2024 April 18 - پنج شنبه 30 فروردين 1403
تَأَمُلَاتْ
کد مطلب: ١١١٦٣ تاریخ انتشار: ١٣ تير ١٣٩٦ - ١٣:٣٩ تعداد بازدید: 773
کتابخانه » عمومي
تَأَمُلَاتْ

نام كتاب: تَأَمُلَاتْ

نويسنده: عَبدُ الباقِی قَرْنَه الجَزَائِرِي

معرفی اجمالی:

«عَبدُ الباقِی قَرْنَه الجَزَائِرِي» در سال ۱۳۷۶ هجری قمری مطابق با سال ۱۹۵۷ میلادی در کشور الجزایر، و شهر « بُرْجْ بُوْعْرِيْرِيْجْ» در خانواده اي مالكي مذهب متولد شد. او تحصیلات خود را در دانشگاه پاریس تکمیل نمود وموفق به اخذ مدرک (کارشناسی ارشد) در رشته تربیت شناسی از دانشگاه نامبرده گردید . دکتر عبد الباقی الجزایری در سال ۱۴۰۷ هجری (مطابق با ۱۹۸۷ میلادی) در کشور سوریه به مکتب حقه اهل بيت عليهم السلام گروید ، وی تا مدتی در سوریه مقیم بود و بعد از مدتی راهی ایران شد و تا به امروز در اين كشور زندگي مي كند.

دکتر عبدالباقی تحولات اعتقادی را عمیق وتأثیر گذار دانسته وبه سیر دگرگونی های خود در طی۳۰ سال اشاره می نماید که در این مدت دربارة بسیاری از ادیان و مذاهب دیگر تحقیق نموده و در نهایت مذهب حَقِه يِ شیعه را برگزید.

استاد عبدالباقی در كتاب « تَأَمُلَاتْ» پيرامون گرويدنش به مذهب تشيع می گوید: همه ی انسان ها متولد می شوند و حال آنکه مکان تولدشان خارج از اختیارشان است! وهمچنین قبیله و قومی که در آن متولد می شوند، و دیگر اینکه فرهنگ خانوادگی خود را نمی توانند انتخاب کنند. در میان همه آنها زندگی می کنند ، وبه مرور زمان كم و بيش معارف دینی مختلف یاد می گیرند، سپس بزرگ می شوند وافکارشان نسبت به گذشته وسیعتر و بازتر می گردد و بعضا صاحب نظر و دارای رتبه ی عالی اجتماعی می گردند ، در مرحله بعد روزی می آید که بعضی از آنها ببینند در تلاطم وتناقضات زیاد و همچنین با سوالات بی پاسخ زیادی مواجه هستند ، این باعث می شود که در درون خود با افکار مختلف مواجه شوند، حال چه به آنها ایمان بیاورند و به آنها عمل کنند یا بر عکس، بر جای خود باقی هستند، از این پس در درون آنها جنگ روانی در برابر روح حیوانی آغاز می شود ، که به تعبیر قرآن کریم «جنگ روانی در درون خود» نامگذاری می گردد! وقتی انسان این همه تناقضات درونی می بیند چه می کند؟ این سؤال به ذهن او خطور می کند. باید گفت که در این نقطه از زندگی مردم متفرق می شوند ، عده ای در این سرگردانی و تحیر، سلامت و حفظ موقعیت اجتماعی خود را مهم تر می بینند. در حقیقت این صنف از مردم برای خود احترامی قائل نیستند، چرا که مهم ترین چیزها نزد آنها حیات حیوانی و تبعیت از شهوات و هوای نفسانی است. بعضی از این اشخاص نیز از جایگاه اجتماعی بالایی در زمینه های دینی و علمی بر خوردارند ، بطوریکه چهره ی آنها در جامعه و بین مردم نافذ گشته و دستور آنها در بین مردم محترم و لازم الاجراء خواهد بود. اما با اينكه در رویایی با تناقضات، قضایای مهم برایشان غلط ونامفهوم است، هرگز در پی راه صحیح و ابراز آن تلاش نمی کنند و بر عکس فقط و فقط فکر و ذکر این افراد ریاست دینی و اجتماعی شان است.

اما بعضی دیگر از آنها نیز متحیر و بلا تکلیف هستند و در دل از خود می پرسند که: نمی دانم چه باید کنم و راه درست کدام است؟ چرا که نسبت به سوالاتش جوابی نگرفته و قانع نگشته و نمی داند با وجود این همه تناقضات چه عقیده و باوری را باید قبول کند وکدام راه صحیح است؟ او در نهایت در درونش متحول می شود، و عقاید جدید که جانشین عقاید سابقش بوده را انتخاب کرده ، اما می ترسد که در ضلال وحیرت بیفتد، و در نهایت بعضی از این افراد بدون توجه به منصب های اجتماعی و اموال و دیگر امور دنیوی دلشان را پاک نموده و فقط رضایت خداوند متعال را در نظر می گیرند. اینان همان اشخاصی هستند که به همه ی سخن ها گوش فرا می دهند واز بهترین آنها پیروی می کنند. در حقیقت انسان در درون خودش می فهمد که حق کدام است اما در مقام دفاع از اعتقادات باطل اسیر نفس اماره شده و حق را پنهان می نماید. حتی می توان گفت که از طریق باور ها و اعتقادات وی آشکار می شود که اگر در زمان پیامبر صلی الله علیه و آله می زیست، با پیامبر (ص) می بود و یا اینکه علیه پیامبرصلی الله علیه وآله صف آرایی می کرد.

به نظر من انسان باید در دنباله روي از حقيقت، شجاع و در ابراز اعتقادات صحیح، راستگو و نترس باشد و از آن به خوبی پاسداری کند، و در مقابل افرادی که بر معتقدات او نیت شوم دارند و به او توهین و اعتراض وارد می کنند، خشمگین شود.من پس از سالها تحقيق و بررسي دريافتم كه تنها راه نجات مكتب اهل بيت عليهم السلام مي باشد و از بيان آن نيز هيچ ابايي ندارم.

برخي از تأليفات دکتر عبد الباقی الجزائری به شرح زير است

  1. قِراءَةٌ فی سُلُوکِ الصَّحابَهْ
  2. الوَهْمِیْ وَ الحَقِیْقِی فِی سِیْرَةِ عمر بن الخطاب.
  3. المُغَیْرَةِ بنِ شُعْبَهْ.
  4. مُعَاوِیَهْ.
  5. ذِکْرِیَّاتْ وَ خَوَاطِر .
  6. أصحابُ العَقَبَهْ.
  7. تَأَمُلَاتْ
  8. الذین فی قلوبِهِم.
  9. حُب عَلِیِّ علیه السلام بَیْنَ المِیُولِ والأَهْوَاءْ

لینک دانلود کتاب با فرمت PDF



Share
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب
پربحث ترین ها
پربازدیدترین ها