2024 March 28 - پنج شنبه 09 فروردين 1403
نگاهي گذرا بر زندگينامه حضرت معصومه (سلام الله علیها)
کد مطلب: ٥٨٤٦ تاریخ انتشار: ٠٣ آبان ١٤٠٢ تعداد بازدید: 199297
يادداشت » عمومي
نگاهي گذرا بر زندگينامه حضرت معصومه (سلام الله علیها)

حضرت فاطمه معصومه (س)

در روز اول ذيقعده سال 173 هجري، در شهر مدينه چشم به جهان گشود. اين بانوي بزرگوار، از همان آغاز، در محيطي پرورش يافت كه پدر و مادر و فرزندان، همه به فضايل اخلاقي آراسته بودند. عبادت و زهد، پارسايي و تقوا، راستگويي و بردباري، استقامت در برابر ناملايمات، بخشندگي و پاكدامني و نيز ياد خدا، از صفات برجسته اين خاندان پاك سيرت و نيكو سرشت به شمار مي رفت. پدران اين خاندان، همه برگزيدگان و پيشوايان هدايت، گوهرهاي تابناك امامت و سكان داران كشتي انسانيت بودند.

سرچشمه دانش

حضرت معصومه (س) در خانداني كه سرچشمه علم و تقوا و فضايل اخلاقي بود، پرورش يافت. پس از آنكه پدر بزرگوار آن بانوي گرامي به شهادت رسيد، فرزند ارجمند آن امام، يعني حضرت رضا (ع) عهده دار امر تعليم و تربيت خواهران و برادران خود شد و مخارج آنان را نيز بر عهده گرفت. در اثر توجهات زياد آن حضرت، هر يك از فرزندان امام كاظم (ع) به مقامي والا دست يافتند و زبانزد همگان گشتند. ابن صباغ ملكي در اين باره ميگويد: ?هر يك از فرزندان ابي الحسن موسي معروف به كاظم، فضيلتي مشهور دارد?. بدون ترديد بعد از حضرت رضا (ع) در ميان فرزندان امام كاظم (ع)، حضرت معصومه (س) از نظر علمي و اخلاقي، والامقام ترين آنان است. اين حقيقت از اسامي، لقب ها، تعريف ها و توصيفاتي كه ائمه اطهار (ع) از ايشان نموده اند، آشكار است و اين حقيقت روشن مي سازد كه ايشان نيز چون حضرت زينب (س) ?عالمه غير معلمه? بوده است.

مظهر فضايل

حضرت فاطمه معصومه (س) مظهر فضايل و مقامات است. روايات معصومان (ع) فضيلت ها و مقامات بلندي را به آن حضرت نسبت مي دهد. امام صادق (ع) در اين باره مي فرمايند: ?آگاه باشيد كه براي خدا حرمي است و آن مكه است؛ و براي پيامبر خدا حرمي است و آن مدينه است. و براي اميرمؤمنان حرمي است و آن كوفه است. بدانيد كه حرم من و فرزندانم بعد از من، قم است. آگاه باشيد كه قم، كوفه كوچك ماست، بدانيد بهشت هشت دروازه دارد كه سه تاي آن ها به سوي قم است. بانويي از فرزندان من به نام فاطمه، دختر موسي، در آن جا رحلت مي كند كه با شفاعت او، همه شيعيان ما وارد بهشت مي شوند.?

مقام علمي حضرت معصومه (س)

حضرت معصومه (س) از جمله بانوان گرانقدر و والا مقام جهان تشيع است و مقام علمي بلندي دارد. نقل شده كه روزي جمعي از شيعيان، به قصد ديدار حضرت موسي بن جعفر (ع) و پرسيدن پرسش هايي از ايشان، به مدينه منوره مشرف شدند. چون امام كاظم (ع) در مسافرت بود، پرسش هاي خود را به حضرت معصومه (س) كه در آن هنگام كودكي خردسال بيش نبود، تحويل دادند. فرداي آن روز براي بار ديگر به منزل امام رفتند، ولي هنوز ايشان از سفر برنگشته بود. پس به ناچار، پرسش هاي خود را باز خواستند تا در مسافرت بعدي به خدمت امام برسند، غافل از اين كه حضرت معصومه (س) جواب پرسش ها را نگاشته است. وقتي پاسخ ها را ملاحظه كردند، بسيار خوشحال شدند و پس از سپاسگزاري فراوان، شهر مدينه را ترك گفتند. از قضاي روزگار در بين راه با امام موسي بن جعفر (ع) مواجه شده، ماجراي خويش را باز گفتند. وقتي امام پاسخ پرسش ها را مطالعه كردند، سه بار فرمود: پدرش فدايش.

