نسخه موبایل
www.valiasr-aj .com
جواز توسل به پیغمبر اکرم و ائمه طاهرین در منابع شیعه
کد مطلب: 11538 تاریخ انتشار: 08 تير 1396 - 19:29 تعداد بازدید: 5395
سخنراني ها » پاسخگویی به شبهات
جواز توسل به پیغمبر اکرم و ائمه طاهرین در منابع شیعه

مشروعیت توسل در آیات و روایات و عمل صحابه پیامبر اکرم وائمه شیعه
اخلاق علوی 96/04/08

بسم الله الرحمن الرحیم

تاریخ : 96/04/08

مجری:

بسم الله الرحمن الرحیم

بر سینه پر ز راز مولا صلوات

بر آن سر پر ز شور و غوغا صلوات

بر دامن پاک فاطمه بنت اسد

بر جان علی آن گل گل‌ها صلوات

اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم

سلام و درود و ارادت به پیشگاه مهربان و باصفای شما مردم عزیز، بینندگان خوب و دوست داشتنی «شبکه جهانی ولایت» و برنامه زنده «اخلاق علوی». امیدوارم خوب و خوش و سلامت باشید.

الهی شکر، ان‌شاءالله هرکجا که هستید به واسطه این روزها و این شب‌ها دلتان شاد باشد. عید سعید فطر را پشت سر گذاشتیم؛ ان‌شاءالله بر شما مبارک باشد و طاعات و عبادات و بندگی‌های شما قبول باشد.

هرآنچه که در این ماه عزیز و ماه شریف رمضان به دست آوردید ان‌شاءالله تا سال آینده حفظ کنید و دلتان به شادی این شب‌ها و این روزها همیشه شاد باشد.

الهی شکر که بازهم خداوند ما را زنده نگه داشت و به ما توفیق داد در خدمت شما آمدیم تا برنامه زنده «اخلاق علوی» را تقدیم کنیم.

همین ابتدا دوستانم زحمت کشیدند و راه‌های ارتباطی را برای شما زیرنویس کردند تا بتوانید برای ما پیام بدهید و هرچه از وجود نازنین حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) دلتان می‌خواهد برای ما بگویید.

جا دارد که یک تبریک ویژه هم به شیعیان و اهل سنت عزیز عراق بگوییم به واسطه پیروزی‌شان در نابودی داعش و آزادسازی شهر و استان موصل. الحمدلله و خدا را شکر که امروز همه از این خبر مطلع شدیم و در اخبار هم این خبر، خبر اول تمام رسانه‌ها بود.

موصل آزاد شد و الحمدلله روزی شاهد باشیم که هیچ کجای این عالم و دنیای اسلام اثری از داعشی‌های آدم‌کش و خونخوار و جنایتکار صهیونیستی نباشد و مردم عالم نفس تازه‌ای بکشند.

جا دارد که به مردم عراق تبریک بگوییم؛ اگر مردم عراق صدای ما را می‌شنوند و تصویر ما را می‌بینند و با برنامه زنده «اخلاق علوی» از «شبکه جهانی ولایت» همراه هستند به آن‌ها می‌گویم: الهی دلتان شاد باشد و هیچ غم و غصه‌ای در دلتان نباشد.

همانند سال‌های گذشته که دل‌های مسلمانان در عراق و سوریه و افغانستان و کشورهای دیگر پر از غم و غصه بود ان‌شاءالله روزی با نابودی همه کسانی که ظلم و فساد می‌کنند، باعث شود دل‌های همه مسلمانان و انسان‌ها آرام باشد.

بسم الله! همین الآن شما هم دست به گوشی بشوید و پیامک بدهید. ما آماده هستیم که پیام‌های شما را دریافت کنیم.

امشب هم قرار است در محضر استادمان حضرت آیت الله دکتر حسینی قزوینی باشیم و برنامه زنده «اخلاق علوی» را تقدیم کنیم. حضرت استاد سلام علیکم و رحمة الله، خیلی خوش آمدید. ایام بر شما مبارک باشد:

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

سلام علیکم و رحمة الله و برکاته؛ ایام بر حضرتعالی هم مبارک باشد. ان‌شاءالله خداوند متعال اعمال و عبادات شما را هم مورد قبول قرار بدهد.

خدمت همه بینندگان عزیز و گرامی و دوست داشتنی که در هرکجای این گیتی پهناور بیننده این برنامه هستند و ما را مهمان کانون گرم و باصفای خانواده خودشان قرار دادند خالصانه‌ترین سلامم را همراه با آرزوی موفقیت تقدیم می‌کنم.

خدا را قسم می‌دهم به آبروی محمد و آل محمد فرج مولای ما حضرت بقیة الله الأعظم (ارواحنا له الفداه) را نزدیک نموده و همه ما و شما گرامیان را از یاران باوفای آن بزرگوار قرار بدهد.

از خداوند متعال می‌خواهیم دغدغه‌های فکری همه ما و شما را برطرف سازد، حوائج ما و شما را برآورده کند و دعاهای ما و شما را به اجابت برساند؛ ان‌شاءالله.

مجری:

ان‌شاءالله؛ خیلی ممنون و سپاسگذار هستم. دوستان عزیز اگر در خاطر شریفتان باشد ما مدتی پیش موضوعی را مطرح کردیم.

بحث ما اثبات مشروعیت توسل در 5 دقیقه بود توسط شما مردم عزیز و بینندگان خوب به ویژه غنچه‌های ولایت که همیشه در صف مقدم اثبات ولایت حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) هستید.

ما منتظر هستیم که ان‌شاءالله بیننده‌ها در زمان مشخصی روی خط بیایند و در 5 دقیقه مطالبی از قرآن کریم، سنت پیغمبر اکرم و سیره صحابه برای ما توضیح بدهند.

هرچند استاد در برنامه‌های گذشته این مطالب را فرمودند، اما امشب هم من از ایشان درخواست می‌کنم آمادگی داشته باشند و در 5 دقیقه روایات مختلف را بیان کنند.

قرار شد جایزه 5 نفر اول 5 سکه تمام بهار آزادی، 5 نفر دوم نیم سکه تمام بهار آزادی و 5 نفر سوم ربع سکه تمام بهار آزادی باشد.

حاج آقا در مجموع از میان بینندگانی که روی خط ارتباطی ما می‌آیند و در 5 دقیقه مشروعیت توسل را از قرآن کریم، سنت پیغمبر اکرم و سیره صحابه برای ما اثبات می‌کنند را انتخاب خواهند کرد.

این مسابقه همانند مسابقه ولایت حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) است که الحمدلله همه بینندگان عزیز در این زمینه استاد شدند.

حضرت استاد برای دوستان خوب بیننده که منتظر هستند این بحث را به ذهن بسپارند و آمادگی پیدا کنند مطالبی در 5 دقیقه بفرمایید تا دوستان هم بتوانند این مطالب را با عنوان "اثبات مشروعیت توسل" را از زبان حضرتعالی انتشار بدهند.

اثبات مشروعیت توسل با استناد به آیات و روایات

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

اعوذ بالله من الشیطان الرجیم بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین و هو خیر ناصر و معین الحمد الله و الصلوة علی رسول الله و علی آله آل الله لا سیما علی مولانا بقیة الله و اللعن الدائم علی اعدائهم اعداء الله الی یوم لقاء الله افوض امری الی الله ان الله بصیر بالعباد حسبنا الله و نعم الوکیل نعم المولی و نعم النصیر رب ادخلنی مدخل صدق و اخرجنی مخرج صدق و اجعل لی من لدنک سلطانا نصیرا

ما در جلسه گذشته 4 آیه را مطرح کردیم و از میان این چهار آیه تأکید کردیم که عزیزان ما دو آیه را بیان کنند.

اولین آیه، آیه 35 از سوره مبارکه مائده بود. خداوند متعال در این آیه شریفه می‌فرماید:

(یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ ابْتَغُوا إِلَیهِ الْوَسِیلَةَ وَ جاهِدُوا فِی سَبِیلِه)

ای کسانی که ایمان آورده‌اید پرهیزگاری پیشه کنید و وسیله‌ای برای تقرب به خدا انتخاب نمائید و در راه او جهاد کنید.

سوره مائده (5): آیه 35

بزرگان اهل سنت از جمله «ابن عابدین» در حاشیه «رد المختار» ج 6 صفحه 716 می‌گوید: این آیه دلالت بر توسل دارد.

همچنین آقای «جمیل صدقی زهاوی» در کتاب «الفضل الصادق» صفحه 76 می‌گوید: این آیه دلیل بر توسل دارد.

«حاکم نیشابوری» در کتاب «مستدرک علی الصحیحین» جلد 2 صفحه 312 می‌گوید: «عبدالله بن مسعود» نزدیک‌ترین مقربین و وسیله‌ها به خداوند عالم است.

دومین آیه، آیه 57 از سوره مبارکه إسراء است. خداوند متعال در این آیه شریفه می‌فرماید:

(أُولئِک الَّذِینَ یدْعُونَ یبْتَغُونَ إِلی رَبِّهِمُ الْوَسِیلَةَ)

آن‌ها کسانی هستند که خودشان وسیله‌ای (برای تقرب) به پروردگارشان می‌طلبند.

سوره إسراء (17): آیه 57

آقای «آلوسی» در کتاب «روح المعانی» جلد 15 صفحه 126 می‌گوید: نبی گرامی اسلام طبق این آیه شریفه واسطه تمام انبیاء الهی، ملائکه و موجودات است.

سومین آیه، آیه 97 از سوره مبارکه یوسف است. در این آیه شریفه وارد شده است که پسران حضرت یعقوب گفتند:

(یا أَبانَا اسْتَغْفِرْ لَنا ذُنُوبَنا)

پدر! از خدا آمرزش گناهان ما را بخواه.

سوره یوسف (12): آیه 97

آقای «فیروزآبادی» در کتاب «تفسیر ابن عباس» و آقای «آلوسی» در کتاب تفسیر خود جلد 13 صفحه 55 می‌گوید: این آیه مشروعیت توسل را اثبات می‌کند.

چهارمین آیه، آیه 64 از سوره مبارکه نساء است. خداوند متعال در این آیه شریفه می‌فرماید:

(وَ لَوْ أَنَّهُمْ إِذْ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ جاؤُک فَاسْتَغْفَرُوا اللَّهَ وَ اسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسُول)

و اگر این مخالفان هنگامی که به خود ستم می‌کردند (و فرمانهای خدا را زیر پا می‌گذاردند) به نزد تو می‌آمدند و از خدا طلب آمرزش می‌کردند و پیامبر هم برای آن‌ها استغفار می‌کرد.

سوره نساء (4): آیه 64

خداوند عالم در این آیه شریفه می‌فرماید: کسانی که گناه کردند خدمت رسول گرامی اسلام بیایند تا حضرت برای آن‌ها استغفار کند که در این صورت خداوند گناهان آن‌ها را می‌بخشد.

