نسخه موبایل
www.valiasr-aj .com
کرامات اولیاء
کد مطلب: 11598 تاریخ انتشار: 01 آبان 1396 - 17:01 تعداد بازدید: 3097
فتنه وهابیت » شناخت وهابیت
کرامات اولیاء

آیا اعتقاد به کرامات ائمه مصداق غلو و شرک است؟

آیا ادعای شیعه در باب اینکه ائمه زبان جمادات و حیوانات و همه مخلوقات را می دانند شرک و غلو است؟

برای پاسخ به این سوالات مقاله ذیل را مطالعه بفرماید:

یکی از مواردی که وهابیت شیعیان و محبین اهل بیت و حتی اهل سنت را تکفیر و متهم به شرک و غلو میکنند بحث مقامات اولیاء و یا کرامات اولیاء می باشد.

بارها دیده ایم که وهابیت و حتی بعضی از اهلسنت که تحت تاثیر این شبهات وهابیون قرار گرفته اند در مورد آنچه که از کرامات بزرگان دین نقل شده است موضع گیری نموده و سریع تهمت های شرک و غلو را نسبت می دهند،لذا بر آن شدیم که مطالبی را از این باب از بزرگان اهل سنت و حتی خود وهابیون مطرح کنیم تا این گونه افراد بدانند مشکل در کرامات و توحید دیگران نیست بلکه مشکل در بیسوادی و فهم آنان از توحید است و گرنه مباحث کرامات اولیاء نزد شیعه و سنی و حتی بزرگان وهابی امری قطعی بوده است.

مولوی سید زاده و مولوی حسین پور

یکی از افرادی که در این باب قلم زده است مولوی سید زاده موسس مدرسه عین العلوم گشت سراوان است می باشد که مورد قبول تمام علمای سلفی و غیر سلفی ایران می باشد، یکی از تالیفات ایشان کتاب احسن المقصود فی توحید المعبود می باشد که این کتاب نزد خود اهل سنت دارای جایگاه مهم و معتبری هست و بزرگانی از اهل سنت این کتاب را تایید کرده اند:

جائگاه کتاب احسن المقصود

علاوه بر تقريض بسياري از بزرگان ديوبند به اين کتاب تقريظ مولوي حسين پور مدير فعلي مدرسه دارالعلوم گشت سراوان به عنوان يکي از کبار علماي معاصر ايران مهم مي باشد،

وي در مقدمه و تقريظ به اين کتاب چنين گفته است:

مقدمه چاپ چهارم به قلم: شيخ الحديث علامه سيد محمد حسين پور

حضرت سيد عبدالواحد يگانه روزگار در علم و عرفان... از ويژگي هاي بارز کتاب اين است که در آن از تمام ضروريات ديني سخن به ميان آمده... و به حق ميتوان ادعا کرد که احسن المقصود کتابي است جامع و منحصر به فرد...لذا استدعاي ما از طلاب و شائقين علم و معرفت اين است که براي مطالعه اين کتاب ارزشمند از خود جديت نشان داده به اطلاح عقايد و اعمال و اخلاق خويش بپردازند و نيز به مديران مدارس ديني پيشنهاد مي گردد که اين کتاب ارزشمند را همچون گذشته در برنامه آموزشي خويش بگنجانند

احسن المقصود في توحيد المعبود ص11...

مولوی سید زاده در باب کرامت اولیاء چنین گفته است:

کرامات اولیا

کرامات اولیا حق است؛ مانند: طی کردن مسافت طولانی در زمان کوتاه، ظهور آب،غذا و پوشاك به وقت ضرورت، پرواز در هوا، رفتن بر سطح آب بدون از خیس شدن پا، سخن گفتن جمادات (بیجانان) و عجماء (بی زبانان) و... .

در ادامه مولوی حسین پور در پاورقی دو مطلب دیگر به مطلب سید زاده اضافه کرده و از علامه تورپشتی و حتی از فتاوای لجنه عربستان سعودی هم دلیل دیگر برای کرامات اولیاء ارائه میدهد و ثابت می کند که از نظر آنان صحابه دارای چنین کرامات بوده اند و از آنان چنین کراماتی سر زده است.

علامه تورپشتی در تعریف کرامت می نویسد: «حقیقت آن تسهیل حال مکلف است به چیزی که خرق عادت میکند و امثال آن معهود آدمیان نباشد؛ چنان که رفتن بر آب و پریدن بر هوا و گذر کردن از جایی که منفذ ندارد و درنوردیدن مسافت های دور در زمان اندک و اظهار طعام و شراب در وقت حاجت و تسخیر سباع و حیوانات وحشی و موذیات و آنچه بدین ماند از خوارق عادات.» (المعتمد : ۲۳۷).

در کتاب فتاوی اللجنة الدائمة للبحوث العلمیة و الافتاء (1/578 - ۵۷۷)، مستفتی ای در ضمن یک سؤال گفته که : کرامت پیاده رفتن بر آب ، افسانهای هندی، و یا قصه ای از کتاب هزار و یک شب است، و برای صحابه چنین اتفاقی رخ نداده است...! گروه افتای عربستان سعودی، به ریاست ابن باز در ردّ این پندار جواب داده اند: «کرامات پیاده رفتن بر آب ، قابل انکار نیست و از افسانه ها نمی باشد؛ به یقین برای برخی از صحابه هم به خاطر گرامی داشت آن ها و اظهار فضل شان به سبب استقامت بر دین، مثل آن کرامت به وقوع پیوسته است.»

احسن المقصود فی توحید المعبود عبدالواحد سیدزاده صفحه96...

سوالات ما:

با توجه به این مطالب چگونه است که وقتی شیعه می گوید ائمه زبان های گوناگون را دانسته و لسان حیوانات و جمادات را میدانند و با آنان صحبت کردند و دارای چنین مقاماتی هستند سریع به شیعه تهمت شرک و غلو زده می شود اما همین موارد را نزد خود نه تنها شرک و غلو نمی دانند بلکه آن را کرامات و مقامات محسوب می کنند؟

آیا مخالفین ما امیرالمومنین(علیه السلام) و ائمه را در حد یک صحابه معمولی هم قبول ندارند؟

به نظر شما چرا در مذهب مخالفین ما این قدر تناقض وجود دارد؟



Share
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :