت استاد می‌پرسیم.

خلاصه ای از مباحث گذشته پیرامون امامت الهی ائمه اطهار (علیهم السلام)

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

اعوذ بالله من الشیطان الرجیم بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین و هو خیر ناصر و معین الحمدلله و الصلاة علی رسول الله و علی آله آل الله لاسیما علی مولانا بقیة الله و اللعن الدائم علی اعدائهم اعداء الله إلی یوم لقاء الله

اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و العن أعدائهم اجمعین إلی لقاء یوم الدین

ما در گذشته در رابطه با حدیث «خلفائی اثناعشر» صحبت کردیم که رسول اکرم فرمود: جانشینان من دوازده نفر هستند. ما روایاتی از کتاب «صحیح بخاری» و «صحیح مسلم» آوردیم و نظریه علمای بزرگ اهل سنت را هم نقل کردیم.

همه آنها ادعا کرده بودند که ما مراد از فرمایش پیغمبر اکرم را نفهمیدیم. آن‌ها خلفای واقعی رسول اکرم را که در صدر اسلام کنار زده شد محسوب نکردند و افراد دیگری که جای آنها نشستند و خلفای پیغمبر را از حق مسلمشان محروم کردند حساب کردند.

اهل سنت در ذهنشان خلفای چهارگانه‌ای درست کردند و بعد از آن هم معاویه و یزید و ولید و عبدالملک مروان و دیگر افراد را به عنوان خلفای رسول اکرم برشمردند.

خلفایی که جای خلفای واقعی رسول اکرم را گرفتند، جامعه را به لجن کشاندند و آبروی اسلام را بردند. همین افراد باعث شدند که کتاب «آیات شیطانی» و امثال آن نوشته شود.

ما این مطالب را مطرح کردیم و گفتیم تنها مذهبی که با حدیث «خلفائی اثناعشر» تطبیق می‌کند مذهب شیعه امامیه است، نه اهل سنت و نه زیدیه و نه اسماعیلیه و نه فرق دیگر!

ما این مطالب را از کتب اهل سنت مفصل مطرح کردیم. دوستان می‌توانند به سایت «شبکه جهانی حضرت ولی عصر» مراجعه کنند و بحث‌های ما را دنبال کنند.

در جلسه گذشته عزیزم سؤالی طرح کرد مبنی بر اینکه آیا حدیث «خلفائی اثناعشر» در کتب شیعه هم آمده است یا خیر؟! ما موارد متعددی با سندهای معتبر نقل کردیم. در کتب شیعه هم این تعبیر آمده است که رسول اکرم فرمود: خلفای من دوازده نفر هستند.

در بعضی از روایات هم اسامی ائمه اطهار آمده بود که ما آنها را برای جلسات بعد گذاشتیم. من در خدمت حضرتعالی هستم.

مجری:

بسیار عالی، خیلی ممنون و متشکرم. حضرتعالی با این تأکید که می‌فرمایید ما مخصوصاً نسبت به این واژه جستجو کردیم. حتماً در خاطر بینندگان هم هست که چقدر روایات زیادی را حضرت استاد در این باب آوردند و ذکر کردند.

این واژه واژه‌ای است که شاید در نزد جامعه اهل سنت باری داشته باشد، اما بالاخره شیعیان افرادی هستند که واژه‌های مقدس‌تر و پرمعناتر و بامضمون تری در قاموس معنایی شیعه مطرح شده است. از جمله آنها کلمه «امام» و «ائمه» هست.

نمی‌دانم که حال ما تعبیر «اثناعشر» را نسبت به ائمه اطهار هم می‌توانیم پیدا کنیم یا خیر؟!

خلفای دوازدهگانه پیامبر (صلی الله علیه و آله) به تعداد نقبای بنی اسرائیل!

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

ما در کتاب‌های اهل سنت تعبیری را داشتیم که قبلاً عرض کردیم. حال بنده به نمونه‌ای از آن اشاره می‌کنم.

به عنوان مثال در کتاب «تفسیر ابن کثیر» شاگرد «ابن تیمیه» متوفای 774 هجری آمده است که «شعبی» از «مسروق» نقل می‌کند که ما نزد «عبدالله بن مسعود» نشسته بودیم و او برای ما قرآن قرائت می‌کرد.

«فقال له رجل یا أبا عبد الرحمن هل سألتم رسول الله کم یملک هذه الأمة من خلیفة»

مردی آمد و گفت: ای ابو عبدالرحمن! آیا از پیغمبر اکرم سؤال کردید که خلفای بعد از پیغمبر اکرم چند نفر هستند؟!

«فقال عبد الله ما سألنی عنها أحد منذ قدمت العراق قبلک»

عبدالله بن مسعود گفت: از زمانی که من به عراق آمدم کسی چنین سؤالی از من نپرسیده است.

«ثم قال نعم ولقد سألنا رسول الله»

بله، ما از پیغمبر اکرم سؤال کردیم که خلفای شما چند نفر هستند.

«فقال إثنا عشر کعدة نقباء بنی إسرائیل»

حضرت فرمود: خلفای من دوازده نفر هستند، همانطور که نقبای بنی اسرائیل دوازده نفر بودند.

تفسیر القرآن العظیم، اسم المؤلف: إسماعیل بن عمر بن کثیر الدمشقی أبو الفداء، دار النشر: دار الفکر - بیروت – 1401، ج 2، ص 33، باب المائدة: (12 - 14) ولقد أخذ الله... ..

ما قبلاً این روایت را مفصل آوردیم و آیات قرآن را هم در این زمینه مطرح کردیم. من می‌خواهم عرض کنم همین واژه «کعدة نقباء بنی إسرائیل» را کاملاً در کتب شیعه ملاحظه می‌کنیم.

ابتدا بنده توضیح مختصری در رابطه با «نقباء» عرض کنم. قرآن کریم در سوره مبارکه مائده آیه دوازده می‌فرماید:

(وَ لَقَدْ أَخَذَ اللَّهُ مِیثاقَ بَنِی إِسْرائِیلَ وَ بَعَثْنا مِنْهُمُ اثْنَی عَشَرَ نَقِیبا)

خدا از بنی اسرائیل پیمان گرفت، و از آنها دوازده رهبر و سرپرست برانگیختیم.

سوره مائده (5): آیه 12

ما نظر آقایان نظیر «قرطبی» را در کتاب «تفسیر» ایشان آوردیم که در خصوص معنای واژه «نقیب» می‌نویسد:

«النقیب کبیر القوم القائم بأمورهم»

بزرگ قوم کسی که امور جامعه را به عهده می‌گیرد.

الجامع لأحکام القرآن، اسم المؤلف: أبو عبد الله محمد بن أحمد الأنصاری القرطبی، دار النشر: دار الشعب – القاهرة، ج 6، ص 112، باب المائدة: (12) ولقد أخذ الله... ..

در حقیقت قوام امور کشور به عهده نقیب است. نقیب به معنای کسی است که امور کشور و ولایت امر مسلمین در دست اوست.

بنده امشب ابتدا می‌خواهم همین تعبیر را مطرح کنم که نقباء بنی اسرائیل دوازده نفر بودند، رسول اکرم می‌فرماید: خلفای من و ائمه بعد از من هم دوازده نفر هستند، مثل نقباء بنی اسرائیل.

«مرحوم خزاز» متوفای 400 هجری در کتاب «کفایة الأثر» صفحه 155 مفصل آورده است که رسول اکرم فرمود:

«سَتَفْتَرِقُ أُمَّتِی عَلَی ثَلَاثٍ وَ سَبْعِینَ فِرْقَةً مِنْهَا فِرْقَةٌ نَاجِیةٌ وَ الْبَاقُونَ هَالِکةٌ»

امت من به هفتاد و سه فرقه منشعب می‌شوند. یک فرقه اهل نجات است و سایر فرقه‌ها هلاک می‌شوند.

«وَ النَّاجِیةُ الَّذِینَ یتَمَسَّکونَ بِوَلَایتِکمْ وَ یقْتَبِسُونَ مِنْ عِلْمِکمْ وَ لَا یعْمَلُونَ بِرَأْیهِمْ فَأُولئِک ما عَلَیهِمْ مِنْ سَبِیلٍ»

اهل نجات کسانی هستند که به ولایت علی بن أبی طالب تمسک می‌کنند، از علم تو بهره می‌برند، به قیاس و رأی عمل نمی‌کنند.