آقایان «سمهودی» و «صالحی شامی» و دیگر بزرگان اهل سنت می‌گویند: این آیه هم شامل زمان حیات رسول اکرم است و هم شامل زمان وفات آن بزرگوار است.

آقای «قرطبی» نقل می کند:

«روى أبو صادق عن علي قال : قدم علينا أعرابي بعد ما دفنا رسول الله بثلاثة أيام فرمى بنفسه على قبر رسول الله وحثا على رأسه من ترابه فقال: قلت يا رسول الله فسمعنا قولك ووعيت عن الله فوعينا عنك وكان فيما أنزل الله عليك ولو أنهم إذ ظلموا أنفسهم الآية وقد ظلمت نفسي وجئتك تستغفر لي فنودي من القبر أنه قد غفر لك»

به خاطر این توسل گناهانت بخشیده شد.

الجامع لأحکام القرآن، اسم المؤلف: أبو عبد الله محمد بن أحمد الأنصاری القرطبی، دار النشر: دار الشعب – القاهرة، ج 5، ص 266، باب النساء: (64) وما أرسلنا من... ..

همچنین آقای «ابن کثیر» در کتاب «تفسیر» خود جلد 4 صفحه 140 می‌گوید: خداوند عالم در این آیه شریفه به معصیت‌کاران و گنهکاران دستور داده تا نزد رسول گرامی اسلام بیایند و به آن بزرگوار متوسل شوند و پیغمبر اکرم برای آن‌ها نزد خداوند واسطه شود.

این چهار آیه از قرآن کریم بود؛ همچنین در رابطه با روایات ما دو روایت آوردیم؛

روایت اول در کتاب «صحیح بخاری» است که عمر بن خطاب می‌گوید: خدایا ما به پیغمبر تو متوسل می‌شدیم. همچنین آقای «ابن اثیر جزری» در کتاب «أسد الغابه» جلد 3 صفحه 166 می‌گوید: عمر بن خطاب بعد از وفات رسول گرامی اسلام برای نماز استسقاء پشت سر «عباس» عموی پیغمبر اکرم نماز خواند و گفت: به خدا سوگند «عباس» وسیله ما نزد خداوند عالم است. «ابن حجر» همچنین می‌گوید که عمر بن خطاب گفت:

«واتخذوه وسیلة إلی الله»

فتح الباری شرح صحیح البخاری، اسم المؤلف: أحمد بن علی بن حجر أبو الفضل العسقلانی، دار النشر: دار المعرفة - بیروت، تحقیق: محب الدین الخطیب، ج 2، ص 497، ح 964

روایت دوم روایت شخص نابینایی است که خدمت رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) آمد و عرض کرد: یا رسول الله! چشم من نابیناست، برای چشم‌هایم دعا کنید.

رسول گرامی اسلام فرمودند: وضو بگیر، در مسجد نماز بخوان و در آنجا به من متوسل شو و بگو:

«یا محمد إنی توجهت بک إلی ربی فی حاجتی»

پیغمبر اکرم در آنجا نبودند که بشنوند، بلکه آن حضرت در منزل یا جای دیگری بود. همچنین احتمال دارد این شخص نابینا به منزل خود رفته باشد و رسول گرامی اسلام در مسجد باشد. این شخص به پیغمبر اکرم متوسل شد و خداوند عالم بینایی چشمانش را به او برگرداند.

«حاکم نیشابوری» در کتاب «المستدرک علی الصحیحین» جلد اول صفحه 458 می‌گوید:

«هذا حدیث صحیح علی شرط الشیخین ولم یخرجاه»

المستدرک علی الصحیحین، اسم المؤلف: محمد بن عبدالله أبو عبدالله الحاکم النیسابوری، دار النشر: دار الکتب العلمیة - بیروت - 1411 هـ - 1990 م، الطبعة: الأولی، تحقیق: مصطفی عبد القادر عطا، ج 1، ص 458، ح 1180

همچنین آقای «ألبانی» در کتاب «صحیح سنن ابن ماجه» جلد اول صفحه 412 می‌گوید: این روایت صحیح است.

همچنین آقای «شعیب الأرنؤوط» وهابی هم در کتاب «صحیح سنن ابن ماجه» جلد 2 صفحه 395 می‌گوید: این روایت صحیح است.

این دو روایت در رابطه با سنت پیغمبر اکرم است. حال در رابطه با توسل به قبر مطهر رسول گرامی اسلام روایاتی وارد شده است.

روایت اول ماجرای «بلال بن حارث» است؛ او هفت سال بعد از رحلت پیغمبر اکرم در زمان خلافت عمر بن خطاب که قطحی آمده بود نزد قبر آن بزرگوار متوسل شد و گفت:

«یا رسول الله استسق لامتک»

فتح الباری شرح صحیح البخاری، اسم المؤلف: أحمد بن علی بن حجر أبو الفضل العسقلانی الشافعی، دار النشر: دار المعرفة - بیروت، تحقیق: محب الدین الخطیب،، ج 2، ص 495، قوله باب سؤال الناس الإمام الاستسقاء إذا قحطوا

آقای «ابن حجر» این روایت را صحیح می‌خواند. همچنین آقای «ابن کثیر دمشقی» در کتاب «البدایة و النهایة» جلد 7 صفحه 105 می‌نویسد: این روایت صحیح است.

آقای «ابن تیمیه» زمانی که توسل «بلال بن حارث» را نقل می‌کند، می‌گوید: از این قبیل قضایا زیاد اتفاق افتاده است و بنده مشابه این قضایا زیاد دارم.

روایت دوم ماجرای فردی است که می‌خواست برای رفع مشکلش نزد «عثمان بن عفان» برود، اما «عثمان» او را راه نمی‌داد. او نزد «عثمان بن حنیف» آمد و او همان توسلی را که پیغمبر اکرم به شخص نابینا یاد داده بود به او یاد داد.

«عثمان بن حنیف» به این شخص گفت: وضو بگیر و به مسجد برو و به پیغمبر اکرم متوسل شو و عبارت:

«یا محمد إنی توجهت بک إلی ربی فی حاجتی»

را بخوان. این شخص این چنین توسل به جای آورد و سپس نزد خانه «عثمان بن عفان» رفت و «عثمان» به او احترام کرد و مشکل او را برطرف کرد. این شخص همچنین نزد «عثمان بن حنیف» آمد و از او تشکر کرد.

«عثمان بن حنیف» در جواب گفت: من چیزی از نزد خودم نگفتم، بلکه شخص نابینایی خدمت رسول گرامی اسلام آمد و آن بزرگوار این توسل را به شخص نابینا آموزش داد. شخص نابینا با این توسل حاجت خود را از خداوند متعال گرفت.

آقای «طبرانی» در کتاب «معجم الصغیر» جلد اول صفحه 183 می‌گوید: روایت صحیح است. آقای «ابن تیمیه» می‌گوید: روایت صحیح است. همچنین آقای «صالحی شامی» می‌گوید: روایت صحیح است.

ما همچنین در مورد مشروعیت توسل دو مطلب از دو عالم اهل سنت آوردیم؛

از آقای «سبکی» و آقای «سمهودی است. ایشان می‌گویند: توسل و استغاثه به نبی گرامی اسلام و دیگر انبیاء صحیح است و سیره سلف صالح است و روش انبیاء الهی بوده است، اما «ابن تیمیه» با شیطنتی که انجام داد امر را بر مردم مشتبه کرد.

بنده تنها به جهت اینکه مطلب جدیدی برای عزیزان بیننده بیان کرده باشم، می‌گویم: در سایت «دار الإفتاء المصریة» متعلق به مفتی اعظم عربستان سعودی و دانشگاه الأزهر است. در این سایت وارد شده است:

«مما إجمعت علیه مذاهب الأئمة الأربعة المتبوعین، و مع ذلک فان بعض الناس یکفر من یتوسل بالنبی (صلی الله علیه و آله و سلم) و بغیره»

توسل به پیغمبر اکرم چیزی است که مذاهب چهارگانه همه بر او اجماع کرده‌اند، اما افرادی مردم را به خاطر توسل به پیغمبر اکرم و غیر ایشان تکفیر می‌کنند.

این مطلب از «سایت دار الإفتاء مصر» و مسئله دوم از «موسوعة الفقهیة الکویتیة» که یکی از بزرگ‌ترین موسوعه فقهی اهل سنت است وارد شده است. در این موسوعه جلد چهاردهم صفحه 156 نوشته شده است:

«اختلف العلماء فی مشروعیة التوسل بالنبی بعد وفاته کقول: اللهم انی أسألک بنبیک أو بجاه نبیک أو بحق نبیک، علی اقوال»

علما در مشروعیت توسل به پیغمبر اکرم بعد از وفات آن بزرگوار با تعبیر: «اللهم انی أسألک بنبیک أو بجاه نبیک أو بحق نبیک» بر اقوال مختلف اختلاف دارند.

سپس می‌گوید:

«ذهب جمهور الفقهاء - المالکیة والشّافعیة ومتأخّرو الحنفیة وهو المذهب عند الحنابلة - إلی جواز هذا النّوع من التّوسّل سواء فی حیاة النّبی صلی الله علیه وسلم أو بعد وفاته»

جمهور فقها (مالکی‌ها، شافعی‌ها، متأخرین، حنفی‌ها و حنبلی‌ها) در مورد این نوع توسل می‌گویند: هم در زمان حیات پیغمبر اکرم و هم بعد از وفات پیغمبر اکرم این توسل جایز است.

الموسوعة الفقهیة الکویتیة، المصدر: ملتقی أهل الحدیث، المؤلف: وزارة الأوقاف و الشؤون الإسلامیة بالکویت، الجزء: من حرف النون ناقصا بعض المصطلحات فی النهایة, إلی حرف الواو کلمة: وضوء، ج 2، ص 4994، ح 11

من این مطالب را در 5 دقیقه جمع آوری کردم.

مجری:

خیلی عالی، جناب استاد از شما ممنونم. عزیزان بیننده توجه داشته باشید جناب استاد در بحث مشروعیت به چهار آیه از قرآن کریم دو روایت از سنت پیغمبر اکرم در مورد توسل، دو مورد توسل به قبر پیغمبر اکرم توسط صحابه اشاره کردند.

ایشان همچنین به دو مورد مشروعیت توسل طبق نظر علمای اهل سنت و یک مورد هم توسل طبق نظر یکی از علمای فعلی اهل سنت اشاره کردند که در «سایت الأزهر» و سایت یکی از مفتیان سعودی بیان شده است.

به هر صورت این مطالبی است که پیرامون بحث "مشروعیت توسل" به صورت مختصر و مفید بیان شده است. البته شما می‌توانید مطالب دیگری هم به این مبحث اضافه کنید، اما تایم 5 دقیقه باید رعایت شود.

بنابراین عزیزان دلم، بینندگان خوب، غنچه‌های ولایت، جوانان و نوجوانان، دخترها و پسرها بحث مشروعیت توسل از آیات، روایات، سنت پیغمبر اکرم و صحابه را در ادامه برنامه زمانی که روی خط می‌آیید در 5 دقیقه برای ما بیان کنید.

در صورت پاسخگویی به این سؤال از میان برگزیدگان به 5 نفر اول 5 سکه تمام بهار آزادی، به 5 نفر دوم 5 نیم سکه تمام بهار آزادی و به 5 نفر سوم 5 ربع سکه تمام بهار آزادی در آینده‌ای تقدیم خواهد شد.

در فاصله کوتاهی میان برنامه‌ای تقدیم حضور شما می‌شود. ما را تنها نگذارید؛ این برنامه «اخلاق علوی» است که تقدیم حضور شما می‌شود.

به علی شناختم من

به خدا قسم خدا را

به هر صورت برای شناخت خداوند عزیز و بخشنده و مهربان هم باید انسان راه و مسیری را طی کند تا خداوند متعال را بشناسد.

ما بچه شیعه‌ها خدا را هم از راه و مسیر حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) شناختیم. خدایی که از راه امیرالمؤمنین شناخته شود خدای کامل و جامع و واقعی و حقیقی است، نه خدایی که از راه‌های دیگر شناخته می‌شود.

خدای موفرفری، خدایی که می‌تواند خود را بکشد، خدایی که می‌تواند سنگی خلق کند که خود نتواند آن را بلند کند!! هزار جور خدایانی که به این شکل است از راه امیرالمؤمنین شناخته نشده که به این شکل معرفی می‌شود.

اگر می‌خواهید خداوند را بشناسید بیایید در کلام، مسیر، رفتار، عبادت و تمام حالات امیرالمؤمنین خداوند را بشناسید. آن زمان خدا، خدایی حقیقی و واقعی است. آن خدا، خدایی است که خودش خود را معرفی کرده است.

ما همچنان در محضر استادمان هستیم و ان‌شاءالله می‌خواهیم همچنان گفتگوی خود را ادامه بدهیم.

جناب استاد در برنامه‌های گذشته بحث توسل و مشروع بودن توسل از نگاه حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) را مطرح کردیم.

وهابیت دائماً در شبکه‌های خود شبهه وارد می‌کردند و می‌گفتند: "اگر توسل مشروعیت داشت چرا امیرالمؤمنین و دیگر ائمه طاهرین توسل نداشتند و متوسل نمی‌شدند؟!" حضرتعالی این مطالب را به طور مفصل بیان فرمودید و ثابت کردید.

بنده فکر می‌کنم اگر به اندازه سر سوزنی در رفتار و کردار و گفتار وهابیت انصاف باشد، دیگر شبکه‌های وهابی حرفی برای گفتن ندارند. شما بحث توسل را در سیره و روش و گفتار امیرالمؤمنین و ائمه طاهرین بیان کردید.

ما مشاهده می‌کنیم که وهابیت ساکت نمی‌نشینند و دائماً به دنبال این هستند که شبهه جدیدی را مطرح کنند، ضمن اینکه شبهه‌ای که می‌خواهم عرض کنم هم جدید نیست و از قبل مطرح شده است.

وهابیت شبهه ایجاد می‌کنند که توسل به جاه و مقام و حق پیامبر گرامی اسلام و ائمه طاهرین و سلف صالحین حرام و بدعت است.

ما ان‌شاءالله می‌خواهیم بحث خود را در این زمینه در محضر شما آغاز کنیم، منتها ابتدا می‌خواهیم نظر وجود نازنین ائمه معصومین (علیهم السلام) را در این زمینه بفرمایید.

مشروعیت توسل به پیغمبر اکرم و ائمه طاهرین در کتب شیعه

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

بسم الله الرحمن الرحیم

همان‌طور که عزیزمان گفتند ما در رابطه با توسل امیرالمؤمنین و ائمه طاهرین (علیهم السلام) مطالب زیادی با سندهای متعدد و صحیح آوردیم. امیرالمؤمنین در کنار جنازه مطهر رسول گرامی اسلام متوسل با تعبیر:

«بِأَبِی أَنْتَ وَ أُمِّی اذْکرْنَا عِنْدَ رَبِّک وَ اجْعَلْنَا مِنْ بَالِک»

پدر و مادرت فدای تو باد، ما را نزد خداوند یاد کن و ما را از ذهنت بیرون مبر.

نهج البلاغة، نویسنده: شریف الرضی، محمد بن حسین، محقق / مصحح: صالح، صبحی، ص 355، خ 235

متوسل شدند. امیرالمؤمنین همچنین به دیگران دستور می‌دادند که به محمد و آل محمد متوسل شوید، بعد از نماز ظهر توسل داشته باشید و قبل از آغاز نماز توسل داشته باشید. ما این مطالب را از زبان دیگر ائمه طاهرین هم بیان کردیم.

بنده گمان می‌کنم جایی برای شک و شبهه نیست. حال اگر وهابیت حرفی برای گفتن دارند و راست می‌گویند از عبارت‌هایی که بیان کردیم کلیپ بسازند و این مطالب را به صورت علمی نقد کنند.

ما به نقد علمی جواب می‌دهیم، اما در برابر فحاشی‌های این افراد پاسخی نخواهیم داد و اگر هزاران فحش هم به ما بدهند یک فحش هم از ما نخواهند شنید. ما جز پاسخ قرآن کریم درباره این افراد منحرف پاسخی دیگر نداریم و همین تعابیر را درباره این افراد به کار می‌بریم.

در رابطه با توسل به جاه و به حق محمد و آل محمد روایت زیاد داریم که بنده تنها یک یا دو مورد را عرض می‌کنم. در کتاب «کافی» جلد دوم صفحه 584 روایتی از «معاویة بن عمار» یکی از اصحاب امام صادق (علیه السلام) وارد شده است. او می‌گوید:

«لِأَبِی عَبْدِ اللَّهِ أَ لَا تَخُصُّنِی بِدُعَاءٍ»

یابن رسول الله! آیا دعای مخصوصی به من آموزش نمی‌دهی؟!

«قَالَ بَلَی»

در روایت وارد شده است زمانی که می‌خواهید دعا بخوانید به چند نکته توجه کنید؛

ابتدا و انتهای دعا بر محمد و آل محمد درود بفرستید، ابتدای دعا اسامی خداوند و اسماء جمال حق را به زبان بیاورید و یا الله، یا رحمن، یا رحیم بگویید. بعد از ذکر اسماء جمال حق دعا کنید و در آخر دعا هم درود بفرستید. در ابتدای این دعا هم وارد شده است:

«قَالَ قُلْ یا وَاحِدُ یا مَاجِدُ یا أَحَدُ یا صَمَدُ یا مَنْ لَمْ یلِدْ وَ لَمْ یولَدْ وَ لَمْ یکنْ لَهُ کفُواً أَحَدٌ یا عَزِیزُ یا کرِیمُ یا حَنَّانُ یا مَنَّانُ یا سَامِعَ الدَّعَوَاتِ یا أَجْوَدَ مَنْ سُئِلَ»

سپس می‌فرماید:

«وَ یا خَیرَ مَنْ أَعْطَی یا اللَّهُ یا اللَّهُ یا اللَّهُ»

ای بهترین کسی که به بندگانت بخشش می‌کنی یا الله یا الله یا الله.

«قُلْتُ وَ لَقَدْ نادانا نُوحٌ فَلَنِعْمَ الْمُجِیبُونَ»

حضرت نوح خداوند را صدا کردند و بهترین اجابت را دریافت کردند.

«ثُمَّ قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ کانَ رَسُولُ اللَّهِ یقُولُ- نَعَمْ لَنِعْمَ الْمُجِیبُ أَنْتَ وَ نِعْمَ الْمَدْعُوُّ وَ نِعْمَ الْمَسْئُولُ»

سپس امام صادق فرمودند که رسول الله می‌فرماید: خدایا تو بهترین اجابت کننده هستی، بهترین کسی هستی که ما او را صدا می‌کنیم و بهترین کسی هستی که از او سؤال می‌کنیم.

«أَسْأَلُک بِنُورِ وَجْهِک وَ أَسْأَلُک بِعِزَّتِک وَ قُدْرَتِک وَ جَبَرُوتِک وَ أَسْأَلُک بِمَلَکوتِک وَ دِرْعِک الْحَصِینَةِ وَ بِجَمْعِک وَ أَرْکانِک کلِّهَا»

رسول گرامی اسلام خداوند را به عزت و جلال و جبروتش سوگند می‌دهد، سپس می‌گوید:

«وَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ بِحَقِّ الْأَوْصِیاءِ بَعْدَ مُحَمَّدٍ»

خدایا به حق محمد و به حق اوصیاء بعد از محمد.

«أَنْ تُصَلِّی عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تَفْعَلَ بِی کذَا وَ کذَا»

بر محمد و آل محمد درود فرست و حاجاتم را برآورده کن.

الکافی، نویسنده: کلینی، محمد بن یعقوب، محقق / مصحح: غفاری علی اکبر و آخوندی، محمد، ج 2، ص 584، ح 19

امام صادق (علیه السلام) در این روایت به صراحت سنت اهلبیت (علیهم السلام) را به ما آموزش می‌دهد و می‌فرمایند زمانی که دعا می‌کنید، بگویید:

«وَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ بِحَقِّ الْأَوْصِیاءِ بَعْدَ مُحَمَّدٍ»

اگر واقعاً قسم به حق و جاه و مقام ائمه طاهرین و سلف صالحین شرک و کفر و بدعت باشد آیا واقعاً امام صادق (علیه السلام) این مطالب را به این صورت بیان می‌کنند؟! دقت داشته باشید که «علامه مجلسی» در کتاب «مرآة العقول» ذیل این حدیث می‌نویسد:

«الحدیث التاسع عشر: صحیح»

مرآة العقول فی شرح أخبار آل الرسول، نویسنده: مجلسی، محمد باقر بن محمد تقی، محقق / مصحح: رسولی محلاتی، سید هاشم، ج 12، ص 458، پاورقی ح 19

این روایت از نظر سند کاملاً صحیح است. همچنین در کتاب «کافی» جلد دوم صفحه 549 روایتی وارد شده است که «محمد جعفی» از پدرشان نقل می‌کند که من مبتلا به درد چشم شدم، به امام صادق (علیه السلام) عرض کردم: یابن رسول الله! درد چشم مرا رها نمی‌کند. امام صادق (علیه السلام) فرمودند: دعایی به تو یاد بدهم که برای دنیا و آخرت تو خوب باشد و درد چشم تو هم خوب شود؟! عرض کردم: بله یابن رسول الله. امام صادق فرمودند: بعد از نماز صبح و بعد از نماز مغرب بخوان:

«اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ عَلَیک صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اجْعَلِ النُّورَ فِی بَصَرِی وَ الْبَصِیرَةَ فِی دِینِی وَ الْیقِینَ فِی قَلْبِی وَ الْإِخْلَاصَ فِی عَمَلِی وَ السَّلَامَةَ فِی نَفْسِی وَ السَّعَةَ فِی رِزْقِی »

خدایا به حقی که بر محمد و آل محمد معین کردی تو را قسم می‌دهم که بر محمد و آل محمد درود بفرست و در چشم من نورانیت و در دین من بصیرت و در قلب من یقین و در عمل من اخلاص و در نفس من سلامتی و در روزی من وسعت قرار بده.