فضيلت زيارت

دعا و زيارت، پر و بال گشودن از گوشه تنهايي، تا اوج با خدا بودن است. دعا و زيارت، جامي است زلال از معنويت ناب دركام عطشناك زندگي؛ و زيارت حرم معصومه (س)، بارقه اميدي در فضاي غبارآلود زمانه، فرياد روح مهجور در هنگامه غفلت و بي خبري، و نسيمي فرحناك و برخاسته از باغستان هاي بهشت است. زيارت مرقد فاطمه معصومه (س)، به انسان اعتماد به نفس مي دهد، و او را از غرق شدن در گرداب نوميدي باز مي دارد و به تلاش بيشتر دعوت مي كند. زيارت مزار با صفاي كريمه اهل بيت (س)، سبب مي شود كه زائر حرم، خود را نيازمند پروردگار ببيند، در برابر او خضوع كند، از مركب غرور و تكبر- كه سرچشمه تمامي بدبختي ها و سيه روزي هاست- فرو آيد و حضرت معصومه (س) را واسطه درگاه پروردگار عالميان قرار دهد. بر همين اساس است كه براي زيارت آن حضرت، پاداش بسيار بزرگي وعده داده شده و آن، ورود به بهشت است. در اين باره از امام جواد (ع) نقل شده كه فرمود: ?هر كس عمه ام را در قم زيارت كند، بهشت از آن اوست?.

برگزيدن شهر قم

پس از آنكه حضرت معصومه (ع) به شهر ساوه رسيد، بيمار شد. چون توان رفتن به خراسان را در خود نديد، تصميم گرفت به قم برود. يكي از نويسندگان در اين باره كه چرا حضرت معصومه (س) شهر قم را برگزيد، مي نويسد: ?بي ترديد مي توان گفت كه آن بانوي بزرگ، روي ملهم و آينده نگر داشت و با توجه به آينده قم و محوريتي كه بعدها براي اين سرزمين پيش مي آيد - محوريتي كه آرامگاه ايشان مركز آن خواهد بود - بدين ديار روي آورد. اين جريان به خوبي روشن مي كند كه آن بانوي الهي، به آينده اسلام و موقعيت اين سرزمين توجه داشته و خود را با شتاب بدين سر زمين رسانده و محوريت و مركزيت آن را با مدفن خود پايه ريزي كرده است.

زيارت حضرت معصومه (س) از منظر روايات

درباره فضيلت زيارت حضرت معصومه (س) روايات فراواني از پيشوايان معصوم رسيده است. از جمله، هنگامي كه يكي از محدثان برجسته قم، به نام ?سعد بن سعد? به محضر مقدس امام رضا (س) شرفياب مي شود، امام هشتم خطاب به ايشان مي فرمايد: ?اي سعد! از ما در نزد شما قبري است?. سعد مي گويد: فدايت شوم! آيا قبر فاطمه دختر موسي بن جعفر (س) را مي فرماييد؟ مي فرمايد: ?آري، هر كس او را زيارت كند، در حالي كه به حق او آگاه باشد، بهشت از آن اوست.?

پيشواي جهان تشيع امام جعفر صادق (س) نيز در اين باره مي فرمايد: ?هر كس او را زيارت كند، بهشت بر او واجب گردد?. و در حديث ديگري آمده است: ?زيارت او، هم سنگ بهشت است?.

زيارت مأثور درباره حضرت معصومه (ع)

يكي از ويژگيهاي حضرت معصومه (س)، ورود زيارتنامه اي از سوي معصومان (س) درباره ايشان است كه پس از حضرت فاطمه زهرا (س)، او تنها بانوي بزرگواري است كه زيارت مأثور دارد. بانوان برجسته اي چون: آمنه بنت وهب، فاطمه بنت اسد، خديجه بنت خويلد، فاطمه ام البنين، زينب كبري، حكيمه خاتون و نرجس خاتون كه هيچ شك و ترديدي در مقام بلند و جايگاه رفيع آن ها نيست. هيچ كدام زيارت مأثور از سوي معصومان (س) ندارند و اين نشان دهنده مقام والاي اين بانوي گرانقدر اسلام است. باشد كه شيعيان و پيروان اهل بيت عصمت و طهارت (س) به ويژه بانوان، اين مقام بزرگ و عالي را پاس بدارند و همواره الگو و مظهر عفاف و تقوا و حيا باشند. تنها در اين صورت است كه روح باعظمت اين بانوي بزرگ از همه ما خشنود خواهد شد.