«فَسَأَلْتُ عَنِ الْأَئِمَّةِ»

از تعداد ائمه سؤال کردم.

«فَقَالَ عَدَدَ نُقَبَاءِ بَنِی إِسْرَائِیلَ»

حضرت فرمود: به عدد نقباء بنی اسرائیل.

کفایة الأثر فی النصّ علی الأئمة الإثنی عشر، نویسنده: خزاز رازی، علی بن محمد، محقق / مصحح: حسینی کوهکمری، عبد اللطیف، ص 155، باب ما روی عن أمیر المؤمنین علی بن أبی طالب ص عن النبی ص فی النصوص علی الأئمة الاثنی عشر ع

بازهم در کتاب «کفایة الأثر» صفحه 168 آمده است امام حسن مجتبی (علیه السلام) می‌فرماید:

«سَأَلْتُ جَدِّی رَسُولَ اللَّهِ ص عَنِ الْأَئِمَّةِ بَعْدَهُ»

از جدم رسول الله در خصوص امامان بعد از او سؤال کردم.

«فَقَالَ ع الْأَئِمَّةُ بَعْدِی عَدَدَ نُقَبَاءِ بَنِی إِسْرَائِیلَ اثْنَا عَشَرَ »

حضرت فرمود: ائمه بعد از من به تعداد نقباء بنی اسرائیل دوازده نفر هستند.

«أَعْطَاهُمُ اللَّهُ عِلْمِی وَ فَهْمِی وَ أَنْتَ مِنْهُمْ یا حَسَنُ»

خداوند عالم علم و درک مرا به آنها عطا کرده است و تو هم جزو آنان هستی.

«قُلْتُ یا رَسُولَ اللَّهِ فَمَتَی یخْرُجُ قَائِمُنَا أَهْلَ الْبَیت»

عرض کردم: یا رسول الله! قائم اهلبیت چه زمانی خروج می‌کند؟

«قَالَ یا حَسَنُ إِنَّمَا مَثَلُهُ کمَثَلِ السَّاعَةِ ثَقُلَتْ فِی السَّماواتِ وَ الْأَرْض»

حضرت فرمود: داستان قیام حضرت مهدی همانند قیامت است که بر آسمان و زمین سنگین است.

«لا تَأْتِیکمْ إِلَّا بَغْتَة»

حضرت مهدی به صورت ناگهانی ظهور خواهد کرد.

کفایة الأثر فی النصّ علی الأئمة الإثنی عشر، نویسنده: خزاز رازی، علی بن محمد، محقق / مصحح: حسینی کوهکمری، عبد اللطیف، ص 168، باب ما روی عن الحسن بن علی عن رسول الله ص فی النصوص علی الأئمة الاثنی عشر ص

الآن که ما نشسته‌ایم شاید ده دقیقه دیگر، یک ساعت دیگر، یک روز دیگر، یک سال دیگر یا چند سال دیگر بدون اینکه اصلاً در جریان باشیم به صورت ناگهانی منادی بین آسمان و زمین ندا می‌کند: یا أهل العالم أنا المهدی!

بازهم در کتاب «کفایة الأثر» صفحه 197 روایت سوم آمده است که «عباس بن سهل ساعدی» نقل می‌کند که از حضرت فاطمه زهرا سؤال کردم از ائمه بعد از رسول اکرم که آنها چند نفر هستند؟!

«فَقَالَتْ سَمِعْتُ رَسُولَ اللَّهِ یقُولُ الْأَئِمَّةُ بَعْدِی عَدَدَ نُقَبَاءِ بَنِی إِسْرَائِیلَ»

حضرت فرمودند از رسول خدا شنیدم که فرمود: تعداد ائمه بعد از من به اندازه نقباء بنی اسرائیل است.

کفایة الأثر فی النصّ علی الأئمة الإثنی عشر، نویسنده: خزاز رازی، علی بن محمد، محقق / مصحح: حسینی کوهکمری، عبد اللطیف، ص 197، باب ما جاء عن فاطمة ص عن النبی ص فی النصوص علی الأئمة الاثنی عشر ع

بازهم در صفحه 166 می‌بینیم که امام حسن مجتبی (علیه السلام) از قول نبی مکرم اسلام نقل می‌کنند که حضرت می‌فرماید:

«الْأَئِمَّةُ بَعْدِی عَدَدَ نُقَبَاءِ بَنِی إِسْرَائِیلَ وَ حَوَارِی عِیسَی»

تعداد ائمه بعد از من به تعداد نقباء بنی اسرائیل و حواریون حضرت عیسی است.

«مَنْ أَحَبَّهُمْ فَهُوَ مُؤْمِنٌ وَ مَنْ أَبْغَضَهُمْ فَهُوَ مُنَافِقٌ»

هرکسی آنها را دوست داشته باشد مؤمن است و هرکسی بغض و کینه آنها را داشته باشد منافق است.

«هُمْ حُجَجُ اللَّهِ فِی خَلْقِهِ وَ أَعْلَامُهُ فِی بَرِیتِه»

آن‌ها حجت‌های خداوند عالم در میان زمین هستند.

کفایة الأثر فی النصّ علی الأئمة الإثنی عشر، نویسنده: خزاز رازی، علی بن محمد، محقق / مصحح: حسینی کوهکمری، عبد اللطیف، ص 166، باب ما روی عن الحسن بن علی عن رسول الله ص فی النصوص علی الأئمة الاثنی عشر ص

در روایت دیگر در صفحه 129 از قول «حذیفه» آمده است که می‌گوید «سلمان» از تعداد ائمه سؤال کرد. رسول اکرم فرمود:

«الْأَئِمَّةُ بَعْدِی عَدَدَ نُقَبَاءِ بَنِی إِسْرَائِیل»

ائمه بعد از من به تعداد نقباء بنی اسرائیل است.

«تِسْعَةٌ مِنْ صُلْبِ الْحُسَینِ»

نُه تن از آنها از صلب امام حسین هستند.

«وَ مِنَّا مَهْدِی هَذِهِ الْأُمَّةِ»

مهدی این امت از ماست.

«أَلَا إِنَّهُمْ مَعَ الْحَقِّ وَ الْحَقُّ مَعَهُمْ»

حق با دوازده امام است و این دوازده امام برحق هستند.

«فَانْظُرُوا کیفَ تَخْلُفُونِّی فِیهِم»

ببینید چگونه با آنها برخورد می‌کنید.

کفایة الأثر فی النصّ علی الأئمة الإثنی عشر، نویسنده: خزاز رازی، علی بن محمد، محقق / مصحح: حسینی کوهکمری، عبد اللطیف، ص 129، باب ما جاء عن حذیفة بن أسید عن النبی ص فی النصوص علی الأئمة الاثنی عشر صلوات الله علیهم أجمعین

عزیزان به این روایات خوب دقت کنند. شاید ما برای اولین بار است که این مباحث را به این شکل گسترده مطرح می‌کنیم.

مجری:

استاد متأسفانه فرصت محدود است، اما به نظرم برای بینندگان عزیز هم جای تأمل دارد که ما همان ابتدا آیه‌ای که حضرتعالی مطرح فرمودید:

(لَقَدْ أَخَذْنا مِیثاقَ بَنِی إِسْرائِیل)

ما از بنی اسرائیل پیمان گرفتیم.

سوره مائده (5): آیه 70

این میثاق را گرفتیم، اما بعد از آن در آیه بعد آنها خلاف میثاق عمل کردند. خیلی راحت حضرت می‌توانستند بفرمایند که دوازده نفر هستند.

حال این تطبیق که حواسمان را جمع کنیم یک بار چنین رفتاری که آنها کردند را ما انجام ندهیم بسیار درس‌های زیادی دارد. متأسفانه فرصت نیست که در این جلسه به آنها بپردازیم.

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

واقعاً چنین است. ما روایات متعدد داریم تمام آنچه در انبیاء گذشته بوده است، «حذو النعل بالنعل» در امت من اتفاق خواهد افتاد. رسول گرامی اسلام به امیرالمؤمنین می‌فرماید:

«أَمَا تَرْضَی أَنْ تَکونَ مِنِّی بِمَنْزِلَةِ هَارُونَ من مُوسَی»

جایگاه تو نسبت به من همانند جایگاه حضرت هارون نسبت به حضرت موسی است.

الجامع الصحیح المختصر، اسم المؤلف: محمد بن إسماعیل أبو عبدالله البخاری الجعفی، دار النشر: دار ابن کثیر, الیمامة - بیروت - 1407 - 1987، الطبعة: الثالثة، تحقیق: د. مصطفی دیب البغا، ج 3، ص 1359، ح 3503

چرا پیغمبر اکرم نیامدند نسبت به جایگاه شیث نسبت به حضرت آدم بگویند؟! چرا حضرت نیامدند نسبت به جایگاه حضرت سلیمان نسبت به حضرت داود بفرمایند؟! چرا حضرت نسبت به جایگاه حضرت یوسف و حضرت یعقوب نفرمودند؟!

چرا حضرت نامی از دیگر انبیاء نبردند، بلکه حضرت موسی و حضرت هارون را مقایسه کرده است؟! بعد از اینکه حضرت موسی فرمود:

(اخْلُفْنِی فِی قَوْمِی وَ أَصْلِحْ وَ لا تَتَّبِعْ سَبِیلَ الْمُفْسِدِینَ)

جانشین من در میان قوم من باش و (آن‌ها را) اصلاح کن و از روش مفسدان پیروی منما.

سوره اعراف (7): آیه 142

این یکی از واژه‌هایی است که ما آن را تنها از زبان حضرت موسی می‌شنویم. از میان تمام پیامبرانی که اسامی آن در قرآن کریم آمده است، حضرت موسی به صورت واضح و صریح خلیفه معین کردند. حضرت موسی می‌فرماید:

(اخْلُفْنِی فِی قَوْمِی)

قوم حضرت موسی چکار کردند؟! بعد از رفتن حضرت موسی، حضرت هارون را کنار زدند و به سراغ سامری رفتند. فرمایشات رسول گرامی اسلام همگی پیام دارد.

ما می‌بینیم در کتاب «کافی» جلد اول صفحه 532 حدیث 10 آمده است امام باقر (علیه السلام) می‌فرماید:

«إِنَّ اللَّهَ أَرْسَلَ مُحَمَّداً إِلَی الْجِنِّ وَ الْإِنْسِ وَ جَعَلَ مِنْ بَعْدِهِ اثْنَی عَشَرَ وَصِیاً»

خداوند رسول اکرم را به سوی جن و انس فرستاده است و بعد از آن دوازده وصی قرار داده است.

«مِنْهُمْ مَنْ سَبَقَ وَ مِنْهُمْ مَنْ بَقِی»

بعضی از آنها گذشته است و بعضی از آنها باقی است.

«وَ کلُّ وَصِی جَرَتْ بِهِ سُنَّةٌ»

هر وصی با سنتی آمده و خواهد آمد.

«وَ الْأَوْصِیاءُ الَّذِینَ مِنْ بَعْدِ مُحَمَّدٍ عَلَی سُنَّةِ أَوْصِیاءِ عِیسَی وَ کانُوا اثْنَی عَشَرَ»

اوصیاء بعد از رسول الله طبق اوصیاء حضرت عیسی هستند و دوازده نفر هستند.

«وَ کانَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ ع عَلَی سُنَّةِ الْمَسِیح»

امیرالمؤمنین هم برمبنای سنت حضرت مسیح خواهد بود.

کافی، نویسنده: کلینی، محمد بن یعقوب، محقق / مصحح: غفاری علی اکبر و آخوندی، محمد، ج 1، ص 532، ح 10

در کتاب «کمال الدین» روایتی بسیار واضح‌تر آمده است. «شیخ صدوق» متوفای 381 هجری است. در این کتاب آمده است که رسول اکرم فرمود:

«أَنَا سَیدُ النَّبِیینَ وَ عَلِی بْنُ أَبِی طَالِبٍ سَیدُ الْوَصِیینَ»

من سید پیامبران هستم و علی بن أبی طالب سید اوصیاء است.

«وَ إِنَّ أَوْصِیائِی بَعْدِی اثْنَا عَشَرَ أَوَّلُهُمْ عَلِی بْنُ أَبِی طَالِبٍ وَ آخِرُهُمُ الْقَائِمُ»

اوصیاء بعد از من دوازده نفر هستند که اولین آنها علی بن أبی طالب و آخرین آنها حضرت قائم است.

کمال الدین و تمام النعمة، نویسنده: ابن بابویه، محمد بن علی، محقق / مصحح: غفاری، علی اکبر، ج 1، ص 280، ح 29

دقت کنید اولین وصی حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) و آخرین وصی حضرت مهدی (ارواحنا فداه) است.

بازهم در روایت دیگر در کتاب «کافی» صفحه 533 حدیث 16 از قول امام باقر (علیه السلام) آمده است که فرمود:

«نَحْنُ اثْنَا عَشَرَ إِمَاماً مِنْهُمْ حَسَنٌ وَ حُسَینٌ ثُمَّ الْأَئِمَّةُ مِنْ وُلْدِ الْحُسَینِ ع»

ما دوازده امام هستیم. حسین و حسین از ماست و دیگر امامان از فرزندان امام حسین هستند.

کافی، نویسنده: کلینی، محمد بن یعقوب، محقق / مصحح: غفاری علی اکبر و آخوندی، محمد، ج 1، ص 533، ح 16

بازهم روایت دیگر در کتاب «کفایة الأثر» است. در این روایت آمده است که رسول الله فرمود:

«إِنَّ هَذَا الْأَمْرَ یمْلِکهُ بَعْدِی اثْنَا عَشَرَ إِمَاماً تِسْعَةٌ مِنْ صُلْبِ الْحُسَینِ ع أَعْطَاهُمُ اللَّهُ عِلْمِی وَ فَهْمِی مَا لِقَوْمٍ یؤْذُونَنِی فِیهِمْ لَا أَنَالَهُمُ اللَّهُ شَفَاعَتِی»

کفایة الأثر فی النصّ علی الأئمة الإثنی عشر، نویسنده: خزاز رازی، علی بن محمد، محقق / مصحح: حسینی کوهکمری، عبد اللطیف، ص 166، باب ما روی عن الحسن بن علی عن رسول الله ص فی النصوص علی الأئمة الاثنی عشر ص

در این زمینه که نُه نفر از صلب امام حسین هستند، روایات الی ماشاءالله است. شاید ما نزدیک به سی مورد روایت داریم که نُه تن از ائمه اطهار از نسل امام حسین (علیه السلام) هستند.

نکته جالب اینجاست که رسول اکرم اولین نفر از ائمه و آخرین آن بزرگواران را معین کرده‌اند و فرموده است: امام اول علی بن أبی طالب است و قبل از آن بزرگوار امامی نیست. آخرین امام هم حضرت مهدی است و بعد از حضرت مهدی هم امامی نیست.

عزیزان به این روایات خوب دقت کنند. در کتاب «کمال الدین» صفحه 282 از قول امام حسین (علیه السلام) و آن بزرگوار از امیرالمؤمنین به نقل از رسول گرامی اسلام روایتی نقل شده است که می‌فرماید:

«الْأَئِمَّةُ بَعْدِی اثْنَا عَشَرَ أَوَّلُهُمْ أَنْتَ یا عَلِی»

امامان بعد از من دوازده نفر هستند. یا علی! اولین آنها تو هستی.

این فرمایش رسول گرامی اسلام به این معناست که قبل از تو امامی نیست و هرکسی قبل از تو ادعای امامت کند باطل است. این روایت خیلی واضح و روشن است، به این معنا که پیغمبر اکرم بر امامت قبل از امیرالمؤمنین خط بطلان کشیده است.

«وَ آخِرُهُمُ الْقَائِمُ الَّذِی یفْتَحُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ عَلَی یدَیهِ مَشَارِقَ الْأَرْضِ وَ مَغَارِبَهَا»

و آخرین آنها هم حضرت مهدی است، کسی که خداوند عالم به دست او شرق و غرب عالم را فتح خواهد کرد.

کمال الدین و تمام النعمة، نویسنده: ابن بابویه، محمد بن علی، محقق / مصحح: غفاری، علی اکبر، ج 1، ص 282، ح 35

بازهم می‌بینیم در کتاب «کمال الدین» آمده است که رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) می‌فرماید:

«أَنَا سَیدُ النَّبِیینَ وَ عَلِی بْنُ أَبِی طَالِبٍ سَیدُ الْوَصِیینَ وَ إِنَّ أَوْصِیائِی بَعْدِی اثْنَا عَشَرَ أَوَّلُهُمْ عَلِی بْنُ أَبِی طَالِبٍ وَ آخِرُهُمُ الْقَائِمُ ع»

کمال الدین و تمام النعمة، نویسنده: ابن بابویه، محمد بن علی، محقق / مصحح: غفاری، علی اکبر، ج 1، ص 280، ح 29

دوستان عزیز دقت کنند که اولین وصی پیغمبر اکرم، علی بن أّبی طالب است و قبل از آن بزرگوار اگر کسی ادعای وصایت کند خلاف فرمایش رسول اکرم است.