«وَ الشُّکرَ لَک أَبَداً مَا أَبْقَیتَنِی»

و تا زمانی که در دنیا هستم توفیق شکر خود را به من عطا کن.

الکافی، نویسنده: کلینی، محمد بن یعقوب، محقق / مصحح: غفاری علی اکبر و آخوندی، محمد، ج 2، ص 549، ح 11

امام صادق (علیه السلام) در این روایت هم می‌فرماید که بگویید:

«اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ عَلَیک»

دوستان عزیزم اگر به کتاب «مفاتیح الجنان» مراجعه کنند، خواهند دید که در ابتدای «مفاتیح الجنان» قسمت تعقیبات مشترکه این دعا به عنوان یکی از تعقیبات بعد از هر نماز سفارش شده است.

مستحب است که انسان بعد از هر نماز این دعا را بخواند، زیرا همه چیز در این دعا گردآوری شده است. در این دعا وارد شده است: خدایا در چشم من نورانیت و در دین من بصیرت و در قلب من یقین و در عمل من اخلاص و در نفس من سلامتی و در روزی من وسعت قرار بده و تا زمانی که در دنیا هستم توفیق شکر خود را به من عطا کن.

من مشاهده کردم در بعضی از مساجد تهران مکبر بلافاصله بعد از نماز این دعا را می‌خواند. در حال حاضر رسم شده است که این دعا بعد از هر نماز خوانده می‌شود.

دوستان اگر به کتاب «مفاتیح الجنان» نسخه عربی و فارسی مراجعه کنند این دعا در تعقیبات مشترکه این دعا وارد شده است.

همچنین بازهم در کتاب «کافی» جلد دوم روایتی از امام صادق (علیه السلام) وارد شده است حضرت به «أبان بن تغلب» فرمودند که این‌طور بگو:

«اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک وَ لَمْ یسْأَلِ الْعِبَادُ مِثْلَک أَسْأَلُک بِحَقِّ مُحَمَّدٍ نَبِیک وَ رَسُولِک وَ إِبْرَاهِیمَ خَلِیلِک وَ صَفِیک وَ مُوسَی کلِیمِک وَ نَجِیک وَ عِیسَی کلِمَتِک وَ رُوحِک»

بار خدایا من از تو خواهم باینکه بندگان از چون توئی خواهش نکنند خـواهـم بـه حـق مـحـمـد پـیـغـمـبـر و رسـولت و بـه حـق ابـراهـیـم خـلیـل خـود و برگزیده‌ات و به حق موسی هم سخنت و هم رازت و بحق عیسی کلمه‌ات و روحـت.

«وَ أَسْأَلُک بِصُحُفِ إِبْرَاهِیمَ وَ تَوْرَاةِ مُوسَی وَ زَبُورِ دَاوُدَ وَ إِنْجِیلِ عِیسَی وَ قُرْآنِ مُحَمَّدٍ »

و از تـو خـواهـم بـه حـق صـحـف ابـراهـیـم و تـورات مـوسـی و زبـور داود و انجیل عیسی و قرآن محمد (صلی الله علیه و آله).

«وَ بِکلِّ وَحْی أَوْحَیتَهُ وَ قَضَاءٍ أَمْضَیتَه»

و بهر وحی‌ای که فرستادی و به حق هر آن حکمی که آنرا گذرا فـرمـودی.

الکافی، نویسنده: کلینی، محمد بن یعقوب، محقق / مصحح: غفاری علی اکبر و آخوندی، محمد، ج 2، ص 576، ح 1

امام صادق (علیه السلام) این چنین از خداوند عالم حاجت خود را مسئلت می‌کند. مراد اینجاست که حضرت می‌فرماید این چنین بگو:

«بِحَقِّ مُحَمَّدٍ نَبِیک وَ رَسُولِک وَ إِبْرَاهِیمَ خَلِیلِک وَ صَفِیک وَ مُوسَی کلِیمِک وَ نَجِیک وَ عِیسَی کلِمَتِک وَ رُوحِک»

بحث قسم خداوند متعال به حق انبیاء مسئله‌ای مشروع است؛ حال وهابیت که بیراهه رفتند و تابع «ابن تیمیه حرانی» شدند و از مسیر درست منحرف شدند تقصیر ما نیست.

بعضی از این افراد ادعا می‌کنند که ما در کتب شیعه توسل را از ائمه طاهرین (علیهم السلام) نداریم؛ یک روایتی برای ما بیاورید که ائمه طاهرین در کتب شیعه توسل کرده باشند و یا دستور به توسل داده باشند. دقت کنید که این روایات از کتب شیعیان است.

همچنین بازهم در کتاب «کافی» جلد 8 صفحه 304 در رابطه با آیه شریفه:

(فَتَلَقَّی آدَمُ مِنْ رَبِّهِ کلِماتٍ فَتابَ عَلَیهِ إِنَّهُ هُوَ التَّوَّابُ الرَّحِیمُ)

سپس آدم از پروردگار خود کلماتی دریافت داشت (و با آن‌ها توبه کرد) و خداوند توبه او را پذیرفت، خداوند تواب و رحیم است.

سوره بقره (2): آیه 37

وارد شده زمانی که حضرت آدم از بهشت بیرون آمد گریه کرد تا زمانی که از طرف خداوند عالم به قلبش القاء شد که خداوند را بر محمد و آل محمد قسم بدهد.

«قَالَ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحَانَک اللَّهُمَّ وَ بِحَمْدِک عَمِلْتُ سُوءاً»

تا جایی که حضرت می‌فرماید:

«سَأَلَهُ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ عَلِی وَ الْحَسَنِ وَ الْحُسَینِ وَ فَاطِمَةَ صَلَّی اللَّهُ عَلَیهِم»

الکافی، نویسنده: کلینی، محمد بن یعقوب، محقق / مصحح: غفاری علی اکبر و آخوندی، محمد، ج 8، ص 304، ح 472

حضرت آدم چندین هزار سال قبل از ولادت رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) خداوند را به حق پنج تن آل عبا سوگند می‌دهد. این مطالب در کتب اهل سنت هم وارد شده است که اگر فرصت پیدا کردیم آن‌ها را هم نشان خواهیم داد.

این روایات از کتب شیعه بیان شده است؛ اگر واقعاً توسل به محمد و آل محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) بدعت باشد این مطالب از کجا آمده است!؟

همچنین در کتاب «ثواب الأعمال» اثر «شیخ صدوق» روایتی از امام باقر (علیه السلام) وارد شده است که حضرت فرمودند:

«أَلَّا یسْأَلَنِی عَبْدٌ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ أَهْلِ بَیتِهِ إِلَّا غَفَرْتُ لَهُ»

خدایا تو بر خود واجب کردی که هرکسی تو را به حق محمد و اهل بیتش سوگند بدهد گناهانش را ببخشی.

امام باقر (علیه السلام) سپس عرضه می‌دارند: خدایا میان من و تو گناهانی هست. محقق در مورد سند این روایت می‌نویسد:

«سنده صحیح و رجاله ثقات»

ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، نویسنده: ابن بابویه، محمد بن علی، ص 154، باب ثواب من سأل الله بحق محمد ص و أهل بیته

در این زمینه روایات فراوانی وجود دارد. بنده اگر بخواهم روایاتی که از ائمه طاهرین (علیهم السلام) در رابطه با توسل و قسم دادن به حق محمد و آل محمد و گاهی قسم دادن شخص امام را بیان کنیم روایات فراوانی در این زمینه وجود دارد.

همچنین در کتاب «کافی» جلد اول وارد شده که «ابو جریر قمی» خدمت امام رضا (علیه السلام) وارد شدند و عرض کردند:

«جُعِلْتُ فِدَاک قَدْ عَرَفْت انْقِطَاعِی إِلَی أَبِیک ثُمَّ إِلَیک ثُمَّ حَلَفْتُ لَهُ وَ حَقِّ رَسُولِ اللَّهِ ص وَ حَقِّ فُلَانٍ وَ فُلَان»

الکافی، نویسنده: کلینی، محمد بن یعقوب، محقق / مصحح: غفاری علی اکبر و آخوندی، محمد، ج 1، ص 380، ح 1

در این روایت وارد شده وقتی که «ابو جریر قمی» امام رضا (علیه السلام) را قسم دادند و قسم خوردند، حضرت آنچه که او می‌خواستند را برایش بیان کردند. «علامه مجلسی» در جلد چهارم از کتاب «مرآة العقول» این روایت را می‌آورد و می‌گوید:

«الحدیث الأول: حسن کالصحیح»

مرآة العقول فی شرح أخبار آل الرسول، نویسنده: مجلسی، محمد باقر بن محمد تقی، محقق / مصحح: رسولی محلاتی، سید هاشم، ج 4، ص 235، پاورقی ح 1

ما روایاتی از این قبیل فراوان داریم. این مطالب کاملاً واضح و روشن است. من در خدمت شما هستم.

مجری:

خیلی از شما متشکرم. ما همین ابتدا یک صلوات بر زبانمان جاری کنیم و عزیزان بیننده هم هر حاجتی دارند ان‌شاءالله حاجت روا شوند.

اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم

بخشی از پیامک‌های بینندگان برنامه:

من نگاهی به پیام‌های بینندگان برنامه داشته باشم، سپس بازهم در خدمت استاد عزیزمان هستیم و بحثمان را ادامه خواهیم داد.

عزیزمان آقا رضا از تهران گفتند: سلام بر مجری گرامی و استاد گرانقدر حضرت آیت الله دکتر قزوینی. آزادی موصل را از چنگال داعشی‌های وهابی خدمت شما تبریک عرض می‌کنم.

عزیزی که خودشان را معرفی نکردند، گفتند: ان‌شاءالله امیرالمؤمنین پشتوانه شماها و شبکه مقدستان باشد. با عرض پوزش من دوست داشتم بیش از این در ساخت ساختمان شبکه سهیم باشم، اما نداشتم و 20 هزار تومان واریز کردم.

الهی عاقبت به خیر شوید، هیچ فرقی نمی‌کند. به هر صورت کسی که این مقدار در توان دارد مطمئن باشید که این تمام سرمایه او می‌شود. مطمئن باشید که این مقدار خیلی ارزشمند است.

هرکدام از عزیزان هرچقدر که در توان دارند هدیه می‌کنند مطمئن باشند اگر حتی به اندازه یک آجر سهیم باشند تا این ساختمان روی هم گذاشته می‌شود و ساختمان جدید «شبکه جهانی ولایت» ساخته می‌شود مطمئن باشید که سهیم هستید.