امام رضا (ع) و لقب معصومه

حضرت فاطمه معصومه (س) بانويي بهشتي، غرق در عبادت و نيايش، پيراسته از زشتي ها و شبنم معطر آفرينش است. شايد يكي از دلايل «معصومه» ناميدن اين بانو، آن باشد كه عصمت مادرش حضرت زهرا (س) در او تجلي يافته است. بر اساس پاره اي از روايات، اين لقب از سوي امام رضا (ع) به اين بانوي والامقام اسلام وارد شده است؛ چنان كه فقيه بلند انديش و سپيد سيرت شيعه، علامه مجلسي (ع) در اينباره ميگويد: امام رضا (ع) در جايي فرمود: «هركس معصومه را در قم زيارت كند، مانند كسي است كه مرا زيارت كرده است».

كريمه اهل بيت

حضرت معصومه (س) در زبان دانشمندان و فقيهان گران قدر شيعه، به لقب ?كريمه اهل بيت? ياد مي شود. از ميان بانوان اهل بيت، اين نام زيبا تنها به آن حضرت اختصاص يافته است. بر اساس روياي صادق و صحيح نسب شناس گرانقدر، مرحوم آيت الله مرعشي نجفي، اين لقب از طرف امام صادق (ع) بر حضرت معصومه (س) اطلاق شده است. در اين رؤيا، امام صادق (ع) به آيت الله نجفي كه با دعا و راز و نياز، تلاش پيگيري را براي يافتن قبر مطهر حضرت زهرا (س) آغاز كرده خطاب فرمود: برتو باد به كريمه اهل بيت.

القاب حضرت معصومه (س)

به طور كلي، سه زيارت نامه براي حضرت معصومه (س) ذكر شده كه يكي از آن ها مشهور و دو تاي ديگر غير مشهور است. اسامي و لقب هايي كه براي حضرت معصومه (س) در دو زيارت نامه غير مشهور ذكر شده؛ به قرار ذيل است: طاهره (پاكيزه)، حميده (ستوده)؛ بِرّه (نيكوكار)؛ رشيده (حد يافته)؛ تقّيه (پرهيزگار)؛ رضّيه (خشنود از خدا)؛ مرضيّه (مورد رضايت خدا)؛ سيده صديقه (بانوي بسيار راستگو)؛ سيده رضيّه مرضّيه (بانوي خشنود خدا و مورد رضاي او)؛ سيدةُ نساء العالمين (سرور زنان عالم). هم چنين محدثّه و عابده از صفات و القابي است كه براي حضرت معصومه (س) عنوان شده است.

شفاعت حضرت معصومه (س)

بالاترين جايگاه شفاعت، از آن رسول گرامي اسلام است كه در قرآن كريم، از آن به ?مقام محمود? تعبير شده است. همين طور دو تن از بانوان خاندان رسول مكرم اسلام، شفاعت گسترده اي دارند كه بسيار وسيع و جهان شمول است و مي تواند همه اهالي محشر را فرا گيرد. اين دو بانوي عالي قدر، صديقه اطهر، حضرت فاطمه زهرا (س) و شفيعه روز جزا، حضرت فاطمه معصومه (س) هستند. در مورد شفاعت گسترده حضرت زهرا (س) همين بس كه شفاعت، مهريه آن حضرت است و به هنگام ازدواج، پيك وحي طاقه ابريشمي از سوي پروردگار آورد كه در آن، جمله ?خداوند مهريه فاطمه زهرا را، شفاعت گنهكاران از امت محمد (ص) قرار داد?، اين حديث از طريق اهل سنت نيز نقل شده است. پس از فاطمه زهرا (س) از جهت گستردگي شفاعت، هيج بانويي به شفيعه محشر، حضرت معصومه (س) نمي رسد. بر همين اساس است كه حضرت امام جعفر صادق (ع) فرمودند: ?با شفاعت او، همه شيعيان ما وارد بهشت مي شوند?.