آخرین امام هم حضرت مهدی است. هرکسی ادعا کند بعد از حضرت مهدی امام هست باید بر ادعای او خط بطلان کشید.

بازهم در کتاب «الإختصاص» اثر «شیخ مفید» روایتی از قول «اصبغ بن نباته» آمده است که می‌گوید از «ابن عباس» مطلبی شنیدم. داستان این روایت مفصل است، اما ایشان در نهایت می‌نویسد:

«فَالْأَئِمَّةُ بَعْدِی أَوَّلُهُمْ عَلِی وَ آخِرُهُمْ الْمَهْدِی صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیهِمْ أَجْمَعِین»

الإختصاص، نویسنده: مفید، محمد بن محمد، محقق / مصحح: غفاری، علی اکبر و محرمی زرندی، محمود، ص 224، باب حدیث فی الأئمة ع

این روایت‌ها کاملاً مسئله را روشن می‌کند.

مجری:

طیف عظیمی از افرادی که شبهه می‌کنند، باید به این روایات دقت کنند. از یک طرف افرادی هستند که خود را شیعه می‌نامند، اما اخیراً ادعا کرده‌اند که دوازده امام هم بعد از امام دوازدهم داریم. این روایات به ادعای آن دسته پاسخ می‌دهد.

این روایت به کسانی هم که معتقدند امیرالمؤمنین چهارمین خلیفه است پاسخ می‌دهد. همین یک روایت همه شبهات را حل کرده است.

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

یک روایت هم نیست. شاید این روایات مجموعاً نزدیک چهل یا پنجاه روایت است که در زمره روایات متواتر است. امام اول، خلیفه اول و وصی اول امیرالمؤمنین است. امام آخر، وصی آخر و خاتم ائمه اطهار حضرت مهدی است. من در خدمت حضرتعالی هستم.

مجری:

سلامت باشید، حضرت استاد خیلی لطف فرمودید. ان شاءالله پیگیر هستیم و در ذهنتان هم باشد. ما این تعابیر را شنیدیم، اما مابین تعبیرها «تِسْعَةٌ مِنْ صُلْبِ الْحُسَینِ ع» بود و اینکه آنها دوازده نفر هستند.

حال اینکه بخواهیم مفصلاً راجع به روایتی که تک تک ائمه اطهار را نام برده باشد و بخواهیم نام ائمه اطهار را بشنویم از حضرت استاد سؤال خواهیم پرسید. یک فاصله می‌گیریم، ان شاءالله برمی گردیم در خدمتتان خواهیم بود.

عرض سلام مجدد خدمت همه شما بینندگان عزیز و ارجمند «شبکه جهانی حضرت ولی عصر».

الحمدلله این توفیق را داریم ادامه می‌دهیم برنامه «حبل المتین» را و در محضر حضرت استاد آیت الله حسینی قزوینی هستیم.

همانطور که ملاحظه می‌فرمایید تلفن‌ها زیرنویس شده است. این امکان برایتان هست که تماس بگیرید. ان شاءالله صدای شما عزیزان را داخل استودیو خواهیم شنید.

اگر سؤالی دارید مطرح کنید، اگر دغدغه یا مطلبی هست بیان کنید. ان شاءالله پاسخگوی شما خواهیم بود.

حضرت استاد در بحث‌های قبلی که در همین جلسه مطرح شد، بیان فرمودید که در بسیاری از روایاتی که بخشی از آنها را قبل از میان برنامه ذکر فرمودید اولین و آخرین خلیفه به اسم، مشخص شده بودند.

مسلماً عزیزانی که همراه ما بودند در چندین جلسه از ابتدای «حبل المتین» در بسیاری از جلسات که حدیث ثقلین و حدیث سفینه را بررسی می‌کردیم، اینکه خلیفه بلافصل بعد از وجود نازنین پیغمبر اکرم حضرت امیرالمؤمنین هستند بحث مفصلی انجام شد.

ما نسبت به این قسمت فعلاً دست نگهداریم، اما نسبت به آخر روایت که آخرین ائمه از ائمه اطهار مشخص است چه استفاده‌ای می‌توانیم انجام دهیم برای استدلالی در مقابل «احمد البصری» ها و سایر مدعیان مهدویت می‌توانیم بیاوریم؟!

اگر مرد هستید و فرزند پدرتان هستید، برای مناظره بیایید!!!

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

سؤال خوبی فرمودید. ما گفتیم نزدیک چهل روایت داریم که رسول اکرم می‌فرماید: "ائمه بعد از من"، "اوصیاء بعد از من"، "خلفای بعد از من" دوازده نفر هستند که اولین آن علی بن أبی طالب است و آخرین آن هم حضرت مهدی است.

بعد از حضرت مهدی، امام و خلیفه و وصی نیست. آیت الله کورانی «احمد بصری» را «دجال بصره» نامیده است.

«احمد بصری» ادعا کرد که من فرزند پنجم امام مهدی هستم، به من دستور داده است که زمینه را برای آمدن حضرت مهدی آماده کنم!!!!

ایشان در بیست رجب سال 1426 هجری قمری نامه‌ای نوشت و آیت الله کورانی نامه ایشان را منتشر کرد. متن نامه به این شرح است:

"نشر أحمد إسماعیل رسالة مفتوحة الی السید القائد الخامنئی مد ظله (یأمره) فیها بأن یؤمن به و یسلمه حکم إیران، لأنه رسول المهدی!

«احمد اسماعیل» نامه‌ای به رهبر ایشان نوشته است که به او ایمان بیاورد و حکومت ایران را به ایشان تسلیم کند، زیرا او فرستاده حضرت مهدی است!

و هذا نص رسالة ثانیة له إلی السید القائد الخامنئی و عدد من العلماء، عرف فیها بحرکته: السلام علی أهل لا إله إلا الله من أهل لا إله إلا الله، السلام علی کل قلب وحد الله تعالی و أصبح بیتا من بیوته، السلام علی الذین یستمعون القول فیتبعون أحسنه و لا تأخذهم فی الله لومة لائم

أما بعد إلی السید علی الخامنئی السلام علیکم و رحمة الله و برکاته...

إلی السید القزوینی فی إیران السلام علیکم و رحمة الله و برکاته...

ما از این نامه خبری نداشتیم تا اینکه توسط آیت الله کورانی منتشر شد. ایشان در ادامه افراد دیگری نظیر «شیخ علی کورانی» و «سید مقتدی صدر» و «محمود هاشمی» را مورد خطاب قرار داده است. جالب اینجاست که ایشان در آخر می‌نویسد:

إلی من یهمه الأمر

کسانی که به قضیه ظهور حضرت مهدی اهمیت می‌دهند رساله مرا بخوانند. الآن عصر ظهور مقدس ظاهر شده است. بسیاری از علامات به وقوع پیوسته است و بعضی از علامات محتومه باقی مانده است. ظهور حضرت مهدی نزدیک است.

فأبعدها عن قیام الإمام المهدی (ع) بثمانیة أشهر تقریباً"

بینندگان عزیز دقت کنید. کسانی که فریب خوردید و صدای من به گوشتان می‌رسد، به این مطالب دقت کنید.

این نامه «أحمد الحسن» است که یقین داشته باشید وجود خارجی ندارد. بنده به لفظ جلاله قسم می‌خورم که «أحمد الحسن» وجود خارجی ندارد و دروغ محض است. ایشان نوشته است: "دورترین مدت برای قیام حضرت مهدی تقریباً هشت ماه است."

الآن از نامه ایشان هجده سال گذشته است. ایشان در نامه نوشته است که هشت ماه دیگر حضرت مهدی قیام می‌کند. همین یک مطلب کافی نیست که بگوییم این شخص باطل است؟!

ما هم بارها اعلام کردیم که شما خود نامه نوشتید و اسم بنده را هم بردید. من بارها گفتم که حاضرم با این شخص مناظره کنم.

ما به دفتر و مکتب نجف که ادعا می‌کنند نماینده تام الاختیار ایشان هستند و سخن مکتب نجف سخن «احمد الحسن» هست ایمیل زدیم و یک هفته هم فرصت دادیم.

ما گفتیم که با توجه به نامه شما حاضریم با شما مناظره کنیم. موضوع مناظره این نیست که شما فرزند حضرت مهدی یا فرستاده حضرت مهدی هستید، بلکه موضوع مناظره کفر و ارتداد شماست!

ما می‌خواهیم کفر شما را ثابت کنیم و در این خصوص هم مناظره می‌کنیم و هم مباهله می‌کنیم. دجال الدجالین و یاوه‌تر از «احمد الحسن» کسانی هستند که او را تبلیغ می‌کنند.

بیچاره و بدبخت هم کسانی هستند که فریب این افراد را خورده‌اند. دل ما به حال این فریب خورده‌ها می‌سوزد.

چرا این شخص برای مناظره نیامد؟! این سخن ما تمام دنیا را فراگرفت و به گوش تمام این افراد رسید. اگر حرف ما به گوش این افراد نرسیده است، دوستان شما را به حضرت فاطمه زهرا سوگند می‌دهم پیام ما را به گوش فریب خورده‌ها برسانید.

به این فریب خورده‌ها بگویید که قزوینی می‌گوید ما حاضریم با شما مناظره کنیم. اگر ثابت شود که او فرزند حضرت مهدی است، ما زیر پای او را هم می‌بوسیم و خاک زیر پای او را طوطیای چشممان می‌کنیم.

مگر این شخص نمی‌خواهد اتباعش زیاد شود؟! بیاید مناظره‌ای کند و بنده را متقاعد کند، ما هم از اتباع «احمد الحسن» می‌شویم.

بنده قول می‌دهم که اگر حکومت ایران هم اجازه ندهد به کشور دیگری می‌روم و در آنجا از «احمد الحسن» تبلیغ می‌کنم و حداقل بیست تا سی هزار نفر را به طرف «احمد الحسن» می‌کشانم. از این بهتر؟! دیگر چرا معطل هستید؟!

این یاوه سرایی‌ها را کنار بگذارید و مسخره بازی‌ها را تمام کنید. دسته‌ای از آخوندها یا افرادی که فریب خورده‌اند و به خاطر پول یا شهرت از «احمد الحسن» تبلیغ و ترویج می‌کنند. اگر مرد هستید و فرزند پدرتان هستید، برای مناظره بیایید.

اگر این شخص حلال زاده است، بیاید و مناظره کند و ثابت کند که فرزند حضرت مهدی است.

در این صورت من خدمت همه مراجع عظام تقلید می‌رسم، سلام ایشان را می‌رسانم و می گویم که برای بنده ثابت شد که «احمد الحسن» فرزند حضرت مهدی است و آمده است تا زمینه ساز قیام حضرت مهدی باشد.

با لطفی که اهلبیت به ما داشته و محبتی که مراجع عظام تقلید به ما دارند، می‌دانند که ما به این سادگی زیر بار هر حرفی نمی‌رویم!

چرا راه راست را کنار گذاشتید و راه کج را می‌روید؟! چرا تعداد اندکی افراد ساده روستایی یا افراد بی فرهنگ را طعمه قرار دادید و از طریق خواب دیدن و هیپنوتیزم آنها را فریب می‌دهید؟! مرد و مردانه به میدان بیایید!!

طبق این روایت، شما غلط می‌کنید می گویید حضرت مهدی ما را فرستاده؟!

ما در اینجا گفتیم که ائمه اطهار دوازده نفر هستند، اولین آنها حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) و آخرین آنها حضرت مهدی است.

روایتی که این افراد به آن استدلال می‌کنند، روایتی است که در کتاب «الغیبة» آمده است. روایت سندا ضعیف است، اما من کاری با آن ندارم.

در این روایت آمده است شبی که رسول اکرم از دنیا رفت، فرمود: قلم و کاغذی بیاورید. ایشان می‌نویسد که این روایت در کتب اهل سنت هم هست. حال در کتب اهل سنت آمده است:

«إن نبی الله لیهجر»

الطبقات الکبرى، اسم المؤلف: محمد بن سعد بن منیع أبو عبدالله البصری الزهری، دار النشر: دار صادر - بیروت، ج 2، ص 242، باب ذکر الکتاب الذی أراد رسول الله

و نامه نوشته نشد. در این روایت آمده است:

«یا عَلِی إِنَّهُ سَیکونُ بَعْدِی اثْنَا عَشَرَ إِمَاماً وَ مِنْ بَعْدِهِمْ اثْنَا عَشَرَ مَهْدِیاً»

یا علی! بعد از من دوازده امام خواهد آمد و بعد از او هم دوازده مهدی خواهد آمد.

مهدی به معنای هدایت شده است.

«یا عَلِی أَوَّلُ الِاثْنَی عَشَر»

یا علی! تو اولین این دوازده نفر هستی.

در این روایت آمده است زمانی که تو از دنیا می‌روی امامت با امام حسن است. زمانی که امام حسن از دنیا می‌رود امامت با امام حسین است. زمانی که امام حسین از دنیا می‌رود امامت با امام سجاد است. زمانی که نوبت به امام حسن عسکری می‌رسد؛

«فَإِذَا حَضَرَتْهُ الْوَفَاةُ فَلْیسَلِّمْهَا إِلَی ابْنِهِ مُحَمَّدٍ الْمُسْتَحْفَظِ مِنْ آلِ مُحَمَّدٍ»

زمانی که وفات امام حسن عسکری می‌رسد، امامت را تسلیم می‌کند به فرزندش حضرت مهدی.

آقایانی که فریب خورده‌اید، پنبه را از گوشتان بیرون بیاورید و خوب دقت کنید.

«فَذَلِک اثْنَا عَشَرَ إِمَاماً»

این دوازده امام است.

همان دوازده امامی که ما آوردیم.

«ثُمَّ یکونُ مِنْ بَعْدِهِ اثْنَا عَشَرَ مَهْدِیاً»

بعد از آن دوازده نفری که هدایت شده هستند خواهند آمد.

در اینجا مراد دوازده نیروی حضرت مهدی یا دوازده تن از استانداران و یاران حضرت مهدی است.

«(فَإِذَا حَضَرَتْهُ الْوَفَاةُ) فَلْیسَلِّمْهَا إِلَی ابْنِهِ أَوَّلِ الْمُقَرَّبِینَ»

زمانی که وفات حضرت مهدی می‌رسد، امامت را تسلیم می‌کند به فرزندش که اولین مقربین است.

«لَهُ ثَلَاثَةُ أَسَامِی اسْمٌ کاسْمِی وَ اسْمِ أَبِی وَ هُوَ عَبْدُ اللَّهِ وَ أَحْمَدُ وَ الِاسْمُ الثَّالِثُ الْمَهْدِی هُوَ أَوَّلُ الْمُؤْمِنِین»

الغیبة (للطوسی) / کتاب الغیبة للحجة، نویسنده: طوسی، محمد بن الحسن، محقق / مصحح: تهرانی، عباد الله و ناصح، علی احمد، ص 150، باب الکلام علی الواقفة

هنوز که حضرت مهدی نیامده و وفات نفرموده است، شما چه غلطی می‌کنید که می گویید حضرت مهدی ما را فرستاده است؟!

اگر به این روایت استدلال می‌کنید، صرفنظر از ضعف سند آن می‌گوید که وقتی حضرت مهدی آمد و ظهور کرد و وفاتشان رسید، امامت را به فرزندش که از اولین مقربین هست واگذار می‌کند.

صبر کنید حضرت مهدی بیاید، ظهور کند، حکومت جهانی‌اش را تشکیل بدهد. زمانی که وفات حضرت مهدی رسید ببینیم که حضرت چه کسی را به عنوان هدایت شده انتخاب می‌کنند. بازهم در کتاب «کمال الدین» آمده است که رسول اکرم فرمود:

«اثْنَا عَشَرَ مَهْدِیاً وَ لَمْ یقُلْ اثْنَا عَشَرَ إِمَاماً»

دوازده مهدی، نگفت دوازده امام.

کمال الدین و تمام النعمة، نویسنده: ابن بابویه، محمد بن علی، محقق / مصحح: غفاری، علی اکبر، ج 2، ص 358، ح 56

خیلی واضح و روشن است. پیغمبر اکرم می‌فرماید که نگفت بعد از حضرت مهدی دوازده امام می‌آید. در اینجا آمده است که دوازده مهدی و هدایت شده می‌آید و ارتباطی به امام ندارد.