تا قیام قیامت هر پیامی که از این شبکه ارسال شود شما هم در آن سهیم هستید و ان‌شاءالله ثواب آن را خواهید برد.

آقای باستان از جاسک هم برای ما پیام فرستادند که از ایشان ممنونیم.

احمد آقا عزیز از کرمان گفتند: خیلی دعا کنید.

در خیلی از پیام‌های عزیزان بیننده التماس دعا و توسل وجود دارد. بنده ان‌شاءالله در ذهنم باشد که اگر شود در آخر برنامه از حضرت استاد خواهش کنم که برای رفع گرفتاری‌های عزیزان بیننده که دائماً برای ما پیام می‌دهند و گرفتارند توسل کوتاهی داشته باشیم.

از تک تک شما ممنون و سپاسگذارم.

استاد وسط فرمایشاتتان نکته‌ای را گفتید که من همان را گرفتم. با اجازه شما اگر اجازه بدهید همین نکته را به عنوان یک سؤال مطرح کنم.

استاد شما اشاره کردید که بحث توسل به جاه و مقام و حق پیامبر گرامی اسلام در منابع اهل سنت هم آمده است. می‌شود این موارد را هم بفرمایید؟

توسل به جاه و مقام پیامبر اکرم، در منابع اهل سنت

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

بله، توسل به جاه و مقام در منابع اهل سنت فراوان است و یک یا دو مورد نیست. اگر ما بخواهیم این موارد را به طور مفصل بحث کنیم باید 5 جلسه دو ساعته در رابطه با توسل به جاه نبی، توسل به حق نبی و توسل به حق محمد صحبت کنیم.

بزرگان اهل سنت زمانی که کتاب می‌نویسند، ابتدا خداوند را به حق محمد و آل محمد سوگند می‌دهند و در انتهای کتاب می‌نویسند: "خدایا به حق محمد و آل محمد این عمل را از ما قبول کن!!" بنده چند مورد از این توسل‌ها را برای شما می‌آورم.

در کتاب «مسند أحمد بن حنبل» جلد سوم صفحه 21 حدیث 11172 وارد شده است که «ابو سعید خدری» می‌گوید: به «فضیل بن مرزوق» گفتم: که از پیغمبر نقل کرد؟! گفت: بله، پیغمبر اکرم می‌فرمودند: هرکسی برای نماز می‌رود این را بگوید:

«اللهم انی أَسْأَلُک بِحَقِّ السَّائِلِینَ عَلَیک»

خدایا به حق کسانی که گدای در خانه تو هستند تو را سوگند می‌دهم.

«وَبِحَقِّ ممشای»

و به حق رفتنم به طرف مسجد.

مسند الإمام أحمد بن حنبل، اسم المؤلف: أحمد بن حنبل أبو عبدالله الشیبانی، دار النشر: مؤسسة قرطبة – مصر، ج 3، ص 21، ح 11172

محقق می‌گوید: سند این روایت معتبر است. همچنین در کتاب «مجموع الفتاوی» اثر «ابن تیمیه» جلد دوم در رابطه با توسل رسول گرامی اسلام به حق محمد و آل محمد (صلوات الله علیهم اجمعین) ابتدا روایتی در رابطه با توسل حضرت آدم وارد شده است.

همچنین در صفحه بعدی این کتاب از عمر بن خطاب نقل شده است زمانی که حضرت آدم گرفتار ترک اولی شد سر خود را بلند کرد و گفت:

«یا رَبِّ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ إلَّا غَفَرْت لِی»

مجموع الفتاوی، المؤلف: تقی الدین أحمد بن عبد الحلیم بن تیمیة الحرانی (المتوفی: 728 هـ)، المحقق: عبد الرحمن بن محمد بن قاسم، الناشر: مجمع الملک فهد لطباعة المصحف، المدینة النبویة، المملکة العربیة السعودیة، عام النشر: 1416 هـ/1995 م، ج 2، ص 151

اگر «بِحَقِّ مُحَمَّدٍ» بدعت است، حضرت آدم بنیانگذار این بدعت است. خدا و پیغمبر شما «ابن تیمیه» در کتاب «مجموع الفتاوی» این روایت را نقل کرده و می‌گوید: سند این روایت صحیح است.

«ابن تیمیه» در ادامه می‌گوید: این حدیث روایت قبل از خود را تأیید می‌کند. این روایت با روایت قبلی تفسیر احادیث صحیحه است.

از این بهتر و روشن‌تر بیان کنیم!! آقای «سیوطی» ذیل آیه شریفه 37 از سوره بقره همین مطلب را آورده و می‌نویسد:

«أَسْأَلُک بِحَق مُحَمَّدٍ إِلاَّ غَفَرْتَ لِی»

خدایا به حق پیغمبر تو را قسم می‌دهم که گناه مرا ببخشی.

الدر المنثور، اسم المؤلف: عبد الرحمن بن الکمال جلال الدین السیوطی، دار النشر: دار الفکر - بیروت – 1993، ج 1، ص 142، باب البقرة: (37) فتلقی آدم من... ..

آقای «ابن عساکر» این مطلب را بیان کرده است. آقای «زینی دحلان» در کتاب «الدرر السنیة» صفحه 9 نقل می‌کند:

«توسل به صلی الله علیه وسلم أبوه آدم علیه السلام قبل وجود سیدنا محمد صلی الله علیه وسلم»

حضرت آدم قبل از اینکه پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله) به دنیا بیاید به رسول الله متوسل شد.

سپس می‌نویسد:

«رواه البیهقی بإسناد صحیح»

الدرر السنیة فی الرد علی الوهابیة، نویسنده: أحمد زینی دحلان، وفات: 1304، رده: پاسخ علمای مسلمان به وهابیان ومخالفان، خطی: خیر، سال چاپ: 1396 - 1976 م، ناشر: مکتبة ایشیق - إستانبول – ترکیه، ص 9، باب رسالة النص فی ذکر وقت صلاة العصر

ایشان در ادامه نقل می‌کند که «حاکم نیشابوری» هم این مطلب را نقل کرده است و روایت را تصحیح کرده است. «صالحی شامی» همین روایت را بیان کرده است.

آقای «قسطلانی» همچنین در کتاب «مواهب اللدنیة» همین مطلب را می‌آورد و می‌گوید: «حاکم نیشابوری» روایت را نقل کرده و آن را تصحیح کرده است.

«حاکم نیشابوری» در کتاب «مستدرک علی الصحیحین» روایت را آورده و در آخر هم می‌گوید: این روایت صحیح السند است.

همچنین در کتاب «الدر المنثور» همانند تعبیری که ما در منابع شیعه داشتیم، وارد شده است و می‌نویسد:

«اللهم إنی أسألک بحق محمد وآل محمد»

حال ما نمی‌دانیم چطور شده که در بعضی از مصادر اهل سنت کلمه «وآل محمد» حذف شده است. قضاوت با بینندگان عزیز!! ایشان در صفحه بعد می‌نویسد:

«سأل بحق محمد، وعلی، وفاطمة، والحسن، والحسین»

الدر المنثور فی التأویل بالمأثور، المؤلف: عبد الرحمن بن أبی بکر، جلال الدین السیوطی، مصدر الکتاب: موقع التفاسیر، ج 1، ص 94 و 95، باب 37

حضرت آدم خدا را به حق محمد و آل محمد سوگند داده است. من نمی‌دانم این آقایان کجا می‌روند!! کسانی که مردم را فریب می‌دهند آیا به این فکر افتاده‌اند که روزی هم باید بمیرند و در قبر حساب و کتاب پس بدهند؟! شاعر می‌گوید:

گیرم که خلق را به فریبت فریفتی

با دست انتقام الهی چه می‌کنی

با اینکه این افراد این مسائل را می‌دانند، اما برای یک بار هم نمی‌خواهند این مطالب را نقل کنند. ما این مطالب را از «ابن تیمیه»، «ابن حجر»، «مفتیان الأزهر»، «سایت دار الافتاء» و «موسوعه فقهیه» نقل کردیم.

حال این افراد دو پای خود را در یک کفش گذاشتند و اصرار دارند که توسل، استغاثه و متوسل شدن بجاه محمد شرک و بدعت است. من نمی‌دانم این افراد این کاروان را به کجا می‌برند؟!

شیعه معتقد است که توسل اجماعی است، اهل سنت معتقد است که توسل اجماعی است حتی آقای «زینی دحلان» به صراحت می‌گوید:

«وکل هذا مما تواترت به الأخبار وقام به الاجماع»

روایات متواتر داریم که اجماع آقایان اهل سنت است.

الدرر السنیة فی الرد علی الوهابیة، نویسنده: أحمد زینی دحلان، وفات: 1304، رده: پاسخ علمای مسلمان به وهابیان ومخالفان، خطی: خیر، سال چاپ: 1396 - 1976 م، ناشر: مکتبة ایشیق - إستانبول – ترکیه، ص 17، باب رسالة النص فی ذکر وقت صلاة العصر

این در حالی است که این افرادی که خود را اهل سنت می‌گویند مرتباً در بوق و کرنا می‌گویند: توسل شرک است، توسل شرک است!!

این افراد زمانی که می‌خواهند یک شیعه یا سنی را بکشند می‌گویند این شخص مشرک است، زیرا «یا محمد»، «یا علی» و «یا حسین» می‌گوید!!

این افراد بحث توسل را یکی از قوی‌ترین دلایل واهی خود برای اثبات شرک شیعه و سنی آوردند. همان‌طور که عزیزمان اشاره کردند زمانی که داعشی‌ها و وهابی‌ها به موصل رفتند، آقایان تصور کردند که این افراد برایشان گل و بلبل می‌آورند.

داعشی‌ها و وهابی‌ها در هفته اول آمدن به موصل علمای اهل سنت را در ملأ عام اعدام کردند، فرزندان کوچک را جلوی چشم پدر و مادر سر بریدند و به زنان تجاوز کردند.

مشاهده کردید زمانی که هر قسمتی از موصل آزاد می‌شد مردم چه ذوق و شوقی داشتند و بچه‌های کوچک از خوشحالی بال درمی‌آوردند. این افراد چرا این مطالب را نقل نمی‌کنند؟!

شهر موصل شهری سنی‌نشین است و شاید 98 درصد از مردم سنی هستند و دو درصد هم شیعه نباشد حتی مشهور بر این است که اصلاً در موصل شیعه وجود ندارد. کشت و کشتاری که انجام شد بین چه کسانی بود؟! آیا شیعیان را کشتند یا اهل سنت را کشتند؟!

فرقی نمی‌کند که شیعه را بکشند یا اهل سنت را بکشند، زیرا همگی انسان هستند. علاوه بر اهل سنت، مردم زیادی از ایزدی‌ها و مسیحیان به دست داعش کشته شد و به بهانه‌های مختلف به نوامیس مردم تجاوز کردند و زنان و دخترانشان را به عنوان کنیز بردند.