سرّ قداست قم

در احاديث فراواني به قداست قم اشاره شده است. از جمله امام صادق (ع) قم را حرم اهل بيت (ع) معرفي و خاك آن را، پاك و پاكيزه تعبير كرده است. همچنين ايشان در ضمن حديث مشهوري كه درباره قداست قم به گروهي از اهالي ري بيان كردند، فرمودند: ?بانويي از فرزندان من به نام فاطمه دختر موسي، در آن جا رحلت مي كند كه با شفاعت، او همه شيعيان ما وارد بهشت مي شوند?. او مي گويد: من اين حديث را هنگامي از امام صادق (ع) شنيدم كه حضرت موسي بن جعفر(ع) هنوز ديده به جهان نگشوده بود. اين حديث والا، از رمز شرافت و قداست قم پرده برمي دارد و روشن مي سازد كه اين همه فضيلت و شرافت اين شهر كه در روايات آمده، از ريحانه پيامبر، كريمه اهل بيت (س)، مهين بانوي اسلام، حضرت معصومه (س) سرچشمه مي گيرد كه در اين سرزمين ديده از جهان فرو مي بندد و گرد و خاك اين سرزمين را، توتياي ديدگان حور و ملايك مي كند.

محبت و مباهات حضرت معصومه (س) به امام هشتم

مدت 25 سال تمام، حضرت رضا (ع) تنها فرزند نجمه خاتون بود. پس از يك ربع قرن انتظار، سرانجام ستاره اي تابان از دامان نجمه درخشيد كه هم سنگ امام هشتم (ع) بود و امام (ع) توانست والاترين عواطف انباشته شده و در سوداي دلش را بر او نثار كند. بين حضرت معصومه و برادرش امام رضا (ع) عواطف سرشار و محبت شگفت انگيزي بود كه قلم از ترسيم آن عاجز است. در يكي از معجزات امام كاظم (ع) كه حضرت معصومه (ع) نيز نقشي دارد، هنگامي كه نصراني مي پرسد: شما كه هستيد؟ مي فرمايد: ?من معصومه، خواهر امام رضا (ع) هستم?. اين تعبير، از محبت سرشار آن حضرت به برادر بزرگوارش امام رضا (ع) و نيز از مباهات ايشان به اين خواهر- برادري سرچشمه مي گيرد.

سرآمد بانوان

فاطمه معصومه (س) از جهت شخصيت فردي و كمالات روحي، در بين فرزندان موسي بن جعفر (ع) بعد از برادرش، علي بن موسي الرضا (ع) در والاترين رتبه جاي دارد. اين درحالي است كه بنا بر مستندات رجالي، فرزندان دختر امام كاظم (ع) دست كم هجده تن بوده اند و فاطمه در بين اين همه بانوي گران قدر، سرآمد بوده است. حاج شيخ عباس قمي آنگاه كه از دختران موسي بن جعفر (ع) سخن مي گويد، درباره فاطمه معصومه (س) مي نويسد: ?بر حسب آنچه به ما رسيده، افضل آن ها، سيده جليله معظمه، فاطمه بنت امام موسي (ع) معروف به حضرت معصومه است.

فضيلت بي نظير

شيخ محمد تقي تُستري، در قاموس الرجال، حضرت معصومه (س) را به عنوان بانوي اسوه معرفي كرد و فضيلت وي را در ميان دختران و پسران حضرت موسي بن جعفر (ع)، غير از امام رضا (ع) بي نظير دانسته است. ايشان در اين زمينه چنين مي نويسند: ?در ميان فرزندان امام كاظم (ع) با آن همه كثرتشان، بعد از امام رضا (ع) كسي هم شأن حضرت معصومه (س) نيست?. بي گمان اين گونه اظهار نظرها و نگرش به شخصيت فاطمه دختر موسي بن جعفر (ع) بر برداشت هايي استوار است كه از متن و روايات وارده از ائمه اطهار (ع) به دست آمده است. اين روايت ها، مقام هايي را براي فاطمه معصومه (س) برشمرده اند؛ مقامي كه نظير آن، براي ديگر برادران و خواهران وي ذكر نكرده اند و به اين ترتيب، نام فاطمه معصومه (س) درشمار زنان برتر جهان قرار گرفته است.

به جـــان پاك تو اي دختر امام، ســلام به هر زمان و مـكان و به هر مقام، سـلام

تويـي كه شــاه خراسان بود بــرادر تــو بـــر آن مقام رفيــع و بـر اين مقام، ســلام

به هر عدد كه تكلم شـود به ليل و نهار هــــزار بـار فـــزون تـر ز هـر كـلام، ســلام

صبح تا شب و از شام، تا طليعه صبــح بر آستـانه قــدسـت علي الـدوام، ســلام

در آســـمان ولايــت، مــه تمــامي تـــو ز پاي تا به ســرت اي مـــه تـمـام، ســلام

به پيشگــاه تو اي خواهـــر شه كـَـونين ز فـرد فـرد خليـق، به صبح و شام ســلام

منم كه هر سر مويم به هر زمان گويـد به جـان پــاك تـو اي دخــتـر امـام، ســلام

غروب غمگين

حضرت فاطمه (س) پس از ورود به شهر قم، تنها هفده روز در قيد حيات بود و سپس دعوت حق را لبيك گفت و به سوي بهشت برين پرواز كرد. اين حادثه در سال 201 هجري رخ داد. سلام بر اين بانوي بزرگوار اسلام از روز طلوع تا لحظه غروب. درود بر روح تابناك معصومه (س) كه اينك آفتاب حرم باصفايش، زمين قم را نوراني كرده است. سلام بر سالار زنان جهان و فرزند پيام آوران مهر و مهتران جوانان بهشتي. اي فاطمه! در روز قيامت، شفيع ما باش كه تو در نزد خدا، جايگاهي ويژه براي شفاعت داري.




Share
1 | خادم شهدا | | ١٢:٠٠ - ٢٥ آبان ١٣٨٨ |
با سلام بابت مطلبتون ممنونم از همتون التماس دعا دارم حضرت معصومه(س) را خيلي دوست دارم ان شاءالله كه در قيامت همگي ما خصوصاً ماشيعيان را شفاعت كند من هر شب در نماز شبم با حضرت معصومه (س) صحبت مي كنم ان شاءالله كه هر چه زودتر مرا دعوت به زيارتشون كنن ان شاأالله... التماس دعاي فراوان
2 | فرزين | | ١٠:٤٥ - ٠٣ تير ١٣٨٩ |
سلام
ميگن حضرت معصومه(س)خيلي با کرمه راستش خيلي دلم ميخواد برم زيارتش ولي ...
البته خودم مقصرم چون تنبلي ميکنم ولي خود خانوم حضرت معصومه ميدونه چقدر خودشو واجداد پاکشو دوست دارم و غلامشونم
انشاالله در اولين فرصت ميرم زيارتش
التماس دعا
يا علي مددي
3 | سوگند | | ٢٢:٤٤ - ١٦ مهر ١٣٨٩ |
سايت جامع وكاملي داريدولي كاش درباره كيفيت و چگونگي رابطه ي بين امام رضا(ع)وحضرت معصومه(س)داشتيد.منظورم رابطه ي خواهروبرادري است
4 | مهدي | | ١٥:٢٤ - ١٢ دي ١٣٨٩ |
دستتون درد نکنه
5 | فاطمه دهكردي | | ١٥:٤٨ - ٠٢ بهمن ١٣٨٩ |
بسيار زيباست. از خدا براتون توفييق مي خوام. تو رو خدا ميرين حرم منو هم ياد كنيد. من نويسنده رمان و فيلمنامه هستم. خيلي دوست دارم مي توانستم زندگي خانم رو بصورت فيلمنامه در بياورم
6 | مهدي | | ١٧:٥٤ - ٢٤ اسفند ١٣٨٩ |
از بي بي خيلي متشکرم که لياقت داد تا منم جزء مجاورانش باشم.هر رو ز ميرم حرم واقعا قطعه اي از بهشته.اگه لايق باشم سلامتونو ميرسونم به خانوم.شمام منو دعا کنيد
7 | ابراهيم نصرالهي | | ٢٢:٥٤ - ٢٨ اسفند ١٣٨٩ |
مهدي جان محتاجيم به دعا,رفتي خدمت بي بي ما رو فراموش نكني
ياحيدر مدد"
8 | نيلوفر | | ٠٢:٢٠ - ٢٨ فروردين ١٣٩٠ |
خيلي جالب بود راجب باقي امام ها و معصومين بگذاريد
9 | ساناز مصطفائي | | ٢٤:٥٢ - ٢٦ مرداد ١٣٩٠ |
ممنون از اين مطالب زيبا .منم يه وبلاگ دارم درباره امام رضا خوشحال ميشم ديدن كنيد.ونظر بديد. يا علي

آدرس وبلاگ:http://beheshtehashtom.loxblog.com
10 | باران | | ١٥:٢٧ - ٠٦ مهر ١٣٩٠ |
سلام. من تا حالا با مقام خانم آشنا نبودم. خدا خيرتون بده. فردا ميرم حرم همه تونو دعا مي کنم شماهم براي من دعا کنيد.
11 | حامد عسكري | | ١٨:٣٢ - ٠٦ مهر ١٣٩٠ |
بسيار عالي بود متشكرم
12 | سحر | | ١٥:١٦ - ٠٧ مهر ١٣٩٠ |
خوب بود, ولي يه سوال: حضرت معصومه مجردبود؟
13 | ابر اهيمي | | ١٩:١٠ - ٠٧ مهر ١٣٩٠ |
سلام از مطالب ارزشمندتون بسيار متشكرم اميد است مرا از دعاي خيرتون بهره مند كنيد. التماس دعا

14 | حمسد | | ١٥:٢٤ - ٠٨ مهر ١٣٩٠ |
بانو شما رو به برادتون قسم ميدم. يکبار منو بطلبيد بيام زيارتتون. 26 سالم شد
التماس دعا از همه
15 | مهساصفوي | | ٢٢:٤٠ - ٠٨ مهر ١٣٩٠ |
آنچه درتجربه خودم بدست آوردم رابرايتان ميگذارم.روزي درمنجلاب نااميدي وسختي مشكلاتم درمسافرت بودم.نميدانم چگونه سرازحرم مطهرحضرت معصومه سردرآوردم آنچنان حال روحي داشتم كه فكرميكردم هيچگاه خوب نخواهم شد.بعداززيارت ايشان بودكه متوجه تغييروتحول شگرف روحي خودشدم گويي يك انسان ديگري شده بودم وتاكنون باوجودسختي هايم هنوزبه لطف ايشان باروحيه اي قوي به زندگي ام ادامه ميدهم.به لطف وكرم ايشان باورداشته باشيد.طاعاتتان قبول
16 | شمع | | ١٣:٢٠ - ٢٢ مهر ١٣٩٠ |
متشكرم.اجرتونبا خود حضرت معصومه.منو هم دعا كنيد.
17 | سحر | | ٢٤:٠٩ - ٠٤ آبان ١٣٩٠ |
با سلام سايت خوب و مختصري دارين مي خواستم بپرسم ميتونم مطالب را کپي کنم ايا اين اجازه رو دارم

پاسخ:

با سلام

خواهر گرامي

نشر همه مطالب اين سايت ، براي همگان ، با ذكر منبع مجاز است .

موفق باشيد

گروه پاسخ به شبهات

18 | حميدپور | | ٢٢:٠٢ - ١٢ دي ١٣٩٠ |
من تا حالا زيارت قم نرفتم دعا کنيد موفق به زيارت اين بانوي بزرگوار بشم
19 | سارا | | ٠١:٠٢ - ٣٠ دي ١٣٩٠ |
من عاشقه حضرت معصومه ام و هر روز براش يس ميخونم . هر وقت هم موقعيتش پيش بياد سعي مي کنم زيارتش برم. فداي حضرت معصومه ام که هميشه در سخترين لحظات زندگيم کمکم ميکنه. هر کي رفت زيارت حضرت معصومه سلام منو برسونه و نايب زياره باشه. ممنون. التماس دعا. ممنون از سايت خوبتون
20 | رضا | | ٠٧:٣٧ - ٢٤ بهمن ١٣٩٠ |
ممنون
21 | مجيد | | ٢١:٢٣ - ١٠ اسفند ١٣٩٠ |
باتشكر اگر شعرهاي مربوطه را افزايش دهيد،خيلي بهتر مي شود
بازهم از شما ممنونم
22 | زهرافرجيان | | ٠٩:٥٦ - ١٣ اسفند ١٣٩٠ |
باسلام وخداقوت خيلي زيبابوداجرتون باخداانشاالله موفق وسرافراز باشين وبهترازاين بنويسيد
23 | امير | | ١٦:٤٤ - ١٣ اسفند ١٣٩٠ |
باتشكر از شما يا حضرت معصومه تورا بجان جدت حسين يه بار ديگه دعا كن بيام حرمتو تذكره كربلامو امضا كني خانوم جان شما معدن علم و كرمو سخاوتين يه نيم نگاهم به من بيچاره گناهكار بندازيد
24 | غضنفري | | ١٥:١٢ - ١٤ اسفند ١٣٩٠ |
بنده 3يا4 بار از مطالب سايت در ارتباط ومباحثه با يك سايت ديگر استفاده كردم(البته در راه دفاع از مذهب حقه اهل بيت عليهم السلام) اما فراموش كردم كه منبع را ذكر كنم لذا عذاب وجدان دارم. راه جبران چيست؟

پاسخ:

باسلام

دوست گرامي

اشكالي ندارد

موفق باشيد

گروه پاسخ به شبهات

25 | بيچاره | | ١٩:٤٠ - ٢٠ اسفند ١٣٩٠ |
برام دعا کنيد توروخدا کارم خيلي گيره خواهش ميکنم ممنون
26 | پگاه_و | | ٢٠:٠٩ - ٢٠ مرداد ١٣٩١ |
با عرض سلام و خستا نباشيد. ممنون بابت زنگينامه ي حضرت معصومه ( ع) . واسه ي خودم و کساني مثل خودم که تازه امروز يا روزي تو زندگيشون بر حصب اتفاق از خواب غفلت بيدار ميشن و تازه ميفهمند قم کجاست و حضرت معصومه چه کسي هستن . من تا به امروز عقيده اي به خانم معصومه نداشتم اما امروز فهميدم که تموم زنگي 21 ساله ام رو اشتباه رفتم . فقط ميتونم بگم شرمند ه ي شما هستم خانم معصومه / اميدوارم من خطاکار رو ببخشيد و مورد لطف خودتون قرار بديد . از کساني که ميرن قم يا قم هستن خواهش ميکنم واسه ي من يا همه ي افراديکه مثل من تازه فهميدن که خطا کردند يک طلب بخشش از خانم درخواست کنند . مرسي
27 | معصومه | | ١٢:٤٦ - ٠٤ شهریور ١٣٩١ |
يا حضرت معصومه دعايم کن مشکلم حل شه.از پدر بزرگم ممنونم که اين اسم مقدس رو برايم انتخاب کرده اميدوارم لياقتش رو داشته باشم.
28 | فرامرز راستگو | | ٢٠:٠٢ - ٢٣ شهریور ١٣٩١ |
با سلام از مطلب زيبايتان خيلي لذت بردم واستفاده کردم ممنون
29 | محمد حسام(نوكر اباالفضل ع) | | ١٧:٠٩ - ٢٥ شهریور ١٣٩١ |
ري زاده ايم و مزرعه سبز گندميم
هر صبح با حسين شما در تکلميم
ما شيعه ولايت مولا - نسب نسب
سلمان پابرهنه اي از نسل چندميم
گاهي ميان خنده خورشيد گريه ايم
گاهي ميان گريه زهرا تبسميم
همسايه حريم تو همسايه خداست
پس صد هزار شکر که همسايه قميم
آنقدر عاشقان و بزرگان و عالمان
دلداده تواند که ما بين آن گميم
يا علي ع التماس دعا
30 | خادم امام هشتم | | ١٤:٢٩ - ٢٦ شهریور ١٣٩١ |
خادم امام هشتمم و کنيز برادر بي بي حضرت معصومه (س) تشکر از اين سايت و يارانش لياقت باشه نايب الزياره همه شمايم يا علي مدد
31 | فاطمه احمدي | | ٠٣:٢٠ - ٢٨ شهریور ١٣٩١ |
درود و سلام بي پايان تقديم فرشته اي که از عرش بر فرش فرستاده شد شنيده ايدکه زينب در فراق برادر چگونه از شام به سرزمين کربلاروانه شد تا فراغ براذررا با ديده تر بشويد و غم دوري را باسلامي دوباره تسکين دهد معصومه خواهر نازنين امام رضا دوري برادر را تحمل نکرد با شوق ديدار دوباره برادر از مدينه راهي ايران شد در سرزمين انديشه و علم ارام گرفت تا ملائک روزي هزاران بار در اين سرزمين فرود ايند تا از انوار الهي در اين مکان مقدس تحفه اي به مردم دهند تا با زيارت قبر کريمه اهل بيت محبت خاندان پيامبر افزون گردد سلام ما به رضا و خواهرش معصومه اين ولي نعمتان ما در ايران
32 | محمدرضا قل يان | | ٠٨:٥٦ - ٢٨ شهریور ١٣٩١ |
ازمطالب زيبا وجالب تون خيلي خيلي ممنون . خدا به شما جزاي خير دهد
33 | سحر | | ١٩:٠١ - ٢٨ شهریور ١٣٩١ |
ياحضرت معصومه واسه من بنده گناهكاردعاكن خيلي دلم گرفته ازاينكه انقدرتلاش مي كنم واسه چيزي كه مي خوام ولي نميشه خسته شدم توروبه برادرت امام رضاقسمت ميدم واسم دعا كن به خواسته دلم برسم.
34 | معصومه از ملاير | | ١٩:١٧ - ٢٨ شهریور ١٣٩١ |
ممنون استفاده كردم
دوست داشتم بيشتر مي بود
35 | عبدالحسين افشاري | | ٢٤:٤٠ - ٢٨ شهریور ١٣٩١ |
با ياد الله سلام بسيار خوب بود ولي اي کاش در مورد مسافرت و طي کردن را ه نيز صحبت ميکردي
36 | سيده زهره از بوشهر | | ٠١:١٠ - ٢٩ شهریور ١٣٩١ |
يا کريمه اهلبيت توي ايام تولدتان ومولايمان علي ابن موسي ما را درياب بي بي جان خيلي دست و پا زديم امسالم مثل سالهاي پيش بيايم پابوستون اما انگار قسمتمون نيست بخدا خيلي دلتنگ صحن وسراتونم تو رو خدا ما راهمون دوره شما قميا اگه اين متن رو خونديد و اين ايام رفتين حرم واسه من دلشکسته هم دعا کنيد از شما هم که واسته خير شديد متشکرم مهمان چند روزه ايران خوش آمدي همشيره شاه خراسان خوش آمدي شهر تو آشيانه امن امام هاست گلدسته ات مطاف شب و روز انبياست اينجا مدينه دگر آل فاطمه است اينجا دلشکسته به دنبال فاطمه است يا علي ابن موسي الرضا ادرکني التماس دعا
37 | علي | | ١٧:٣٨ - ٢٩ شهریور ١٣٩١ |
سلام ممنون از مطالبي كه در اختيارم گذاشتيد
38 | ليلاجورابلو | | ١٤:١٨ - ٠٤ مهر ١٣٩١ |
باتشکر از مطلبتون درمورد حضرت معصومه(س) .خيلي دوست دارم يه بار ديگه منو بطلبه ومن با آرامش باهاش خلوت کنم.لطفا کمي بيشتر راجع به ايشان مطلب بگذاريد.باتشکر.
39 | اميد بامري | | ٠٨:٥٩ - ٠٥ مهر ١٣٩١ |
سلام امسال براي اولين باربه زيارت بي بي معصومه شرفياب شدم واقعا برام لذت بخش بود.حقيقتش روم نشدطلب حاجت از بي بي داشته باشم اخه اکثرماوقتي به مشکلي برمي خوريم يادائمه معصومين ميافتيم اماواقعا شده يه باربخاطرزيارت خودشون وعرض ارادت حضورشون شرفياب شيم انشاالله خداوندتبارک وتعالي اين توفيق رونصيب همه مابکند .باتشکر
40 | نيما قلي پور | | ١٠:٢٢ - ١٣ مهر ١٣٩١ |
من شهر قم را خيلي دوست دارم فقط بخاطر وجود پربرکت حضرت معصومه و مسجد بزرگ جمکران وهرسال يک بار به زيارت ايشون به قم ميام
  بعدی [1] [2] [3] [4]  
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب
پربحث ترین ها
پربازدیدترین ها