ببینید «ناظم العقیلی بی عقل» در کتاب «وصیت و وصی احمد الحسن» چقدر این روایت را احمقانه توجیه کرده است. او می‌نویسد: "آنگاه فرمودند: نه فرموده دوازده امام، بلکه فرمودند: دوازده مهدی."

شما توجیه احمقانه او را ببینید. اگر به شعور خودت احترام قائل نیستی، به شعور مخاطبین خود احترام بگذار. او در ادامه می‌نویسد:

"امام صادق نفی مطلق از ذریه امام مهدی را نمی‌خواست بلکه خواست مشخص کند که آنها همانند پدرانشان اثناء عشر ائمه نیستند بلکه به مرتبه‌ای پایین‌تر هستند."

در این روایت آمده است: «وَ لَمْ یقُلْ اثْنَا عَشَرَ إِمَاماً»، نگفت آنها امام هستند به این معناست که آنها امام نیستند. حال او ادعا می‌کند که آنها امام هستند، اما در مرتبه‌ای پایین‌تر هستند.

اگر شما این مطلب را به دیوانه‌های تیمارستان بگویید، دهان شما را خرد می‌کنند. او ادعا می‌کند که آنها همانند دوازده امام نیستند، بلکه مرتبه‌ای پایین‌تر از آنها هستند.

روایت می‌فرماید: «وَ لَمْ یقُلْ اثْنَا عَشَرَ إِمَاماً» بلکه دوازده مهدی هستند. «عقیلی» در ادامه می‌نویسد: "وگرنه آنها ائمه‌ای هستند که مردم را بعد از پدرانشان رهبری خواهند نمود به دلیل قول امام مهدی در دعای سابق."

این مسخره بازی‌ها را کنار بگذارید و مردم را فریب ندهید. عزیزانی که فریب خورده‌اید، قدری دقت کنید. این حرف آنهاست و اینها هم روایت است.

ما چهل یا پنچاه روایت خواندیم که فرموده بود اولین ائمه اطهار حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) و آخرین ائمه حضرت مهدی است. بعد از حضرت مهدی امامی نداریم.

حال بحث رجعت اصلاً ربطی به این قضایا ندارد و آن جزو همان دوازده امام هستند. در این چهل روایت آمده است که آخرین امام حضرت مهدی است، آخرین خلیفه حضرت مهدی است و آخرین وصی حضرت مهدی است. ما در خدمت شما هستیم.

مجری:

صحبت که بسیار مفصل است، اما به همین مقدار بسنده می‌کنیم و تماس‌های شما عزیزان را می‌شنویم. ان شاءالله اگر فرصتی باقی ماند، بازهم بحثمان را ادامه می‌دهیم.

تماس‌های بینندگان برنامه:

در خدمت آقای اسماعیلی از ابهر هستیم. آقای اسماعیلی بفرمایید:

بیننده (آقای اسماعیلی از ابهر – شیعه):

با عرض سلام خدمت سروران گرامی.

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

سلام علیکم و رحمة الله.

بیننده:

خسته نباشید. عذرخواهی می‌کنم پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) فرمودند که امامان بعد از من دوازده نفر هستند، اما «امام موسی صدر» و امام خمینی و امامانی با این مضمون هم امام خوانده می‌شوند.

در جایی خواندم که امام خمینی امام چندم است. بنده جواب آنها را دادم، اما در تلویزیون معانی امام را برای این بی سوادان روشن بفرمایید.

بنده عرض کردم که امام به معنای پیشواست. به عنوان مثال امام خمینی برای مبارزه جلو افتادند و مردم هم از ایشان تبعیت کردند.

بنابراین در اینجا آیت الله خمینی را امام خطاب کردند. امام خمینی امام معصوم نیست. لطفاً این قضیه را به طور کامل روشن بفرمایید. با تشکر

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

آقای اسماعیلی عزیز دست شما درد نکند. شما اصلاً امام خمینی را مثال نزنید. در حال حاضر در سراسر جهان هر روز میلیون‌ها نماز جماعت برگزار می‌شود. هر نماز جماعت هم یک امام دارد. با این حساب باید بگوییم که میلیون‌ها امام وجود دارد!

مراد از اینکه می گویند ائمه اطهار دوازده نفر هستند، مراد ائمه‌ای است که پیغمبر اکرم آنها را به عنوان خلیفه و جانشین و امام معصوم منصوب کرده است. ائمه‌ای که واسطه فیض هستند، مسئول تشکیل حکومت هستند، رفع ظلم می‌کنند.

همانطور که حضرتعالی هم فرمودید ائمه‌ای که در روایات داریم، امام معصومی است که آیه تطهیر، آیه مباهله، آیه ابلاغ و آیه اکمال در حق آنها نازل شده است. هر گردی که گردو نیست!

امام خمینی (رضوان الله تعالی علیه) یا امام موسی صدر یا دیگر بزرگان را ملاک قرار ندهید. اگر چنین باشد شما در شهر خودتان حداقل پنجاه مسجد دارید و هر مسجدی یک امام دارد. آقای اسماعیلی عزیز دست شما درد نکند.

مجری:

تشکر می‌کنیم از آقای اسماعیلی که از ابهر همراه ما بودند. همانطور که مطرح کردند ممکن است بعضی از بی سوادان یا افراد مغرض با انگیزه‌هایی این شبهات را مطرح کنند. حقیقت واضح است و حضرت استاد هم به روشنی به این مطلب اشاره فرمودند.

جناب آقای بهادری از کرج پشت خط هستند. آقای بهادری در خدمت شما هستیم و صدایتان را می‌شنویم:

بیننده (آقای بهادری از کرج – شیعه):

بسم الله الرحمن الرحیم. عرض سلام و شب بخیر دارم خدمت حضرت آیت الله حسینی قزوینی و جناب آقای مرعشی دو سید بزرگوار.

مجری:

علیکم السلام و رحمة الله.

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

سلام علیکم و رحمة الله.

بیننده:

در تأیید فرمایشات حضرت استاد در کتاب «کنز العمال» اثر «متقی هندی» جلد یازدهم رسول گرامی اسلام فرمودند:

«یوشک أن یأتی علی الناس زمان لا یبقی من الإسلام إلا اسمه ولا یبقی من القرآن إلا رسمه»

زمانی می‌رسد که از اسلام تنها اسمش باقی می‌ماند و از قرآن تنها رسمش باقی می‌ماند.

کنز العمال فی سنن الأقوال والأفعال، اسم المؤلف: علاء الدین علی المتقی بن حسام الدین الهندی، دار النشر: دار الکتب العلمیة - بیروت - 1419 هـ-1998 م، الطبعة: الأولی، تحقیق: محمود عمر الدمیاطی، ج 11، ص 80، ح 31136

پیغمبر اکرم فرمودند: روزی خواهد آمد که سنت مرا تحریف می‌کنند. سنت شکنی‌های گسترده و مخالفت با من.

حضرت استاد باید توجه داشته باشیم که خداوند متعال برای دین، کتابش و سنت پیغمبر اکرم محافظ قرار داده است. این محافظان همان دوازده امام هستند.

امامان همانند کشتی می‌مانند که به وسیله زنجیر دوازده حلقه‌ای به ساحل وصل است. این کشتی تا زمانی که به زنجیر متصل است، هرچه دریا تلاطم داشته باشد این کشتی غرق نمی‌شود به جهت اینکه به وسیله زنجیر به ساحل وصل است.

خداوند متعال کشتی انسان را با دوازده حلقه یعنی دوازده ائمه اطهار به ساحل نجات وصل کرده است. تا زمانی که این دوازده حلقه به هم متصل باشد، این کشتی هیچگاه قابل غرق شدن نیست. در ادیان گذشته واژه دوازده گانه آمده است.

به عنوان مثال نقباء بنی اسرائیل دوازده نفر بودند. حواریون حضرت عیسی دوازده نفر بودند. فرزندان اسماعیل دوازده نفر بودند. چشمه‌های اعجاز بنی اسرائیل دوازده عدد بود. اصوات و اشاره به دوازده نفر بودن امامان است.

این واقعاً حق است که حضرت استاد می‌فرمایند، اما اگر اجازه بدهید بنده سؤالی از آقایان وهابی بپرسم. خداوند متعال در سوره نساء آیه 105 خطاب به پیغمبر اکرم می‌فرماید:

(إِنَّا أَنْزَلْنا إِلَیک الْکتابَ بِالْحَقِّ لِتَحْکمَ بَینَ النَّاسِ بِما أَراک اللَّهُ وَ لا تَکنْ لِلْخائِنِینَ خَصِیما)

ما این کتاب را به حق بر تو فرستادیم تا به آنچه خداوند به تو آموخته، در میان مردم قضاوت کنی و از کسانی مباش که از خائنان حمایت نمایی.

سوره نساء (4): آیه 105

یعنی حرف نهایی را باید پیغمبر اکرم بزنند. حال سؤال اینجاست که چرا مانع از گفتن حرف پیغمبر اکرم که به حق هم بود شدند؟!

چرا در هنگام بیماری رسول گرامی اسلام این موضع گیری از طرف جناب عمر بن خطاب انجام شد، اما همین اصحاب در مورد مرض الموت خلیفه اول ابوبکر می گویند که او چیزهایی می‌گفت بعد به هوش می‌آمد.

عثمان اسم عمر بن خطاب را خودسرانه در وصیت ابوبکر نوشت، اما وقتی ابوبکر به هوش آمد همان چیزی که عثمان نوشته بود را تأیید کرد.

حال جلوی رسول خدا که می‌خواست برای جلوگیری از گمراهی بعدی مردم که به آن دچار نشوند مطلبی بنویسند را گرفتند. چرا جلوی حضرت را در آن حال گرفتند؟! رسول گرامی اسلام که شخصیت معمولی نبودند.

یک شخصیت عادی و معمولی وقتی وصیتنامه می‌نویسد، به جهت اینکه در آن وصیتنامه اسم عمر بن خطاب به عنوان خلیفه آمده است را می‌پذیرند.

چرا عمر بن خطاب به عثمان نگفت که ابوبکر در حال هذیان گویی است و چرا وصیت ابوبکر را پاره نکرد؟! چرا شخصیت بزرگی همانند پیغمبر اکرم هذیان می‌گوید، اما یک شخصیت معمولی هذیان نمی‌گوید؟!

آیا خلیفه دوم در بیماری که به شکمش ضربه زده بودند، مگر نگفت قلم و کاغذی بیاورید تا من اسامی شش نفر را ببرم و شورا درست کنم؟! آیا او در مرض الموت نبود؟!

چطور ایشان در مرض الموت آزاد است تا اسم شش نفر را ببرد، اما پیغمبر اکرم آزاد نیست اسم یک نفر را بفرماید؟! پیغمبر اکرم هذیان می‌گوید، اما خلیفه اول و خلیفه دوم هذیان نمی‌گویند!!

اگر جعل و انتخاب حق کسی نیست چطور پیغمبر اکرم این حق را ندارد، اما آقای ابوبکر و عمر و عثمان این حق را دارند؟! آیا این ایستادگی در مقام حکم قطعی خداوند نیست؟! آقایان وهابی این را به ما جواب بدهید. والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته

مجری:

احسنتم، طیب الله. بسیار عالی، خیلی ممنون و متشکرم آقای بهادری عزیز. حضرت استاد اگر نکته‌ای هست بفرمایید.

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

عبارت «لا یبقی من الإسلام إلا اسمه» هم در منابع شیعه به صورت مفصل آمده است و هم در منابع اهل سنت آمده است.

عزیزمان از کتاب «کنز العمال» اثر «متقی هندی» نقل کردند. اولاً بنده اشاره کنم که در کتاب «کافی» از قول امیرالمؤمنین نقل شده است که حضرت فرمود:

«سَیأْتِی عَلَی النَّاسِ زَمَانٌ لَا یبْقَی مِنَ الْقُرْآنِ إِلَّا رَسْمُهُ وَ مِنَ الْإِسْلَامِ إِلَّا اسْمُهُ»

به زودی روزگاری بر امت من فرا می‌رسد که از قرآن جز نوشته‌هایش و از اسلام جز نامش باقی نمی‌ماند.

«یسَمَّوْنَ بِهِ وَ هُمْ أَبْعَدُ النَّاسِ مِنْهُ»

خود را مسلمان می‌نامند در حالی که دورترین مردم از اسلامند.

«مَسَاجِدُهُمْ عَامِرَةٌ وَ هِی خَرَابٌ مِنَ الْهُدَی»

مسجدهایشان از نظر بنا آباد است، اما از هدایت تهی می‌باشد.

«فُقَهَاءُ ذَلِک الزَّمَانِ شَرُّ فُقَهَاءَ تَحْتَ ظِلِّ السَّمَاءِ»

فقیهان آن روزگار بدترین فقیهان زیر این آسمان کبودند.

«مِنْهُمْ خَرَجَتِ الْفِتْنَةُ وَ إِلَیهِمْ تَعُود»

فتنه و گمراهی از آنها برمی خیزد و باز به آنها برمی گردد.

کافی، نویسنده: کلینی، محمد بن یعقوب، محقق / مصحح: غفاری علی اکبر و آخوندی، محمد، ج 8، ص 308، ح 479

جالب است که این روایت را آقای «بخاری» در کتاب «خلق افعال العباد» آورده است. گفتنی است که تمام روایات این کتاب صحیح است.

مجری:

آقا سعید از تهران پشت خط هستند. آقا سعید عزیز در خدمت شما هستیم، بفرمایید:

بیننده (آقا سعید از تهران – اهل سنت):

سلام علیکم و رحمة الله.

مجری:

سلام علیکم و رحمة الله.

بیننده:

حاج آقا سلام عرض کردم.

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

سلام و رحمة الله. آقا سعید ما خیلی وقت است که صدای شما را نمی‌شنویم.

بیننده:

حاج آقا ما خیلی به شما ارادت داریم، کم سعادتی از ماست.

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

شما لطف دارید، ما شما را دوست داریم.

بیننده:

هرموقع وقت دارید حتماً مزاحم شما می‌شویم.

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

قدم روی چشم ما بگذارید و به قم تشریف بیاورید. ما در خدمت شما هستیم.

بیننده:

سلامت باشید، خیلی محبت دارید. حضرت استاد به جهت اینکه وقت خیلی نمانده است، سلسله برنامه‌هایی در شبکه دارید که ادیان مختلف را نقد می‌کنید که به نوعی از شیعه منشعب شدند. به عنوان مثال بهائیت و «احمد بصری».

اتفاقاً برنامه بهائیت را خیلی می‌پسندم که شما اجرا می‌کنید، زیرا واقعاً یک فرقه متأسفانه گمراهی هستند که هرچقدر روی این مسائل بیشتر توضیح داده شود ممکن است یک سری انسان‌های فریب خورده به راه بیایند.

حضرت استاد سؤال بنده این است شما قبول دارید که اگر یک دین حق باشد که از آن ادیان مختلفی منشعب شوند که ارتباطی با آن دین ندارد و فرقه فرقه شده‌اند، قبول دارید که این کار عمل نادرستی است؟!

آن‌ها از مسیر وحدت کلمه خارج شدند و برای خودشان شاخه شاخه شدند. حضرت استاد قبول دارید که این کار درست نیست؟!

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

در آن شکی نیست. در قرآن کریم هم آمده است: بعد از آنکه پیامبران آمدند، مردم متفرق شدند و اختلاف ایجاد کردند.

بیننده:

(وَ ما تَفَرَّقَ الَّذِینَ أُوتُوا الْکتابَ إِلاَّ مِنْ بَعْدِ ما جاءَتْهُمُ الْبَینَة)

ولی اهل کتاب (در دین خدا) اختلاف نکردند مگر بعد از آنکه دلیل روشن برای آنان آمد.

سوره بینه (98): آیه 4

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

بله.

بیننده:

حضرت استاد ببینید عرض بنده این است الآن شما قبول دارید که دین شیعه امامیه که حضرتعالی دعوت گر آن هستید به نوعی منشعب شده از اسلام یا عقیده دارید که شیعه خود اسلام است؟!

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

ما عقیده داریم شیعه خود اسلام است، زیرا ما بیش از پنجاه روایت داریم که رسول اکرم فرمود:

«والذی نفسی بیده إن هذا وشیعته لهم الفائزون یوم القیامة»

تاریخ مدینة دمشق وذکر فضل‌ها وتسمیة من حلها من الأماثل، اسم المؤلف: أبی القاسم علی بن الحسن إبن هبة الله بن عبد الله الشافعی، دار النشر: دار الفکر - بیروت - 1995، تحقیق: محب الدین أبی سعید عمر بن غرامة العمری، ج 42، ص 371، باب آخر الجزء السابع والتسعین بعد الأربعمائة من الفرع

و:

«فأنت یا علی وشیعتک فی الجنة»

المناقب، نویسنده: الموفق الخوارزمی، تحقیق: الشیخ مالک المحمودی، ربیع الثانی 1414، ناشر: مؤسسة النشر الإسلامی التابعة لجماعة المدرسین بقم المشرفة، ص 317، ح 318

و:

«هو أنت وشیعتک یوم القیامة راضین مرضیین»

مراد تو و شیعیانت هستید. در روز قیامت هم شما از خداوند راضی هستید و هم خداوند از شما راضی است.

روح المعانی فی تفسیر القرآن العظیم والسبع المثانی، اسم المؤلف: العلامة أبی الفضل شهاب الدین السید محمود الألوسی البغدادی، دار النشر: دار إحیاء التراث العربی – بیروت، ج 30، ص 207، باب البینة: (8) جزاؤهم عند ربهم... ..

اصلاً قضیه شیعه در زمان رسول گرامی اسلام منعقد شده است و چیزی نیست که بعد از رسول اکرم ایجاد شده باشد.

ما ان شاءالله شاید بعدها بحث‌هایی داشته باشیم. ما یک شیعه اعتقادی داریم که این شیعه اعتقادی در زمان رسول اکرم نشأت گرفت. افرادی نظیر «ابو سعید خدری»، «سلمان»، «ابوذر» و دیگران در رأس آن بودند.

ما همچنین یک شیعه سیاسی داریم که با شیعه اعتقادی فرق دارد. حتی بعضی از حوزویان و نویسندگان ما هم نتوانستند بین شیعه اعتقادی و شیعه سیاسی را تشخیص بدهند.

شیعه سیاسی عمدتاً بعد از قضایای قتل عثمان می‌آید. در نتیجه جامعه به شیعه سیاسی علوی و شیعه سیاسی عثمانی تقسیم می‌شود.

بعد از آن شیعه‌های مختلفی از آنها نشعب می‌شود و بعد فرق‌های مختلفی نظیر اهل حدیث، مرجئه، خوارج، زیدیه، اسماعیلیه و امثال آن منشعب می‌شوند.

بیننده:

حضرت استاد بحث من با شیعه اعتقادی است.

مجری:

آقا سعید به جهت اینکه فرصت هم محدود است، ادامه سؤالی که روز سه شنبه در جلسه «استاد شریفی» پرسیده بودید را دارید درست است؟

بیننده:

دقیقاً همان است.

مجری:

بنابراین از ادامه این سؤال پیگیری کنید تا بتوانیم از فرصت کمال استفاده را ببریم.

بیننده:

ادامه آن این است که اگر شیعه خود اسلام است که مطمئناً حضرتعالی نظرتان این است، من می‌خواهم ببینم الآن اصلی از اصول مذهب شما امامت الهی است. درست است؟

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

بله.

بیننده:

استاد ریشه این امامت الهی در قرآن کریم کجاست؟! امامتی که شما به آن اعتقاد دارید که بعد از نبوت می‌آید، توسط خداوند منصوب است، معصوم است، علم غیب دارد، علم ما کان و ما یکون دارد، حاضر و ناظر است؟! آن‌ها از کجا ریشه گرفته است؟

حضرت استاد ما هرچقدر تحقیق می‌کنیم، بیشتر به در بسته می‌خوریم. امامت الهی را شما چطور از قرآن کریم توضیح می‌دهید؟! آیا به بنده هم وقت می‌دهید که صحبت کنم؟!

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

آقا سعید یک مرتبه می‌خواهید امامت را در قرآن کریم مطرح کنید. الآن فرصت گذشته است. حضرتعالی آقایی کنید در جلسه بعد من در خدمت شما هستم. اگر قدری زودتر تشریف بیاورید صحبت می‌کنیم. ما یک امامت عامه داریم که قرآن کریم می‌فرماید:

(إِنِّی جاعِلُک لِلنَّاسِ إِماماً)

من تو را امام و رهبر مردم قرار دادم.

سوره بقره (2): آیه 124

جعل امامت به دست الله است.

(إِنِّی جاعِلٌ فِی الْأَرْضِ خَلِیفَة)

من در روی زمین جانشین و حاکمی قرار خواهم داد.

سوره بقره (2): آیه 30

و:

(إِنَّا جَعَلْناک خَلِیفَةً فِی الْأَرْض)

ما تو را خلیفه (و نماینده خود) در زمین قرار دادیم.

سوره ص (38): آیه 26

و:

(وَ جَعَلْناهُمْ أَئِمَّةً یهْدُونَ بِأَمْرِنا)

و آنها را پیشوایانی قرار دادیم که به فرمان ما (مردم را) هدایت می‌کردند.

سوره انبیاء (21): آیه 73

هرکجا واژه «خلیفه» و «امام» آمده است، جعل آن به دست خداوند است. این یک مسئله است که باید نسبت به آن دقت بفرمایید.

مسئله دیگر آیاتی است که در رابطه با ولایت آمده است. ما اصلاً نمی‌توانیم به آیات بدون شأن نزول استناد کنیم. اهل سنت هم همینطور هستند.

در حال حاضر اهل سنت می گویند که آیه 40 از سوره مبارکه توبه در رابطه با ابوبکر است.

آن‌ها بر این عقیده هستند که هرکسی صحبت ابوبکر را منکر باشد کافر است، زیرا در آیه غار ابوبکر به عنوان صحابه پیغمبر اکرم آمده است. حال آنکه اسمی از ابوبکر در آیه غار نیست.

اهل سنت همچنین معتقدند آیه افک در رابطه با عایشه هست. ما هرچه گشتیم اسم عایشه در این آیه نیست. این به برکت شأن نزولی است که در رابطه با این آیات آمده است.

اگر ما شأن نزول را برداریم، فرمایش شما کاملاً صحیح است. اگر ما شأن نزول را قبول داریم که حتی «ابن تیمیه» هم می‌گوید:

«وَمَعْرِفَةُ "سَبَبِ النُّزُولِ" یعِینُ عَلَی فَهْمِ الْآیةِ»

آشنا شدن به شأن نزول به ما در فهم آیه کمک می‌کند.

«فَإِنَّ الْعِلْمَ بِالسَّبَبِ یورِثُ الْعِلْمَ بِالْمُسَبِّبِ»

مجموعة الفتاوی، نویسنده: ابن تیمیة، وفات: 728، چاپ: طبعة الشیخ عبد الرحمن بن قاسم، ج 13، ص 339، فَصْلٌ: الْخِلَافُ بَینَ السَّلَفِ فِی التَّفْسِیرِ قَلِیلٌ

شیعه هم بر این عقیده است. ما می‌بینیم در ذیل آیه شریفه ابلاغ آمده است:

(یا أَیهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ ما أُنْزِلَ إِلَیک مِنْ رَبِّک وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَهُ)

ای پیامبر آنچه از طرف پروردگارت بر تو نازل شده است کاملاً (به مردم) برسان و اگر نکنی، رسالت او را انجام نداده‌ای.

سوره مائده (5): آیه 67

در آیه شریفه آمده است:

(الْیوْمَ أَکمَلْتُ لَکمْ دِینَکمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیکمْ نِعْمَتِی وَ رَضِیتُ لَکمُ الْإِسْلامَ دِینا)

امروز دین شما را کامل کردم و نعمت خود را بر شما تکمیل نمودم و اسلام را به عنوان آئین (جاودان) شما پذیرفتم.

سوره مائده (5): آیه 3

اگر ما شأن نزول را به این آیات اضافه کنیم، دیگر مسئله تمام است. حضرتعالی شب جمعه یا شب دوشنبه آینده اگر توفیق داشتیم تشریف بیاورید تا بیشتر صحبت کنیم. ما حاضریم نیم ساعت آخر وقت را کلاً به بحث با حضرتعالی اختصاص بدهیم.

مجری:

بسیار عالی. این هم یک تضمین مفصل برای آقا سعید عزیز که بعد از مدت‌ها تماس گرفته بودند.

حضرت استاد از محضرتان تشکر می‌کنم. همچنین تشکر می‌کنم از همه شما بینندگان عزیز و ارجمند. عذرخواهی می‌کنم از عزیزانی که پشت خط بودند و متأسفانه نتوانستیم صدایشان را بشنویم. ان شاءالله موفق و مؤید و منصور باشید. تا دیدار آینده خدانگهدار

 


Share
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب
پربحث ترین ها
پربازدیدترین ها