من نمی‌دانم این افراد اگر دین ندارند، آیا انصاف و وجدان هم ندارند؟! آیا این افراد خودشان راضی می‌شوند به خواهران و مادرانشان این‌طور بی‌احترامی شود که به نوامیس مسلمانان، مسیحیان و ایزدیان این‌طور بی‌احترامی کردند؟!

من در خدمت حضرتعالی هستم.

مجری:

استاد از شما خیلی متشکرم. بنده سؤالات دیگری را هم در نظر داشتم که مطرح کنم، اما با توجه به اینکه موضوعی را هم مطرح کردم در آخر برنامه هم توسلی داشته باشیم.

بسیاری از مردم التماس دعا دارند. مردم زیادی پیام می‌دهند و می‌گویند: گرفتاری‌هایی وجود دارد. از حاج آقا بخواهید برایمان دعا کنند.

با توجه به اینکه امشب هم بحث ما بحث توسل بود، ان‌شاءالله برای رفع همه گرفتاری‌ها و هم و غمی که در دل‌های دوستان عزیزمان هست و همچنین برای ظهور و فرج مولایمان و نور چشممان و امام زمانمان چند دقیقه پایانی برنامه هم بحث توسل داشته باشیم.

ان‌شاءالله در پایان برنامه بحث توسل به اهلبیت عصمت و طهارت و حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا (سلام الله علیها) را خواهیم داشت.

ما همچنان منتظر پیام‌های شما هستیم. ان‌شاءالله در ادامه برنامه صدای گرم شما را هم خواهیم شنید. این برنامه زنده «اخلاق علوی» است که مزین به نام نامی حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) است.

ان‌شاءالله ما تا ساعت 10:30 شب به وقت ایران اسلامی در خدمت شما هستیم.

صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین!

علی جانم؛ به به چقدر این اسم زمانی که واژه جان را به آن اضافه می‌کنید حس خوبی به ما دست می‌دهد. ما که عشق و ارادت و محبت حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) را در دل داریم زمانی که به کسی محبت داریم به او جان می‌گوییم و به هرکسی جان نمی‌گوییم!!

زمانی که ما علی جان و مولا جان می‌گوییم نشان از عشق و ارادت و محبت ما به ساحت آقا و مولا و نور چشم ما حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) است. ان‌شاءالله اگر مولا یک نیم نگاهی به ما کند برای تمام دنیا و آخرت و برزخ ما کافی است. شاعر می‌گوید:

به ذره گر نظر لطف بوتراب کند

به آسمان رود و کار آفتاب کند

نگاه و محبت حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) چکار می‌کند. ان‌شاءالله این نگاه و محبت همیشه از سمت و سوی آقا و مولایمان امیرالمؤمنین به سمت و سوی همه ما باشد. کسانی که آرزوی زیارتش را دارند در دنیا به همین زودی ایوان نجف زیارتشان کنند.

تماس بینندگان برنامه:

همان‌طور که به شما قول داده بودیم تا پایان برنامه در این چند دقیقه‌ای که باقی مانده عزیزان خوب بیننده ما لطف بفرمایند زمانی که روی خط ارتباطی ما آمدند مختصر و مفید مطالبشان را بیان کنند تا ما برسیم تلفن‌های بیشتری را هم وصل کنیم.

بازهم یادآوری می‌کنم قرار است ما مسابقه‌ای داشته باشیم به این صورت که بحث مشروعیت توسل را از آیات و روایات و سنت پیغمبر اکرم و سیره صحابه در 5 دقیقه لطف بفرمایید و بیان کنید.

ان‌شاءالله ما به زودی از بین کسانی که روی خط ارتباطی می‌آیند و مشروعیت توسل را کامل و جامع در 5 دقیقه بیان می‌کنند همانند داستان اثبات ولایت امیرالمؤمنین که خیلی خوب بود و خیلی هم سروصدا به راه انداخت جوایزی تقدیم می‌کنیم.

ان‌شاءالله به 5 نفر اول 5 سکه تمام بهار آزادی، به 5 نفر دوم 5 نیم سکه تمام بهار آزادی و به 5 نفر سوم 5 ربع سکه تمام بهار آزادی تقدیم خواهیم کرد.

البته پاسخ این مسابقه تنها اختصاص به این برنامه ندارد. استاد آیا دوستان می‌توانند پاسخ این سؤال را به صورت ضبط شده برای ما بفرستند تا در برنامه‌های مختلف پخش شود؟!

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

پاسخ این سؤال در برنامه ما پخش شود. اگر این پاسخ در برنامه دوستان شبهاتی هم پخش شود اشکالی ندارد.

مجری:

دوستان می‌توانند پاسخ به این سؤال را در برنامه‌های شبهاتی که در این تایم است مطرح کنند، اما اگر در برنامه‌های خودمان در یکشنبه‌ها و پنج شنبه‌ها باشد خیلی بهتر است که استاد هم نسبت به پاسخ‌ها نظر بدهند.

آقای اعظمیان از اصفهان پشت خط ارتباطی ما هستند. سلام و درود به شما، شب شما بخیر:

بیننده (آقای اعظمیان از اصفهان – شیعه):

سلام علیکم و رحمة الله محضر استادم، اهلا و سهلا. ان‌شاءالله طاعات و عباداتتان مورد قبول درگاه الهی واقع شده باشد و عیدی که گذشت بر شما مبارک بوده باشد.

خدا را شاکر و سپاسگذارم که اهل تقیه نیستم، اما خدا را صد هزار مرتبه شکر که شیعه واقعی امیرالمؤمنین هستم که در زیر سایه حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) رمز درست معرفت گونه علی بن أبی طالب و اهلبیت (علیهم السلام) را در زیر سایه قرآن یاد گرفتم.

استاد من کسی هستم که با شبکه‌های دیگر صحبت می‌کنم و سؤالات اساسی را مطرح می‌کنم. این افراد اجازه نمی‌دهند که ما در شبکه‌هایشان سؤال یا صحبتی را مطرح کنیم و آنقدر انسان را عصبانی می‌کنند که بخواهند نقطه ضعفی را از انسان بگیرند.

این در حالی است که شما بارها و بارها در باب توسل مباحث و برنامه‌های متعددی را پخش کردید. و آیه:

(وَ ابْتَغُوا إِلَیهِ الْوَسِیلَةَ)

را بیان کردید. چه کسانی بهتر از اولیاء الله و اسماء و صفات الهی که حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) در آن ذکر شده است. توسل پایه‌ها و درجات متعددی دارد که اگر یک شیعه واقعی شناختی داشته باشد آن را در می‌کند.

توسل به خصوص توسل به جاه که ما شیعیان آن را قبول داریم و آن را از طریق باب قاعده الزام و منابعی که در کتب اهل سنت وجود دارد پذیرفتیم و بیان کردیم.

شما امشب صحبت‌های بسیار خوبی از باب توسل در نگاه اهلبیت (علیهم السلام) مطرح کردید که اگر این مطالب مورد توجه قرار بگیرد، می‌تواند یک قاعده بسیار محکمی بر مشروعیت توسل به جاهی باشد که در آن پذیرفته شده است.

من می‌خواهم بگویم زمانی که در میان اهلبیت (علیهم السلام) توسل به جاه پذیرفته شده و اهلبیت این چنین توسل فرمودند، دیگران چکاره هستند که به ما بگویند: اگر شما «یا علی مدد» و «یا حسین مدد» گفتید مشرک هستید!!

بارها و بارها به من گفته شده که شما به جرم «یا علی» گفتن مشرک هستید، زیرا «من دون الله». من واژه «من دون الله» را می‌خواهم که در باب عبودیت است.

بخدا این افراد قرآن را در ظاهر و به فهم «ابن تیمیه» فهمیدند و دم از سلفیت و برهان‌های قاطع می‌زنند و ادعای اهل حدیث هم می‌کنند.

من می‌خواهم بگویم اشخاصی که می‌خواهند در باب توسل مباحث کلیدی را مطرح کنند درس‌های استاد را پیگیری کنند، زیرا حتماً مورد نتیجه و قبول واقع می‌شود.

این افراد می‌توانند این قضیه را در کنکاش ذهنی خود تجزیه و تحلیل کنند تا ببینند چه راهی بهتر است و ما را به سر منزل مقصود می‌رساند. ان‌شاءالله همه ما طوری رفتار کنیم که اصل علوی‌گونه در ذهن ما تبلور و تجسم پیدا کند و این مسئله در زندگی ما نهادینه شود.

مجری:

آقای اعظمیان از شما ممنونم، درود بر شما، خدانگهدارتان باشد. درود بر همه مردم نصف جهان، اصفهان.

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

حال ان‌شاءالله آقای اسماعیلی با توجه به صحبت‌هایی که آقای اعظمیان داشتند که شما می‌گویید: «یا علی»، «یا حسین»، «یا رسول الله»؛ اگر در جلسه بعد فرصتی شد یاد آوری کنید که بزرگان اهل سنت «یا محمد»، «یا عبادالله اغیثینی»گفته‌اند.

همچنین بزرگان اهل سنت استغاثه کردند و تازه نتیجه هم گرفتند. این افراد از خداوند متعال هم نخواستند، بلکه از پیغمبر اکرم خواستند و نتیجه گرفتند. این آقایان باید تمام این افراد را کافر بخوانند و کسانی را هم که این مطالب را نقل کردند کافر خطاب کنند.

اگر این مطلب را یادآوری کنید ان‌شاءالله در جلسه بعد مطالبی در این خصوص بیان خواهیم کرد.

مجری:

بله ان‌شاءالله اگر در جلسه بعد در ذهن داشته باشم به این مطلب اشاره خواهم کرد. عزیز بعدی ما یکی دیگر از عزیزان خوب بیننده «شبکه جهانی ولایت» پشت خط ارتباطی ما هستند.

جناب آقای مرادی از قصر شیرین خدمت شما سلام عرض می‌کنم، شب شما بخیر:

بیننده (آقای مرادی از قصر شیرین – شیعه):

سلام آقای اسماعیلی، سلام آقای قزوینی. شب شما بخیر.

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

سلام علیکم و رحمة الله.

بیننده:

اول از همه بگویم که من کرد هستم و از شما و آقای قزوینی برای این برنامه‌های زیبا و خوبتان خیلی تشکر می‌کنم. من دو سؤال و یک خواهش داشتم.

بنده به تازگی یک سخنرانی گوش دادم که خیلی روی من تأثیر گذاشته است. در این سخنرانی روایتی آورده که در مورد صدر اسلام است.

آقای «ابوهریره» چند روز قبل از اینکه خلیفه دوم به قتل برسد به ایشان می‌گفتند که شما یک هفته یا پنج روز دیگر کشته می‌شوید. من می‌خواهم ببینم این روایت صحیح است، یا خیر. ممنونم. آقای قزوینی از شما خواهش می‌کنم که در انتهای برنامه یک جمله کردی هم بگویید.

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

ما شعری را از کرمانشاهیان یاد گرفتیم که برای شما بیان کردم.

مجری:

آقای مرادی از شما ممنونم.

بیننده:

آقای اسماعیلی و آقای قزوینی خیلی از شما ممنونم. خدانگهدار

مجری:

قربان شما. درود بر همه کردهای غیور، شجاع، دلیر و کسانی که در طول انقلاب و اوایل انقلاب شجاعانه و دلیرانه در مقابل متجاوزان ایستادند. ما شهدای زیادی را از عزیزان کردمان تقدیم این انقلاب اسلامی و این مکتب و مذهب داشتیم.

همین جا به مردم خوب کردستان و هر عزیز کردی که در هرجای این ایران اسلامی هست درود می‌فرستیم. ان‌شاءالله همیشه پایدار باشید.

استاد تلفن دیگری هم پاسخ بدهیم، سپس ان‌شاءالله پاسخ سؤال ایشان را خواهیم داد. آقا جعفر از تویسرکان پشت خط ارتباطی ما هستند. جعفر آقای عزیز سلام علیکم:

بیننده (آقا جعفر از تویسرکان – شیعه):

سلام دارم خدمت استاد عزیز و همچنین مجری گرامی آقای اسماعیلی. ممنونم از برنامه خوبتان.

من می‌خواستم از استاد تشکر کنم. واقعاً در طول این چند سال که ما بیننده برنامه ایشان و «شبکه جهانی ولایت» هستیم چیزهای زیادی یاد گرفتیم و شیعه واقعی شدیم.

بنده می‌خواستم از استاد تشکر کنم و از ایشان دعوت کنم که حتی برای تفریح هم که شده به شهر ما بیایند، ما خیلی خوشحال می‌شویم و دوست داریم از شما پذیرایی کنیم.

مجری:

ما را دعوت نمی‌کنید؟!

بیننده:

بنده از شما و تمامی همکاران شما در «شبکه جهانی ولایت» دعوت می‌کنم و خوشحال می‌شویم که از استاد و شاگردان ایشان پذیرایی کنیم. شهر ما شهر گردوست و واقعاً دوست داریم که در خدمت استاد باشیم. ما می‌خواستیم زحمات شما را این‌طور جبران کنیم.

مجری:

از این همه لطف و محبت شما ممنونم. الآن آب و هوای آنجا خنک است؟!

بیننده:

بله، اینجا الآن خنک است. تمام مسافران گرمسیری به اینجا می‌آیند و به شهر ما رجوع می‌کنند. ما کشاورز هستیم و سیرکاری داریم، اگر چیزی خواستید ما در خدمتیم. ما می‌خواستیم تشکر خود را از شما این چنین ابراز کنیم.

مجری:

از این همه لطف و محبت شما ممنونم. تشکر، ان‌شاءالله موفق باشید.

بیننده:

ما دوست داریم که شما به شهر ما بیایید. شماره ما را داشته باشید که اگر به شهر ما آمدید ما دوست داریم که از شما پذیرایی کنیم.

مجری:

ان‌شاءالله، چشم.

بیننده:

ما مدیون استاد هستیم، از زمانی که شبکه شما راه اندازی شده ما مطالب زیادی از استاد یاد گرفتیم و می‌توانیم به شبهات پاسخ بدهیم.

مجری:

الحمدلله، جعفرجان از شما ممنونم. ان‌شاءالله موفق باشید. خدا یار و نگهدارتان و از این همه لطف و محبتی که نسبت به ما در «شبکه جهانی ولایت» دارید ممنونم. ما باید چند اتوبوس کرایه کنیم و خدمت شما بیاییم. از شما ممنونم.

آقای ابهری از تهران بیننده عزیز بعدی برنامه ما هستند. آقای ابهری سلام و درود به شما، شبتان بخیر:

بیننده (آقای ابهری از تهران – شیعه):

سلام علیکم، وقتتان بخیر. حالتان خوبه؟ من می‌خواستم در مورد این شبهه‌ای که در مورد توسل مطرح می‌کنند خدمت شما عرض کنم. این افراد کسی را ندارند که به او توسل کنند به همین جهت به توسل شیعیان خدشه وارد می‌کنند و شبهه ایجاد کنند.

این افراد به چه کسی می‌توانند توسل کنند؟! آیا به اولی یا دومی یا سومی می‌توانند توسل کنند؟! این افراد کسی را ندارند که به او توسل کنند، در مورد بحث توسل شیعیان خدشه وارد می‌کنند و شبهه ایجاد می‌کنند.

مجری:

خیلی ممنونم، شبتان بخیر و خدانگهدار. استاد سؤالی که آقای مرادی از قصر شیرین مبنی بر پیش بینی «ابو هریره» در مورد قتل خلیفه دوم گفته بودند چیزی داریم؟!

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

این مطلب در کتب متعدد اهل سنت از جمله «کعب الاحبار» وارد شده است. «ابوهریره» سه یا چهار روز قبل از مرگ خلیفه دوم نزد او آمد و گفت: من در تورات یافتم که تو را شهید می‌کنند و چند روز بعد کشته خواهی شد. او هر روز می‌آمد و حرف خود را تکرار می‌کرد.

این قضایا خیلی مفصل است و ما قبلاً هم آن را بیان کردیم، اما به دلیل اینکه ارتباطی به بحث ما ندارد ان‌شاءالله به بینندگان عزیز قول می‌دهیم زمانی که بحث علم غیب از دیدگاه قرآن کریم یا سنت را مطرح کنیم آنجا به طور مفصل روی این مطلب کار می‌کنیم.

گرچه بعضی از بزرگان اهل سنت می‌خواهند این مطالب را روی اسرائیلیات ببرند، اما ما با سندهای صحیح بشارت «ابوهریره» در مورد قتل خلیفه دوم را بیان خواهیم کرد و مشخص می‌کنیم که ایشان با جبرئیل یا عزرائیل ارتباطی داشته است، یا خیر!؟

ما ان‌شاءالله قول می‌دهیم در فرصتی مناسب در بحثی که در مورد علم غیب داریم این مطالب را بیان خواهیم کرد.

یکی از آقایانی که از علمای نجف هستند تحت عنوان «اغتیال عمر بن الخطاب» کتاب مستقلی با محتوای ترور او نوشتند. ایشان در این کتاب مطرح می‌کنند که طراحی و ترور عمر بن خطاب توسط یهود بوده است.

«ابوهریره» کاملاً از این ترور آگاه بوده و از روز آن هم باخبر بوده است و به همین دلیل این مطالب را نزد خلیفه دوم مطرح می‌کند.

دوستان می‌توانند این کتاب را که روی سایت‌ها وارد شده با عنوان «اغتیال عمر بن الخطاب» مطالعه کنند. البته بنده زیاد به کتب این بزرگوار عقیده ندارم.

در مجموع اگر کسی بخواهد تحقیق و بررسی کند ایشان کتابی 400 صفحه‌ای در این زمینه نوشته است. بعضی از آقایان در ایران بحث‌هایی داشتند که این قضایا همه نشأت گرفته از یهود بوده است. بنده زیاد با عقیده‌های این چنینی موافق نیستم.

ما تابع روایات هستیم؛ روایات اگر یک مورد است باید صحیح باشد و اگر چندین مورد روایت است که در حد مستفیض شد ما به روایات عمل می‌کنیم و طبق آن هم برای بینندگان عزیزمان صحبت می‌کنیم.

مجری:

به دلیل اینکه دوستان خوب بیننده که از طریق پیام هم سؤالاتی را مطرح می‌کنند توقع دارند که سؤالات را مطرح کنیم به این سؤال هم پاسخ بدهید.

استاد عزیزی با شماره «8545...0990» که خود را معرفی نکردند، پرسیدند: استاد می‌خواستم بپرسم که هدف وهابی ها در مخالفت با توسل بر پیامبر و اهلبیت معصوم ایشان چیست؟! ایشان علت مخالفت با توسل را پرسیدند.

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

ببینید علت مخالفت این افراد با توسل این است که وقتی مردم به نبی گرامی اسلام متوسل می‌شوند و حاجت می‌گیرند یا اگر هم حاجتی نگیرند بحث توسل نعمتی است.

یکی از آقایان می‌گفت: "من دعای کمیل خواندم"؛ همین که دعای کمیل خواندید به این معناست که خداوند عالم به تو توفیق داده است که با او راز و نیاز کنی!! آیا حاجتی بهتر از این که خداوند متعال به انسان توفیق داده با او راز و نیاز کنیم وجود دارد؟!

کسانی که نبی گرامی اسلام متوسل می‌شوند در حقیقت همین توسل مایه تقرب و نزدیکی این‌ها به پیغمبر اکرم است. این مسئله برای وهابیت قابل تحمل نیست، زیرا وهابیت به دنبال احیای فرهنگ بنی امیه هستند.

بنی امیه که 21 سال تلاش کردند نور اسلام و نور پیغمبر اکرم را خاموش کنند و نتوانستند. به تعبیر امیرالمؤمنین که می‌فرمایند:

«اللهم إنی أستعدیک علی قریش فإنهم أضمروا لرسولک ص ضروبا من الشر و الغدر»

خدایا مردم قریش می‌خواستند نبی گرامی اسلام را با هزاران توطئه نابود کنند.

«فعجزوا عنها و حلت بینهم و بین‌ها»

تو بین بنی امیه و پیغمبر اکرم حائل شدی و نگذاشتی این کار را انجام دهند و آن‌ها عاجز ماندند.

«فکانت الوجبة بی»

بعد از تو انتقام پیغمبر اکرم را از من گرفتند.

«اللهم احفظ حسنا و حسینا»

خدایا حسن و حسینم را محفوظ بدار.

شرح نهج البلاغة لابن أبی الحدید، نویسنده: ابن أبی الحدید، عبد الحمید بن هبة الله، محقق / مصحح: ابراهیم، محمد ابوالفضل، ج 20، ص 298، ح 413

بنابراین در مورد توسل به پیغمبر اکرم مردم به آن بزرگوار نزدیک می‌شوند و محبت پیغمبر اکرم در دلشان می‌آید، با رسول گرامی اسلام انس می‌گیرند و به روایات ایشان عمل می‌کنند.

همچنین زمانی که مردم به اهلبیت (علیهم السلام) متوسل می‌شوند مایه نزدیک مردم به آن بزرگواران است. در همان دعاها و توسلات یک دنیا معارف و مطالب اخلاقی خوابیده است.

بنابراین هدف اصلی این افراد این است که مردم را از نبی گرامی اسلام و ائمه طاهرین (علیهم السلام) دور کنند. زمانی که مردم از آن بزرگواران دور شدند و شبهات آن‌ها میان مردم و اهلبیت فاصله انداخت چه بسا مردم را نسبت به ائمه طاهرین بدبین کنند.

هدف دیگر این افراد این است همان‌طور که علامه کوثری از علمای بزرگ اهل سنت مصر می‌گوید: "کسانی که به توسل حکم کفر صادر می‌کنند، یکی از بزرگ‌ترین هدفشان این است که اعلام کنند کسی که متوسل می‌شود کافر است. زمانی که چنین اعلام کنند کسی که کافر شد قتلش واجب است و زمانی که قتلش واجب شد اموالش مصادره می‌شود. توسل، شرک و قتل مقدمه این است که وهابیت اموال مسلمانان را برای غارت مصادره کنند."

مجری:

همین کاری که الآن هم دارند انجام می‌دهند.

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

بله، الآن دارند انجام می‌دهند. مشاهده کنید که «محمد بن عبدالوهاب» در سال 1157 هجری زمانی که در اطراف ریاض در منطقه درعیه حکومت خود را اعلام کرد، با «محمد بن سعود» همدست شدند.

بعد از این همدستی فتوا از «محمد بن عبدالوهاب» و کشتار به دست «محمد بن سعود» انجام می‌شد.

مشاهده کنید در مدت بسیار کوتاه به مسلمانان که همگی اهل سنت بودند حمله کردند و در شهرها و روستاها مردم را کشتند و اموال آن‌ها را غارت کردند و در مدت بسیار کوتاه اموال انبوهی تهیه کردند و با کمک همان اموال ریاض را تصرف کردند.

این افراد بعد از ریاض مکه را تصرف کردند و بعد از مکه طائف و سپس مدینه را تصرف کردند. مشاهده کنید هدف اصلی این است که اموال مسلمانان را تصرف کنند.

مجری:

استاد از شما خیلی متشکرم. بسیاری از دوستان التماس دعا گفتند؛ امشب، شب جمعه و شب رحمت و مغفرت است. امشب شب زیارتی مخصوص حضرت سیدالشهدا است و افرادی گفتند که برای ما دعا کنید، گرفتاری‌ها زیاد است.

آقای کلاته از گرگان گفتند: امروز یک میلیون تومان به حساب بانک ملت «شبکه جهانی ولایت» ساعت 1:45 دقیقه واریز کردم. از شما ممنونم، خداوند به شما جزای خیر بدهد.

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

آقای رحیم‌زاده امروز از استرالیا تماس داشتند و گفتند: ما دو میلیون تومان ریختیم. خداوند به ایشان خیر بدهد. بنده فراموش کردم که به ایشان پیامک بدهم. ایشان می‌گفتند: ما از طریق صرافی‌ها پول واریز می‌کنیم و نمی‌دانم صرافی‌ها پول واریز کردند، یا خیر!؟

بله. من بررسی کردم و دیدم که ایشان سه روز قبل دو میلیون تومان از استرالیا ریختند. خداوند را قسم می‌دهیم به آبروی امیرالمؤمنین زحمات ایشان و آقای کلاته و تمام ولایت یاوران عزیز را قبول کند و هزاران هزار در دنیا و بی‌نهایت در آخرت به آن‌ها اجر بدهد.

خداوند متعال را به حق امیرالمؤمنین سوگند می‌دهیم که حوائج آن‌ها را برآورده کند، گرفتاری‌های آن‌ها را برطرف کند و دعاهایشان را به اجابت برساند.

مجری:

استاد ما فرصت زیادی نداریم و به همین دلیل در چند دقیقه‌ای که از برنامه باقی مانده توسل داشته باشیم.

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

من نمی‌دانم قلب‌ها در شب جمعه کجا برود. از یک طرف شب جمعه و شب زیارتی امام حسین است و از طرف دیگر انس من با حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) بیشتر است.

اگر بخواهم در خانه امام حسین (علیه السلام) بروم، ابتدا در خانه حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) را می‌زنم و از آنجا در خانه سیدالشهدا می‌روم. بنده معتقدم کربلا از کنار بقیع می‌گذرد.

در رابطه با صدیقه طاهره فاطمه زهرا حرف و مصیبت بسیار زیاد است. در آن مدت کوتاه که خود آن بزرگوار می‌فرمایند:

«صُبَّتْ عَلَی مَصَائِبُ لَوْ أَنَّهَا صُبَّتْ عَلَی الْأَیامِ صِرْنَ لَیالِیا»

به قدری مصیبت بر من وارد شد که اگر مصیبت‌ها بر روز روشن وارد می‌شد، روز روشن به شب ظلمانی مبدل می‌شد.

بحار الأنوار، نویسنده: مجلسی، محمد باقر بن محمد تقی، محقق / مصحح: جمعی از محققان، ج 79، ص 106، ح 53

تمام علمای اهل سنت این بیت را از قول حضرت فاطمه زهرا نقل کردند. این روایت نشانگر عمق و عظمت و گسترده مصیبتی است که بر صدیقه طاهره فاطمه زهرا وارد شده است.

در میان این مصائب هجوم به منزل حضرت فاطمه زهرا که عزیزان اهل سنت ما هم نقل کردند دردناک‌تر است.

آقای «ذهبی» در کتاب «تاریخ الاسلام» جلد 3 صفحه 118 و آقای «طبری» در کتاب «تاریخ طبری» جلد 2 صفحه 449 ماجرای هجوم به منزل حضرت صدیقه کبری را نقل می‌کند. همچنین این مطالب در کتاب «انساب الاشراف» جلد 5 صفحه 586 نقل شده است.

ما نمی‌دانیم برای حضرت صدیقه طاهره در پشت در چه اتفاقاتی افتاد و چه مسائلی پیش آمد. بمیرم برای مظلومیت امیرالمؤمنین که وقتی حضرت فاطمه زهرا را در آن حال دید، طبق نقل بعضی از مقاتل شیعه فرمودند:

«یا لَیتَنِی مِتُّ قَبْلَ هذا»

ای کاش علی قبل از این مرده بود و این منظره را نمی‌دید.

کمال الدین و تمام النعمة، نویسنده: ابن بابویه، محمد بن علی، محقق / مصحح: غفاری، علی اکبر، ج 1، ص 158، ح 14

یکی از شعرای معاصر جمله زیبایی از قول حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) دارد. ما این شعر را می‌خوانیم و سپس به کربلا می‌رویم:

خودم دیدم که آتش شعله‌ور بود

خودم دیدم که زهرا پشت در بود

خودم دیدم که زهرا ناله می‌کرد

خودم دیدم که دستش بر کمر بود

خودم دیدم که هم افتاده بر خاک

کنارش فضه را خونین جگر بود

خودم دیدم که زینب ایستاده

کنار مادرش با چشم گریان

خودم دیدم رخ نیلی او را

زدند آتش تمام پیکر او را

خودم شستم دل شب همسرم را

به اشک دیده از جان بهترم را

من می‌خواهم عرض کنم یا امیرالمؤمنین! حضرت زهرای مرضیه را با پهلوی شکسته پشت در دیدی، محسن شهیدش را دیدی، پیکر روی خاک افتاده او را دیدی؛ اما حضرت زهرای مرضیه سر در بدن داشت.

یا امیرالمؤمنین! در کربلا همین زبانحال حضرت زینب کبری در بالای بلندی چنین است:

خودم دیدم ز بالای بلندی

که محبوب خدا را سر بریدند

خودم دیدم کبوترهای معصوم

همه سر زیر پرها کرده بودند

خودم دیدم که صحرا لاله‌گون بود

خودم دیدم زمین دریای خون بود

خودم دیدم فضای آسمان‌ها

پر از انا الیه راجعون بود

خودم دیدم گلوی اصغرم را

خودم در بر کشیدم اکبرم را

خودم دیدم که زهرا گریه می‌کرد

خودم دیدم سرشک مادرم را

علی لعنة الله علی القوم الظالمین و سیعلم الذین ظلموا أی منقلب ینقلبون

همه عزیزان که در هرجای دنیا این برنامه را دیدند و قلبشان شکست و چشمشان اشک‌آلود شد اولاً فرج امام زمان (ارواحنا له الفداه) و رفع گرفتاری همه گرفتاران را در نظر بیاورند.

کسانی که التماس دعا گفتند و کسانی که واقعاً گرفتار هستند، گرفتاری‌های مورد نظر و حوائج همه را در نظر بگیرند و حوائج مورد نظر را هم در نظر بگیرند و پنج مرتبه این آیه شریفه را بخوانیم.

زمانی که دعا می‌کنیم عزیزان ما با حضور قلب آمین بگویند. اگر یکی از آمین‌ها به عرش خداوند برسد و مقبول باشد دیگر همه حاجت روا هستند:

(أَمَّنْ یجِیبُ الْمُضْطَرَّ إِذا دَعاهُ وَ یکشِفُ السُّوء)

یا کسی که دعای مضطر را اجابت می‌کند و گرفتاری را برطرف می‌سازد.

سوره نمل (27): آیه 62

خدایا به عزت و جلالت و به اسماء حسنایت و به آبروی اولیائت به ویژه آبروی محمد و آل محمد و به جاه محمد و آل محمد بالاخص به آبروی حضرت صدیقه طاهره و فرزند عزیزش حضرت سیدالشهدا قسم می‌دهیم فرج مولای ما امام زمان نزدیک بگردان.

خدایا ما را از یاران خاص حضرت بقیة الله الأعظم قرار بده. خدایا قلب نازنینش را از ما راضی و خوشنود بگردان.

خدایا به حق اسماء حسنایت و به عزت و جلالت و به آبروی اولیائت و به آبروی محمد و آل محمد قسم می‌دهیم رفع گرفتاری از همه گرفتاران بنما. خدایا گرفتاری‌های مورد نظر را به حق محمد و آل محمد برطرف ساز.

خدایا حوائج حاجت مندان، حوائج عزیزان دست اندرکار «شبکه جهانی ولایت» جوائج بینندگان عزیز مخصوصاً حوائج ولایت یاوران عزیز و کسانی که در ساختن استودیوی نجف اشرف کمک کردند به ویژه حوائج مورد نظر به حق محمد و آل محمد برآورده نما.

خدایا به حق محمد و آل محمد دعاهای ما را به اجابت برسان.

والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته

مجری:

اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم

ان‌شاءالله توسلی که امشب به حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا (سلام الله علیها) و محضر حضرت سیدالشهدا (علیه السلام) داشتیم قبول باشد. ان‌شاءالله هرچیزی که از خداوند متعال می‌خواهید به حق محمد و آل محمد به شما عنایت کند.

از تک تک شما دوستان بیننده ممنون و سپاسگذار هستم که امشب هم برنامه زنده «اخلاق علوی» را همراهی فرمودید. با نام و یاد مولا و نور چشممان امام زمان که فردا هم جمعه و متعلق به ایشان است برنامه را به پایان می‌بریم.

اللهم عجل في فرج مولانا صاحب العصر و الزمان

یا علی



Share
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :